Кузька, Рыжий и апрельское ароматное

Людмила Козыренко
Кузька, обережно ступаючи, кружляв по зеленій галявинці, намагаючись не наступити на жовтенькі пухнасті кульбабки. Він запрошував на танець то Бджілку, яка з маленьким голубим відеречком збирала нектар, то Метелика, який насолоджувався погодою і життям, то вів бесіди з Джмелем, який згадав, що одного разу якийсь рижий кіт намагався влаштувати за ним полювання. А  горе-мисливець в цей час грав в жмурка з Квітнем, ховаючись під кущиком лопуха, він і думати забув про той конфуз.
Квітень, звичайно, вміє дивувати, але цього року він перевершив себе, намудрувавши з погодним регулятором-такої спеки не пам'ятав навіть Кузька, а він живе вже 300 років, хоч це зовсім  дитячий вік.
В майстерні нашого Дизайнера робота кипить з ранку до ночі: сувої атласу, ніжного мережива, котушки шовкових і золотих ниток...Від цього розмаїття у приятелів рябить в очах! Сукні, шалі, шарфи з дорогих шовків, мереживні косинки...Вишні і сливи вже приміряли свої святкові платтячка і світяться від щастя. А Маестро зайнятий нарядом для красуні Черемухи-її сукня з найтоншого мережива, яке можно знайти в чарівній скрині.
Кузька  порпався в своїй скрині. Нарешті він дістав товстий зошит в голубій палітурці і замислено почав листати, щось бурмочучи під ніс. Зацікавлений такою поведінкою друга підійшов кіт і сів поруч, зазираючи до зошита-він трохи навчився читати. Нарешті Кузьма знайшов, що шукав і здивовано подивився на Квітня.
"Ти вкрав скриню у Травня?"-запитав він у Маестро,-"це ж він одягає дерева в пишні сукні, шиє наряди для тюльпанів і нарцисів."
"Ну так вийшло",-посміхнувся Квітень і дістав зі скриньки різнокольорові відрізи атласу, щоб яскраві тюльпани  жовтими, червоними, рожевими краплями розфарбовували клумби і палісадники. Для нарцисів у Дизайнера є ніжний шовк білого і жовтого кольорів. Змах паличкою, чарівне слово і тендітні квіти розбіглися навкруги.
Після пончиків з какао наш Чарівник дістав ще одну скриньку з маленькими кришталевими флакончиками. Потім знайшов конспект по ароматній магії і почав творити дива: взяв крапельку Сонця, жменьку річкової кришталевої прохолоди, солодкого дитячого щастя, шифонового туману зовсім трохи, дзвінкого пташиного співу,  небесної глибини і...неперевершений аромат весни готовий. Цей подарунок від Парфюмера Квітня змушує посміхнутися, зупинитися і вдихати весняний аромат щастя і надії, подивитися навкруги і зрозуміти, яка ж гарна Весна і наша Земля...
Після довгого дня наші друзяки сиділи в затишній хатинці, пили какао, їли млинці з сиром, базікали про всяку всячину і так їм було добре!
А у вікна зазирав Вечір...