Особист якост викладач в ВНЗ Укра ни

Марина Чиянова
Короткий нарис на базі досвіду та особистих даних.

Більшості здобувачів та здобувачок освіти було ніяково відповідати на такі запитання, хоча їх ставили тактовно.

Притаманна доволі значній частці респондентів сміливість могла бути поєднаною з відчуттям загальної непевності, яке вирувало довкіл.

Культурна настанова не критикувати викладачів, тобто тих, що несуть світло знань, ним долаючи невігластво, допомагає тримати студентів разом під час занять, але навчання насправді ніколи не завершується. Компетентність як комплекс знань, інструментів та навичок потребує постійного оновлення та застосування на практиці.

Можна припустити, що за такою популярністю соцмереж стоять саме певні особливості людської природи. Рефлексувати наодинці незручно (тому пишуть щоденники й нотатники від руки), рефлексувати колективно доволі нечасто випадає нагода (тому що життя - це дещо більше, ніж низка семінарів та конференцій, а люди в натовпі не тільки неуважні, але й нечуйні).

Саме тому що ледь не всюди здобуття дійсно важливих та глибинних знань може наповнюватись суто індивідуальним змістом, саме тому що в перервах між заняттями потрібно про щось думати, саме тому що мудрість одні здобувають, а інші - згадують, саме тому що втаємничення тільки розпалює цікавість до теми освіти, перетворюючи її ледь не на містичне сяйво віддалених планет та систем, саме тому що ви нам неймовірно потрібні, повертайтеся до соцмереж!