Трохи про Генiя

Юджин Папуша
«Я бачу себе великою вогненною кометою, яка летить зіркою. Усі зупиняються, показують пальцем і шепочуть здивовано „Погляньте на це!“. А потім ф'ють, і мене вже нема. І вони більше ніколи не побачать нічого подібного і ніколи не зможуть мене забути. Ніколи».  Джим Моррісон

ROCK ME!
Юджін Папуша
слова на музику The Doors - Rock Mе:
http://www.youtube.com/watch?v=mR8YJ0vibBM

...........................................пам'яті Поета Джіма Моріссона

Штовхни мене!
Бо я ж давно закляк на місці…
Штовхни мене!
І ми покотимся у бійці
з гори до прірви, темряві - у пащу…

Або ми Шар Земний штовхнемо краще,
подарувавши темряві - світанок…

Де в ніч були - там нас нема у ранок…

Штовхни мене!
Поруш баланс шаленим криком!
Штовхни мене!
Щоб я не гнив на місці тлінню
і не єднався з пустотою - тінню…
Щоби життя музичним ритмом
рушало душі, бо баланс -
завжди безсилля та надії мезальянс!

Штовхни мене!
Без дій не стій!
Штовхни мене!
Без жалю дій -
зупинка - копія безсилля,
коли життя без мрій безцільне,
щоби засяяв промінь розуміння,
що суть зупинки – це падіння…

Штовхни мене!
Без дій не стій!
Штовхни мене!
Без жалю дій - -
я вийду з чорної нори,
хай навіть камінцем скочуся із гори…

Бува, падіння в прірву подарує вслід
душі на мить божественний політ!

Штовхни мене!

© Copyright: Юджін Папуша,

Неможливо пройти повз цю музику!
Але!

Цей геній не реалізувався і на 10% у цьому жорстокому світі…
Джім Морріссон (повне ім'я: Jim Morrison, James Douglas Morrison; 8 грудня 1943, Мелборн, Флорида - 3 липня 1971, Париж, Франція) - американський музикант, Поет і кінорежисер, вокаліст і лідер гурту The Doors. Став культовою особистістю для рок-музики.

У 1965 році Джім створює групу, яку називає The Doors. Сам Джім коментував назву так: «Двері. Є відоме. Є невідоме. Їх поділяють двері, ось ними я хочу стати».

Творчість The Doors вплинула на багатьох музикантів. Крім того, у наш час у США Морріссона вважають не лише визнаним музикантом, а й видатним Поетом, його творчість ставлять в один ряд із Вільямом Блейком та Артюром Рембо.

Гурт продав понад 100 мільйонів альбомів у всьому світі. The Doors стала першою групою, яка мала 8 золотих альбомів поспіль. 1993 року були введені до Зали слави рок-н-ролу.

Rolling Stone поставив The Doors на 41-е місце у своєму списку «100 найвидатніших виконавців усіх часів».

Офіційною версією загибелі Джіма Морріссона є смерть від серцевого нападу, але справжня причина невідома.
Дехто вважає, що Джім інсценував свою загибель. Похований на цвинтарі Пер-Лашез у Парижі, його могила є культовим місцем для фанатів навіть у наш час.

А тепер подивимося на Джіма з погляду астропсихолога.
За Сонцем Джим Морріссон був вогненний Стрілець - у ньому був ще той шалений генетичний коктейль крові: змішані шотландська, англійська та ірландська кров, тому ж для Стрільця - все найкраще завжди за горизонтом…

Джім мав Південний Місячний Вузол у Водолії – це база, з якою він прийшов у світ (не плутати з Сонцем у Знаку!) Нагадаю, що будь-який гороскоп - це мікст Планет у Знаках, у Будинках і аспектів між Планетами. Водолій – це людина майбутнього, якій соціальні закони не писані. Відповідно, так він себе й поводив у суспільстві… У пору моєї юності подейкували, що групу «The Doors у США називали «виродками Америки». Критики назвали їх «чорними сповідниками Великого Товариства».

Південний Місячний Вузол у Водолії у 12-му Риб'ячому Домі – це дар музики, поезії, кінематографії… Морріссон був надзвичайно ерудованою людиною, захоплювався філософією Ніцше, культурою американських індіанців, поезією європейських символістів та багатьом іншим. Вступив до UCLA на факультет кінематографії, де за час навчання зняв два фільми. Пісня "The End" увійшла у фільм Ф. Ф. Копполи "Апокаліпсис сьогодні" (1979). Але на нижньому рівні, на жаль, це вживання галюциногенів, зокрема LSD, що дало безпосередній вплив на творчість Морріссона і Doors: містицизм і шаманізм стали частиною сценічної творчості. Т. щ., на жаль, Джім об'єднав два дари: Божественний і Пекельний...

Вели Джіма на Лева (Північний Місячний Вузол у Леві) – це найкреативніший Знак, це Знак кохання, відповідальності лідера та вогненної енергії, якої у нього було вище середнього (5,7 бала при нормі 4,9). До пори, до часу Джім був лідером, міняв жінок як рукавички, благо - шанувальниць було море і секс потенціал його був високим (Венера в Скорпіоні та Місяць у Тельці), а відповідальності у нього було нуль по Водолію – приходив на репетиції та концерти у наркотичному дурмані …

Знак Лева в 6-му Будинку Рутинної Праці – йому треба було орати, орати та орати у творчості!

Що ж вбило Джіма? На жаль, він був приречений тому, що:

• Реалізовувався по 12-му Будинку по нижчому рівню - наркотики, алкоголізм, магія, і не йшов на Північний Вузол, а це безальтернативно, людину в такому разі прибирають, що зветься в народі «нагла смерть»…

• Ліліт (Чорний Місяць - Карма, спокуси, схибленість) у поєднанні з Юпітером (мораль, Бог), який багатократно помножив ЛІліт у тріні на Сонці (Особистість) та Меркурій (інтелект). Це Карма гордині – з піснями у прірву. У 1970 році він одружився з практикуючою відьмою Патриції Кеннілі; весілля було проведено за кельтським чаклунським ритуалом...

• «Печатка Нещастя» - Сатурн (Велике Зло, пресекатель життя) у поєднанні з Марсом (Мало Зло) і Ураном (Водолійській грім серед ясного Неба) в опозиції на Сонці (інфаркт), тому версія смерті від інфаркту має місце, але це кінцевий результат наркоманії та алкоголізму…

• Нептун на куспіді 8-му Будинку - помер у ванні від передозу героїном і тому його смерть укутана таємницею. Офіційною версією є смерть від серцевого нападу, але справжня причина невідома, — розтин тіла не проводили. Є кілька альтернативних версій смерті: передозування наркотиками, ліквідація Морріссона співробітниками ФБР в рамках боротьби з хіпі та ін. Дехто вважає, що Джим інсценував свою загибель. Його тіла не бачив ніхто, окрім подружки Памели Курсон, ховали Морріссона в закритій труні, а більшість його друзів дізналась про смерть вже після поховання.  А Памела вже не розкзаже нікому правду тому, що і сама померла невдовзі  від передозу... Але , подивившись з точки зору астролога це питання, не маю сумніву, що Джім таки помер тоді. Але розумію фанатів Джіма, який не помер в їх серцях і вони ніколи не повірять в його смерть. До речі, така ж легенда існує і про Елвіса Преслі...

А чи міг би Джим вижити?

• Мав шанси! Якби йшов на запропонований йому Долею на Північний Вузол у Леві у поєднанні з Плутоном у 6-му Будинку Рутинної Праці – йому орати треба було у творчості, як папі Карло, стати відповідальним лідером і провести повну трансформацію особистості, пройшовши через низку важких випробувань, втрат... Але хто ж цього хоче - це жахливо боляче! Однак Плутон - Планета Рока, і він виносить вирок при відмові йому підкоритися – такому разі людину висмикують із життя, що називається в народі «нахабна смерть»!

Але... не пішов тому, що...

• Місяць у Тельці (фіксованість на тілесних насолодах) у квадраті до Місячних Вузлів не дав адаптуватися... Адже Місяць – це управитель психіки, здоров'я, адаптації… Така тяжка кармічна поразка Місяця говорить про проблеми з батьками до Родового прокляття. Відомо, що Джім не знайшов порозуміння у батька у творчості. Після цього на запитання про батьків Моррісон завжди казав, що вони померли. Батьки дуже прохолодно ставилися до нього, бо навіть через багато років після його смерті відмовлялися коментувати творчість сина.

Така ж картинка і у Джона Ленона - сидів на Овні бунтаря замість того, щоб йти на Терези та мав Ліліт (Чорний Місяць) в Овні (насильство). Ось його й застрелили. Але вже інша історія…

© Copyright: Юджін Папуша, 2024
Свідоцтво про публикацію №224040500905