Кузька, Рыжий и Валентинов день

Людмила Козыренко
Будиночок під старою ялиною якось дивно світився-палахкотів, Кузька з Рижим вже хотіли викликати пожежну команду.
Друзі з насторогою ввійшли до хатинки і завмерли від здивування, бо скрізь:на підлозі, на столі, на ліжкові і навіть під стелею висіли, лежали і літали кульки-серця, кульки-сердечка, маленькі, великі, червоні, пурпурові, темно-рожеві, з блискітками і квіточками. А ще-аромат, неземний, неперевершений аромат весняних квітів змушував посміхатися, заплющуючи очі і паморочив голову.
Коли перший подив пройшов, Кузька заворожено запитав у Лютого, звідки така дивина і для кого все це багатство. Чарівник, задоволений ефектом, спочатку запросив друзів на чашку гарячого шоколаду з тортиком, до речі, в формі сердечка, і загадково посміхаючись, сказав:" Так сьогодні ж свято всіх закоханих."
Рижий при цьому закотив очі і зібрався зобразити непритомність, але на його театральні здібності не звернули уваги. А Лютий розповідав, що свято це існує давно, ніхто не знає, чи правда був такий Валентин, але легенда красива. І дівчатка люблять, коли їм дарують квіточки і всякі милі, блискучі чи не дуже, дрібнички. А подарунків багато не буває, правда ж, дівчатка?
Коли друзі ввечері повернулися додому, побачили на столі неперевершений букет і нові сережки на Хазяйчиних вушках.