Неземнi хронiки пiлота Юла

Юджин Папуша
I. Шамбала

Простір згорнувся, на мить застиг густою смоляною краплею і розтікся у безмежний зоряний океан, виплюнувши на навколоземній орбіті планети Шамбала пошарпаний зореліт «Зоряна Пантера» класу «Туарег»
- Запитай посадку, качан - потягаючись у кріслі пілота, до хрускоту в щелепах позіхнув Юл.
- Шамбала дає добро, кеп ... Але, тільки вибачте, кеп, не лайте мене за зайву інформацію ...
- Гаразд чого там ще, балакун - змилостивився Юл, - заради такого моменту, потерплю ще, хоч ти мене і дістав за стільки років балаканиною ...
- Кеп, на Шамбалі, планеті класу «земля», пусто…
- Як це, пусто? - напружився Юл ...
- Кеп, космопорт працює, головний рободиспетчер дає координати та добро на посадку… але сканер не вловлює наявності гуманоїдного населення…
- Де не вловлює?
- Ніде, сер!
- Що-о-о-о-о? Говори ясніше, качан...
- Сер, ви ж обіцяли мене так не називати! Я хоч і біоелектронне створіння, але я маю почуття власної гідності! І взагалі, що б ви робили без мене?
- Господи, урочисто клянуся знайти того програміста, який написав твою програму і відібрав у мене кілька років польоту на вислуховування непотрібної балаканини і замкну його з тобою хоч на рік на самоті, нехай послухає самого себе, повільно божеволіючи!
- Сер, не ображайте мого великого Творця!
- Може ти ще йому молишся?
- Сер, це називається свобода совісті!
- Так, треба тебе показати психіатру після прильоту, тобто, нормальному програмісту ... Слухай мою команду: посадку не робити, зробити кілька витків, поки я не зрозумію твоє марення і не розберуся сам ...

..............

- Ти маєш рацію, КаЧерка - планета порожня - ошелешено простягнув Юл ... - А що проби повітря? Що жужелки, повернулися? Може, епідемія всіх скосила?
- Кеп, проби неправдоподібно незаймано чисті ... Роботи ЖЖЛ повідомляють аналогічне по пробам води, землі, загалом, первозданна чистота ... Так що бактеріологічної небезпеки немає. Більше того, атмосфера Шамбали біологічно активна.
- Тобто, як?
- Вона пригнічує будь-які форми вірусів та патогенних мікробів… Ну, як здорова шкіра людини має кислу реакцію та пригнічує всю патогенну флору на ній… Повна відсутність хижаків та кровососних тощо. комах… Не планета, а доглянута до неможливості садово-городня ділянка реанімації…
- Цікаво дівки підтанцьовують – задумливо простяг Юл…
- Сер, ви неодноразово згадували під час польоту про дівок, але на борту «Пантери» їх не спостерігалося… Ваші реакції адекватні, температура не підвищена, я не можу збагнути, якою галюциногенною формою марення ви страждаєте…?
- Це ти страждаєш маренням сивої кобили!
- Сер, у моєму медичному словнику немає такого терміну! - з гідністю відповів КаЧерка.

........................

- Не подобається мені все це - простяг Юл, втупившись у монітор, - куди вони поділися ... За міжзоряним каталогом, ще сотню років тому планета була щільно заселена ... куди вони поділися? І жодних слідів катаклізму! Жодних сигналів про допомогу… Навіть від контрольних систем космопорту не надходило критичної інформації… тим більше що Шамбала входить у міжпланетну федерацію демократичних світів, що вільно розвиваються.

........................

- Кеп, дозвольте доповісти, у планети змінилася вісь нахилу, тобто, її немає…
- А це що за новини? Ти хоч не переплутав, це Шамбала?
- Так, сер, всі просторові планетарні прив'язки дотримані, та й сама Шамбала має тотожність по більшості поверхневих характеристик, геологічних даних та інших параметрів... Можливість помилки 10 в 15 ступені
- Гаразд, сідаємо на головний космопорт ... Маневр посадки - кленовий лист, іонну тягу вимкнути, грішно додати ложку дьогтю в цей чистий кисневий коктейль, щоб не нарватися на дипломатичний галактичний скандал і на штраф космоекологів ... Втім, що я мелю? Але реактор тримати в готовності номер один, про всяк випадок.
«Зоряна Пантера» злегка припудривши пуховиками хмар свій обшарпаний носик, повільно кружляючи й похитуючись, плавно опускалася з космічної чорноти в глиб просини атмосфери, що поступово прикривала блакитною кулісою зірки, в обійми планети. Зависнувши на відстані кількох метрів над поверхнею, «Зоряна Пантера» граціозно та м'яко присіла на чорну базальтову тарілку посадкового майданчика космопорту. Над «Зоряною Пантерою» зависла поперечносмугаста куля андроїда, якпросканував «Зоряну Пантеру» і весь її вміст на предмет космічної зарази… Куля роздулася, пішла блакитними плямами і, смачно цмокнувши, полетіла до ангара… на головному моніторі капітанської рубки висвітилося привітання.
 
........................

- Ну що, КаЧерка, ми чисті, ніякого космічного трипера не привезли, відокремлюйся із своєї нори, полетиш зі мною супроводжуючим ..., але дублюй себе і залиш включеної домінанту сторожового центру на «Зоряній Пантері»!
- Кеп, я не вештався по міжгалактичним шинкам, не марю танцюючими дівками, на відміну від деяких, тому попрошу не приписувати мені неможливе ...
- О кей! А ти – ні з ким не знайомився та не обмінювався інформацією на інших планетах? У тебе цей трипер інакше називається, чи не я тебе лікував кілька разів, коли ти нахопився вірусні?
- Гаразд, кеп, не злиться ...
- А ти не роби із себе святошу, качанчику!
«Зоряна Пантера» відокремила частину своєї плоті, яка самотрансформувалася у вигляді переливного мильної бульбашки перекоти-поля. Бульбашка зависла біля виходу і цмокнувши, висмоктала Юла з вихідного шлюзу ложноніжкою в затишну м'яку плоть кокона пілота… Потім «Зоряна Пантера» смачно виплюнула біосинтетичну сіру плоть КаЧерка прямо на бульбашку перекатиполя, качан присмоктався до бульбашки, влився в його оболонку і сформував перекотиполе в політне обтічне веретено човника.
- Поїхали – махнув рукою Юл.
Човен непомітно набрав швидкість і безшумно помчав над полем у бік будівлі космопорту.
Дивне почуття легкості порожнечі бабиного літа заполоскалось білизною на вітрі безлюдного пустельного космопорту, облизало язиком душу, бульбашками почуття ейфорії підбадьорила кров, знявши напруження, вселяючи в душу якусь неземну мудрість.
- КаЧерка, блокуй всі зовнішні впливи!
- Так, сер!
Відразу занило на руці місце укусу червогусені з Сагетури... занила потилиця від напруження, ейфорія пройшла...
- КаЧерка, що це було? Що за дія?
- Кеп, нічого особливого, тому й не повідомляв вам, що так гармонізуючі хвилі самокорекції енергетичної аури, природний фон Шамбали… тривале перебування на ній різко омолоджує організм…
- Зрозуміло, чому Шамбалу у свій час так любили почесні міжпланетні політики-пенсіонери…
- Та тільки дарма, кеп, ефект зберігався тільки на ній, при відльоті з Шамбали наступав регрес і люди поверталися до вихідного стану ... тому і перестали на неї літати ... та й за законами Шамбали неаборигенам на ній можна перебувати не більше трьох шамболінських місяців , Що відповідає тим же 3-м земним.
- Та й самі шабмалісти не дуже вступали з нами в контакт, якась самоізольована раса споглядачів-філософів, які заперечують технократичний шлях розвитку, як тупиковий; живе збиранням, хуторками в будинках-бунгало, типу полінезійських, медитують на все, що викликало у них почуття прекрасного… Так, дотрималися всіх наших бюрократичних формальностей вступу до федерації, дозволили побудувати космопорт і не більше…
Єдиною їхньою умовою було не переміщатися Шамбалою за межами космопорту без дозволу їх ареопагу. Політичний устрій їхнього суспільства, за нашими мірками, нагадує общинну демократію до повної відсутності такого… Але що вражає, ті з представників гуманоїдної раси Шамбали, які були уповноважені вступити з нами в контакт, засвоїли практично всі відомості та знання за кілька місяців, які ми їм надали… За непідтвердженими даними, вони володіли спрямованою біорегенерацією, аж до відновлення втрачених кінцівок, левітацією, трансмутацією і телепортацією в просторі в межах планети, подібно до наших святих, лам або йогам-гуру з релігійних легенд... Все це чимало спантеличило найкращі уми нашої цивілізації і всі контакти були згорнуті до контактів. дипломатичних, до з'ясування ситуації… Аж надто ми програвали у всьому аборигенам Шамбали, які пройшли наш болісний шлях пізнання граючи за два місяці, соціальний розвиток суспільства пройшли за кілька років, який ми проходили кілька тисячоліть…
- Так, кеп, цікаво аборигени підтанцьовують … - спантеличено підтакнув КаЧерка.

II. АРУМАНО ТАІТІ

Влетівши в ангар космопорту, човник завис у напівтемряві порожнечі прохолоди гігантського приміщення, стеля якого губилася в сутінках висоти.
- Схоже, що ми в однаки з гостей – пробурчав під ніс Юл.
Підлетіла куля андроїда:
- Вітаю вас на Шамбалі, кеп! Якою є мета вашого візиту і чи можу я бути чимось корисним?
- Ціль - короткочасний відпочинок. Підкажи, де у вас є місце, де менше людей і ніхто не галасує вранці, крім птахів, з пляжем біля океану і бунгало на березі, струмком чистої джерельної води та пальмами. А втім, про що я? У вас же, хоч голяка танцюй, порожньо, як у пустині...
- Сер, уявіть, будь ласка, що ви хочете.
Юл напружився, покопався в пам'яті, спливла картина атола, прохолода бризу з океану, сріблясте яйце самотрансформованого будинку з пухнастими хмарками на дзеркальній поверхні даху, смішливий та грайливий в лагуні пустун делф, на  прозвисько Пан, аромат ранкової кави зі свіжими здобними булочками з корицею, тиша бібліотеки, затишок і знемога свіжого ліжка, бадьорість голчастого ранкового озонового душу, шахрай Восьмилап, який малює подарованої йому пензлем на підводних каменях флуоресцентними фарбами у сюрреалістичні картини морського світу і який постійно краде у Юла, зібраних ним на мілини, устриць.
- Досить, сер, найкраще місце - Арумано Таїті, все вже сформовано відповідно до ваших побажань, сер… я повідомив вашому КаЧерку координати.
- Так, скажи мені люб'язний, е-е-е...
- С-341, сер ...
- Скажи мені, С-341, куди поділося населення Шамбали?
- Не володію інформацією, сер! - з цими словами андроїд пурхнув в ангар і розчинився у бузковій напівтемряві ...
Човен вилетів з ангара і різко злетів угору, щоб не врізатися в стовбури колоній гігантських вічнозелених соковитих трубчасто-ігольчастих семіобів, що своєю нефритовою напівпрозорою плоттю нагадують епоху хвощів на Землі і ростуть прямо біля порога, але не перетинають умовну межу. Взагалі, вся звична технократія на Шамбалі існувала тільки у вигляді космопорту, всю планету покривав садово-правильний, без хаосу, невинно чистий і доглянутий ліс паркового типу з красивими галявинами з зелено-бірюзовою травою та голубими оченятами фіалок неймовірного забарвлення та форм квітів, над якими пурхало величезна кількість метеликів-павичів. Піднявшись до хмар, з висоти пташиного польоту, Юл дивився на цей пухнастий і пахучий осередок кучерявої зелені на лоні єдиного на Шамбалі материка і блакитний океан, який омивав його. Внизу з'явилося намисто крихітних островів у біло-перлинній піні прибою. Човен круто пірнув униз.
Вийшовши на галявину, Юл вдихнув на всі груди м'який оксамит напоєного ароматами моря, мангрового лісу та ще якимись невідомими місцевими запахами… Голова трохи паморочилася після синтетичного повітря «Пантери». Навколо Юла влаштували веселий строкатий хоровод кілька строкатих метеликів-павлинів, іноді невагомо торкаючись шкіри і тут же відлітаючи.

Панувала неземна філософська тиша, яка порушувалася шумом прибою та шелестом крон семіобів у небесах.
Термін життя семіобів, навіть їх коріння дослідити не вдалося, всі спроби докопатися до них виявилися безрезультатними, будь-які знаряддя праці перетворювалися або на кисіль, або в купу корозійного металу і коли заради інтересу один дозвільний фізико-ботанік спробував провести аналіз використаних знарядь - виявилося, що цим знаряддям немає числа років, тобто. вони були нібито виготовлені чи не в кам'яному віці на Землі, чого просто не могло бути…
Крони ж семіобів також являли собою загадку, хвоя на кінчиках гілок була матеріальної, тобто, її бачили навіть прилади, але її не було, доторкнутися до неї було неможливо... У той же час, хвоя на самих гілках - була матеріальною і боляче кололася, особливо при спробі її зрізати, залишаючи рани, що довго не гоїлись...
Сік стовбура семіобів, який стікав по тріщинках шагреневій  кори стовбурів, був чудовим біостимулятором, який практично миттєво загоював рани; роса, насичена соком семіоба, слізними крапельками, що звисає з гілок вранці, дарувала почуття «передбачення», дозволяючи вирішувати завдання, що важко вирішуються, даючи геніальність на час, тільки зловживати ним було не можна, наступало виснаження нервової системи і тривалий сон, який тривав в деяких випадках до кількох місяців…

Крім того, зібрати цю «росу» у великих кількостях було неможливо, вона випаровувалась з будь-якого резервуара, а залишки перетворювалися на звичайну безбарвну рідину… Зрубати або зрізати семіоб було також неможливо, будь-які механічні знаряддя припиняли працювати, клинили, ламалися або раптово важчали до такої. ступеня, що ніхто і ніщо не могло їх зрушити у бік руху до стовбура... Не один космоботаник дурів від безсилих спроб дослідити ці загадкові рослини... Поки один розумник не висловив думку, що семіоби є своєрідними датчиками життя Шамбали, коріння їх сягає минулого, стовбур знаходиться в теперішньому, а видима, але не матеріальна трубчаста хвоя на кінчиках гілок, знаходиться в найближчому майбутньому і семіоби є невідомою формою життя.
Аборигенами ж була розказана легенда, що раз на тисячу років з одного семіоба падає на землю дивний, надзвичайно ароматний, шишкуватий плід, який може взяти в руки тільки присвячених Небом і вміст плоду дає йому незвичайну мудрість, силу і святість, що дозволяє запитувати у Неба і отримувати відповіді на будь-які питання. Такі посвячені ставали пророками на Шамбалі, їх шанували і всім беззаперечно слухалися… Якщо ж плід намагався взяти людина з недоброю душею, він просто перетворювався на камінь і розсипався на порох разом із плодом семіоба… Загалом було від чого поїхати дахом дослідникім не лише від Шабмали, але окремим представникам земних вчених з-за конкретних представників її флори.

........................

- КаЧерка, веди до будинку!

Пройшовши пару десятків метрів за качаном, Юл почув попереду за семіобами якесь пихкання і ще через пару метрів його погляду відкрилася бузково-перламутрова, яка переливалася всіма ліловими відтінками, красиво завита мушля будинку на ложноніжці, яка повільно повзла назустріч людині.
У голові пролунав гарний наспівний баритон мажордома-андроїда:
- Радий вітати вас на Арумано Таїті, відважний капітане!
- Гаразд, гаразд, не перебільшуй - усміхнувся Юл.
- Що бажаєте, капітане Юле?
- Тільки спати! Кілька діб безперервно!

........................

…раптом прокинувшись, Юл затамував подих, у будинку хтось був… почулися цмокаючі кроки і повіяло ароматом водоростей чіатога…
- КаЧерка, хто тут?
- Нікого, сер!
- У тебе що, позакладало твої електронні вуха?
- Ні, сер! Це Восьмилап приніс вам устриць на сніданок.
- А-а-а... - і Юл знову провалився в цілющий сон...

........................

Уплітаючи за сніданком устриць, дивлячись на сонячний зайчик, що лизав ниючу, травмовану гюрзопуховиком на Чембірані, ногу, Юл подумав: «Стоп, а звідки тут Восьмилап? Господи, як приємно нозі… місце укусу на руці б погрів цей зайчик… Як би викрутитися, щоб він потрапив на шрам…?
Сонячний промінчик миттєво перепурхнув на шрам і почав методично повзати по ньому.
- Глянь, КаЧерка, шрам зникає!
- Сер, я ж вам повідомляв, що планета має біологічно активний фон, що природно регенерує білково-колоїдні форми життя…
- Сам ти симбіоз біомікросхем! Чуєш, а звідки тут Восьмилап? - розслаблено-блаженно запитав Юл.
- Сер, це точна біологічна копія з вашої підсвідомості.
- Чуєш, у мене багато чого у підсвідомості… Як би не вийшла серія «Капрічос» Гойї?!
- Не турбуйтеся, кеп, на планеті реалізуються лише образи, які несуть вам радість…
Поснідавши, Юл пішов розглядати бібліотеку.
- Да-а-а, та тут за все життя не перечитаєш, всього наштовхали ... Хочеш - фоліанти, хочеш - тривимірна обрастика з тактильними і запаховими відчуттями, навіть слина з'являється ... клацни тільки по відповідній обкладинці-мушлі на панелі ... - Скопіюй, КаЧерка, на ніч почитаєш ... А зараз - купатися! До речі, як там, у лагуні, ніякої кусючої погані?
- Ніякій, кеп!
Юл, страусиним галопом помчав до океану, пробіг смужку скрипучого, крупнозернистого коралового білого піску з блискучими на сонці вкрапленнями крупинок золота, бірюзи і якихось місцевих мінералів, з розбігу вляпався в воду і блаженно погойдуючись на хвилях голубої лагуни, завмер, розкинувши руки, задивившись у синь небес… Хмари почали складатися пазлами в химерні образи дивовижних звірів, а потім розійшлися в сторони, звільняючи місце сонечку та його лагідним променям…
- Це що, я ніби не вмію розганяти хмари руками? - подумав Юл - але далі думки стали малорухливими і лінивими, як хмари. Ні про що не хотілося думати ... Здавалося, тіло розчинялося шматочком цукру в чаї, найшло повне відторгнення розуму і торжество плоті, яка наливалася енергією і пружністю, у подарунку відчуття безмежності простору за горизонтом і польоту думки чайки над хвилями ... Потім Юл побачив себе з висоти пташиного польоту, одночасно відчуваючи своє тіло і левітуючи в небі ... Відчуття почали приймати обриси:

Пройшовши всі шари ультрамарину,
медуза в тлі смарагдового скла
коронувала нашу зустріч дивну
і в прохолодну глиб кудись спливла…

Хитнув видіння ефемерну плинність,
потік до вуст торкнувся, й поготів,
розбурхав  безтілесну швидкоплинність
видінь забутих в Часі почуттів…

Ось так, як Місяць в небі океану,
я в Задзеркаллі Див шукаю Суть
і намагаюсь розумом в нірвані,
невічним – Вічне осягнуть ...

.....................

Урочистий п'янкий запах океану заповнював легені, вичищаючи останню погань синтетики з альвеол після багатьох років закритого простору «Пантери», тіло дзвеніло і співало щасливим життєдайними соками тугого плоду.
Захотілося кричати, стрибати, перекидатися у воді, підняти бурун піни.
Під спину щось м'яко і дружелюбно штовхнуло.
- А, Пане!
З води висунулося сміливе глекове рило делфа.
- Покатати? - проверещав трель рулади Пан.
- Валяй!
Делф підставив спину з здвоєними плавниками, що йшли вздовж усього тіла, Юл схопився за плавникаи, перекинув ногу на спину делфа, звалився в проміжок між плавниками, зручно ліг, плавники ніжно прихопили тіло Юла, залишивши на волі голову і ділф, щосили працюючи свої величезним русалковим хвостом, помчав у відкритий океан, на зразок водного мотоцикла давнини, періодично злітаючи в повітря і входячи у воду без бризок, даруючи різноманітність контрасту рідкого і газового середовищ, почуття польоту, завмирання серця в еквілібристиці та філософічну таємницю підводного бездонного світу… Трохи позаду за Юлом у висоті, недремним оком спостерігаючи з висоти орлиного польоту за кепом КаЧерка … Туга морська хвиля била в обличчя, гладила руни шрамів на тілі, все більше наливаючи плоть силою та пружністю, викликаючи почуття єднання двох істот, симбіозу радості та гармонії з природою…
Юл почав декламувати вірші, перекрикуючи шум вітру та шипіння хвиль:

На небі хмари скупчилися в зграю
і я сьогодні з ними відлітаю...

Манять мене безмежністю моря,
де я
в геомагнітних місячних полях,
душею непостійній, вибагливий,
підпорядкован всім припливам та відпливам,
бо недарма всі океани з морем
тотожні змісту краплі крові...

І я у вихорі глибокім
пливу невідомо куди,
зливаюсь з морем синьооким
там, де сльозою тануть льди...

Живу з Живим в єдинім ритмі…
По нас тече єдиний ток.
І бачу в космосі розкриті
всі пелюстки енергії зірок…
Як в ритмі єдності пульсацій
живе та дихає Земля...
І з нею, в спільній іпостасі,
живу, творю і мислю я...

Сьогодні хмари скупчилися в зграю...
та повертаються вони – я знаю…
Земля і хмари звязані в одне.

Земля прикута до мене.

III. ЄЛІЛОУ

...через годину, сидячи на долоні балкона, попиваючи прохолодний квазібранасовий квас, що б'є в ніс веселими бульбашками, Юл ніжився на сонечку, розглядаючи з висоти балкона різнокольорові анемони в прозорій величезній химерній скляній ляпці релаксофонтанобасейна.
- Ці анемони Восьмилап приніс, поки ви полоскалися в океані, як фіалка в ополонці.
- Чуєш, качанку, ти де цих виразів нахапався? – грізно прошипів Юл.
- Здогадайтеся з трьох разів, Кеп!
Запала передгрозова тиша.
- Вибачте, Кеп, ляпнув, не подумавши…
- Гаразд ... наступного разу не думай, а розумій!
- Яка, на вашу думку, різниця в цих процесах, Кеп?
- Думати – це процес, а розуміти – результат процесу…
- Зрозумів!
- Гаразд, КаЧерка, влаштуй мені екскурсію по будинку ...
- Милості прошу, сер! - пролунав голос, що йшов незвідано звідки з'явившийся кольорової кулі андроїда мажордома, який завис над Юлом.
- Бачу, ви вже з КаЧерка потоваришували, коли він успішно линяє від роботи ...
- Кеп, просто СІ-2 краще це зробить.
- А-а-а, твого нового друга звуть СІ-2.
- Винен, сер, не представився при знайомстві - відповів мажордом
- Гм, у бібліотеці ми були, на кухню не хочу, це твоя парафія, пішли, пройдемося до кабінету, тренажерний зал, басейн, право не знаю, навіщо він тут, як я зрозумів на Шамбалі завжди чудова погода…
У центрі кабінету на висоті декількох сантиметрів від підлоги, висіла стільниця столу, малюнок її нагадував чи-то палісандр, чи-то гевею і постійно змінювався, як сама форма стільниці з безліччю довільно трансформуючихся елементів,, пристроями запису як з голосу, так і автоментоперетворювач у вигляді підголівника на тюльпані крісла ... Саме крісло теж висіло в повітрі над підлогою ... Хоча назвати так його поверхню було важко - по ній м'яко котилися хвилі, також трансформуючи підлогу то в коротко пострижену густу траву з вкрапленнями ромашок і волошок, то вишуканий мармур підлоги давньоримської вілли, то воду виру з лататтям… Раптом стіл заклично розвернувся до Юла, манячи його до себе… всі його елементи пристрасно зігнувшись, звали присісти, розслабитися, поїхати в глиб підсвідомості і почати творити вдвох з Музою - прекрасне… Жодної прямої лінії, все плавно перетікало з одного в інше, продовжуючи гармонію застиглої музики, що змушує звучати тіло камертоном, даруючи водоспад емоцій і шепіт обертонів думок, готових покірно скластися у будь-який химерний загадковий образ, даруючи вишукану насолоду та могутність генія творця…
- Слухай, КаЧерка, - зупинився, як укопаний Юл на порозі кабінету - хто це? У мене навіть у підсвідомості такого нема! Точно вперше бачу…!
Трохи осторонь, праворуч від столу, в ліловій напівтемряві в золотистому промені світла, яркий сяяв крізь кольоровий вітраж на вікні, стояла вертикально поставлена перламутрова метрова мушля величезної тридакни, в ніжному перлинному блакиті якої, був виписаний портрет красивої зеленоокої золотоволосою жінки...
- Боттічеллі явно відпочиває зі своїм «Народженням Венери»… - видихнув слова Юл:

Бузково-мрійливий туман
наповнить старий дім, як храм,
який в самотності погруз,
і тонким вишуком оман,
торкнеться душ і наших вуст…

Майстерність художника була разючою, образ одночасно дарував ласку матері, ніжність дитини, задумливість феї, пристрасть ночі медового місяця, глибину всеосяжної любові до тремтіння, і тонкий аромат таємниці осені… почулася музика арфи із закликом гобою… Раптом у тиші пролунало бельканто секретаря ментоперетворювача під музику The Golden Key: http://www.youtube.com/watch?v=KohD6EtWdfo

Духмяний обрій зрізан тонко ...
На край скотився апельсин ...
Розкоса ніч, краса-японка,
в обійми зваблює свої ...

Червоним золотом сусально
пливуть Дракони хмар-вітрил
де млосно пахнуть гілки пальми
дурманом мангрових лісів...

Пливе вгорі в блакить воронки
тисячоліть Блискуча Мить…
День догоряє тінню джонки,
і плавником вітрил блищить...

Бікіні білу ніжну смужку
з атола хоче зняти Ніч...
І жовтим воском самотужки
стікає Місяць потойбіч,            

і обіцяє сплеск кохання,
а після -  вишукану біль
на філософські осіяння,
на рани -істини, як сіль…

Злизавши з неба фарби рясні,
холодним зоряним різцем
Ніч висікає острів Пасхи
з її Непізнаним Лицем ...

Муркочуть сонні хвилі-кішки,
омивши ночі чорний страз ...
І тьма, зірки розсипав нишком,
відкрила ока жовтий паз ...

Душа п’є небо по ковточку
і в первородній наготі,
знімає з Тьми нічну сорочку
в єднанні з Чудом в висоті,

де я - слід хвилі океану,
і  руна на Піску Життя,
і тінь луни Нічної Мани,
і блиск Південного Хреста...

- Хто це на портреті, качан?
- Це притаскав Восьмилап, сам написав вашими фарбами, які ви йому подарували.
- Стоп, стоп! - закричав Юл, - нихріна я йому не дарував ... принаймні, ТУТ! А ТАМ - там він у мене фарби тирив! - і перейшовши на шепіт, очманіло, прошелестів - але ж яка краса!
Знову пролунав голос секретаря ментоперетворювача:
- Сер, ви не менш гарно думали, я тільки заримував ваші образи.

IY. ВОСЬМИЛАП

- …налий мені ще, о Восьмилап, багаторукий Шива, текіли, і собі плесні в дзьоб і дай запити вашої лілової настойки, щось душа горить, ніяк не заспокоїться!
Елегантним рухом щупальця, Восьмилап налив з покритої віковим пилом химери бутлі в запітнілий зеленуватий нефрит келиха текілу, подарунок Юлу вождя Анімарукару з планети Восммаагурт із системи Гідри (якого Юл навчив гнати цей самогон з місцевих лілейних), шаблеподібним кігтем другого щупальця спритно відчекрижив часточку жовтого овалу хибноплода лимона, третім щупальцем церемонно подав келих Юлу, насипавши йому в анатомічну табакерку кисті сіль, четвертим - видавив у свій потужний сіоністський дзьоб ліловий плід. перекинув в себе свій келих з текілою ...
- Чи-і-з - проклацав він дзьобом ... прикривши одні жовте око від задоволення і пішов хвилеподібно змінювати колір у такт стікання рідини плода в його восьмикамерний шлунок ...
- Чи-і-із-відповів Юл, злизнувши сіль з кисті, запивши текілою, смакючи лимон ...
- Чуєш, Восьмилапе, а кого це ти написав, га?
- Господиню вдома, Елілоу ...
- Ти мені водорості на вуха не вішай, сороконіжко ...
- Юле, ображаєш, ти вже не в змозі порахувати мої кінцівки… нехай я не гуманоїд, але маю такий самий інтелект, як і ти… Більше не наливаю…
- Гаразд, гаразд, я погарячкував, Восьмилапе… тебе, з твоїм восьмикамерним шлунком, мені все одно на перепити… Так, а яка-така Хазяйка? Адже тут на вашій Шамболі нині, як у космосі - порожньо.
- Юле, ти не правий, навіть тишу треба вміти слухати!
… вдалині в тиші пролунав срібний сміх кришталевого дзвіночка… (галюцинації, чи що, подумав Юл – А, втім, качан мовчить, значить галюники…)
- Ох, мені час, пересох я і засидівся з тобою, Юл… тепер я знаю, що таке «пити до зануди до зорі» - з цими словами Восьмилап по черзі опустив спагетті щупалець на підлогу і плутаючись, перебираючи ними, як балерина в безлічі «па », зигзагом пошкандибав до виходу ...
- Бувай! - ледве повертаючи язиком у дзьобі, як какаду, що тільки-но освоїв мову, процокав Восьмилап.
- 40 градусів зовні - 40 градусів всередині ... Вірним курсом йдете в пісок океану, але не в ногу, товаришу!
- Но пасаран! Хто там крокує лівою…? – у відповідь брякнув Восьмилап, вельми спантеличив затуманений мозок Юла, який зарахував усі його заплутані кінцівки до лівих…

Обережно несучи переповнений текілою акваріум голови, Юл пішов у напрямку спальні... Дорога, хвилеподібно котячись сонячним променем у напрямку руху, сама послужливо освітлювала якимись світлячками або хрін його знає чим, затримуючи хвилю, якщо Юл пригальмовував або виписував крендель…  Може вже в очах рябить з незвички, у космосі не місце п'яничкам, відвик, втратив форму, – подумав Юл – але нічого, відновимо!
Плюхнувшись у пелюстки бутона ліжка, яке розкрилося, Юл провалився в сон, разом з ліжком круто пішовши штопором в пружну плоть простору ...

Y. МІСЯЧНІ МАНТРИ ТЕКІЛИ

...Серед глибокої двохповномісячної ночі Юла охопила ніжність і безсоромність дотиків, відвертість бажання і шовк жіночої ласки під шорсткою плоттю чоловічих огрубілих рук, пристрасть запросто вивернула навиворіт всі таємні і розкішні безсоромні бажання магараджі ... Жаркі губи ковзнувши по накачаних чоловічих грудях, дражнячий язичок на затверділому соску бажання, нескінченна ніжність, незламна пружної сталі клинка зі дзвоном, зануреного в податливу вологу соковитої пружності, спекотне дихання у відповідь на бажання… Зазвучала музика, яка танула в душі і в одурманеному мозку, яскравими вогняними літерами оксамиту ночі, попливли слова:

З'явившись тінню з темноти,
із забуття холодного туману,
про головне нагадувала ти
про позабуте із нірвани…

Минулих спогадів крило,
ковзнув спіраллю повз свідомість,
легко пробилося й пройшло
крізь заборони в підсвідомість,

в напівтемряву заборон
у задзеркальність всіх утворень,
розкривши спогадів схорон
і ніч кохання - глибше моря…

Де в Мушлі Чорної Пітьми
зірки - Чумацький шлях  розкрили,
проливши свій вогонь грудьми
ковтком солоної текіли…

Де сяйвом, з Місяцем впритул,
у спорі із зірками поряд,
ми породили шум і гул
від землетруса біля моря.

Земля, зірвавшись на диби,
змішавшись щільно з небом в трансі,
в шматки рвалася без води,
горя губами в лихоманці…

А ми,
перевернувши горизонт,
зім'явши землю пластиліном,
геть запинили Часу  Ход,
щоб злитись в Сутності Єдиній...

... жага із схлипом увійшла
клинком знемоги туго в тіло -
вона, як ми, була грішна
і нас терзала, як хотіла...


Ми пили сік обох… І ток
проймав нас щастям без порогів…
Була вода ти, я – пісок
в тортурах втіхи до знемоги...

Та ніч розтанула, як дим...
Порожній день прийшов на берег...
І  море виплеснуло з ним
Самотність Вічності, хвиль шерех…

Залишив тільки Хаос Скель
і Кратер Синьої Текіли,
де в епіцентрі відтепер ,
лежав порожній я, безсилий...

Дивлюсь в порожні очі дня
відтоді з сумом і докором,
прибій чарую, кличу я,
вторую серцем мантрам моря…

Я тверджу морю, як мотив,
щоб не забути ніч в коханні:

"З'явилась ти із темноти..."

А далі - сховано все в мані…

Лише одна спроможна  річ
нам нагадати, як любили…

Як  Місяць ніжно пестить  ніч,
у склянці з полум’ям текіли...

........................

...повністю вивергнувшись у темряву ночі, Юл провалився в бездонну прірву глибокого сну, де в немислимій висоті спалахували догораючими іскорками образи почуттів і, нарешті, ніч все прикрила оксамитом чорної штори небуття...
«Так напевно вмирають від щастя», майнула наостанок мильною бульбашкою думка в порожнечі черепної коробки.

YI. РАНОК.

Ніч пройшла…
Та вже світає…
І зірки ось догорять…

Небо плащ нічний знімає,
півпрозорий по краях…
Сонцю - коси розплітає
на краю землі зоря...

Під туманом білим вкрилась
тихо плинуча ріка…
У дрімоті нам з’явилась
ніч гріховна і п’янка ...

Розлилася в луках млосність...
Соловей ллє в душу гріх…
Біла, наче сніг, дівочість
тане на грудях моїх...

Знаючи, що ти згадала,
зачаровано мовчить
на тремтячих віях спалах
щастя ще на цілу мить…

Скоро, скоро сонце встане…
Мить луною лишить зов…
Поки ж - хор пташиний гряне
нам кантату про Любов.

І у млості відгукнеться
їй натята тятива...

І мить вибухом мінеться !

Та залишаться слова...

...Ранок, зазирнувши в спальню, знайшовши розгорнуте ураганом ліжко, намацав сонячним зайчиком скуйовджену голову Юла ... потім зайчик, з атомного вибуху зачіски папуаса-канібала, стрибнув на око Юла. …
- А-а-а-пчхи!
- Будьте здорові – пролунав голос КаЧерка
- Не дочекаєшся! – хрипнув Юл з бодуна…
– До речі, я не розумів, що ви такий класний поет!
- Правильно сказати - не думав ... А щодо поезії - це не я, то манто, метно, тьху! секретар бавиться моїми емоціями. Ой і напився ж я вчора! Клич Восьмилапа, нехай віднесе мене в море і там втопить ... Життя не миле ...
В арці різнокольорово матеріалізувався Восьмилап.
- Юл, мені самому хрінова, аж ліловими плямами пішов, плутаюсь у лапах від учорашнього дня… ти мене накачав вище за ватерлінію…
- Це хтось ще кого накачав… Тебе накачаєш, з тобою медитувати над алкоголем – прощай здоров'я! Глянь, а в тебе лексикон розширився... Гаразд, дай водорості, вибач, дай лапу...
- Юл, ти маєш рацію, я збираю позаземний фольклор для дисертації...
- Пішли, а то я тобі такого наговорю зараз для дисертації, що тобі одразу докторську припаяють…!
Дивний симбіоз двоногого людського і восьмилапого тіл, дбайливо підтримуючи один одного, пошкандибали до лагуни океану, блаженно сопучи вповзли у воду, яка подарувала почуття невагомості, блаженної прохолоди і зникаючу біль у похмільній голові гуманоїда, навіть Восьмилап придбав свій натуральний колір, але, чорт його знає, який у нього він природний - суцільна мімікрія, де притулився - там і змінився! Через кілька хвилин усі похмільна погань розтанула, як ранковий туман над річкою...
- О, як чудово, ще ніколи мені так не допомагало!
- І мені, бо вперше п'ю з гуманоїдом, та ще й у таких кількостях!
- Ти шо, не пив раніше?
- Ніколи – гикнув Восьмилап.
- Я навчу, коли поїдемо на рибалку...
- Я ніколи не їздив на рибалку, все під водою ловлю…
– А що тут складного? Наливай і – пий! На тебе ж вудок не напасешся... А ось біля вогнища від тебе прямий толк: і дров нарубати, і рибу випатрати, і котелок повісити - он скільки в тебе знарядь праці до тулуба принайтовлено ...

YII. АРУМАНО ТАІТІ МАНО

Сонце, неухильно котячись до горизонту, залило пурпуром чашу неба, визолотило чорноту океану золотом, химерно підсвітивши край краю горизонту і хмар, та потонуло у вічності…
Юл, вийшовши в сад, побачив, як із землі неспішно виповзли кілька флуоресціюючих желеподібних кольорових тіл шамболінських кротів, і заходилися підгортати дерева, м'яко підсвічуючи траву та стовбури. Квіти, нахиливши головки в бік Юла, підсилили ніжний аромат ночі, над пелюстками бутонів, які розкрилися, м'яким маревом тремтіло повітря, по саду хвилеподібно перекочувалися хвилі ароматів і м'якого сяйва, серед монотонного тріску цикад пролунали трелі нічної птиці треоли, неподалік-що небі повільно і здивовано розкрилися два жовтих ока Місяців Шамбали, сад наповнився нефритовим світлом, в якому губилися об'єми земного і химерно підніявшися вгору руки дерев з розкритими пальцями гілок, тримали на долонях склепіння неба з з жовтооким дивом, чар Місяців….
- Справді сеанс ароматерапії з кольоровою музикою - подумав Юл, присівши на лаву в саду ...
З будинку по доріжці саду до нього тихенько під'їхав столик з опалово-мерехтливим фужером наповненим виблискуючим квазібранасовим напоєм, його висока ніжка була зарита в купку пелюсток місцевих квітів, назви яких Юл не міг запам'ятати... Юл узяв келих за тонку ніжку і не поспішаючи підніс до рота, помилувався срібними бульбашками газу, що повільно підіймалися зі дна і завмер на мить, побачивши на темному дзеркалі рідини магію розплаву золота відображення Місяця, прошепотів:

Малюючи коханий образ,
я млосний Місяць вклав в пітьму...
Пролив у очі цілий космос,
його об'єм та глибину...

Туманність безлічі галактик
склав Світ Прекрасної Душі...
І непізнаність їх для згадки
в ночі сховати я згрішив…

В безодні Божого прозріння
я взяв гірлянди ніжних слів
зі дня Біблійного Творіння,
коханих в Безлічі Світів.

Буянням квітня у палітрі
слова і музику з’єднав
й диханням Сонячного Вітру
тобі я в в серце все уклав...

Блукач у Космосі містичний
і вільний геть від кайданів,
всотав я в душу усю Вічність
Метагалактики Світів.

І став одним із безліч слів...

Помедитувавши на нічну красу Місяць, обгорнутих у сарі оксамиту ночі, злегка здригнувшись чи то від свіжого океанського бризу, чи то від емоцій, Юл повільно повернувся в будинок, де на веранді пролунав м'який заклик скрипки, підтриманий імпульсивним срібним стакато клавесина, відволікаючи Юла від думок і емоцій, що наринули, в прірві самотності.
Бах, концерт № 1, адажіо - легко випливло з глибини підсвідомості... Дослухавши до кінця твір, Юл тихо прошепотів:
- Дякую, Сі-2
- Капітане!
- Так!
- Можна трошки з вами поспілкуватися на музичну тематику... У мене є цікаві висновки...
- Із задоволенням послухаю...
- У вашій езотеричній філософії, наприклад, у Рігведі, Веданті сказано, що саме музика створила світ.
- Чому?
- Тому, що музика є втілення гармонії: адже в музичному звукових рядах ще є призвуки (обертони), вони різні, проте так співвідносяться, що дають ту гармонію, ту цілісність і єдність, якої не вистачає в світі, що розбалансував, і в людині зокрема . Саме людина найбільш болісно переживає цю розбалансованість: тіло хоче одного, душа – іншого, а дух у цій дисгармонії взагалі не може прокинутися.
- Ти правильно відчув мій настрій сьогодні… Ти натякаєш, що музика може зробити з людиною диво, провівши його у гармонійний стан?
– Неодмінно так. Якщо людина через музику потрапляє в резонанс із цією гармонією, вона не може бути хворою, роздратованою, музика повертає людину в Божу територію цієї гармонії. Більше того, слухаючи музику, люди потрапляє в особливий вимір, де час протікає зовсім інакше: ваші музиканти знають, що музичний час і наш хронометрований; не збігаються, А тому, слухаючи музику, ви продовжуєте термін свого життя.
- Чи можеш дати наукове обґрунтування ефекту зцілення музикою?
- Звичайно! Музикотерапія стоїть явище акустико-біо-резонансного ефекту. Вже доведено, що всі клітини коливаються, досліджено які саме звуки продукують клітини організму у різних станах. Так, у стані сп'яніння, наприклад, клітина «видає» дуже різкий, навіть верескливий, напружений звук. Можна уявити, як це виснажує людину... Коли клітина хвора, вона ніби хрипить, і прилад фіксує такий шум, як у приймачі, коли не спіймана певна частота. Здорові клітини продукують мелодійні коливання, тобто періодичні звуки.
- А як саме відбувається процес одужання того чи того органу?
- Справа в тому, що кожен орган людини, кожна система організму має свій спектр вібрацій і працюють його зони в автономному режимі. Однак якщо є лише вібрація, а не вплив музики, то через певний час хвороба знову повертається. Чому? Тому що не були відкориговані вібрації душевного рівня, людина не пережила емоційно того стану, який міг закріпити ефект лікування. Саме музика дає таку можливість. Як це все відбувається? Нейрони – клітини головного мозку – продукують хвилі особливої частоти. Якщо людина стурбована, роздратована, то вони дають бета-хвилі, а якщо вона в стані емоційного підйому (закохалася або слухає пафосну музику, наприклад стилю бароко, адажіо Альбіноні), тоді нейрони продукують альфа-хвилі. Зрозуміло, що людина, яка просто ходить на роботу, працює для того, щоб їсти, свариться з сусідами, не видає жодної мистецької продукції, не може пережити високий стан душевного сплеску. У вас жили геніальні композитори: Моцарт, Бах, Дебюссі, Шопен тощо. які дали землянам велику музику, яку ви називаєте класичною… Як тільки ви познайомили Шамбалу з нею, ми скопіювали всі їхні твори по максимуму, безперечно, це подарунок понад вашій Землі і ви щедро з нами їми поділилися!
- Чому ти вважаєш, що саме класична музика дає найбільший лікувальний ефект?
- Справа в тому, що це не просто гарна музика, у ній зосереджений генофонд всього вашого людства, який формувався протягом тисячоліть: відбиралися найвиразніші інтонації, найгармонічніші ритми. Вони, як фонеми та лексеми в мові. мають свою семантику, що вже увійшла до генів. Таким чином, людина народжується із певною генетичною пам'яттю на ці вібрації. Свого часу ваші дослідники довели, що в класичній музиці є 128 формул-морфеми, а в так званій вашій "легкій" музиці - "попсе" - всього 15. Це як словниковий запас, але в музичному сенсі; якщо до трьох років людина не навчилася розмовляти, її вже не навчиш. За аналогією можна сказати таке: якщо до певного віку людина не навчилася слухати класичну музику, вона вже практично втратила можливість опанувати її органічно, оскільки не відбувся резонанс із генетичним фондом! На превеликий жаль, так звана «легка» музика, на вашу думку, про яку, як я вже казав, є лише 15 формул. Ця музика як наркотик забиває всі можливості, які кожна людина має від роду. Від такої легкої музики, де фактично звучить дуже банальний набір вібрацій, людина тільки деградує.
- Дякую тобі за лекцію з музикознавства, СІ-2! Постав на ніч щось із музики Баха, наприклад, хоральну прелюдію фа-мінор…
- Буде зроблено капітан!
- До завтра!
- На добраніч, капітан – прошелестів баритон мажордома.

........................

...зайшовши в спальню, глянувши на туго закритий бутон ліжка, Юл згадав нічний еротичний сон, і захоплено покрутив головою: «Ну треба такому наснитися настільки натурально ...!» - подумалося Юлу
- Боже, а це що? - Видихнув голосно Юл ... На ліжку лежало красиве жіноче сарі, що пахло вчорашнім дурманом мангрової ночі ... - Так з ким же я спав !!!
- Ти цілував мене! - пролунало глибоке грудне жіноче контральто з-за спини.
- Святий, святий, святий! Білка…!
- І не русалка і не ця дивна, теж хвостата, ваша істота, що живе на деревах ... - засміялася жінка ...
- Ти хто?
– Я? - Господиня вдома, Елілоу ..., а ти - Юл!
- Зрозумів, що не білка, але були сумніви! А де ж ти була раніше?
- Я намагалася не заважати тобі відпочивати, адже ти стільки років у космосі на самоті, віч-на-віч з усіма негараздами… - погладила Елілоу руку Юла…
Знайоме почуття захоплення, неземної легкості, щастя і спека миттєво наповнило тіло Юла і він потягнувся до Елілоу, яка відповіла йому ласкою у відповідь ...

…після, лежачи в ліжку, Юл спитав:
- Ти тепер нікуди не втечеш?
- Нікуди! Я буду з тобою так довго, як ти забажаєш…
- Протягом 3-х місяців, за вашими законами? - іронічно  спитав Юл.
- Ні, ти мій гість, і термін встановлюєш собі сам.
- Розкажи мені, куди поділося все населення Шамбали?
- Нікуди, воно весь час на планеті...
– А чому ж прилади не реєструють вас?
- Вся річ у тому, що твої прилади налаштовані на локальні окремі об'єкти гуманоїдного типу, а все що більше чи іншого типу - вони не помічають через задані вузькі параметри іншого…
– Як? Наскільки ж ширше їх треба налаштовувати?
- Бачиш, ми колись жили як ви, індивідуальними особами, ворогували, воювали, ревнували і перебудовували під себе Шамбалу... поки не зрозуміли, що вона теж жива... І що ми одне, єдине ціле з нею, океан, дерева, повітря хмари… Ми навчилися зливатися з Шамбалою, приймаючи за бажанням будь-які форми життя, тому ми ви нас і не бачите… ми з океаном – єдина істота; пронизуємо землю, лікуючи її, а вона – нас, відчуваючи наші ритми; ми - ельфи в лісі і вічнозелені семіоби, що дістають кронами хмари і ваші легенди про дріад - німфи, що живуть у деревах не такі вже й легенди; ми можемо вселятися в будь-яку сутність, хоч білкову, хоч у камінь, хоч стати хмарою… По суті наше тіло, як і ваше, складається з 7 оболонок подібно до матрьошок: фізичного, астрального, ментального, емоційного, казуального, ефірного, духовного, нарешті, - те що ви називаєте душею. А техніка переселення душі і у вас здавна практикувалася, наприклад, ламами Тибету, просто це було езотеричним знанням і не відкривалося нікому, крім присвячених ... На відміну від цього, ми самі можемо формувати будь-яке фізичне тіло, бути хоч Дельфами, хоч Рибами в океані ...
- То це я на тобі катався в океані? – ляпнув Юл
- Ні, це був справжній делф, наші морські брати, друга раса, яка споконвіку населяла океан Шамбали - посміхнулася Елілоу.
- А Восьмилап?
- А ось він – мій дідусь, його звуть Елл. Він любить розігрувати всіх, приймаючи химерні форми, присягаючись, що йому з вісьмома кінцівками набагато зручніше… а взагалі його природна форма, така, як моя…
- ???
- Я зрозуміла ... - Усміхнулася Елілоу - Та, яку ти бачиш - Я і Є, я не восьми-і не сороконіжка ...
- Вибач, - поперхнувся емоціями Юл - А звідки ти так багато знаєш про нас?
- Завдяки вам - ми багато отримали відомостей при перших контактах з вашими представниками… Потім ви їх згорнули, і ми чудово розуміємо чому і тому вас не квапимо… Крім того, ми в спілкуванні користуємося телепатією, це з тобою я розмовляю - так тобі легше… трохи пізніше і ти зможеш користуватися телепатією, це станеться непомітно і побачиш наскільки легше і багатшим стане спілкування, адже не все можна вербалізувати, ти зможеш обмінюватися образами , наприклад…
- Слухай, а як бути, якщо я не хочу, щоб ти знала все.., що може і я не знаю чи не хочу знати?
- Дуже просто – у підсвідомість ми ніколи не вторгаємося без прохання та потреби співрозмовника, цим займаються у нас тільки ті, хто присвятив себе лікарській практиці, ну, як у вас психоаналітики, та й сам процес цей не простий та безневинний через обвал інформації, образів , емоцій, почуттів… І будь-який з нас вміє ставити блок, якщо не бажає спілкуватися ментально… Ну як ви, якщо не бажаєте говорити – уникайте спілкування або відказуєте загальними фразами і співрозмовник це відразу відчуває…
- А чому дідусь підлаштувався під Восьмилапа?
- Простий збіг загалом, а образ Восьмилапа був тобою спроектований тобою при спілкуванні в космопорті з андроїдом С-341, він його і передав нам, просто дідусеві довелося зменшити кількість кінцівок з 10 до 8... Крім того, ти йому дуже сподобався, - як це вона висловила, Елілоу наморщила своє чоло – а, згадала, він тебе назвав на вашому сленгу «Кльовим мужиком»…
- Яка люб'язність з його боку – сиронізував Юл, - але твій дідусь переп'є будь-якого мужика.
- Не варто подяки - мило засміялася Елілоу - Мій дідусь зовні трохи схожий на вашого історичного діяча Джорджа Вашингтона і любить спілкуватися про сенс життя, загалом філософ, десь близький за поглядами до вашої школи давньогрецьких кініків-філософів…
- А мій прапрадід був зоречотом, астрологом по нашому і, між іншим, передбачив мені неземне кохання, яке надалі позначиться на всій долі людства... Дивно... чого я про те згадав?
- Я відчула твою ніжну любов до прадіда... Йому добре на небесах спостерігати за тобою і він гордий тобою...
- Чур, мене! Ти не фантазуєш?
- Можеш не використовувати старовинні магічні формули енергетичного захисту, тобі тут нічого не загрожує… Ні, я не фантазую, такими речами не жартують.
- Дивно, звідки, і як, ти про це знаєш?
- У цьому нічого дивного немає... ти ж знаєш, що душа вічна, просто ви, земляни, не в змозі, окрім ваших святих, отримувати інформацію з тонких планів... Пізніше я розповім тобі трохи більше. Дивно те, що у вас є такі звичаї спілкування, коли ви використовуєте алкоголь для спілкування та філософських суперечок про сенс життя.
- Боюся, що твій дід стане п'яницею, поспілкувавшись зі мною, у нас на Землі таке часто буває з філософами: Омар Хайям не просихав, Сократ любив вештатися по кабачках із запаленим серед білого дня ліхтарем шукаючи співрозмовника: «Шукаю людину!», як він висловлювався ... а його дружина, Ксантіппа здається, її звали, лупцювала нетверезого чоловіка при сусідах ... Аборигени швидко спивалися, спробувавши вогненної води, не маючи імунітету ...
- Йому це не загрожує… він може, як і я, керувати будь-якими біохімічними реакціями організму… як частково деякі з ваших йогів, тільки наше втручання, за потреби, абсолютно і 100% контрольоване нами ж…
- Слухай, а хто твої батьки?
- Взагалі-то у нас немає такого буквально поняття «батька», у нас не народжують, як на Землі ... в загальному сенсі нашими батьками є Океан, коли він породив усіх нас, але ми потім успішно забули про це, уявивши себе всемогутніми , відрізавши пуповину Егрегора ... У вас є непроста, по суті, легенда про народження Афродіти з морської піни... Коли на Шамбалі дві або більше, сутностей вирішують продовжити свій рід, поєднавши надовго себе в іншій, новій істоті - вони зливаються в одну істоту а потім повертаються до початкової кількості + одна..., наділивши нову маленьку істоту всіма своїми найкращими якостями, а Дух у неї вдихає Океан... Хоча ми можемо розмножуватися, як і ви, за бажання, але це у нас анахронізм...
- А як у вас із статями?
- При народженні нова істота отримує енергію одного з двох початків, ту, що у вас називають Інь чи Ян… Інь – жіноче начало, Ян – чоловіче начало: дія, активність, динамічність, спрямованість назовні, воля, тобто. по вашому «мужність»… Інь – м'якість, консерватизм, спрямованість всередину, адаптація, пошук першопочатку балансу, космічна любов – те, що ви називаєте коротким словами «жіночність», що стосується інших ознак – то це не проблема, як ти відчув… – лукаво усміхнулася Елілоу… - для нас це не завжди настільки суттєво, як у ваших мачо…
- Вибач, хоч я і не розглянув, ні первинних, ні вторинних статевих ознак Восьмилапа, але мені здалося, що він мужик і класний хлопець, правда забагато чи то ніг, чи то рук – не перездороваєшся за півгодини, хоч він і зменшив їхню кількість… .
- Так, це так, ти правильно вловив його Янську енергетику, як і те, що я жінка.
- Із цим у мене проблем не було… - посміхнувся Юл. А де твої батьки?
- Вони є і, в той же час, їх немає - засумувала Елілоу.
- Як так?
- Чи бачиш, вони пішли ...
–  Куди?
- Іноді ми можемо існувати симбіозом кількох істот, іноді – окремо, наш союз, на вашу – шлюб, може містити не тільки дві особи, а й три і більше… і це залежить тільки від нашого бажання, симпатії, кохання… Загалом, як і у вас, але наш союз насамперед існує, як духовний… Одного разу мої батьки, попросивши діда Елла доглядати мене, пішли в ЕО, по вашому - в Шамбалу, у вас теж на Землі є така езотерична місцевість, куди йдуть мудреці та святі планетарного рівня, в цьому випадку адепти ЕО свідомо відмовляються від енергетики Інь та Ян і всього, що пов'язано з цим, і стають істотами з енергією Ден, що інтегрує баланс двох початків.
- А де це, ЕО?
- ЕО - це сутність, що об'єднує безліч духовно просвітлених особистостей, добровільно об'єднаних в одну, суперсутність, суперінтелект, супердушу, Ангел – Зберігач Шамбали… Вони одномоментно тут і всюди…
- Справді, як у Біблії: не було нічого, крім хаосу і тільки Дух святий гасав над океаном...
- Ну, з натяжкою можна так сказати… В ЕО не кожен може потрапити, вони не втручаються в наше життя та діяльність, у них уже інші, часто недоступні нашому розумінню, цінності, духовні завдання, так у вас йдуть у монастирі і ви теж часто не можете зрозуміти, як можна відмовитися від світу.
Наприклад, Ео в даний період досліджує так звану невидиму темну матерію, з якої складається близько 90% Всесвіту, у той час як наш з вами, видимий, складає всього 10%, намагаючись зрозуміти її природу, вирішуючи проблему, чи є весь всесвіт живою сутністю.
Ми давно не їмо, як ви м'ясо, у нас зовсім інші принципи отримання енергії від хімізму травлення до поглинання космічної, яку у вас називають йоги «прана» або фотосинтезу, хоча нагадую, ми можемо харчуватися, як і ви за необхідності, за винятком м'яса , але вже не фізична перешкода, а моральна…
- Да-а-а… звичайно важко відмовитися від конкретних шашликів та юшки зі стерляді… Але якщо згадати скільки часу витрачалося людиною на добування хліба насущного і що найкращу частину свого життя наші жінки проводили на кухні – є над чим подумати: що втрачаємо і що знаходимо…
- Ми будь-якої миті приймаємо будь-яку форму, залишаючись людьми, по суті. А в потрібний момент ЕО може нас об'єднати в надсутність і це буває вкрай рідко. Останній раз, коли нас спробувала знищити раса сентрозів, які побажали захопити нашу планету під свою базу.
- Розкажи мені про них…
- У незапам'ятні часи одного разу на нашу землю пролився дивний дощ у вигляді сухих круглих утворень... Це виявилися спори сентрозів, занесені до нас космічними вітрами... Через деякий час спори набрякли і перетворилися на м'якіх амеб з ложноніжками, що пересуваються то у вигляді перекоти-поля, то – повітрям, як кульбабки… Їх ставало все більше і більше, вони утворювали великі колонії, об'єднуючись у величезні кулі, що покривали білими полями землю… Після того, як сентрози пересувалися на нове місце, після них залишалася земля вкрита слизом, на якому нічого не росло... У певний період, раз на рік, сентрози колосилися білим пухом і коли піднімався вітер, пух піднімався міріадами мікропушинок, що утворювали білий смертоносний туман і перелітав на інші місця... Незабаром наша земля стала схожою на тіло поїденою проказою... Всі спроби боротися з цією формою життя були марні, сентрози розсипалися на всі боки, як пил… Нашому життю почала загрожувати смертельна небезпека, тому що майже наш знищивши рослинний світ, сентрози обернули свій погляд на нас і стали відомі випадки їхньої м'ясоїдності. Ми звернулися до ЕО, благаючи його нам допомогти … ЕО об'єднало нас у суперсутність і ми з'ясували, що сентрози розумні, являючи собою єдину систему, а окремі мікроскопічні елементи цієї системи в змозі передавати один одному інформацію, накопичуючи її і при необхідності прийняти рішення, об'єднуються у складні системи до повного об'єднання в єдиний мозок… Ми спробували увійти з ними в контакт, але ступінь їх агресії був такий великий, що ми не змогли з ними домовитися.
- Так, а що ж ви зробили сентрозам?
- Наша філософія відкидає вбивство та знищення будь-яких форм життя, визнаючи за будь-яку з них право на існування…
- І?
- Та нічого особливого, просто стерли в їхніх мізках вірус агресії, який їх вразив, є така зла форма стародавнього життя у Всесвіті, впровадивши їм прагнення до вічних пошуків істини і добра…
- Так, я чув про расу сентрозів, бродячих проповідників, то це ви їх просвітили? – засміявся Юл. І відразу спохмурнів:
- Стривай, я ж їв устриць, вони теж живі, тобто, мислячі?
- Не зовсім, у твоєму розумінні, білок сам по собі не особистість, ти ж знаєш, це як радіодеталі, без духу Творця вони нічого з себе не уявляють… Ми створюємо ці біосутності, копіюючи їхню форму з природи для вузьких цілей, вони не наділені інтелектом у широкому розумінні розуміння, вони дали тобі необхідну енергію і одночасно вивчали, вдосконалювали і відновлювали тебе повністю зсередини, як метелики-павлини - зовні, як океан… Ти наразі набагато років молодший і абсолютно здоровий.
- То метелики брали у мене проби?
- Так, і не тільки, вони творили первинне налаштування твоєї аури на спілкування з живим світом Шамбали, СІ-2 удосконалював її музикою і треба сказати, що роботи у них було не багато, ти напрочуд сенситивний, відразу відчувши ауру Шамбали, коли летів у космопорт. …
- До мене щойно дійшло… - то ви не знаєте смерті!?
- Так, Юл ... поки ми живемо тут - ми безсмертні ... Варто нам залишити Шамбалу і ми маємо граничний термін існування, як і ви.
- Тобто. якщо я попрошу тебе полетіти зі мною, то…?
- Я влечу, тому що я покохала тебе... Але, колись, я постарів і помру... Ми ще не володіємо секретом безсмертя індивідуальної особини, хоча стоїмо на порозі його відкриття...
— Ну й ну… Це ж, як на острові Ея, Одіссей із чарівницею із Цирцеєю… Я не зможу жити без космосу, непостійний бродяга-квітень, але відчуваю, що не зможу довго без тебе… Якесь квазі-шизоїдне роздвоєння особистості…
- Все-таки є маленька відмінність від тієї казки, тут ти вільний і можеш залишити Шамбалу будь-якої миті… Але як би ти не вчинив – ти шкодуватимеш…
- Так... Елілоу, скільки ж тобі років?
- За вашими земними мірками, трохи, всього близько 200, дівчисько за вашими поняттями ... Тобі ж близько 400, чи не так?
- 454 ... Да-а-а, я просто не знаю що думати ...
- У тебе є вибір - сумно відповіла Елілоу, - на відміну від мене, - вислизаючи з обіймів Юла ... І вже з порога долинуло:
- Але я чекатиму на тебе! Вічно…!

YIII. ВІДЛІТ

«Зоряна Пантера» зависла над Шамбалою, напружилася перед гіперстрибком у вічну чорноту космосу, занили генератори, переходячи від низького гулу в комариний писк до ультразвуку.

........................

- А як би ти вчинив, КаЧерка? Порадь…
- Кеп, ви вже знаєте рішення, і не звалюйте його тягар на мене.
- Ні, ну я точно знайду і приб’ю твого програміста!
- Юл, не переносьте свою внутрішню проблему - назовні... І, якби не мій Творець, ви б не мали такого співрозмовника та поціновувача ваших віршів, як я...
- Ти, підлиза ..!
- Сер, почитайте щось ще, я ж бачу, що вам дуже тяжко за частотою дихання, зіницями, потовиділення ...
- Так, давай не будемо про це ... не пітніють тільки мертві і такі, як ти! І так – нудно…
- То ви щось почитаєте?
- Гаразд, слухай, ось що написав сьогодні перед відльотом:

Я к Вам прийшов із Пустоти...
Із Хаосу Космічного Бездоння...
Де демонів роззявлені роти
із Інфернальної Пітьми
бажають з’їсти сяйво Девакана,
та з виском тануть в хлоп’ях чорного туману
де я
ментально звів у фокусі Буття,
бузкове сяйво Логосу життя
щоб  чорних демонів звести у небуття!

І покінчивши з демонічною напастю  -
створити словом - майбуття
і
щастя...
.......
Я жив,
не знаю
на якій Планеті...
В якому
Невідомому
Краю...
В яку Епоху
чи
 синкреті,
але, навряд чи, жив в Раю…
Та якось вранці,
на зорі
мені
коли
три Місяці
закрили
свої вії

і Ніч,
зітхнув
розвіяли геть мрії
в чужій
Небесній
Кривизні,

якийсь Незнаний Чарівник,
пройнявши
душу
запахом
весни,
явив мені твій в небі ясний лик...
........
Чуття вз - різали
           далі різних ман,
плоть лихоманив маляріями туман
боліт, чужих країв, та молитов .........

...... міняв планети Я і Кров ...
.... міняла колір навіть кров .......

... зливались лінії
і форми,
... текли в безодню смерті
геть Життєві Спори ...

... на-Пасті
Чорних Дір -
чужих зірок зжирали крам
і видихали
Газовий  Туман
в холодний
Чорний
Океан...

Збирала
Тьма
свій
урожай
то тут,
то там
ковтала
душі
галактичних
Стай;
Світилами
топила
в Пеклі
Печі...

... і скаженілий
Інфернальний Мир,
безпечно
правив страшний пир ...
...
протуберанці свічі
Великий Хаос
перфоруючи,
як сир,
хлистом 
стьобали
жаром вічі…
А виск
Скрижалей Неба
різав слух,
і в Хаосі
було не видно навіть Духа…
І
навіть
БОГ
не відав,
де блукає
ДУХ...
І
ЗІ
СТВОРІННЯМ 
СВІТУ
було
глухо -
я жив,
не знаю
на якій Планеті...
В якому
Невідомому
Краю...
В яку епоху
чи
 синкреті,
 але, навряд чи, жив в Раю…
Та якось вранці,
на зорі
коли
три Місяці
закрили
сонно вії
і Ніч,
зітхнувши,
розчинила мрії
в чужій
Небесній
Кривизні,

якийсь Незнаний Чарівник,
пройнявши
душу
запахом
весни,
мені явив твій в небі ясний лик...

З тих пір,
повір,
одну
тебе
кохаю,
пройшовши
тисячу
смертей,
спокуси гріх
відроджень,
перетворень лих -
я знаю
що пережити все це зміг,
зробивши молитвою
зміст віршів
моїх
і до сьогоднішнього дня
тебе у Всесвіті глуші
шукаю
я…

І я знайду тебе, я знаю!

- Юл, не треба мене шукати – пролунав оксамитовий голос Елілоу, я ці образи та думки відчула ще на Шамбалі…
- Елілолу! Боже, та як ти тут опинилася?!
- Юле, ти ж знаєш відповідь... Якщо ти не вийшов за межі нашої сонячної системи, я можу миттєво переміститися в будь-яку точку простору в її межах...
- Що ти робитимеш, коли я вийду за межі вашої системи?
- Я полечу з тобою, якщо ти не проти... Ти ж не розказав продовження пророцтва твого прапрадіда:
«Від мого праправнука та коханої, знайденої ним на далекій зірці, почнеться нова космічна раса, що об'єднала невгамовну потяг до нового та енергію землян з духовними можливостями мудреців Шамбали…»
Ми об'єднаємо наші можливості та генетику в одне спільне, знявши всі побоювання вашої цивілізації по відношенню до нашої… До речі, мене і нашу з тобою єдність благословили і мої батьки від імені ЕО. Тепер ми, у критичний момент, у будь-якій точці відомого нам всесвіту, можемо миттєво отримати від ЕО всю його духовну та ментальну міць… Це дає величезні можливості порівняно з тими, які ти маєш зараз…
Що, щоправда, і на нас накладає не меншу моральну відповідальність.
- Я, я, я... А твій дідусь - що він скаже? - ошелешено бовкнув Юл.
- Він уже сказав, зробивши нам подарунок від імені ЕО... Вперше за все це зроблено: нас наділили безсмертям...
- Е-е-е-е-е... - просипів Юл. - За що? І що з нею робити? Ну, справді, Адам та Єва!

........................

- У людей настає різке зниження інтелектуальних здібностей в результаті емоцій, які у них класифікуються, як любов - прошелестів КаЧееРка, - Кеп, беру керування на себе перед гіперстрибком ... - Ех, життя моє, бляшанка! Де б мені знайти супутницю? Попрошу мене оновити, підмарафетити і… створити мені супутницю у свого Творця після прибуття на Землю, щоб не бути третім зайвим… Але якщо Творець мені відмовить, то етика Шамбали дозволяє французький трикутник! - захихотів КаЧеРка. - Але що це зі мною? Всемогутній Боже! Невже, як у людини, у мене теж настає різке зниження інтелектуальних здібностей через емоції? Але ж чи не людина? БО щось людське мені не чуже! Ось до чого доводить тривале вимушене спілкування з людиною – до олюднення!

Вперше Юл промовчав, його губи були зайняті...

Тільки по всіх моніторах попливли слова:

Синьоокий Ніжний Бог
на день вийшов за полог
і пролив у Синій Льох
прохолодний м'ятний смог ....

Згодом, я в ночі замерз,
коли Бог мій милий щез;
скласти вірш не зміг із тез
в скирту слів серед берез...

Сяє Місяць у наш сад…
Зорі - безліччю карат…
Я же вкотре вже без вад
загадав на зорепад:

Тільки вдарить в небі дзвін,
і озоном хлюпне  грім -
сяйвом всіх ікон зі стін
Дивом з'явишся ти в дім ...

Не спитаю: Де була?
Й  в Бога в справах є права…
Ти же скинеш два крила
обійняти щоб змогла…

Свічку любій запалю,
молитов у ніч наллю,
у віршах благословлю
я любов усю твою!
 
Я в дива порину слів,
у ліловий вихор див,
щоб у щасті  почуттів,
осягнути я зумів,
як кохання Бога стрів…