Кузька, Рыжий и волшебный праздник

Людмила Козыренко
В хатинці під старою ялиною весела метушня-то в гості до Грудня завітав добрий чарівник Миколай з подарунками і сюрпризами. Малі Мишенята, які завжди слухняні і ввічливі, вже отримали свої подаруночки і тихенько бавилися ними на килимі біля каміна.
Ви запитаєте, а як же Кузька з Рижим? Аякже, вони теж тут, сидять і слухають розповіді гостя про те, що бачив, де бував і які подарунки отримували від нього дітлахи та й дорослі теж.
На столі, як завжди, стоїть пихатий самовар, поблискуючи блискучими боками, духмяно парує чай в красивих чашках,  на розкішному старовинному блюді лежать  рум'яні ватрушки з сиром, пироги з лісовими ягодами, печені яблука, млинці з грибами.
У Миколая з собою чарівна скриня, з якого він, загадково посміхаючись, дістає...Рижий аж жувати перестав-що ж там таке?-а чарівник дістав яскраву, дуже гарну книжку. Книжку, в якій багато казок про, ліс  про фей і ельфів, про добро, про чарівний світ. Кузька був у неймовірному захваті, бо ж подарунок для них з котом! А ще друзі отримали іграшкову рибку( для Рижого), маленькі валяночки і рукавички з шапкою( для Кузьки)
На вулиці гуляв Морозець, він перевіряв лід на річці, розвішував блискучі бурульки під стріхами. А потім на прогулянку вийшов Сніг і почав робити чудернацькі фігури-ось ця неначе кіт, ця схожа на собаку, а інша на...у кого яка фантазія.
Миколай ще трохи посидів і почав збиратися, бо ж його чекають з надією на диво.
В диво вірять діти, вірять дорослі, бо хочеться вірити в мир, в тишу, в спокій.
Зі святом, і нехай буде диво!