Молитвословие Святому Граду Иерусалиму

Саша Доброволец
Радуися, Святыи Граде, яко искупил еси Кровию Сына Человеческаго первородныи грех праотцев наших, а такожде и всего рода людскаго.
Радуися, гумно Орниево, яко тобою бысть прекращено поражение народа за грех Царя Давида, и на тебе был утвержден Храм Соломонов.
Радуися, Храме Соломонов, яко в тебе Захария прият пророчество Гавриилово.
Радуися, село Горнее, яко в тебе прият Елисавет целование Мариино, и взыграся младенец во чреве ея.
Радуися, купель Овчая, болезни телесные и душевные омывавшая.
Радуися, Вифание, яко в тебе Лазарь четверодневно пребыв во гробе, и оттуда воззвав его Сын Человеческии.
Радуися, горнице Сионская, яко Таинство Евхаристии нам предвозвестившая.
Радуися, весь Гефсиманская, яко в тебе Сын Человеческии скорбех смертельно.
Радуися, столпе Антониев, яко в тебе Сын Человеческии прият заушение и поношение, прорцы, кто есть ударей Тя?
Радуися, Лифостротоне, яко тобою был осужден Сын Человеческии на смерть крестную.
Радуися, Путе Скорбныи, яко тобою Сын Человеческии шед на Голгофу.
Радуися, Краниево Место, яко тобою омыт был грех Адамов.
Радуися, Гробе Господень, из него же Исус Христос воскресе тридневно.
Радуися, Еммаусе, в тебе же Христос с Лукой и Клеопой сшествова.
Радуися, вершино Елеонская, с нея же Христос вознесеся на небо.
Радуися паки, горнице Сионская, яко в тебе святии апостоли возглаголаша от всего языка, иже под небесем.

Тропарь, глас 1:
Святыи Граде Иерусалиме, ты бо имех на стогнех своих и халузех своих и улицах своих Господа Исуса Христа, и имаши предсказание от Него, что обретется на Храме Соломоновом мерзость запустения при кончине века, и будет близ, при дверех; претерпевый же до конца, той спасен будет.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно, и во веки веком.
Аминь.