Кузька, Рыжий и августовское, цветочное

Людмила Козыренко
Друзі знайшли Серпня на луках, на затишній мальовничій галявинці. Ми ж пам'ятаємо, що наш Серпень і дизайнер,  і чарівник, а ще він геніальний художник.
Отож, до художника прийшла Муза, привела з собою Натхнення і тепер ці непостійні  дами кружляли біля Маестро і...
Серпень був захоплений творчим процесом, що не відразу помітив приятелів, а Кузька з Рижим розташувались на м'якенькій траві і готували невеличкий пікнічок. Готував, звичайно, Кузька,  а кіт підтримував його морально, а ще ловив коників. Ну як ловив? Ці маленькі зелені створіннячка так швидко випорскували з-під котячих лап, що у нашого мисливця навіть в голові макітрилося. Нарешті, коту набридло це заняття і він звернув увагу на те, чим займався Кузька. А у Кузьки--а ми ж знаємо про чарівну Кузькину скриньку--вже майже все готово:на чистій скатертині з волошками рум'яні пиріжки, бутерброди з сиром, солодкі булочки, гарячий шоколад-улюблений десерт Серпня.
Друзі  чекали, коли ж, нарешті, Художник зверне на них увагу і трохи перепочине. Рижий, облизуючись, нетерпляче позирав  на замріяного Чародія і, не витримавши, рішуче підійшов і незадоволено пробуркотів, мовляв, доки він тут розважається, один дуже голодний ...Кузька скоро втратить від голоду свідомість. Серпень поклав пензля, розреготався і пішов до столу.
Фантазія з Натхненням легковажно кружляли по галявині, вибираючи нові відтінки, змішуючи нові неймовірні кольори, готуючи фантастичні ароматні шлейфи для нових шедеврів. Що за шедеври, питаєте?
О, Серпень вміє дивувати, радувати, вражати!  Він уміє тонко відчувати, створювати неймовірні композиції, букети, прикраси. В його скриньці завжди є щось цікаве і феєричне.
Зараз, поки приятелі насолоджуються обідом, поглянемо на серпневі шедеври, а їх багато.
Ось чорнобривці,  милі яскраві квіти розбіглися по клумбах і палісадниках: на їхні  костюми у дизайнера знайшлися дуже теплі кольори. Бджоли і метелики у захваті, он радісно кружляють навколо, ласуючи смачненьким.
А он георгіни-ну дуже серйозні квіти! Створюючи їхні сукні, Серпень був у дуже романтичному настрої і тому кольори для сукенок вибирав яскраві і різноманітні: і червоний, і білий, і рожевий в різних відтінках і навіть оранжевий в цяточку! Коли Хазяйка приятелів ходила до школи, Кузька розказував,  букети з георгін діти приносили на свято Першого дзвоника.
А горді красені гладіолуси! Ці шикарні квіти в сукнях з дорогого атласу, на який Серпень теж не пошкодував найкращих фарб.
Аж ось і приятелі. Вони вже підкріпились і Кузька вирішив допомогти Маестро змішувати фарби. Він дуже уважно і акуратно працює, ні на що не відволікаючись, але хіба ж можливо, коли Рижий там ловить коників і стрибає серед трави, не відволіктись? Ну і Кузька, невчасно глянувши на черговий вибрик кота, розхлюпав навкруги фарбу. Він уже хотів розплакатись, як Серпень-ну він же чарівник!-змахнув чарівною паличкою і...Кузька, Рижий, Білка, Сойка з Сорокою захоплено милуються прекрасними ніжними Айстрами в голубих, рожевих, бордових, строкатих яскравих сукенках.
А Чарівник, загадково посміхаючись, дістає із скриньки кришталевий флакончик: крапелька Сонця, трохи примхливого місячного сяйва, трохи срібного зоряного пилку, жменьку веселкових барв і неймовірно-фантастичний аромат серпневого розмаїття і раннього вечора готовий!
Вечір, трохи прохолодний, заступив на чергування...Ансамбль Цвіркунів давав свій черговий ювілейний концерт, Летючі Миші кружляли під акомпанемент оркестру,  мама Мишка заколисувала Мишенят, Білка читала дітям казку, Сорока полетіла до дального лісу розповідати про дива, а наші друзі сиділи тихенько на лавочці і зачаровано насолоджувались чарівною атмосферою серпневої ночі.