1. У чому сила, брате?

Юджин Папуша
Сакраментальне питання, яке в черговий раз озвучив Бодров-молодший, звучить в підсвідомості у багатьох і трактується дуже індивідуально.
У дитинстві сила в батькові, велика, сильна і непорушна, як скеля. Він сильніший за всіх кривдників у дворі ...
У підлітковому віці сила в твоїй ватазі, безкорисливій дружбі і довір’ї ...
У юності перша любов зміщує акцент сили, і ти з подивом дізнаєшся, що те, що ти вважав силою, не є силою, а насправді це у взаємному, великому почутті, яке неможливо завоювати силою ...
Але скільки відкриттів і розчарувань чекає в пізнанні цього почуття юного егоцентрика, який з подивом дізнався, що любити можна не себе всередині, а зовні цю істоту з косичками і веснянками! Це вже не любов твоєї мами, з якою ти знайомий і вважаєш, що так і повинно бути і тебе треба любити і дарувати кращий шматок, лікувати садна зеленкою ... Ніхто не повинен любити тебе тут, якщо ти цього не заслуговуєш; І ніхто не буде зализувати твої душевні рани ...
«Справжня любов не вимагає взаємності, і той, хто хоче отримати нагороду за свою любов, втрачає час» Пауло Коельо.
І ти відкриваєш, що сила в тобі: у твоїй витривалості, благородстві, непохитності прийняття ударів, змоги піднятися з колін і відродитися. І ця сила проявляється в умінні перевтілюватися, трансформувати себе, а не повертати назад ріки ... Але тут криється небезпека звести себе в абсолют, особливо якщо ти успішний в суспільстві і оперуєш великою соціальною системою цінностей, як чубайси, абрамовичи, януковичи, путіни і т. д.
«В мене таке відчуття, ніби я перебуваю серед людей, які будуть жити вічно. Принаймні, так вони себе ведуть. Вона настільки зациклені на грошах, що забули про життя. Вільний тільки той, хто втратив все, заради чого жив» Еріх Марія Ремарк.
Отже, ти успішний менеджер, керівник, бізнесмен... У багатьох пізнання влади на цьому етапі закінчується, а руйнування системи особистих цінностей часто сприймається як абсолютний крах, адже ти раптом дізнаєшся, що ті, кого ви вважали близькими, відвертаються, коли твоя «сила» зменшується або прагне до нуля...
Чому?
Та тому, що ваші так звані «родичі» оперують тією ж помилковою системою цінностей, виплеканої в суспільстві, поза якої ви раптом опинилися ... І тут роздоріжжя шляхів: або на йти дно, або йти по колу, продовжуючи дертися на безплідну вершину соціального успіху; або шлях пошуку... Хтось впадає в матеріалізм, нігілізм, хтось шукає духовні практики в Непалі, хтось починає свій шлях до Бога, якщо раніше не звертався до нього щиро ...
Але всі дороги ведуть до Риму!
Або, як каже буддизм: «Навіть зло – це навколишній шлях до Бога!» Або, як сказав Пауло Коельо: «У світі немає нічого абсолютно поганого. Навіть зламаний годинник показує точний час двічі на день».
Тому автор не приймає фарисеїв, які віддають перевагу зовнішній обрядовості, не змінюючи своєї внутрішньої суті, відкидають знання, накопичені століттями, тільки тому, що їх знайшли так звані «язичники».
«Є люди, в яких живе Бог, є люди, в яких живе диявол, а є люди, в яких живуть одні глисти» Фаїна Раневська.
Навіть вчені-матеріалісти можуть потрапити на Вищі плани, якщо щиро послужили еволюції людства... Тобто однією з умов сили є особиста еволюція, відкритість до нового потоку інформації, а твоя здатність структурувати її - це і є сила, тому що структурована інформація - це енергія.
"Ті, хто занадто часто озирається назад, можуть легко спіткнутися і впасти ». Эріх Марія Ремарк.
Або: «Життя схоже на водіння велосипеда. Щоб зберегти рівновагу, ви повинні рухатися». Альберт Ейнштейн.
Існує усвідомлений шлях еволюції:
1. Шлях богословів;
2. Шлях садукеїв (узгоджуючих свої погляди відкриттям без догматизації);
3. Шлях філософії богошукання за допомогою земного розуму, але без внутрішнього духовного контакту;
4. Через науку, сумлінним служінням науці, через мистецтво на службі суспільству.
Звичайно, не враховуються звернення до Бога для випрошування ... Хоча б тому, що жебрацтво лежить в одній площині зруйнованих цінностей, у вигляді угоди: ти - мені, я - тобі ... Реальний шлях до Бога є дуже інтимним процесом, і ми не будемо туди втручатися. Але життя довело, що партійні (соціальні) працівники швидше за все зламалися в ув'язненні воркутлагів і подібних таборів, а віруючі трималися найдовше ... Суть тут в тому, що останні спиралися на духовні цінності, силу, невідому матеріалістам.
Отже, виходить, що в світі існує якась сила, зрозуміла і доступна не всім ...
То в чому сила, брате?
Якщо тобі пощастить, ти пізнаєш її, як цінність. Це не володіння заповітним літаком, партнером ... Ці цінності не є матеріальними.
«Всі біди людини пов'язані з тим, що вона переслідує невічні цінності», - каже буддизм. І, як ми розуміємо, вічні цінності не є матеріальними. Дійсно, якщо душа вічна і безтілесна, навіщо їй мати Rolls-Royce на небесах або в пеклі?
"Як правило, найважливіші зустрічі відбуваються в той момент, коли ми досягаємо межі, коли відчуваємо потребу померти і відродитися ». Пауло Коельо.
Напевно, однією з духовних цінностей є любов.
Любовь ворует разум мудрецов,
и наделяет разумом глупцов.
Тобто вона дволика про каже приказка: «поганому коню і їжа не на користь!» Її не можна використовувати як повію на свою користь - вона не терпить споживацтва ... Вона дає розум або забирає його... Але розум, і не тільки розум, без неї - ніщо.
Дозвольте мені процитувати довгу цитату:

ОБЯЗАННОСТИ без любви утомительны
и делают человека раздражительным.

ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви, условна,
и она у человека бесцеремонна.

В СПРАВЕДЛИВОСТИ без любви нет прока,
она делает человека жестоким.

ПРАВДА, без любви упряма
и растит критикана.
ВОСПИТАНИЕ без любви символично,
и делает человека двуличным.

УМ без любви живо
сделает человека лживым.

ПРИВЕТЛИВОСТЬ без любви верно
сделает человека лицемерным.

В КОМПЕТЕНТНОСТИ без любви нет смысла,
она делает человека бескомпромиссным.

ВЛАСТЬ без любви открыто
делает человека бандитом.

ЧЕСТЬ без любви безмерно
делает человека высокомерным.

БОГАТСТВО без любви, человека
делает жадным душевным калекой.

ВЕРА без любви распята
и делает человека фанатом.

© Copyright: Юджин Папуша

Так, ми це чули, скажеш ти. Цинік просто посміхнеться, а прагматик відмахнеться ... Я не буду сперечатися, але шлях до висновку вказати обов'язково, тому вибачте.
Так, без любові щось не клеїться з багатьма соціальними показниками людської особистості ...
Сила в любові... А що таке любов? Охарактеризувати його вкрай складно, адже кожен судить про нього з висоти своїх почуттів ... Для початку ти повинен уточнити:
Любов - це не почуття. Це норма відносин між людьми.
Отже, любов - це духовна цінність, звідси багато проблем і трагедій з її бездуховним сприйняттям, коли хтось хоче мати любов, як машину, тіло жінки ...

Жаждущих уверовать так много,
что в храмах тесно стало вновь,
там через обряды ищут Бога,
как через соитие — любовь.
Игорь Губерман.

Але якщо любов - духовна цінність, то процитую визначення філософа Ошо: «Любов - це духовність свідомості!» Що таке духовність, я писав у статті «Хто ми, письменники?» http://www.proza.ru/2013/02/18/223
І тобі пощастило, якщо ти кохаєш, і у тебе є любляча і віддана друга половинка ... Адже любов може бути односторонньою. але такий птах - птах з одним крилом Петрарки ...
А що робити, якщо ти один, або, не дай Бог, залишишся один?
Де знайти сили в суспільстві?
«Доля не має сенсу, без причини, зводити незнайомих людей разом» Коко Шанель.
І якщо ти не усвідомлював цього раніше, то почини дізнаватися, що сила - в сім'ї і твоє щастя, якщо вона у тебе є ... Як казала Фаїна Раневська: «Сім'я замінює все. Тому, перш ніж почати будувати щастя, варто подумати, що для тебе важливіше: ВСЕ або сім'я. Не та сім'я, в якій ти помилявся не раз і не два, був диктатором, хитрим обманщиком, і в результаті ти отримував пагони того, що посіяв: «Час розкидати каміння і час збирати їх» (Екклезіаст, 3).
І не в сім'ї, де ти сидів, як собака на сіні на своєму «непосильно» нажитому добрі, де родичі не можуть дочекатися твого останнього часу, щоб поживитися твоїм мотлохом, бо на останньому костюмі немає кишень...
Не в сім'ї, де є перекіс в сімейних ролях, і хтось живе з вами як переляканий птах, або ти - підкаблучник.
За партнерство відповідає Знак Терезів, Знак гармонії і краси, рівноваги... А Знак Овна - за егоцентризм. Обом Знакам не вистачає якостей: егоїстові Овну не вистачає вміння бути партнером, Терезам - лідерства, і кожен з них повинен пройти шлях назустріч один одному і знайти баланс між собою, розділяючи свої якості, які є в надлишку і взяти те, чого не вистачає їм самим...
І так влаштовані всі пари Зодіаку! Але що вони без духовного багатства? Адже в будь-яку посудину можна налити різний напій і саме від тебе буде залежати, що ти потім будеш пити зі своєї чашки - жовчні блювотні маси, гіркоту або амброзію, або шмурдяк ...
Твоє щастя і сила полягають в тому, що ти посіяв відносини щирості, взаємодопомоги, підтримки, любові, духовності в сім'ї, дозволив проявити себе іншим членам сім'ї ...
Мир і щастя на Землі починаються з сім'ї.
«Сенс життя має тільки життя, присвячене іншим» А. Ейнштейн.
Так, нещодавно був оприлюднений факт допомоги левам своєму товаришеві, який потрапив в пастку - протягом 3 років леви приносили їжу товаришу у неволі капкану!
Або поліцейська камера спостереження зафіксувала дивовижний акт жертвопринесення бродячого пса, який потягнув іншу травмовану собаку на узбіччя дороги з автостради, по якій автомобілі мчали з шаленою щільністю і швидкістю, жертвуючи собою, ціною своєї травми... Слава Богу, поліція зловила і вилікувала і героя, і жертву:
http://www.youtube.com/watch?v=RYcQ5QDt8n4
Але ось ще, на знятому відео можна побачити, як бегемот відбиває лань від крокодила і не відходить від її, зализуючи його рани. http://www.youtube.com/watch?v=9zjX-gMjcUU
Як інший бегемот рятує зебру під час переправи:
http://www.youtube.com/watch?v=FlzLjeetNak
Так, слони не кидають свого товариша, а якщо він гине, періодично приходять на місце його загибелі і віддають йому данину, сумно сурмлячи ...
Деякі нематеріальні цінності, виявляється, тваринам доступніші ніж людям…
Так чому ж ми часто забуваємо про них? А тому, що ти сильний і тобі здається, що тобі наплювати на них або згадати, тільки коли тобі буде зле. Але це ж не fair play! Що посієш – те й пожнеш!
«Вода камінь точить ...», «Слабке перемагає сильне ...», «Нападник вже програв, тому що порушив рівновагу ...», «Треба йти по світу, злегка його торкаючись ...» - так приказки відкривають сенс глибин ...
«При підйомі по сходах - посміхайся! Настане час, коли ти будеш спускатися..." - Лао-Цзи.
І ось, коли ти став слабшим, в сім'ї з'явилися нові лідери і тебе не виганяють з прайду, а підтримують, ти раптом відкриєш в собі нові сили, які допоможуть тобі знайти свою нову роль в сім'ї ...
Коли ти досягнеш певного віку, ти почнеш ділитися мудрістю і духовною їжею зі своїми дітьми та онуками. І ти вже не добувач в соціальному капкані, а джерело мудрості ... Якщо ти не нажив багато мудрості, твоя сила в толерантності та гармонії. На думку психологів, стрес є нормою нашого життя. І тут твоя роль дуже висока, адже те, що ти вже не раз бачив, твої діти та онуки проходять вперше і можуть витримати удар слабше тебе, зводячи свої соціальні звитяги до абсолюту ...
Але ти вже проходив через це раніше, чи не так?
Як заявила покійна баронеса Маргарет Тетчер: «Немає суспільства, є чоловіки і жінки, є сім'я!» Це підтвердили останні дослідження соціологів України: 65% українців віддають перевагу сім'ї, а не роботі! І це голос народу ...
Звичайно, можна мати сили в творчості, аскетизмі, пошуку духовного шляху відлюдника... Але не всім дано бути творцями і пасіонаріями, і ти повинен пам'ятати, що ти - людина, і ніщо людське тобі не чуже...
Тому сила таких звичайних людей в суспільстві полягає в сім'ї, її любові, гармонії і рівновазі ...
Але не все так просто!
Пізнання суті проходить через випробування, перевіркою прагненням. Коли ти знайдеш свій шлях, тобі допоможуть, давши наставника.
Якщо копнути глибше і метафізично, то сила є в Родоводі, Родовому Егрегорі - колективній думоформі Роду. А щоб виростити його потужним і здоровим, поливати його потрібно тільки добрими думками і добрими справами, не женучись за миттєвим прибутком за рахунок отрути обману, заради, дурного споживацтва і т. д.
Але якщо ти вийдеш за рамки сім'ї, несучи не потворність особистого «Я», а красу, рівновагу, гармонію, милосердя, любов – твої сили примножаться, і ти зможеш стати незмірно сильніше в рамках своєї свободи. Ти вільний, якщо живеш духом, тому що все фізичне і психічне детерміновано.
Для земного умовно існують чотири рівні свободи:
1-й: людина - раб своїх бажань, і рівень влади над собою мізерно малий. На цьому рівні внутрішнє життя людини йому невидиме, а зовнішня картина світу ілюзорна. Такі люди не вільні. Вони живуть за жорсткою програмою, як зомбі.
2-й: людина отримує трішки влади над собою спочатку через примітивне придушення найбільш одіозних, з його точки зору, підсвідомих програм. Характерною рисою самосвідомості є: з одного боку, відділення егоїстичних програм від програми досягнення певної зовнішньої сили, на яку спрямована вся воля людини, а з іншого - абсолютне і некритичне прийняття цієї зовнішньої мети як імперативно вираженої долі (Року). На цьому рівні людині може бути призначена окрема кармічна програма і виділена область для її реалізації. Але Егрегор не просить його свідомої згоди на це, імплантуючи натомість відповідну мету в глибини підсвідомості. І тут людина теж не вільна ...
3-й: людина починає розуміти природу влади, до нього починає приходити розуміння, що вся його психіка пов'язана, а усвідомлені вищі цілі не є його власністю, вони генеруються за участю Егрегора в рамках програми еволюційного розвитку. На цьому етапі людина отримує натяк на реалізіційну силу і в якійсь мірі формує свої ідеали і вищі цілі. При цьому виникає відчуття зв'язку між внутрішнім і зовнішнім світом.
Існують ключі до методів впливу на зовнішній світ за допомогою внутрішньої роботи, що докорінно змінює характер взаємин людини і світу: поступово формуються знання про магічну силу думки. Про що ще попереджав Лао-Цзи: «Будьте обережні зі своїми думками – вони початок дій!» Тут свобода людини схожа на свободу дитини в манежі ...
4-й: людина отримує доступ до глибин підсвідомості і починає розбиратися в тонкощах кармічних програм навколо себе. На цьому етапі бачення їх структур дозволяє йому зробити дуже великі зміни у зовнішньому і Тонкому Світі незначними енергетичними впливами (втручання в чужу карму за власною ініціативою, вплив на будь-які Егрегори, зміну тонких структур і т. д.). Правда, він і отримує відповідно в разі помилок. Це свобода рівня планетарних святих, пророків ...
Іншими словами:
• Свобода матеріаліста визначається межею свободи такого ж індивіда;
• Свобода віруючого визначається його догматами. Бо релігія - це не духовність, а шлях до духовності;
• Свобода духовної людини визначається владою над собою, чистотою його помислів і безкорисливістю в еволюції людства;
• Сила індивіда, якщо він знаходиться на 4-му рівні свободи, - це сила Егрегора. Але «великий енергетичний канал завжди охоронявся тотожною силою чорта», тобто на шляху до її здобування і використання буде багато спокус ...
• Сила пророків, апостолів, Месії - поза земної сили, це сила Святого Духа. Вона не підвладна земній людині і тому ми не будемо про це говорити в даній статті ... Цей рівень не нашого розуму і земного духу, на жаль...
Егрегор має дві сторони, як Місяць...
Хоча, це дуже і дуже умовно ...
Швидше, він схожий на множинну монаду Інь-Ян з точки зору взаємопроникнення, як множинна спіраль ДНК, переплетена в шар, тобто Егрегор - живий. Про польові форми життя писав і Ціолковський, про це давно знали містики ... А ти його жива клітина... http://proza.ru/2006/06/15-297
І ось твій вибір: яку владу ти бажаєш і можете мати, і для чого, і яку тобі дадуть згори, адже ти можете обдурити себе, іншу людину, але тільки не планетарний Егрегор, нашого посередника з Абсолютом.
Є й інші сили для тих, хто став на шлях Зла... Ти просто повинен пам'ятати, що це дорога в нікуди Інфернального Світу...
Так що на високому етапі свого розвитку, коли ти виходиш зі своєї шкаралупи, ти приходиш до джерела зовнішньої сили в цьому світі. Але знову ж таки, вона всередині Егрегора ...
І зовсім інші джерела відкриваються людям, коли вони залишають Земний Егрегор, на Тонких Планах. Але тільки святі можуть проникнути туди за життя і нести інформацію посвяченим на Землю в наші Щільні Плани Буття.
Звичайні люди йдуть на Вищі Плани, тільки після закінчення своєї земної місії, якщо надходять…
«Я навчився дивитися на смерть як на старий борг, який рано чи пізно повинен бути сплачений» Альберт Ейнштейн.
Тому не варто думати, що ти тут у відпустці, ти в яслах...
Я намагався знайти для себе приблизний напрямок пошуку відповіді…
Твоя свобода тільки у виборі напрямку... А далі, вона обмежена берегами ріки, або океану на рівні земного буття...
То, в чому сила, брате? Як ти гадаєш?

© Copyright: Юджін Папуша