2. В чому сила, брате? Езотеричнi витоки сили

Юджин Папуша
«Мойсей простягнув руку на морі...,
і води розійшлися". Старий Завіт

ФАЗИ ЛЮДСЬКОГО ІСНУВАННЯ

Людина проходить всі фази буття, описані нижче:
1. Інстинктивна. «Передсвідомість». Розвиток фізичного світу, адаптація, породження відповідної свідомості і зосередженість на задоволенні інстинктів, душа не має потреб і програм. На людському рівні це дитина до 1 року.
2. Розвиток підсвідомості на рівні стихійної релігійності, язичництва.  На дитячому рівні - приблизно до 10 років. Їх треба захищати від негативних зібрань і людей. На цій фазі закривається вихід в тонкий світ і пам'ять про перебування в інших світах. Відбувається формування астралу ( «тіла емоцій і почуттів»), з'являється спонтанне бажання спілкуватися з природою.
3. Розвиток свідомості. Період самоствердження, сама войовнича фаза.  Другий десяток. Підлітковий період. Ставка на власні сили.. Нігілізм. Як правило, марно щось відкривати, поки сам не усвідомить. Необхідно прибрати видимий тиск, але тільки вміло підправляти і направляти. У цей період в людині відкривається «центр совісті», тому необхідно допомогти йому розвинути почуття відповідальності. Ставка на інтелект і силу.
4. Розвиток підсвідомості. 20 - 30 років. Підготовка до включення космічної програми, яка включається в критичні моменти, коли людина втрачає сенс життя і задає питання «чому». Якщо включення немає, людина хворіє і йому дають 3 спроби як іспит внутрішнього і зовнішнього порядку. Євангеліє від Луки, ч. 13, вірші 6 – 9
5. Розвиток надсвідомості. 30 – 40 років. Людина входить в космічне ядро. Двосторонній усвідомлений контакт з космічними системами, усвідомлений вибір духовного шляху.
6. Об'єднана космічна свідомість. Від 40 років. Душа, яка еволюціонувала і повернулася, щоб творити. Людина досягла певного рівня і віддає свої сили і знання. Остання критична вершина, коли дається останнє спонукання внутрішнього голосу і при відсутності уваги з боку людини, її можуть забрати. Згадайте вірші Гафта про смерть Висоцького:

Всего 5 лет прибавил Бог к той цифре 37.
Всего 5 лет накинул жизни плотской.
И в 42 закончили и Пресли, и Дассен,
И в 42 закончил петь Высоцкий...

7. Боголюдська свідомість. Святі. Досягають одиниці.
А тепер поговоримо про можливості, які не розкриваються для звичайної людини, наділяючи його надздатністю в земному розумінні, що виявляються в таких можливостях, як ясновидіння, левітація, яснослухання, телепортація, трансмутація і т. д.
Почну здалеку.
Коли душа придбала спочатку енергетичне тіло, а пізніше матеріальне, вона поступово почала віддалятися від Бога і духовності. У глибокій підсвідомості в деякі моменти, особливо в критичні моменти, душа відчуває цей зв'язок... Тобто матеріалізація допомагала вижити, згодом втративши духовність. Поки людство було диким, жерці грали роль провідника і зв'язку з Богом.
З приходом в Атлантиду високої цивілізації ситуація в розвитку людства кардинально змінюється. В цей час дикі племена все ще кочують по європейському континенту, в Африка і Азії. Жерці Атлантиди володіли секретами управління і накопичення високих енергій, використовували літаки. Але матеріальні спокуси, гордість і ненаситність членів цього суспільства поступово виштовхують високодуховну еліту з влади. Розробляються навіть плани підкорення всього світу. Насувалася катастрофа. Про це знали високодуховні жерці, і тому на «периферії» (на території майбутнього Єгипту, Криту, Північного Причорномор'я і Центральної Америки) були побудовані центри, де обраним людям з диких племен передавалися високі духовні і практичні знання (містерії) з вимогою зберігати їх в таємниці під страхом смерті. Таких людей називали посвяченими або ініційованими, а школи називали містеріями або масонськими ложами (не плутати з сучасними масонами!). Досвід Атлантиди показав, що високі знання не можуть бути передані в руки невігласів, обивателів і егоїстичних людей (на жаль, в наш час про це забули).
Цікаво, що такі таємні школи були міжнародними. Відбиралися тільки високодуховні особи. Одним з перших видатних греків, посвячених в містерії, був Піфагор. Пізніше він став верховним орфіком Стародавнього Єгипту. Хіба це чувано, щоб варвар став первосвящеником? Піфагор зі скромності називав себе філософом, тобто тим, хто хоче все зрозуміти, а не мудрецем, який вже все знає. Він народився недалеко від того місця, де пізніше народився Син Божий Ісус Христос. Дельфійський оракул попередив батьків Піфагора, що у них народиться хлопчик, який прославиться століттями і принесе людям добро. Цей геній переводив таємниці Космічних знань в числа (символи), які відображали закони Космосу. У таємних знаннях ніхто не зміг перевершити Піфагора.
Досить нагадати читачам, що у сто років життя у нього було настільки молоде тіло, що юні атлети не могли змагатися з ним у спортивних змаганнях. Як лікар він лікував всі відомі на той момент хвороби і знав секрети довголіття. Він виступав проти хірургічного втручання в організм людини, вважаючи, що душа і тіло належать Богу. На жаль, Піфагор загинув від рук зловмисників, які були найняті одним з його учнів, щоб помститися за відмову вчителя посвячувати його в таємницю і розкрити таємниці. За свідченням сучасників, вони лягали в полум'я, щоб їх учитель міг вийти з дому неушкодженим ... Серце великого вченого і гуманіста не витримало такого удару і зупинилося.
Членами таємних братств були Платон, Аристотель, Сократ та інші видатні греки. Платона неодноразово критикували за те, що в його творах широкому загалу відкривалися деякі таємниці, в тому числі і філософські принципи «Містерій». Був також посвячений цар Соломон. Слід зазначити, що завдяки таємним школам і таким впливовим людям сформувалося людство і цивілізація. Спадкоємцями древніх знань були жерці стародавньої Аратти, культури і країни періоду неоліту. На думку істориків А. Кифішина і Ю. Шилова, Трипільська цивілізація, ідентична Аратті, утвердилася і розквітла раніше, ніж цивілізації Месопотамії та Єгипту, випередивши їх на тисячу років (а то і набагато більше, якщо рахувати від Аратти Наддунайської).
За словами Діодора Сицилійського і Помпея Трога, трипільці і орії (історики називають їх скіфами) створили першу в світі імперію. Діодор пише: «Скіфи ... Розширюючи свої кордони вздовж і впоперек, вони привели свій народ до великої могутньої імперії і слави» (IB, II.43). Він окреслює територію імперії часів її найбільшої могутності від Атлантики до Тихого океану, а на південь до Індії і кордонів Єгипту. У північному напрямку Діодор вказує тільки верхів'я Танаїса-Дону.  (Про рівень знань скіфів див. нижче в розділі «Левітація»)

Ера Риб

Згодом язичництво віджило і було замінено християнством, тобто монотеїзмом. Наближалася Ера Риб. А Риби в езотериці відповідають за духовність, віру і психіку. Ісус Христос приніс людству гуманізм і любов до ближнього.
При народженні Ісуса східні мудреці прийшли віддати данину месії, якого, як тільки їх не називали (астрологи, маги, волхви)… Це найвищий ранг посвячених ...
Але з приходом християнства сталася метаморфоза. Ті, хто повинен був принести людству любов і гармонію, почали тотальну війну проти язичництва. Звичайно, перший удар від перших християнських фанатиків отримали високоосвічені язичницькі філософи, таємні школи Містерій, наприклад, фанатики спалили скарбницю знань - Олександрійську бібліотеку. Хрестоносці розграбували Константинополь і його бібліотеки.
Від повного розгрому і знищення високі таємні знання і, як не дивно, врятували араби, які хвилями пронеслися по південному Середземномор'ю. Араби були вірні високодуховним філософам і таємним ложам і багато чого від них взяли. Гордість і агресивність християн (а хіба це тільки християни?) привели церкву до політики, яка стала підтримувати імперії і починати релігійні війни.
Великий інтерес істориків, які вивчають житія Ісуса Христа, викликають есеї. Офіційна церква не допускає думки про роль цієї благочестивої сирійської секти у вихованні Великого Вчителя.
Ессеї були найбільш освіченими і розвиненими серед євреїв. Недарма римські офіцери відправляли своїх дітей вчитися до них, але потрапити в це братство або орден було не так-то просто, це потрібно було заслужити.
Тільки в цьому братстві маленький Ісус зміг засвоїти свої перші глибокі знання богослов'я, які здивували сивих мужів в Єрусалимі в молодому віці.  Що стосується суперечок про те, де Ісус провів свої юнацькі роки, нехай церковники пояснять, звідки взялися докази перебування Ісуса в Гімалаях, Індії, а ченці буддійських монастирів на Цейлоні досі зберігають докази його перебування з ними?
Після смерті апостолів Отцям Церкви довелося сформувати власне вчення і філософію, яка знову ж таки ґрунтувалася на знаннях древніх. Церковників також, наприклад, цікавило, чому при відкритті стародавніх саркофагів та інших поховань знатних язичників протягом 500 років горіли лампадки в цих склепіннях або спостерігалися якісь інші незрозумілі явища? Безграмотні служителі церкви називали це проявом сатани.
І тільки Альберт Великий, який був єпископом Регенсбурга і членом домініканського ордену, дав поштовх вивченню древніх таємних знань про Таїнства. Він був учителем Фоми Аквінського. Альберт Великий народився в 1206 році і помер в 1280 році. Він був одним з найзагадковіших людей в історії Землі. Альберт Великий займався теологією, медициною, філософією, алхімією, астрологією, магією і конструюванням штучної людини.
За тридцять років Альберт Великий сконструював штучну людину і створив такий робочий апарат, який назвав «Андроїд». Андроїд мав здатність до справжнього людського мислення і мови, більш того, він був наділений високими духовно-моральними якостями. Андроїд був зроблений з речовини, невідомого науці.  http://www.sunhome.ru/magic/11014
Учень Альберта Великого, Фома Аквінський, зламав апарат, вважаючи його втіленням диявола, але все ж Майстер залишив йому багато своїх таємниць, включаючи таємницю Еліксиру Життя або Філософського каменю, яким Фома ніколи не користувався і з його смертю ця найбільша таємниця всіх часів була втрачена. Альберт Великий творив такі чудеса, що історія не знає інших аналогів.
Альберт Великий був зарахований до лику блаженних. У філософії він був прихильником Аристотеля.  http://www.krotov.info/acts/13/3/albert1.htm
Особливо великої популярності єпископ досяг, коли в середині зими запросив короля Римського, графа Нідерландів Вільгельма II і його свиту на святкування в його монастирі в Кельні, щоб умовити впертого графа продати ділянку єпископу. Недавні дослідження в архівах поблизу Кельна, де відбулася подія, описана нижче, показують, що дуже багато людей бачили так зване «диво» і залишили підтверджуючі докази. Історія стверджує, що Альберт Великий, який був удостоєний ступеня магістра в Парижі, пішов у відставку в містечко недалеко від Кельна. Тут він хотів купити ділянку землі, що належав графу Вільгельму II Нідерландському для будівництва монастиря. Після того як граф відмовив йому, Альберт вдався до вельми незвичайної хитрості. Коли граф прибув в Кельн, Магнус запросив його на банкет, нібито проведений в його честь. Граф прийняв запрошення і прибув в будинок знаменитого вченого в супроводі великої свити.
Була середина зими, і було так холодно, що Рейн замерз мало не до самого дна. Природно, граф і його свита були здивовані, виявивши, що Альберт влаштував частування під відкритим небом, розставивши столи прямо в полі, покритому глибоким снігом. Вкрай роздратований, граф вже збирався геть, коли Альберт запропонував йому прийти і сісти поруч. Репутація Магнуса була настільки велика, що після хвилинного вагання граф все-таки погодився. Не встиг він сісти, як небо очистилося, засяяло спекотне сонце, і раптом припинився найсильніший північний вітер. Сніг розтанув, а деякі очевидці навіть стверджують, що на деревах з'явилися квіти і перші бруньки на деревах. Граф був настільки приголомшений побаченими чудесами, що погодився на угоду. Після того як бенкет закінчився, бруньки змерзли.
Може Майстер Альберт використовував колективний гіпноз чи якийсь інший метод? Хто знає? Одне можна сказати напевно: численна свита графа, частина громадян Кельна і селяни маєтку Альберта - всі розповідають історію приблизно однаковими словами, що не дає можливості засумніватися в їх щирості:
http://hermetism.narod2.ru/adeptus/albertus_magnus
До речі, у Кельнському соборі поховані мощі волхвів, які першими поклонилися Ісусу Христу.
За переказами, мощі волхвів було знайдено імператрицею Оленою і було покладено спочатку у Константинополі. У V столітті мощі волхвів були перенесені звідти в Медіолан (Мілан), а в 1164, за бажанням Фрідріха Барбаросси, в Кельн. Там вони лежать і донині, в унікальному храмі, на вершині якого замість хреста Вифлеємська зірка. (Відео-сюжет екскурсії по одному з найбільших соборів світу – Кельнському собору https://youtu.be/PTsduhBUO4E 
У наступній третій статті ми розділимо всі ці чудеса умовно по поличках і тематиці, а також розповімо вам про них.


© Copyright Юджін Папуша,