3. У чому сила, брат? Види сили. Реiнкарнацiя

Юджин Папуша
 
ПЕРЕДМОВА

ЛЮДИНА ЗАВЖДИ ПРАГНУЛА БЕЗСМЕРТЯ для того, щоб не просто жити, а панувати! У найпростішому вигляді безсмертя існує в природі, наприклад, у гідри ... Але це - найпростіші. Правителі завжди хотіли бути безсмертними і інтенсифікували свої пошуки в цьому напрямку (гітлерівський «Аненербе», Особливий Відділ сталінського ЧК).
Але справа в тому, що технологія безсмертя давно знайдена і використовується людиною. Але цей прийом дбайливо зберігається обранцями і горе, якщо це знання  потрапить в руки тирана! Іноді, дивлячись на правителів, мимоволі думаєш, що він точно спадкоємець Гітлера або Сталіна або іншого нелюда.
Життя існує в багатьох своїх проявах. Ось деякі з них:

Просторово-часові явища
1.Минулий час:
•Реінкарнація
•Ретроспектива
•«вже побачене»
2.Сьогодення:
• Яснобачення
• Телепортація
• Астральна проекція або «вихід з тіла»
3.Майбутній час:
• Передбачення
Польові та силові явища:
• Психокінез
• Телекінез
• Левітація
• Полтергейст
• Психічна хірургія та лікування
• Ментальна фотографія
• Телепатія
Матеріально-енергетичні явища:
• Перетворення матерії
• Матеріалізація та дематеріалізація
• Тета-феномени
• Ектоплазма

Зважаючи на неосяжність питань, спробую виділити хоча б деякі з них.
Учень: «Учителю, я усвідомлюю лише сьогоднішнє життя. Чому у мене немає свідомих спогадів про попередні втілення і немає передбачення майбутнього існування?»
Вчитель: «Життя подібне до великого золотого ланцюга в океані Божому. Коли частина ланцюга витягується з води, ви бачите тільки цю маленьку частину. Його початок і кінець приховані. У цьому втіленні ви бачите тільки одну ланку в ланцюгу життя. Минуле і майбутнє невидимі і залишаються в глибинах Бога. Він відкриває їхні таємниці лише тим, хто перебуває в гармонії з Ним».
Реінкарнація - це група релігійно-філософських доктрин, згідно з якими безсмертна сутність живої істоти (в деяких варіаціях - тільки людей) перевтілюється знову і знову з одного тіла в інше.  У кожному житті у фізичному світі розвивається нова особистість індивіда, але при цьому певна частина «Я» індивіда залишається незмінною, переходячи від тіла до тіла в низці перевтілень (Сансара ).
У ряді традицій зустрічаються уявлення про те, що ланцюг реінкарнації має певну мету і душа в ній проходить еволюцію. Про це писав Оріген (185-254), який у своїх ранніх працях висловлює ідею попереднього існування душ, доктрині яка помітно відрізняється від традиційного розуміння реінкарнації в індуїзмі або платонізмі. Згідно з вченням про передіснування душ, душі не втілювалися в тварин або рослинах - вони рухалися по шляху до досконалості, приймаючи все більш «просвітлені» тіла в людських життєвих формах.
Серед давньогрецьких філософів, які вірили в переселення душ і викладали це вчення, найбільш відомими є: Піфагор, Емпедокл, Сократ, Платон, Плутарх, Плотін, неоплатоністи і неопіфагорійці.
У той час як давньогрецькі філософи, такі як Платон і Сократ, намагалися довести існування реінкарнації за допомогою філософських аргументів, єврейські містики, які прийняли вчення про реінкарнацію, не пішли цим шляхом, але дали пояснення, чому реінкарнація змогла вирішити нерозв'язну проблему теодіцеї - як узгодити існування зла з поняттям всеблагого Бога. У ортодоксальному іудаїзмі багато сіддурів («молитовники») містять молитви, в яких просять прощення за гріхи, вчинені людиною в цьому гільгулі або в попередніх. Віра в переселення душ прийнята в ортодоксальному іудаїзмі. Така робота, як «Шаар ха-гілгулім» («Ворота реінкарнації»), заснована на працях рабина Іцхака Лурії (і складена його учнем, рабином Хаїмом Віталом), описує складні закони реінкарнації.
Ідея відродження характерна для буддизму: пробудженого стану (бодхі) неможливо досягти за одне життя, на це піде багато тисяч років.
Реінкарнація визнається даосизмом. Даоські документи свідчать, що Лао-Цзи кілька разів перевтілювався на землі. В одному з головних творів даосизму «Чуан-цзи» (IV століття до н.е.) говориться: «Народження не є початком, так само, як смерть не є кінцем. Існує безмежне буття; Є продовження без початку. Знаходження поза космосом. Безперервність без початку в часі».
Синтоїзм також визнає можливість реінкарнації, і прийнято вважати, що душа померлого, переродилася в нове тіло, не зберігає спогадів про попередні втіленнях, але може проявити навички і таланти, придбані і проявлені в минулому житті.
В ісламі сам Мухаммед стверджував, що мудрість Корану в основному заснована на самому внутрішньому значенні його слів: Коран був «посланий на семи діалектах, і в кожному з його віршів є два значення - явне і приховане ... Я отримав подвійне знання від Божого посланця. Одному з них я навчаю ... Але якби я відкрив людям щось інше, це розірвало б їм горло». На думку деяких дослідників, цей «таємний сенс» багатьох текстів включав в себе теорію переселення душ, яка з часом була забута.
Як бачимо, багато релігій визнають реінкарнацію.
Всі великі християнські конфесії не визнають можливості реінкарнації. Але існує думка, що вона була визнана християнством ще на ранніх етапах. Оскільки місце походження християнства і вектор його поширення були тісно пов'язані з Римом і Грецією, на його формування вплинула спадщина, залишене античними мислителями. Саме тому гностики поєднували християнське богослов'я з ідеями піфагорейства і неоплатонізму, наріжним каменем яких було вчення про реінкарнацію, і саме тому ранньохристиянські письменники і апологети приділяли велику увагу його обговоренню і критиці.
Згодом реінкарнація була прийнята середньовічними гностичними сектами катарів і альбігойців.
Тепер поговоримо про реінкарнацію з точки зору фактів, а не суперечок в стилі вченого сусіда Чехова: «Але цього не може бути, тому що не може бути ніколи!»
Ось інтерв'ю зі Стівеном Бернетом, нейробіологом.

 «Дитина – це чужа душа,  дано тобі на виховання». Буддійська приказка.

Чи є емпіричні докази існування душі?
Насправді це дуже важливо, оскільки цей вид доказів може бути легко зрозумілий будь-кому. Нейрофізіологію може бути важко зрозуміти, але є також добре задокументовані практичні докази. Наприклад, доктор Ян Стівенсон - професор психології в Університеті Вірджинії. За останні 30 років він багато разів об'їздив світ і взяв інтерв'ю у багатьох людей, спілкуючись з дітьми, які стверджують, що пам'ятають свої минулі життя. Діти давали точні описи подій, що відбувалися в їх минулих життях, і Стівенсон багато разів зміг перевірити ці деталі. І його випадки - не тільки з Південно-Східної Азії, але і з усього світу - навіть у таких місцях, як Бразилія, Аляска, Європа, Америка, є випадки, коли діти повідомляють про ці речі. Зараз я наведу кілька прикладів цього – ці свідчення можуть мати значний вплив на наше життя.
Прикладом, який ми розглянемо, є випадок Гопала Гупти. Це маленький хлопчик з Індії, який народився в серпні 1956 року. Він не говорив, поки йому не виповнилося два роки, і батьки вважали його нормальною дитиною. Але одного разу сталася дуже дивна річ. Його батьки запросили на вечерю кількох гостей. Гостям приносили воду в склянках, а батьки просили Гопала забрати порожні склянки. Це було досить поширене прохання. Але Гопал впав у велику лють - розбив склянки і сказав: я багата людина і не повинен займатися всякою незначною роботою! У мене багато слуг для таких справ! Уявіть, що думали батьки цього дворічного хлопчика. Потім він став розповідати різні подробиці - дав своє ім'я в попередньому житті; він сказав, що був одним з трьох братів Шарма, і вони жили в місті під назвою Матхура, що приблизно в 160 кілометрах від Делі. Ні Гопал, ні його батьки не були в Матхурі, і вони не могли отримати цю інформацію звичайним способом. Гопал розповів, що вони з братами володіли хімічною компанією, і дав назву компанії - Sukh Shancharak. Він сказав, що у нього є два брати, і молодший брат застрелив його.
І тут ми маємо деякі точні деталі, які можна перевірити.
Його батько відправився в це місто через кілька років, а приїхавши туди, вирішив перевірити, чи дійсно це правда. Він відправився на пошуки компанії «Сух Шанчарак» і виявив, що вона є. Він пішов туди і поспілкувався з менеджером з продажу, К.П. Патаком. Він розповів йому дещо з того, що сказав його син, і пан Патак був вражений точністю тверджень Гопала. Він записав своє ім'я та адресу і дав їх Субхадрі Деві Шармі, яка все ще була живою вдовою Шактіпала Шарми. Їй було дуже цікаво, коли вона це почула, тому приїхала в Делі, щоб зустрітися з Гопалом. Гопал повідомляв різні речі, які точно збігалися з подіями її життя, він пам'ятав дуже інтимні подробиці. Виявилося, що перед самим розстрілом Шактіпала Шарми, а це був той самий чоловік, яким був Гопал в минулому житті, він сказав, що збирається позичити у неї гроші. І коли Субхадра Деві почула про це, вона знепритомніла, бо була так здивована, що якийсь маленький хлопчик з Делі міг знати всі ці подробиці. Пізніше Гопал вперше прийшов до Матхури. Він зміг знайти дорогу до будинку Шактіпала Шарми, і коли він прибув туди, сім'я вирішила перевірити його спогади – вони показали йому фотографії різних осіб, пов'язаних з Шактіпалом Шармою, і він зміг правильно ідентифікувати людей на цих фотографіях. Потім він пішов до кабінету Суха Шанчарака і зміг вказати точне місце, де стояв Шактіпал Шарма, коли в нього стріляли, і місце, де стояв його брат Браджендрапал, коли він стріляв зі свого пістолета.
Скептик може сказати, що він міг легко помітити місце, де стояв Шактіпал, тому що, коли в нього стріляли, кров текла на підлогу, і поліція вилучила ті частини підлогового покриття, на яких були сліди крові, так що в 1965 році, коли прибув Гопал, частина підлоги, де стояв Шактіпал, мала нове покриття і могла бути визначена за цією різницею.
У цьому випадку скептик може сказати: так, він був дуже розумний і помітив нове покриття.
Можливо, це дійсно так. Я нічого не нав'язую...
Але як він може пояснити, що він знайшов і де стояв Браджендрапал? У цей час різні члени сім'ї Шактіпала були там і спостерігали, як Гопал ідентифікує місця. Вони навмисно хотіли збити його з пантелику; Вони сказали: ні, ні, це не те місце, це було там! Незважаючи на те що Гопал був зовсім молодий, він твердо наполягав на своїй думці і не дозволяв себе обдурити. Він точно знав, що це були два місця. Пізніше Стівенсон взяв інтерв'ю у цих членів сім'ї Шарма, і вони сказали, що були дуже вражені тим, як Гопал зміг правильно ідентифікувати його. Додаткові деталі, які він їм розповів, також справили на них велике враження.
Такі приклади дуже сильно говорять на користь реінкарнації.
Звичайно, деякі можуть припустити, що цей гопалський хлопчик міг отримати інформацію за допомогою телепатії. Але проблема цього пояснення полягає в тому, що коли одна людина отримує інформацію від іншого в телепатії, він знає, що це інша людина, і ніколи не плутає себе з нею. Але у випадках такого типу, про які повідомляє Стівенсон, маленькі хлопчики або дівчатка впевнено ототожнюють себе з тими, хто, на їхню думку, був у минулому житті. Діти виявляють сильні емоційні реакції, наприклад, дитина іноді починає плакати при зустрічі з людиною, якого знав в попередньому житті і проявляє до нього таке ж особисте ставлення, яке у нього було до нього в попередньому житті. Наприклад, цей маленький хлопчик Гопал завжди скаржився, що цей будинок такий бідний, у мене було так багато великих і красивих будинків і стільки слуг, щоб зробити всю роботу! Він не тільки володів інформацією, але і мав ціле особисте ставлення. Ми не бачимо цього у випадку телепатії, і Стівенсон приходить до висновку, що телепатія, таким чином, не є найкращим поясненням таких випадків.
Хтось може сказати, що це одержимість – багато з тих, хто сповідує християнську віру і не вірить у реінкарнацію, думають, що одержимість є найкращим поясненням цього випадку.
Іншими словами, особистість Шактіпала Шарми пережила смерть тіла і має певний вплив на цього маленького хлопчика. Але і це пояснення не дуже добре підходить, тому що було багато випадків, коли особистість цієї дитини висловлює здивування або невдоволення, а у випадках одержимості цього зазвичай не відбувається.
Наприклад, був випадок, коли матері приснився її померлий син, який звернувся до неї, він поскаржився - допоможіть, я народилася в бідній сім'ї, будь ласка, приходьте і врятуйте мене. Це була дуже бідна сім'я, і у жінки було достатньо інформації, щоб її ідентифікувати, виявилося, що в цій родині був хлопчик, який мав такі ж спогади, як і її загиблий син. У разі одержимості сильна особистість переважає над дуже слабкою особистістю, але в цьому випадку, як і в багатьох інших, особистість опиняється в положенні, коли вона здивована і незадоволена. Ще одним доказом проти гіпотези телепатії є те, що ці діти мають інформацію тільки про одну людину, а саме про ту, яку вони вважають своїм колишнім втіленням. Стівенсон каже, що якби ця людина володіла сильними екстрасенсорними здібностями, то він міг би отримувати інформацію і про інших особистостей. Тому у випадку з С. Шармою, дослідивши всі можливі гіпотези, він прийшов до висновку, що реінкарнація - найкраще пояснення.
У його статистиці сотні подібних випадків з усього світу - він не зміг охопити навіть усе. Як тільки він кудись приходив, щоб зафіксувати такий випадок, там знаходили все більше і більше. Він докладно описав кілька сотень випадків, але насправді їх було набагато більше - кількість складно підрахувати. У деяких країнах можна було ткнути куди завгодно на карті, і в радіусі десяти миль таких випадків гарантовано було набагато більше, ніж він міг детально вивчити. Це явище дуже широко поширене, і повідомлення про нього надходять з усіх куточків світу. Цікаво, що більшість цих випадків припадає на такі країни, як Ліван, Туреччина та Аляска. Тож мова йде не лише про Індію чи Бірму.
Дуже цікавий випадок на Алясці стосувався фізичних слідів на тілі, схожих на ті, які отримувала людина в минулому житті. Корлес Чаткін-молодший раніше був старим на ім'я Віктор Вінсент. Коли йому було за шістдесят, він був дуже близький до смерті. Саме в 1945 році він пішов до молодої жінки, яку знав, і сказав їй, що втілиться як її син. Щоб переконатися, що вона впізнає його в наступному житті, він підняв сорочку і показав особливий слід на спині. Він сказав, ти впізнаєш мене за цим знаком, коли я буду твоїм сином у наступному житті, у мене буде слід на спині там же. Це незвичайна ознака - не вроджена, а результат хірургічної операції, і шви були добре видні. Також він показав їй знак на переніссі - теж результат операції, видалення слізної залози. Цю жінку звали місіс Чаткін, і вона запам'ятала ці прикмети. Незабаром він помер, а в грудні 1947 року у неї народився хлопчик, і вона сказала Стівенсону, що хлопчик мав ці сліди на тілі при народженні, і в 1962 році він відвідав цю жінку і поговорив з нею та її сином, який заявив, що він був Віктором Вінсентом у минулому житті, оглянув його тіло і знайшов ознаки. Дуже добре було видно круглі отвори від голки хірурга. Стівенсон стверджує, що знає сотні випадків такого типу, і він сфотографував багато з них. Виявилося, що хлопчик добре знає життя В. Вінсента і у нього сильна емоційна прихильність до цієї людини - наприклад, в місті Ситка стався такий випадок. Корлес був там з матір'ю, і раптом він побачив прийомну дочку Вінсента. Потім він почав стрибати і кричати - це моя Сьюзі! Він обійняв її і почав плакати, називаючи індіанським ім'ям, яке знала тільки вона. Він міг впізнавати людей, яких знав з минулого життя, а його мати нічого не знала про Сьюзі. Таких випадків дуже багато, але важко повідомити достатній матеріал в такій короткому матеріалі.
Є й інші факти, але не переселення, а підселення особин. Наприклад, 24 особистості в одному тілі!
Біллі Мілліган - та людина, яка потрапила в усі підручники психіатрії. Зазвичай роздвоєння особистості передбачає, що всередині одного тіла знаходяться дві особистості, котрі найчастіше конфліктують між собою. Усередині Біллі зібралося 24 особистості, зміну яких інші могли спостерігати і навіть розрізняти особистості по голосу і міміці!
З 24 особистостей 10 були головними, а решта були придушені за вчинення небезпечних для «колективу діянь». Калейдоскоп особистостей був фантастичним: Артур був інтелігентним англійцем, який відповідав за порядок у відносинах між субособистостями, Рейген - комуністом з Югославії, двоє підлітків, трирічна дівчина, 19-річна дівчина, Аллен - художник, музикант і шахрай та інші.
У віці 23 років Біллі був заарештований за підозрою в зґвалтуванні. Його провина була очевидна до тих пір, поки психолог не помітив, що часом він поводився дуже дивно. Після ретельного вивчення підозрюваного було розкрито безліч неймовірних подробиць киплячої в його свідомості життя.
Ось 7 найцікавіших фактів про Біллі:
1. Самому Біллі не дозволялося контролювати свій розум, тому що кожен раз, коли він приходив до тями, перебуваючи в невідомому для нього місці або в'язниці, він намагався покінчити життя самогубством. Коли Біллі прокидався, то кожен раз був шокований, адже вважав попередню спробу самогубства вдалою і думав, що давно мертвий.
2. В один з днів народження трирічна Крістін (одна з особистостей) спекла торт для Біллі. З цього приводу Артур дозволив «розбудити Біллі», але це призвело до чергової спроби самогубства, і Біллі був «приспаний» на кілька років.
3. Особистості мали різні здібності і характери. Двоє з них говорили з акцентами, один знав мову, який Біллі ніколи не вивчав, інший вмів виходити з кайданок і тому грав роль лідера, коли потрапляв до в'язниці, третій малював чудові картини, а молода дівчина була лесбіянкою. Володіючи «спеціалізацією», різні особистості починали контролювати свідомість саме в той момент, коли воно було найбільш необхідно. Так, коли Біллі відчував біль, в роботу був залучений підліток Девід, який взяв біль на себе. Сам Біллі ніколи не відчував змішаних почуттів: за все відповідали різні особистості.
4. Для того щоб Біллі зміг постати перед судом і дати свідчення у справі про згвалтування, психіатри намагалися «зібрати» всіх особистостей в одне ціле. Так звана інтегрована особистість формувалася роками і з великими труднощами. Спочатку вдавалося «склеїти» найбільш близьких один до одного за темпераментом особистостей. Однак, коли Біллі занадто хвилювався, особистості знову розпадалися, і все довелося б починати спочатку.
5. При поєднанні особистостей загальні здібності виявлялися гірше, ніж здібності кожного окремо, отримана особистість мала проблеми з самовизначенням і була свого роду «середнім» варіантом, нездатним запам'ятати власне ім'я.
6. З'ясувалося, що в зґвалтуваннях винна Адалана (19-річна лесбіянка), в той час як одна з інших особистостей намагалася пограбувати жінок. Незважаючи на те, що Адалані було заборонено володіти свідомістю, вона «незаконно» включалася і здійснювала злочини. Ніхто з інших особистостей не здогадувався про вчинене.
7. Під час допитів було вкрай складно розмовляти з Біллі. Для цього знадобилося багато часу, щоб умовити Артура дати дозвіл розбудити Біллі. Дозвіл було дано в обмін на обіцянку забезпечити безпеку суїцидального Біллі, перш за все, від нього самого.

Додам сам, що я сам спостерігав за процесом вигнання підселеного суб'єкта в обряді екзорцизму, званому в православ'ї «вичитка». Цей випадок описаний мною в оповіданні «Просте чудо Яни. Віолетта. «Экзорцизм»:
http://www.proza.ru/2004/12/02-89

Але повернемося до реінкарнації. Один з найбільш вагомих аргументів на користь реінкарнації відомий більшості людей. Це лінія престолонаслідування реінкарнацій Далай-лами, яка, за традицією, бере свій початок з кінця XIV століття.  У країнах, де ламаїзм є офіційною релігією, ідея реінкарнації визнається на державному рівні, так як Далай-лама є живим втіленням бодхісаттви милосердя - Ченрезі, який перевтілюється на землі протягом останніх 500 років. «Далай-лама» перекладається з монгольського як «океану-вчитель».  Обрання нового живого Будди (просвітленого) неможливо без вказівки на перевтілення його душі в тіло хлопчика 2-4 років, якого знаходять за особливими зовнішніми ознаками. Завдання ченців - знайти хлопчика, в якого втілився покійний лама. Нове втілення не залежить ні від соціального, ні від майнового стану.
Душа вибирає собі нове вмістилище виключно з міркувань карми. Хоча вважається, що перед смертю Далай-лама може вказати місце розташування свого наступника, так як вищий ієрарх ламаїзму володіє надлюдськими здібностями. Так сталося з нинішнім верховним жерцем тибетського буддизму Далай-ламою XIV.
У 1933 році тринадцятий Далай-лама помер. Після смерті Далай-лами був призначений регент-правитель держави, який довгий час не міг знайти нове втілення Далай-лами. Але одного разу йому було видіння: у водах священного озера Лхамой він побачив триповерховий монастир, покритий бірюзовим дахом, а недалеко від нього стояв простий будинок під ялівцевим дахом. Це був будинок, в якому жили батьки майбутнього Далай-лами XIV.
На північний схід Тибету вирушила пошукова експедиція, яка витратила багато сил і часу, щоб знайти маленького Лхамо. Ця пошукова група прибула в село в 1937 р. У Тибеті існує спеціальний обряд визнання Далай-лами в хлопчику, який широко не опублікований. Сам чотирнадцятий Далай-лама розповів в інтерв'ю, що перед ним, як дворічною дитиною, розкладалися іграшки і різні речі померлого первосвященика. Вважалося, що новий Далай-лама повинен навчитися «своїм» речам. Так і сталося: маленький хлопчик безпомилково впізнав речі Далай-лами, що підтвердило реінкарнацію. Щоб остаточно переконатися в правильності вибору, ченці запропонували дитині ще кілька традиційних випробувань, і тільки після цього Лхамо Дондруп був визнаний реінкарнацією Далай-лами XIII. Інтронізація відбулася 22 лютого 1940 року в столиці Тибету Лхасі.
Що це має означати?
Якщо все описане відповідає дійсності, то існує не тільки реінкарнація, але і техніка переселення душ. І якщо так, то є безсмертя. Старе пальто зносилося, я його викинула, одягла нове ...
І яка гарантія, що тільки Далай-лама знає цю техніку? - Її немає!
Хоча б тому, що історія знає інші випадки, наприклад, Саї Баба.
Аватар Сатья Саї Баби.
Сатья Саї Баба народився 23 листопада 1926 року в Путтапарті, віддаленому селі на півдні Індії. Як і Христос, Сатья Саї Баба покинув сім'ю в тринадцятирічному віці, в листопаді 1940 року його вже проголосили Аватаром (втіленням Бога). З того часу він виконує свою місію на Землі. І стверджує, що на Землю він приходить не вперше. А потім, за його словами, після смерті він знову відновлюється, повертаючись до нас ...
Здібності Саї Баби вражають. Він творить нескінченні чудеса, матеріалізуючи у величезних кількостях все, від алмазу до замші, зцілює всі відомі людині хвороби. Він здатний з'являтися в різних місцях одночасно, левітувати, знає думки всіх і кожного, переміщує предмети і може перетворювати один об'єкт в інший, просто дмухаючи на нього.
Його часто запитують, чому він не матеріалізує їжу, щоб нагодувати всіх голодуючих людей у світі, і чому, якщо він Аватар, він не відвертає землетруси, голоду та епідемії. Відповіддю може бути те, що в деяких випадках він матеріалізував їжу для голодних, а бували випадки, коли знімав негативну карму людини і пом'якшував наслідки, здавалося б, природних катаклізмів, які насправді були викликані егоїзмом і жадібністю людини. Але якщо це зробити в глобальному масштабі, то буде порушений Закон Карми, на якому базується все існування. Завдання Саї Баби - змінити людину духовно. щоб цих лих не існувало взагалі; навіть якби він створив щось на зразок штучних садів Едему, ми, не будучи готовими зберегти їх, перетворили б їх на те, що маємо сьогодні, протягом століття.
Його запитали: «Ви кажете, що зараз піднімаєте свідомість людей на богоподібний рівень, щоб вони могли самі вирішувати свою долю?» Баба відповіла: «Цілком вірно. Вони поділяють зі мною божественну силу. Я повинен працювати через них, пробуджувати Бога, Який є в них, і вивести їх на вищий рівень реальності, щоб вони могли стати володарями законів і сил природи. Якщо відразу все виправити, залишивши людей на одному рівні свідомості, вони незабаром все зіпсують і схопляться один одному за горло - і в результаті в світі запанує такий же хаос.
Аватар приймає людську подобу, щоб підняти розвиток людини на більш високий рівень. щоб вивести його в нову епоху. «Щоб врятувати потопаючого», - каже Саї Баба. «Потрібно стрибнути у воду, тобто втілитися».
Подорожуючи по Індії, професор Мулдашев не міг не відвідати ашрам Саї Баби. В одному з номерів газети AiF (43) він ділиться враженнями від зустрічі з великим Аватаром:
«Головна риса Саї Баби – вміння «матеріалізувати» думку.
- Ви самі спостерігали цю «матеріалізацію»?
- Так, під час дійства ми сиділи в першому ряду. Сай Баба кожен раз підходив до нас, ставив пензлик в горизонтальне положення і робив одне-три кругових рухи, У цей момент під його долонею з'являлося хмара, яка в одну мить потовщувалося і перетворювалося в попіл, що висить в повітрі під долонею. Саї Баба спритним рухом зібрав цей попіл на долоню і висипав у простягнуту руку паломника. Причому зола не просто висипається, а як би струмінь під тиском направляється вниз з простору між закритими пальцями. У моїй долоні цей попіл утворив рівну гірку... Все робиться не на сцені, а прямо на очах паломників, що сидять в позі Будди.
Слід зазначити, що зола, звана «вібхуті», виліковує практично всі хвороби.
Мулдашев також каже, що «основна інформація була отримана від чотирьох заступників Саї Баби, яким було доручено зі мною поговорити, виявилося, що кожен з них є вченим високого рівня. Розмова почалася з того, що протягом години мене, як школяра, екзаменували про походження людства і духовні аспекти світобудови. А потім протягом 3-5 годин йшла довірлива розмова.
Відомий англійський письменник Рон Ленг, шокований феноменом Саї Баби, описуючи процес матеріалізації попелу, пише, що ці попіл різні за формою, смаком, запахом і кольором. Він може бути грубодисперсним, з частинками кубічних частинок або дрібним порошком, солодким або несмачним, ароматним або гострим, білим, сірим або зеленуватим. Професор Кастурі одного разу підрахував, що до 1970 року Саї Баба повинен був виробити в цілому п'ять тонн вібхуті ...
До теперішнього часу ця цифра цілком може збільшитися вдвічі.
Директор Всесвітнього фонду «Сатья» в Санкт-Петербурзі Олександр Цейко в інтерв'ю газеті «Час Пік» No 42 від 27 жовтня 1993 року) розповіли, що група російських паломників відвідала ашрам Саї Баба і на власні очі побачила процеси матеріалізації і навіть «взяла в цьому участь».
«Він запитав мене, чи я християнин, і на моїх очах матеріалізував дивно красивий срібний перстень із золотим хрестом.
"Як?"
- Він робить рух рукою і виймає різні предмети прямо з повітря - Одній жінці з нашої групи Саї Баба матеріалізував Шивілінгам-камінь, що представляє модель Всесвіту із зображенням Свамі, що світиться всередині.
Він обережно запитав мене: «То ти християнин?»
«Після того, як я зустрів вас, я не знаю, християнин ви, буддист чи мусульманин».
Він запитав: "Так з хрестом чи зі Свамі?"
Я відповів: "З тобою".
Він взяв кільце і, тримаючи його прямо перед моїм носом, дунув на нього. На моїх очах метал почав змінюватися, і хрест трансформувався в портрет Бхагавана Сатья Саї Баби.
Казка, скажете ви!
Я не сперечаюся.
Але я додам.
Ашрам Саї Баби відвідав мій учитель Валерій Московченко. Не буду втомлювати вас переказом історії його паломництва. Скажу головне.
По прибуттю в ашрам Валерія, як і багатьох інших, почало очищення: когось лихоманило, когось рвало ...
Коли стан стабілізувався, паломники почали тягнути жереб. Ті, кому пощастило - витягли перший ряд в амфітеатрі. Сай Баба обходив людей по колу і благословляв ...
Одному шведу не пощастило двічі: у нього вкрали всі гроші і документи і ряд попався далекий ... Коли Саї Баба наблизився, швед кинувся до нього з письмовим проханням про допомогу. Але слід сказати, що охорона святого серйозна - хліб не їдять дарма, захищаючи його від пригод і від ошелешених, і стражники кинулися до шведа. Він зрозумів, що зараз його перехоплять, і в розпачі кинув конверт з проханням до Саї Бабі ...
Всі затамували подих...
Конверт потрапив саме в підняту руку святого ... Але він миттєво відкинули назад листа прохачеві, не прочитавши ...
Натовп розчаровано видихнула - відмова!
Швед механічно підняв руку, і конверт потрапив точно в його розкриту долоню! Але вираз обличчя прохача підказало присутнім, що не все так просто і концерт не закінчений!
Конверт виявився в кілька разів товще ...
Швед розірвав його і витягнув паспорт і 2000 доларів - то, що у нього вкрали напередодні!
Ось ще факт про нетлінного буддійського ламу. Дозвольте мені коротко розповісти цю історію.
МОСКВА, 01 грудня 2003 - Сенсаційні результати досліджень нетлінного тіла буддійського лами були оприлюднені в середу в Москві. «Проби, взяті через 75 років після поховання, показали, що органічні речовини шкіри, волосся і нігтів цієї померлої людини нічим не відрізняються від органіки живої людини», - розповіла доктор історичних наук, професор Російського державного гуманітарного університету Галина Єршова.
Йдеться про тіло відомого релігійного діяча на ім'я Даша-Доржо Ітігелов, який був главою російських буддистів з 1911 по 1927 рік. Перед смертю він заповів дістати своє тіло з-під землі приблизно через 30 років. З тих пір ексгумацію проводили двічі: в 1955 і 1973 роках, і обидва рази з'ясувалося, що тіло Хамбо-лами не піддавалося гниттю. Те ж саме було виявлено в третій раз, в 2002 році, після чого лікарі вирішили вивчити тіло Ітігелова. «Його суглоби згинаються, м'які тканини протискаються, як у живої людини, а після відкриття коробу, в якій лама спочивав 75 років, звідти почав виходити аромат», - розповіла Єршова.
За її словами, «це повністю суперечить уявленням про те, що має статися з людиною після 75 років поховання». Ершова також зазначила, що до сих пір не було жодного подібного факту не тільки в історії буддизму, але і в історії людства в цілому. Тіло померлого лами вже кілька роки є об'єктом поклоніння буддистів Бурятії. Він знаходиться в Іволгінському храмі Улан-Уде - головному буддійському храмі Росії. Також був показаний фрагмент інтерв'ю з нинішнім главою буддійської традиційної сангхи (громади) Росії Дамбою Аюшеєвим, який зазначив, що це явище «дало ще більше віри віруючим буддистам, зняло сумніви у тих, хто сумнівається, і змусило атеїстів задуматися». Про це повідомляє Інтерфакс:
http://nervana.name/buddism/lama.htm
До речі, знаменитий актор Річард Гір був присутній на ексгумації нетлінного ...
Але ж нас цікавить реінкарнація, чи не так?
Ось ще одна загадка. Буддисти вважають, що друге пришестя Ітігілова пов'язано з тим, що він пройшов реінкарнацію - переселення душ. Кажуть, що в Ітігілова вселилася душа першого глави буддійської церкви Пандіто Хамбо-лами Заяєва, засновника буддизму в Росії.
«Ми переконані в цьому цікавими цифрами, - продовжує Янджіма. - Заяєв народився в 1702 році. Він прожив рівно 75 років і помер в 1777 році. Але, залишивши це життя, він сказав своїм учням: Я повернуся до вас. І в 1852 році, рівно (!) через 75 років, народився Хамбо-лама Ітігілов. Він теж живе 75 років і залишав нас зі словами «Я повернуся до тебе через 75 років». В результаті це містичне число повторюється чотири рази - 75 років.
Отже, якщо реінкарнація існує, не виключено, що існує певна група людей, які володіють такою технікою і безсмертям.
Тим більше, що ми не всіх знаємо в обличчя, як Саї Баба!
І тут виникають питання:

1. Хто ці особистості?
2. Які їхні кінцеві цілі по відношенню до людства...

Відповіді можуть бути різними....   І не всі вони очікувані!

А тепер спробуємо знайти напрямок відповідей за допомогою науки. *
«Наука більше не вважає, що все в кінцевому рахунку керується «фундаментальними силами фізики» і що, по суті, наш космос позбавлений цінностей, свідомості і мети, байдужий до людських турбот».  Лауреат Нобелівської премії Р. В. Сперрі.
Як стверджує наука, життя на Землі в білково-нуклеїнових формах існує вже 5,5 мільярдів років. Кількість інформації, яка накопичилася в процесі еволюції людини, становить, за сучасними розрахунками, 1017 -1018 біт. Якщо перекрутити структуру ДНК одного ядра, то вийде нитка довжиною трохи більше метра. З цього накопиченого ресурсу інформації, з цього «метра» формується минуле, сьогодення і, як стверджують генетики-еволюціоністи, майбутнє людини.
Академік Казначеєв задається питанням: чи змогла еволюція накопичити необхідні адаптивні властивості в геномі людини за 5, 5 мільярда років при цих прискорених темпах змін екологічного середовища на планеті?
І відповідає: такої програми для еволюції немає. «Цілком можливо, що людство відпрацювало і вже реалізувало накопичений інформаційний матеріал свого генома».
За словами Шрі Ауробіндо, «Разум не здатний радикально змінити людську природу. Ви можете постійно змінювати людські інститути та установи, змінювати нескінченно, і все ж недосконалість проб’є собі шлях через всі ваші інститути та установи. Повинна бути інша сила, яка зможе не тільки протистояти цьому потягу вниз, але і подолати його!»
І є така сила - це Свідомість.
В кінці минулого століття почала інтенсивно розвиватися нова наука, яка не скидає з рахунків основу основ - Свідомість. Згідно з сучасними науковими поглядами, Свідомість слід розуміти як вищу форму інформаційного розвитку - творчу інформацію, а ланка «інформація - свідомість» розуміється як таке ж фундаментальне проява Всесвіту, як «енергія - матерія».
На підставі досліджень Міжнародного науково-дослідного інституту космічної антропоекології, а також накопичених за останні десятиліття в Інституті клінічної та експериментальної медицини Сибірського відділення РАМН РФ, опублікованих в «Весника МНИИКА» (No 1-8 за 1995-2002 рр.), новосибірські вчені прийшли до висновку, що необхідна нам, людям, адаптивна програма існує, але «вона прив'язана не стільки до білково-нуклеїнової природи, скільки до мало вивченої  інформаційнім потокам». Простіше кажучи, програма людства пов'язана не з фізичною природою, а зі Свідомістю.
На підставі численних експериментів вчені прийшли до висновку, що молекулярно-нуклеїнова сутність (фізичне тіло) є всього лише наслідком інформаційних космічних взаємодій, а в якості первинної основи повинна бути прийнята польова, інформаційна форма живої матерії.
Людина стала не просто новим видом у тваринному світі, а дійсно новою формою існування матері, закони існування якої ще не відомі сучасному наукою, хоча встановлено, що вони носять інформаційний (польовий) характер. І ці закони пов'язані з функціонуванням свідомості. Свідомість займає центральне місце практично у всіх аспектах людської діяльності. Все, що людина пізнала, відчула, побачила, почула, уявила, повірила або отримала в будь-якому досвіді, обов'язково освоювалося універсальним середовищем - свідомістю.
Свідомість є системою передачі всіх наших цінностей, нашого розуміння мети і сенсу, правильного і неправильного, любові, невігластва, краси, святості і всього іншого, що робить життя цінним.
А це можливо тільки в тому випадку, якщо людина є бінарною істотою - хвильовою (польовою, духовною) і фізичною. Причому фізична субдстанція в часі існує дискретно, а хвиля - вічно. Ми, як хвилеподібна субстанція, є невід'ємною частиною єдиного Всесвіту. І хвильовий світ, будучи для нас домом, диктує нам свої закони. Найдивовижно те, що до такого висновку прийшли вчені.
Ось що пише найвідоміший представник сучасної науки, експериментатор, невтомний дослідник інформаційних взаємодій, академік В. П. Казначеєв:
«Зі згасанням окислювально-відновних процесів існування білково-нуклеїнової форми в організації закінчується природною смертю, а її польова форма поступово набуває термодинамічні властивості, відокремлюється, виходить з клітинних утворень організму, повертаючись, мабуть, в геокосмічний простір живих інтелектуальних потоків ... Ми зустрічаємося з універсальним або унікальним явищем, коли тілесне життя, зникаючи і вмираючи, в нашому чисто повсякденному уявленні відокремлює свою польову (солітон-голографічну) форму, яка йде в безсмертя, зливається з нескінченно живим простором Космосу.
Цікаво, чому в безмежний і вічний хвильовий світ потрапив наш маленький, фізичний світ, теж хвильовий, але недалекий, загублений десь на безкрайніх просторах Всесвіту? Для чого наша солітон-голографічна форма, а простіше кажучи, Дух, вдягаючись в тілесний одяг і набуваючи мозок, який, працюючи за хвильовим принципом, жорстко обмежує потік інформації і створює вельми ілюзорний фізичний світ, йде в цей світ на нескінченно малу тривалість життя як тіла, так і мозку? Вона спалахує, як іскра, спалює фізичне тіло і мозок і йде в безсмертя.
А навіщо приходила?
Точної відповіді немає, але, логічно кажучи, можна припустити: наш Дух (польова форма високого рівня) йде в цей складний низькошвидкісний світ, щоб вдосконалити його. (Про це вже давно говорять містики в «Законі Жертви»: Більш високоорганізована сутність може добровільно спуститися на нижчий План Буття, щоб удосконалити цей План.) Дух залишив своє надземне Щастя і Чудовість, від яких йому не потрібно було відмовлятися, щоб випробувати їх в інших умовах - в житті смерті, невігластва, болю і темряви. У цьому випадку і життя, і Матерія набувають сенсу: це вже не чистилище, не безглуздий перехід до потойбічного, а лабораторія, в якій, крок за кроком  створивши спочатку матерію, рослини і тварин, після  створюючи все більш свідомих істот, Дух створює Надлюдину.

© Copyright: Юджін Папуша,