4. В чому сила, брате? Види сили. Телепатiя

Юджин Папуша
Телепатія - це термін, який використовується для позначення передачі інформації, думок і почуттів на відстань силою думок, без посередництва почуттів. Термін був придуманий англійським філософом професором Мейером ( «tele» - далеко і «рatos» - стан душі, почуття, афекту, пристрасті). Проповідники можливості телепатії стверджують, що телепатичним шляхом можна передавати переживання, образи, ідеї, відчуття і, перш за все, зміст підсвідомості і процеси, що відбуваються в неї.
При телепатії ідентичні таким процесам процеси в нервовій системі іншої людини відтворюються в нервовій системі другої людини. Телепатія - найпростіший випадок телепортації, коли в іншій точці простору відтворюється не тіло або речовина, а хімічні процеси в синапсах нервових клітин. В результаті у свідомості людини виникають ті ж образи, що і у свідомості людини, у свідомості якого вони породжуються.
Існує два види телепатії:
1. Спонтанну, тобто виникають спонтанно в повсякденному житті, і
2. Експериментальну, яка викликається у піддослідних в результаті спеціально поставленого експерименту.
Телепатія може бути:
1. Чуттєва
2. Ментальна (мислима).
Чуттєва телепатія - це телепатія, при якій почуття іншої людини відтворюються в нервовій системі об'єкта телепатії. Вищим ступенем такої телепатії є виникнення сенсорних відчуттів, ідентичних сенсорним відчуттям джерела. Така телепатія рідко буває усвідомленою на початковому етапі, але при виникненні сенсорних відчуттів вона неминуче розпізнається як явище, що йде ззовні.
Ментальна телепатія - це телепатія, при якій в нервовій системі об'єкта відтворюються процеси, що призводять до формування в свідомості звукових і зорових відчуттів, ідентичних відчуттям іншої людини. Людей, які володіють цим навиком, називають телепатами.
Телепатія - найпоширеніше парапсихологічне явище. Це неодноразово відчував майже кожен з нас. Найяскравіший приклад - телепатична зв'язок матері і дитини: нормальна, любляча мати миттєво відчуває небезпеку для дитини на будь-якій відстані. Настільки ж очевидна телепатична зв'язок між люблячими людьми, які відчувають найменші нюанси душевного стану один одного.
При телепатичному спілкуванні практично не задіяно логічний початок свідомості людини - в основному працює інтуїція. При цьому учасники такого з'єднання повністю налаштовані один на одного.
Ясновидіння - це вид екстрасенсорного сприйняття, передбачувана здатність людини отримувати інформацію крім відомих науці і визначених сучасними науковими засобами каналів сприйняття, включаючи інформацію про минулі і майбутні події. Ясновидіння тісно пов'язане з такими поняттями, як екстрасенсорне сприйняття, телепатія, хоча ці поняття часто використовуються неточно і вважаються рівнозначними. Різниця між телепатією і ясновидінням полягає в тому, що телепатія - це інформація про сьогодення, в той час як ясновидіння - про всі часи: минуле, сьогодення і майбутнє.
Власне, поки існує людство, стільки існує і телепатії.
У Біблії і в багатьох інших древніх джерелах знань історії ми знаходимо згадки про багато паранормальних здібностей людини. У ньому, наприклад, в 4-й книзі царів, глава 6, повідомляється про війну сирійського царя проти Ізраїлю. У віршах з 8 по 12 сказано дослівно:
8. І пішов цар Сирії війною проти ізраїльтян, і порадився зі своїми слугами, кажучи: У такому-то місці я розб'ю свій табір.
9. І послав чоловік Божий до царя ізраїлевого, кажучи: Стережіться пройти через це місце, бо там сирійці залягли.
10. І послав цар Ізраїля на місце, про яке чоловік Божий говорив йому, і попередив його; І не раз і не два рятував себе.
11. І серце сирійського царя занепокоїлося з цієї нагоди, і він покликав своїх слуг і сказав їм: Скажи мені, хто з нас у зносинах з царем Ізраїлевим?
12. І сказав один із його слуг: Ніхто, мій пан цар, крім пророка Єлисея, що з Ізраїлем, віщує цареві Ізраїлевому ті слова, що ви говорите у своїй спальні.
Наприклад, у стародавнього китайського імператора Цинь Ши-хуанді, який прославився будівництвом Великої Китайської стіни, були свої придворні телепати. Грізний правитель, відомий своєю нечуваною жорстокістю, вкрай боявся всіляких змов і неприємностей. У розгадці думок свого найближчого оточення йому повинні були допомогти даоські відлюдники, відомі своїми незвичайними здібностями. Народна поголоска приписувала їм здатність ходити по воді, літати серед хмар і перетворюватися в лисиць та інших тварин. Але, як говорили, справжні маги відмовилися обслуговувати лютого тирана і сховалися від нього на гірських вершинах. Своє негативне ставлення до служби при дворі найбільш яскраво висловив знаменитий даоський мудрець Чуан-цзи. Коли до нього прийшли гінці від імператора із запрошенням служити в палаці, він заявив, що вважає за краще бути живою черепахою і волочити хвіст по бруду, ніж бути в золоті і пошані, але мертвим. Мабуть, він передбачав, що імператор зможе відрубати йому голову ...
Згідно з легендою, телепатія була досить поширеним явищем серед єгипетських жерців.
Професор кафедри класичних і релігійних досліджень факультету мистецтв Оттавського університету Едмунд Фредерік Блудов, розглянувши діяльність Олександра Македонського в Єгипті, зробив наступний висновок щодо основної мети його перебування в цій країні: «Оскільки ніякі накази для уряду країни не вимагали його присутності там і заснування міста Олександрії не було заздалегідь запланованою метою, є тільки одна можливість - відвідування оракула Аммона в Сіві.  Це, як виявилося, і було головною метою його походу в Єгипет. Олександр Македонський навіть хотів взяти одного з таких священиків в якості свого особистого секретаря, але його воєначальники збунтувалися. Їх зовсім не спокушала перспектива, що хтось прочитає їхні думки.
Нею володіли багато відомих історичних особистостей. Так, Парацельс (1493-1541), відомий лікар, хімік і теософ Середньовіччя, стверджував, що відкрив «світовий дух», за допомогою якого міг налагодити контакт з особами, що знаходяться на значній відстані.
Відомо, що Фома Аквінський (1226-1274), один з перших богословів, вміє читати думки оточуючих його людей без зусиль. Але чи володів нею тільки Томас Авінський? У православ'ї святі отці також володіли телепатією. З знаменитих можна назвати Сергія Радонезького, Феофіла ...
Ймовірно, телепатією володів і митрополит Московський і всієї Русі Филип, засланий в 1568 році в Тверський Отроцький монастир, який потрапив в опалу до Івана Грозного. Через рік цар пройшов через Твер по дорозі до Великого Новгорода, і, зупинившись в місті, попросив у полоненого благословення і повернення на престол, в чому Пилип відмовив Івану Грозному, навіть знаючи про його майбутню смерть, сказавши Малюті Скуратову: благословення не буде! Робіть свою справу! Після цього Малюта Скуратов задушив в'язня подушкою.
Літописи і монастирські записи зберегли безліч свідчень про православних святих - носіїв дару ясновидіння. Преподобний Сергій Радонезький одного разу сидів з братією за трапезою. Раптом він підвівся з-за столу, вклонився вбік і сказав:
- Радуйся і ти, пастирю Христового стада, і нехай благословення Господнє буде з тобою.
Присутні запитали, здивовані:
— З ким ти розмовляєш, отче?
«Тепер єпископ Пермський Стефан по дорозі в Москву зупинився за вісім верст перед нашим монастирем», - відповів отець Сергій. - Він зробив уклін Святій Трійці і сказав:
"Мир тобі, духовний брате". Тому я відповів йому.
Кілька ченців поспішили на місце і справді зустріли Стефана Пермського, який продовжив свій шлях. Єпископ підтвердив сказане отцем Сергієм слово в слово.
У день і години, коли йшла Куликовська битва, Сергій Радонезький з братією молився в церкві. Час від часу, перериваючи службу, він повідомляв віруючим про хід битви, називав полеглих, і тут же на його слово за них здійснювалася відспівування. У якийсь момент він вигукнув: «Ми перемогли!» Такі свідчення, безсумнівно, дійшли б до нас набагато більше, якби носії цього дару зі смирення не намагалися приховати його.
Дивно, сміливо поводився святитель Василій Блаженний (юродивий, пророк і чудотворець, канонізований після смерті, його склеп знаходиться в Покровському соборі (соборі Василя Блаженного) на Червоній площі в Москві) на бенкеті у царя Івана Грозного - тричі він виливав даровану йому від царя чашу на підлогу. А на крик розгніваного царя відповів, здавалося б, зовсім нісенітницею: - Я гасю пожежу в Новгороді! Про те, що юродиві мови мали пророчий сенс, було відомо кожному. Повернувшись через кілька днів - стільки потрібно було їхати туди і назад - гінець підтвердив: саме в цей день і годину в Новгороді спалахнула пожежа, знищивши майже половину міста!
Кілька епізодів ясновидіння пов'язані з ім'ям шведського філософа Емануеля Сведенборга (1688-1772). Цей факт докладно описав Іммануїл Кант в листі до Шарлотті фон Кноблох: «У суботу о четвертій годині дня в Гетеборг прибув Сведенборг з Англії. Містер Вільям Кастель запросив його до себе додому разом з іншими, яких налічувалося п'ятнадцять. Близько шостої години Сведенборг вийшов на вулицю і повернувся до суспільства блідим і стривоженим. Він розповів, що в Стокгольмі, в районі Зюдемальм, спалахнула сильна пожежа, яка швидко поширюється. Сведенборг не знаходив спокою і часто виходив на вулицю. Він сказав, що будинок одного з його друзів, якого він назвав, згорів дотла і що його власний будинок знаходиться в небезпеці. О восьмій годині, повернувшись ще раз, він радісно вигукнув: «Слава Богу! Пожежу загасили в три під'їзди до мого будинку!»
Історія про це викликала великий ажіотаж у всьому місті, але найбільше в компанії, в якій він перебував. Того ж вечора губернатору повідомили про це. У неділю вранці Сведенборга викликали до губернатора, який допитав його про цю біду, Сведенборг докладно описав пожежу, розповів, як він почався, як його загасили, і як довго він тривав.
Через кілька днів в місто прибув кур'єр зі Стокгольма і королівський кур'єр, які були присутні при пожежі. Те, що вони сказали, в часі і в деталях, повністю збіглося з історією Сведенборга.
Не раз виникало питання, чи не змогла Жанна д'Арк переконати дофіна (спадкоємця престолу) в святості своєї місії, лише повторивши його молитву слово в слово під час зустрічі в Шиноні. Її дуже часто використовував дофін, як це і сталося незадовго до його приїзду в Шинон. Чи не дізналася Жанна д'Арк про зміст цієї молитви, прочитавши його думки? Найвідомішою людиною середньовіччя, яка вміла отримувати інформацію, був Нострадамус. За легендою, одного разу його запросив на вечерю герцог і під час прогулянки запитав:
- Підкажіть, яке ягня буде приготовлено на обід: чорне чи біле?
- Біле, Ваша Світлість!
Під час вечері герцог саркастично заявив:
- Ви сказали, що на вечерю буде приготовлена біле ягня, але приготували чорне!
- Ваша Світлість, ви помиляєтеся, приготували біле!
Тоді тріумфуючий герцог запросив кухаря і запитав:
- Яке ягня ви приготували на вечерю?
- Біле, - відповів кухар.
- Як ти смієш не виконувати мій наказ?! — прошипів герцог.
- Ваша Світлість, я хотів зробити все за вашим наказом, але чорне ягня вдень було задрано вовком, - виправдався кухар, просочений страхом.
Звичайно, на телепатію звернули увагу пізніше.
Перші наукові дослідження телепатії починаються з оригінальної програми Товариства психічних досліджень. Вершиною їх ранніх досліджень є доповідь, опублікована в двотомній праці «Фанатизми життя» в 1886 році. Саме з цього твору починається життя терміна «телепатія», який замінив більш ранній термін «передача думок».
В результаті проведених досліджень з'ясувалося, що близько 10-15% людей, які були в них задіяні, мають здатність отримувати інформацію з мозку людини, якого вони добре знають, як би далеко вони не знаходилися.
Костянтин Едуардович Ціолковський також цікавився телепатією. Ось що писав автору книги «Біологічна радіозв'язок» Бернарду Бернардовичу Кажинському: «Феномени телепатії не підлягають сумніву. Мало того, що накопичено величезну кількість відповідного фактичного матеріалу, так практично кожен живий сім'янин не відмовиться повідомити про телепатичні явища, які він пережив особисто. Звичайно, телепатією цікавилася і військова розвідка, хоча обивателям говорили, що це нісенітниця ...
Кращі з телепатів знаходяться на службі у спецслужб по всьому світу, при монархах і президентах. Немає ніяких секретів, які вони не можуть розкрити. Під час Другої світової війни Німеччина в РСХА (контррозвідка і політичне розслідування) створила спеціальний підрозділ «Аненербе» для проведення окультних експериментів, які безпосередньо підпорядковувалися Шелленбергу і Гіммлеру.
Адольфа Гітлера надзвичайно цікавили телепатія і гіпноз. Він навіть використовував деякі специфічні прийоми в спілкуванні з натовпом або окремими особами. У спеціальних відділах Абверу і гестапо проводилися дослідження на цю тему. У дослідженні брали участь ченці тибетської секти Бонпо, основою духовної практики якої були магічні ритуали. Конструювалися прилади для навіювання наказів населенню... Про розвиток психофізичної зброї в Третьому рейху відомо дуже мало. В першу чергу тому, що розробки вчених з «Аненербе» згодом були захоплені переможцями і стали їх секретною зброєю. Проект в надрах інституту Аненербе отримав кодову назву «Тор» на честь одного з давньогерманських богів.
Завдання психофізичної зброї - забезпечити його власникам владу над свідомістю людей! Вперше про такі розробки стало відомо після того, як в 1959 році в Швейцарії вийшло невелике видання книги під назвою «Молот Тора». Це можна було б трактувати як  банальну «жовтуху», якби не дві обставини. По-перше, автором книги став Вільгельм Альпенталь, помічник відомого фізика, одного з провідних співробітників «Аненербе» Карла Маура. По-друге, відразу після появи книг на прилавках практично весь тираж був розкуплений невідомими особами, а сам автор потонув через місяць в Женевському озері при досить загадкових обставинах. До наших днів збереглося лише кілька примірників видання.
Мауру і його команді вдалося повністю придушити волю людини, так що вона не могла здійснювати ніяких рухів. Особливо чутливі людини при цьому навіть втрачали свідомість. Потроху виходило і змушувати людей виконувати якісь найпростіші дії. Однак знадобився час, щоб вивчити всі ефекти торсіонного поля і створити більш-менш працездатний телепатичний апарат. Маур називав період в десять років, після закінчення якого можна буде поставити на озброєння психофізичні системи. Але у нього не було і року. Спадщину «Аненербе» отримали росіяни і американці. При цьому американцям, судячи з усього, дістався апарат і частина співробітників Маури, росіянам дісталася вся документація. Куди подівся сам Маур, досі невідомо. Так само невідомо, наскільки далеко просунулися сучасні вчені в своїх дослідженнях - судячи з деяких непрямих ознак, їм вдалося домогтися успіху, по крайней мере, деякі процеси в сучасному світі здаються дуже дивними, якщо не припускати, що вони викликані психофізичною зброєю.
Природа енергоінформаційного поля, яке пронизує нашу Землю, поки неясна, але саме поле існує. І ніякі бар'єри - бетонні, металеві та інші - не можуть перешкодити енергоінформаційній взаємодії. Як правило, є дві людини: індуктор, або передавач, що випромінює сигнали малої потужності, та реципієнт, який приймає ці сигнали.
Індуктора за своїм призначенням можна зрівняти з передавачем, що випромінює сигнали малої потужності. Реципієнта можна порівняти з приймачем, який реалізує сигнали, що управляють, за рахунок власної енергії.
В одному експерименті реципієнт знаходився на підводному човні, індуктор – на суші. Останній виймав різні найпростіші геометричні фігури, а реципієнт у той самий час повинен був записувати зображення цих фігур. І математична статистична обробка результатів дала підставу вважати, що передача мала місце. У жінки більше можливостей стати телепатом, ніж у чоловіка, так як її мозок як приймача налаштовується набагато швидше, ніж чоловічий. Цим можна пояснити материнську інтуїцію. Також, відомо, що однояйцеві близнюки підтримують постійний контакт незалежно від того, на якій відстані вони знаходяться один від одного. Вони виникли з однієї клітини і є добре синхронізованим приймачем і передавачем, які спілкуються телепатично без будь-яких зусиль з їхнього боку. Так балерина під час виступу, відчула дикий біль у животі ... Вона викликала швидку допомогу, відвезла її в лікарню, але там нічого не знайшли. Незабаром з'ясувалося, що в цей час народжувала її сестра-близнючка.
У 1971 році американські газети повідомили, що фахівці провели чотири телепатичні сеанси між наземними станціями і космічним апаратом «Аполлон-14», коли корабель полетів на Місяць. Один космонавт був екстрасенсом, телепатом. Деякі зображення він подумки передав на Землю. Спеціально для таких цілей були розроблені картинки - стабілітрони. На Землі ці знімки були зроблені іншим телепатом. Виявилося, що з 200 знімків, надісланих космонавтом, 51 знімок був надійно отриманий екстрасенсом на Землі. Це відбувається не випадково [27, с. 83]. Вивчення телепатії в СРСР почалося в 20-х роках XX століття. Це були систематичні досліди, в яких брали участь професори Г. А. Кожевников, Б. Б. Кажинський, А. В. Леонтович, А. Л. Чижевський, визнані вчені, академіки П. П. Лазарєв і В. М. Бехтерєв. П. П. Лазарєв відомий як творець іонної теорії нервового збудження, а В. М. Бехтерєв відомий як найбільший дослідник головного мозку.

Класичні досліди В.Л. Дурова і В.М. Бехтерєва по телепатії.

У 1921 році академік В. М. Бехтерєв спільно з відомим дресирувальником тварин В. Л. Дуровим проводив навченим собакам досліди психічного навіювання заздалегідь спланованих дій. Подібні експерименти проводилися в практичній лабораторії зоопсихології, яку очолював В.Л. Дуров за участю одного з піонерів психічного навіювання в СРСР, інженера Б.Б. Кажинського. До початку 1921 року в лабораторії В.Л. Дурова за 20 місяців досліджень було зроблено 1278 дослідів психічного навіювання (собакам), у тому числі 696 успішних і 582 невдалих. Статистична обробка матеріалу показала, що «... Відповіді собак були не випадковістю, а залежали від впливу на них експериментатора. Навіювання здійснювалося як при безпосередньому візуальному контакті з твариною, так і на відстані, коли собаки не бачили, або не чули дресирувальника, а він їх.
Їх справу продовжив учень В. М. Бехтерєва, професор Ленінградського університету Л. Л. Васильєв. Дослідження вчених викликали величезний резонанс в наукових колах світу. Це були досліди навіювання на великі відстані - до сотень і тисяч кілометрів, що розділяють Ленінград і Севастополь. Експерименти дали надзвичайно цікаві результати. Зокрема, Л. Л. Васильєв прийшов до висновку, що ніяка ізоляція, ніякі перешкоди і ніякі земні відстані не можуть перешкодити телепатичному спілкуванню [22, с. 268], що було підтверджено демонстрацією телепатичного сеансу між екстрасенсами на Землі і Місяці.Одним із прикладів людини, що володіє телепатією, є Вольф Мессінг. У своїх спогадах [22, с. 213-289] він пише: «Немає потреби знову шукати докази телепатії: таких доказів навіть занадто багато. Необхідно відштовхуватися від того, що вже зроблено і намагатися проникнути в якісь більш глибокі таємниці феномена телепатії.
Журнал «Термінатор» містить інтерв'ю з академіком РАПН і РАМН В. П. Казначеєвим, в якому академік розповідає про вивчення телепатії у великих груп людей. «На сеансах трансперсонального (телепатичного) спілкування були присутні співробітники нашого інституту, жителі російських і зарубіжних міст і містечок. Так, всього близько 2000 чоловік, що живуть в Новосибірську, на острові Діксон, на Уралі, в Москві, у Франції, Іспанії та США підключилися до телепатичного мосту «Північне сяйво» ... У встановлений момент учасники сеансів телепатично передавали і забирали за тисячі кілометрів релігійні символи, зображення з древніх наскальних малюнків і з робіт великих художників. Вдалося з'ясувати, що трансперсональний зв'язок найкраще встановлюється між народженими під одним Знаком Зодіаку, особливо якщо вони знаходяться в екологічно чистих і священних місцях (в заповідниках, музеях і т.д.)» [28, с. 22].
На телепатичних сеансах, організованих В. П. Казначеєвим, були присутні «звичайні» люди.
Екстрасенси показують більш цікаві результати.
Наприклад, під керівництвом доктора Р. Г. Яна лабораторія досліджень аномалій Школи інженерних і прикладних наук Прінстонського університету проводила ретельно розроблені експерименти з вивчення взаємодії «людина- людина» і «машина-людина» протягом більше десяти років. Ось два приклади.
Літнім ранком 1977 року група співробітників CBS коледжу Манделейн в Чикаго зустрілася з кількома дослідниками, які провели експеримент в рамках програми «Віддалене бачення» [29, с. 134]. «Агент» разом зі співробітниками телебачення вирушив автобусом до центру міста. У призначений час один із співробітників включив лічильник випадкових чисел, за допомогою якого потрібно було визначити номер конверта з заздалегідь підготовленої телегрупою пачки. Кожен конверт містив маршрут до мети, яка знаходилася в 30 хвилинах їзди від центру. Випадково обраною метою виявилася церква Рокфеллера в кампусі Чиказького університету. Прибувши в зазначене місце, агент і обслуговуючий персонал стали ходити по церкві, заглядати всередину, знімати все на відео і обговорювати подробиці побаченого. Залишений в дослідницькому центрі «перципієнт» (приймач) в присутності інших членів телегрупи повинен був спробувати описати, де опиниться агент через 1 годину 15 хвилин. Зручно розташувавшись перед камерою, він почав диктувати свої почуття в призначений час.
І «побачив» наступне: «... Я бачу, як люди йдуть... Я бачу масивні дерев'яні двері з чорним засувом... Над дверима знаходиться щось на зразок купола. У мене таке відчуття, що агент відкриває двері і заходить всередину... Я думаю, що це церква... Бачу статую - це ангел з мармуру в одязі, який розвівається, німб над головою ... У другому прикладі агент знаходиться в Москві, а перципієнт - в 6600 милях, в Чикаго.
Агент ходить біля Третьяковської галереї, а перципієнт дає таку характеристику [29, с. 148]:
"Відчуття спокійної, приглушеної атмосфери, як перебування в старовинному соборі... Можливо, це старий замок, я відчуваю старовину... У мене було зображення старої будівлі. Порівняно невеликі розміри. Вікна цієї будівлі схожі на арки. У верхній частині дверей є арки. Дуже вражає. Світло-сіра будівля багато прикрашена... Великі двостулкові двері. Я просто побачив квадратні колони з кульками вгорі. Вони виглядають як частина входу, по одному з кожного боку..." і т. д.
Дуже добре було виявлено міст на річці Дануба в Братиславі, що знаходиться на відстані 5600 миль від Чикаго, а на відстані 5 миль перципієнт навіть чув звук кроків агента дерев'яною підлогою на станції Гленкоу.
Зрозуміло, чому екстрасенсами так цікавилися ЦРУ, КДБ, ГРУ і т. Д. Ще в середині 80-х доктор психологічних наук, член-кореспондент АН СРСР А. Г. Спиркин склав список співробітників секретної лабораторії, підконтрольної ЦК КПРС і КДБ, розмістивши їх за значимістю і здібностям. Номером один був Олексій Єремійович Криворотов, колишній полковник контррозвідки, який лікував самого Брежнєва. Другим номером був Іван Дмитрович Фомін,  колишній журналіст, який довгий час лікував членів ЦК партії своїми дружинами і дітьми. Третьою в секретному списку була Джуна. http://lebendige-ethik.net/4-Heilpr_Krivor.html
І. Д. Фомін згадує: «Влітку 90 року мене запросило командування авіаційної частини в підмосковну Кубинку і попросили встановити причину двох авіакатастроф». За фотографіями загиблих пілотів екстрасенс з'ясував причину їх загибелі, і його висновки в точності збіглися з висновками льотної комісії. З тих пір його здібності широко використовувалися як командуванням військ, так і карним розшуком.
«Мене і екіпажі знаменитих «Російських витязів» набирали за принципом психологічної сумісності, визначали біоенергетичний рівень пілотів, діагностуючи їх фізичний і психологічний стан. Він посилав розумові накази з Землі в небо екіпажам лицарів, намагаючись зірвати їх фігури вищого пілотажу. Після досвіду один з майорів сказав мені, що в найвідповідальніші моменти це було схоже на свинцеву пластину, яка навалилася на нього і заважала контролювати ... Після цих експериментів я встановив біоенергетичний захист для кожного пілота від впливу чужих полів. Вони все ще літають".
Особливо сильні здібності Фоміна в ясновидінні. Як тільки він ставить мету, «картинка» спливає сама собою. Так, на третій день після зникнення журналістів Ногіна і Куренного в Югославії екстрасенс побачив страшні картини: хлопців розстріляли, а потім підпалили в машині. Один кат мав бороду і окуляри, інший - добре навчений офіцер. Фомін тут же подзвонив на телебачення, а на наступний день в випуску новин було сказано: «З неофіційних джерел стало відомо ...» І це його версія. І незабаром вони дійсно знайшли обгорілу машину.
Але яким би сильним не був Фомін в ясновидінні, багато вчених цікавляться ним за здатність впливати на культури і прискорювати їх зростання. Однак до перебудови І. Д. Фоміну не довелося займатися сільським господарством (крім дачної).
З таким явищем стикався і сам автор.  Найпростіше - частий збіг думок до дрібниць з дружиною, передчуття її телефонного дзвінка ...
Ось один простий випадок. Одного разу автора просто виключила непереборна сонливість і він заснув на півгодини об 11:30 дня. З'ясувалося, що об 11:30 дружині зробили наркоз для ортопедичної операції...
Більш яскравий випадок передачі авторських думок і стану стався, коли під час прогулянки з семимісячним золотистим ретрівером на автора напав стаффордшир, який миттєво накинувся і схопив цуценя за горло ... Все тривало кілька миттєвостей, як вічність, і автор по-іншому відчував простір навколо себе, змінюючи його своїм станом афекту і йому вдалося відбити свого цуценя від брутального пса і його власника бритого пітекантропа у шкірянці ...
Увечері мені зателефонував подруга з США і запитала:
- Що з тобою? Я відчула страшну тривогу, що виходила від тебе...
Одного разу, на роботі автора в «Інтуристі», начальник служби безпеки поділився зі автором своєю історією:
- Наскільки мені відомо, ви займаєтеся езотерикою.  До певного часу я був щільним матеріалістом і ні в що не вірив ... Дозвольте мені розповісти вам випадок з мого життя. Одного разу, перебуваючи на роботі, я відчув, як атмосфера навколо мене буквально згустилася, вона різко потемніла, тривога наростала і раптом я почула голос недавно померлого батька: «Синку, йди до мене на роботу в мій офіс і візьми документи і гроші в сейфі. Віддайте документи Віктору Івановичу, а гроші візьміть собі. Після цих слів різко посвітлішало і почуття тривоги відпустило. Природно, все виявилося так, як сказав батько, і я його прохання виконав ...
Ось ще одна історія. Одного разу моя знайома побачила свого давно померлого батька на алеї парку під час прогулянки і подумала, що у неї галюцинації ... Але в цей момент її син вигукнув:
- Мамо, дивись - дідусь!
Прийшовши додому, вона дізналася, що її брат гинув в цей час...
Крім описаних вище випадків, по всьому світу проводилися різні експерименти по встановленню телепатичного зв'язку в ситуаціях, коли інші канали зв'язку були недоступні або небажані. В результаті експериментально була доведена принципова можливість телепатичного спілкування. При цьому було однозначно підтверджено, що канал такого зв'язку існує поза сферою впливу всіх відомих полів - електромагнітного, гравітаційного і т. д. Сьогодні в США і ряді європейських країн тривають роботи зі створення пристрою телепатичної передачі інформації.

Досліди М. Іденса і Р. Пеоша по психокінезу у тварин.

Останнім часом з'явилися дослідження, які свідчать про можливість впливу тварин на фізичні прилади. Дуже переконливі досліди М. Едемс щодо впливу єнотів на годівниці, дія яких визначаються вбудованими у них генераторами випадкових чисел. Досліди були максимально наближені до природних для тварин природних умов. Тварини знаходилися за напівпрозорим екраном і не мали доступу до апаратури, встановленої перед екраном.
Було встановлено, що годівниці видають тваринам за їх впливом більше корму, ніж це мало б бути при випадковому спрацьовуванні годівниці. М. Едемс вважає, що у диких тварин психо-здатності виражені яскравіше в порівнянні з свійськими тваринами, у яких вони практично зникли.
Фундаментально важливими в галузі біокомунікації живих систем стали результати багаторічних досліджень французького парапсихолога д-ра Рене Пеоша з вивчення психокінезу та телепатії у тварин. Його стаття, в якій опубліковані результати цих досліджень, має характерну назву: "Курчата не брешуть!"
У своїх дослідах він використовував механічного робота із закладеною в нього програмою дій, яку запускає генератор випадкових чисел. Згідно з цією програмою, робот здійснював випадкові, заздалегідь не передбачувані рухи в експериментальній зоні, де вилуплювалися інкубаторні курчата. Курчата, після появи на світ, завдяки здатності до запам'ятовування (імпринтінгу), визнавали робот, що хаотично рухався, за свою "мати" (курку-несучку) і йшли за рухомим роботом, якщо їх випускали з прозорого боксу, де вони знаходилися протягом усього часу дослідів .
Після трьох днів спільного перебування з роботом, що хаотично рухався, курчат прибирали, і в їх відсутності робот здійснював свої непередбачувані дії згідно з програмою. Потім курчат знову приносили в експериментальну зону в прозорому боксі, щоб вони могли бачити робота, але не йти за ним. Було помічено, що в цьому випадку рухи робота ставали менш хаотичними і випадковими: він проводив більше часу біля ящика з курчатами, ніж у інших місцях експериментальної зони.
В іншій серії експериментів з курчатами робот був запрограмований на навмисний вихід з експериментальної зони. Але навіть в цьому випадку вплив курчат на поведінку робота зберігався і він знову проводив більше часу на ділянці з курчатами. Контрольні експерименти з пташенятами, які вилупилися без присутності робота (тобто не мали імпринтингу на робота), показали, що вони не здатні впливати на його рух.
У другій серії експериментів з роботом і кроликами було встановлено, що ці тварини також здатні впливати на рух робота. Так як кролики - полохливі тварини, то коли їх помістили в коробку поруч з хаотично рухомим роботом, вони сильно злякалися. Вплив переляканих кроликів було настільки сильним, що це вплинуло на рух робота і він став проводити більше часу в районі, найбільш віддаленому від боксу з кроликами.
У серії дослідів з кроликами також був проведений контрольний експеримент. Вона полягала в тому, щоб спровокувати у кроликів не негативну, а позитивну реакцію на рухомого робота. З цією метою кролика, вже знайомого з роботом, два дні не годували. Після цього їжу поклали на верхню частину робота і кролик настільки вплинув на рух робота, що став більше часу проводити біля ящика з голодним кроликом.
Результати цих та багатьох інших досліджень на тваринах показують, що псі-феномени є не тільки властивістю людської свідомості, але і фундаментальною властивістю живих істот взагалі. Різниця лише в тому, що людина може свідомо контролювати ці процеси, в той час як у тварин це відбувається по-іншому.
Нехай про це подумають власники тварин!

Біоінформатика контакту людини і рослин.

У ході експериментів з телепатичного зв'язку попутно було встановлено факт біоінформаційного контакту між людиною та рослинами. Зібрано багато фактів, які підтверджують дивовижне єднання всієї живої природи. Результати досліджень говорять про те, що істотним моментом зв'язку рослини та людини, рослини та рослини тощо є інформація, адресована конкретному об'єкту. Носієм такої інформації може бути структура способу дій, наприклад, тієї рослини, з якою взаємодіє людина. Але результати дослідів із двома рослинами неможливо пояснити впливом чинників, пов’язаних з людиною. Це значно підвищує правдоподібність гіпотези про існування деяких біофізичних структур психологічного образу, здатних самостійно існувати поза породившого їх організму.
Тим самим рослина виявляється біологічним датчиком, здатним за певних умов об'єктивно виявляти такі структури.
На думку відомого парапсихолога А. Мартинова, подібні експерименти мимоволі наштовхують на думку про існування дуже високорозвиненої цивілізації рослин, що використовує спілкування телепатичний зв'язок. Ймовірно, у рослинному світі існує як внутрішньовидовий, так і міжвидовий зв'язок – наприклад, біль однієї рослини відчувають усі рослини на великій території. Недарма індіанці Амазонки довго моляться перед тим, як зрубати дерево, просячи їх вибачити за скоєне!
У принципі, нічого складного у феномені телепатії немає - будь-хто з нас може потренуватися в ній і спробувати "почути" іншу людину. І для цього зовсім не потрібен якийсь спеціальний прилад, над яким працюють вчені в лабораторіях Пентагону - просто треба "включити" інтуїцію і налаштуватися на вашого ближнього.
Зрозуміло, військові всіх країн займаються можливостями стратегічного застосування читання думок. У наш час, коли ще багато вчених-схоластів взагалі заперечують наявність паранормальних сил і здібностей, різні спецслужби, насамперед ЦРУ та ГРУ, мають навчальні центри з підготовки фахівців для шпигунства на основі надчуттєвих сприйняття, годуючи нас дезінформацією. Завдяки досвідченим екстрасенсам контррозвідкам вдавалося виявити і розкрити ворожих резидентів, які до цього вміло ховалися.
Так як випромінювання космічної енергії, яке поширюється від місця свого виникнення у вигляді хвильових полів, має практично необмежений радіус дії, то кожна схильна або парапсихологічно підготовлена людина може прослуховувати незалежно від їхнього просторового видалення думки, зміст пам'яті та весь нейронний інформаційний потік будь-якого "передавача", який, у свою чергу, не обов'язково має бути медіумом чи парапсихологом. Він винен для цього тільки:
- переміститися в стан Псі-свідомості для того, щоб бути в змозі викликати активацію своєї тім'яної чакри (через яку він може свідомо приймати телепатичні передачі) та встановити зв'язок між свідомістю та підсвідомістю (для передачі інформації між тім'яною чакрою та лобовим кортексом), а також
- духовно налаштуватися на довжину хвилі "передавача" про те, щоб він зміг "розрізнити на слух" його індивідуальне випромінювання космічної енергії з хаосу багатьох мільярдів космоенергетичних полів іншого походження і потім його демодулювати (детектувати), тобто. зробити його зрозумілим.

На закінчення підіб'ємо підсумки.

Ми можемо телепатичним шляхом читати думки, зміст пам'яті та всі інші нейронні збудження будь-якого "передавача", який може бути як парапсихологом, так і не парапсихологом, тим що
- ми духовно налаштовуємося на довжину хвилі його неусвідомленого випромінювання космоенергетичних сигналів,
- уловлюємо їх нашою активованою тім'яною чакрою.
- передаємо їх потім через зв'язок нашому лобовому кортексу (кора головного мозку - це верхній розділ або шар мозку, що складається переважно з нейронів.)
- Перетворимо їх там через демодуляцію (детектування) на зрозумілі нейронні збудження, які доходять до нашої свідомості.
Як бачимо, телепатія - не казка, а цілком об'єктивний, мало того, феномен, що вивчається і знаходить практичне застосування. І освоїти його може практично будь-яка людина. Необхідне лише бажання та терпіння.

© Copyright: Юджін Папуша,