Мови кохання. 1. Час

Марина Чиянова
Мови кохання - це концепція, яка дозволяє людям набагато краще розуміти один одного у буденних взаємодіях.
Вони просто блискуче реалізують концепцію простої, але ефективної типології.
Поговоримо про першу мову кохання - "Якісний час".
У цьому випадку мається на увазі наступне - людина ділиться своїм часом з близькими, влаштовує їхній відпочинок (дозвілля) так, аби кожна хвилина, кожна секунда були яскравими й неповторними.
Це означає, що ваші прогулянки з коханим можуть бути доволі довгими, що він покаже вам свої улюблені місця в місті, поділиться історіями з життя, доволі цікавими та незвиичними, а також дбатиме про ваш культурний розвиток і запросить до музею, театру, концертної зали чи лекторію.
Дуже важливо розуміти, що якісний час - це час без розчарувань та сварок, і саме тому мудрі батьки бережуть своїх дітей від власного гніву. Вони показують дитині найкращі місця, влаштовують зустрічі з репетирами чи тренерами для того, аби в подальшому вона вміла робити вибір.

Яскраві приклади закоханих із цією мовою кохання:

"Роман з каменем" - голівудський пригодницький фільм, "Амелі" - культова французька стрічка, програми про історію різних країн - наприклад лекції братів Капранових в Інтернеті.

Не слід забувати й про те, що мова кохання може бути й мовою дружби, тож сертифікати на подорожі, уроки ліпки з глини, малювання, флористики чи запрошення до театру будуть завжди доречними.

Illustration: Priestess of Delphi by John Collier

Концепцію 5 мов кохання винайшов Гері Чепмен, психолог-практик з США.