Ишки бозори рыночная любовь мазхака точики

Джума Куддус
;умъа ;уддус




ИШ;И БОЗОР;
(маз;ака дар ду ;исм)




Иштироккунандагон:
Х;;аин
Гулоим
Малика
Бабрак
Каврак.

Во;еаи р;з;ои мо.

Хо;иш аз коргардон ва ;унарпешагон: ;ангоми та;ияву и;рои на;ш;о ба ;уб;у фа;ш заррае ро; нади;ед. Зеро, ки ;араз на фис;у фасоди ;исмонист, балки таъкиди бисёру рангоранг будани ;ила;о барои ба даст овардани сарват аст.






























ПРОЛОГ
Пешса;на. Дар даст ;омадон Почобой, ки аллакай ба худ тахаллуси Х;;аинро гирифтааст, аз ;афояш Гулоими гирён меоянд.

Х;;аин. Азизам, ;онакам, «Евро», биё, ки то зинда шавам, ки то банда шавам,
Гулоим. Боз спектакл сар шуд!
Х;;аин. Тамом. Гапи ман якта. Меравам!
Гулоим. Ба ку;о, охир?
Х;;аин. Ба дунёи дигар, ба ша;ри орзу;ои дил, ба олами бозор!
Гулоим. Дар ;ишло;и худамон бозор ;аст-ку? Соли дароз шал;аму турб фур;хта мешиштед, боз шишта фур;хтан мегирифтед. Решаи шал;ам дар тар;.
Х;;аин. Э х;ш-е! Аз дасти шал;амфур;ш;, мардум маро Поччобой нею Шал;амбой мегуфтаг; шуд! Наход очаам маро барои шал;амфур;ш; зоида бошад? Охир номи ман Почобой! Эъ, аслан, ;амин ном ;ам к;;на. Номи на;з – х;;аин!
Гулоим. Нимтаи нон ро;ати ;он гуфтаанд.
Х;;аин. Э, «нимта нон» ба ман намешавад! Орзу;ои дил мемонад.
Гулоим. Хуб. Вале кай миллионер шуда бармегардед?
Х;;аин. Як, ё ду, ё се, ё чор-пан;, ё шаш. Э, ба ту ч; фар; дорад?.
Гулоим. Охир ;ама ;иллу п;стака фур;хта пул карда, ;амро;атон мебаред, ман дар ин ;о чи хел зиндаг; мекунам?
Х;;аин. Ба ту пул ч; даркор? Ба ту ;иллу п;стак ч; даркор? Латта-паттаро надон;, сурхию сафедиро надон;, атру уппоро надон;; як ба дастат нигар, ин даст, ё пан;шоха? Боз б;и таппак мекунад! Ё лабата гирем. ;амин ;ам лаб шуд? На ранг дорад, на намуд. Худо накарда б;са кунам, ш;шаи ш;ру талхи ш;рахок ба лабу дандон зада кайфа мепарронаду гул;зиндонак мекунонад! Гапат аз вай ;ам хунуктар! «Нимтаи нон - ро;ати ;он» будааст! Э, ба ту, ки ;амон нимтаякак нон даркор бошад, дар ;амин ;о худо худаш расондан мегирад! Шукр карда гаштан гир!
Гулоим. Набошад, тамоман.... баромада равам?
Х;;аин. Ба ку;о, ;они талху ш;рам?!
Гулоим. Ба хонаи оча;онам.
Х;;аин. Номаъ;ул кард;! Ту ин;а шишта хизмати чолу кампира мекун;, р;;и карахтата мешикан;. Ман, ки миллионер шуда омадам, дида, арз мекунем!
Гулоим. «Р;;и карахтама шиканам Ч; хел? Му;им бошад, мешиканам.
Х;;аин. Шарт ;амин: Ман баъди як сол меоям. Бояд то он ва;т дар санду;и холии мо як миллион пул бошад. Ин як. Дар поят м;заи хори;;, дар танат куртаи  «миллионерша», ангуштарину г;швораю гарданбанди тилло бошад. Ва… як к;даки навзоди тиллоранг бошад.
Гулоим. Вий… Ман як мо; боз нотоб будам, шумо мераведу...
Х;;аин. Зинда бод бозор: бозор ;ам зан аст, ;ам шав;ар аст, ;ам оттаю оча. Агар ;амин шарт;о и;ро карда, худата шикан;, туро р;йи даст гирифта ба ша;р мебарам. Натавонист;, зани дуюми ша;р; мегирам. 
Гулоим. Истед, шумо мастед, ё девона...
Х;;аин. Кифоя.
Гулоим. Охир к;дака аз бозор ёфта намешавад…
Х;;аин. Мешавад! Гап ба дили ;ама зад! Ва;ти амал расид. (Меравад.)
Гулоим. Истед, охир. Рафт... Ш;и маро кадом ;ини ;а;алак зада бошад?! Б;и таппак... Ш;шаи ш;рахок... Боз ч; лозим будааст? Як миллион пул, тилло, К;дак!? Вале ман бояд исбот кунам, ки аз дасти зани ;ишло;; ;ам бисёр кор;о меояд! (Меравад.)

;ИСМИ 1.
Намоиши 1.

Намунаи ширкат;ои нахустине, ки дар бинои ма;оза;ои давлат;, ё бино;ои ало;ида сохта мешуданд. Дар рафти намоиш д;кон;ои о;анин чу замбур;ги баъди борон пайдо шудан мегиранд. Х;;аин болои зинапоя баромада, дар пешто; лав;аи «Ширкати «ПУЛБАДАСТ»-ро мезанад. Мехонад. Муси;ии мутантан.
Х;;аин. «Ширкати «Пулбадаст!» Оли;аноб! Ана, о;ибат, пишаки мо ;ам «мяв» гуфт, о;ибат хари мо ;ам ;анг зад, о;ибат, дар р;яш мурам, баъди даводавии зиёд ба мо ;ам и;озат шуду ;а;и;ат ;алаба кард! Ана акнун ту худат маро даст гир! (Са;да мекунад). Акнун падари ман худат! Модари ман худат! ;удои ман худат! Хусури ман ман худат ;аст;. Мадад бикун, ;оматамро рост гардон, худои ман!
Дил аз ;ами дурии ту, эй тозабуто, шуд обу адо,
Аз до;и дил ашки дида;о рехт ;удо, бе о;у садо.
Гаштем гадои к;чаи р;зи висол, то к;и вафо,
Эй шо;, тара;;уме кун аз ба;ри худо, бар ;оли гадо!
Малика меояд.
Малика. Монда нашавед, акаи Почобой!
Х;;аин. Не, ман дигар «Почобой» не! Ман - Х;;аин!
Малика. Л;биёву каду - лаънат ба ;арду.
Х;;аин. Бале, ман Х;;аини бузург!
Малика (бо хушомад ноз карда.) Албатта, бузург! Х;;аин! Ишкама бин… Ба ман ;ам маъ;ул. Х;;аин г;ям, ба;ри дилам кушода мешавад, насими форам вазида ;узуру ;аловат мекунам! Ра;мат; ш;ям ба ёд меояд. Бо дилу ;он х;;аин мег;ям.
Х;;аин. ;ой, бева... Ммм… ;ой, зани беш;, ту худат кист;?
Малика. Ман - Малика. Одами ба шумо даркор;.
Х;;аин. Ба ман ч; даркор;?
Малика.. Охир шумо Х;;аин, ;ар як кори майда-чуйдая намекунед.
Х;;аин. Албатта, не.
Малика. Ана ;амон кор;ои майда-;уйдаро ман мекунам.
Х;;аин. Чаро? Ч;, ман ба ту хар фур;хтаам, ки корама мекун;?
Малика (ба як тараф). Туфу, ч; хел да;ал! Х;;аин, охир шумо маош меди;ед.
Х;;аин. Вале ба ман коргар даркор, на малика.
Малика. Ман ;ам маликаам, ;ам малоика, ;ам коргару ;ам корфармо!
Х;;аин. Бе;уда худатонро овора накунед...
Малика. Ман дар к;ча намондаам, талабгорам зиёд аст!
Х;;аин. Ошашон шавед! Пеши ;амон;о равед.
Малика. Вале дили ман ба кооперативи шумо.
Х;;аин. Ман ;ар хел одамро намегирам!
Малика. Ба назар гиред, да; пан;аи ман ;унар!
Х;;аин. Ман ;ои хол; надорам!
Малика. ;ама ;о хол;. Шумо нав и;озат гирифтед, ;оло кора сар накардаед!
Х;;аин. Ту аз ку;о медон;?
Малика. Ман дар ;ама ;о одам дорам. Ман одами ;иммат.
Х;;аин. Ба ман мутахассис даркор.
Малика. Ч;- «ссис»? Ман дар Масков хондаг;!
Х;;аин. Ба ман одами бесавод даркор, ки майнама туруш накунад! ;афту ;ашт карда гапаша нагузаронад.
Малика. Парво накунед. Ман дар ом;зишго;и Масков хондаг;.
Х;;аин. Боз ;ам бадтар: ман мутахассиси дар хори;а хондаг; гуфта, хона талаб мекунед, 8 соати кор; мег;ед...
Малика. Ва;ту соатам бемалол. Хона дорам. Мар;амат. К;чаи Арчазор, 13.
Х;;аин. Ин ч;?
Малика. Калиди хона. Рафта сан;ед.
Х;;аин. Худи ;озир?
Малика. Ихтиёратон.
Х;;аин. Ба шав;аратон ч; мег;ям?
Малика. Вай мурд.
Х;;аин. Бечора. Касал шуд, ё мошин зад?
Малика. Вай дар дили ман мурд: зани дигар гирифт.
Х;;аин. Чанд ;у;ра дорад?
Малика. Сета. Калон, бар;аво. Нав таъмир шудаг;. Евроремонт.
Х;;аин. На;зу… Пеши баратона ма;кам кунед…
Малика. Ин яро;и ядроии ман.
Х;;аин. Охир аз зинапоя меафтам.
Малика. Яро;и ман одами со;ибдила аз самолёт меафтонад! Вале шумо дил надоред, набошад кай;о меафтидед.
Х;;аин. Ман со;ибкор, на со;ибдил. Бо ин зебо; аз дастат ч; кор меояд?
Малика. Ман бо ;усну ;амолам харидорони серпулро ба д;кон ;алб мекунам.
Х;;аин. Не, зани хушр;й- а;али кооператив - ;ар р;з барои ту ба ;ои ми;оз хунибинию сарвайрон, масту авбош ;амъ шуда д;кони маро касод мекунед!
Малика. Натарсед, ман ;илаи он;оро медонам, илми гипнозро медонам.
Х;;аин. Медонед, ман чи ;адар даводав; кардам, пул сарф кардам?
Малика. Медонам. Бо се;ри гипнозам ;ама хунибинию сарвайрон;оро ма;бур мекунам, ки чиз;ои дупулаи шуморо бо нархи баланд харанду пулатона баргардонед!
Х;;аин (аз зина мефарояд, г;ё ба се;р афтидааст). Ч; хел?
Малика. Ана ин хел! (Чашмонашро ба кор медарорад.)
Х;;аин. А;оиб. Баъд ч;?
Малика. Баъд шумо зуд миллионер мешавед!
Х;;аин. Баъд ч;?
Малика. Баъд миллиардер мешавед!
Х;;аин. ;ай-;ай-;ай.
Малика. Бовар намекунед?
Х;;аин. Албатта, не. Алвидоъ.
Малика. Уф... (Дилашро медорад.)
Х;;аин. Худатонро ба даст гиред.
Малика. Шумо бо ;амин р;;ияи авлод;, карахт;, хешутаборчигию ма;албоз; ;ам ширкати худатона касод мекунед, ;ам бозора, ;ам, и;тисоди ;а;она!
Х;;аин. Чи хел р;;ия? - Авлод;? Карахт;?
Малика. Э, монед! Шумо ин чиз;оро «бомба» мефа;мед!
Х;;аин. Ман худам ;ам бар зидди ;амин мубориза мебарам.
Малика. Фа;ат дар гап мубориз, дар асл карахт! Ма;алч;, хешутаборч;! Душмани хал;! Худатон намефа;мед?
Х;;аин. Давом ди;ед, шумо артисткаи на;з.
Малика. Э, д;конатон пеш-пешу худатон аз ;афо! Равед-е!
Х;;аин. Ман дар хонаи худам.
Малика. Д;кон - ;оло хона не, ;ои ;амъият;! Пешама нагиред!
Х;;аин. Мар;амат, хуш омадед.
Малика. Калидро ди;ед! Бо умед дода будам. Афс;с. Рафтору кирдори р;;ияи пасту карахти шуморо ба ;ои даркор; мег;ям.
Х;;аин. Ба кадом «;ои даркор;»? Ба к;?
Малика. Ба оне, ки дар бораи ширкати шумо ба ман маълумот дод.
Х;;аин. А-а...
Малика. Худаш и;озат дод, худаш мебандад.
Х;;аин. Сабр кунед, як чизро ани; кунам...
Малика. Калидро ди;ед!
Х;;аин. А-а, кккалид? Кккалиди хона?
Малика. Мана на;апед!
Х;;аин. Шумо дар ;а;и;ат се;ргар.
Малика. Ман ;ама ;унар;оро медонам! Сар ди;ед.
Х;;аин. Дар бораи гипноз рост гуфтед?
Малика. Албатта. Калидро   ди;ед.
Х;;аин. Диплом доред?
Малика. Чорта. Калидро ди;ед.
Х;;аин. Маро ;ам гипноз карда метавонед?
Малика. Гапаш кок. Калидро...
Х;;аин. Касалиро ;ам маълум мекунед?
Малика. Гапаш чунгурак.
Х;;аин. Ку, як маро сан;ед, агар рост бошад, шуморо ба кор мегирам, оянда табобатхона ;ам мекушоем!
Малика. Коратон даркор нест. Калидро...
Х;;аин. Хафа нашавед. Ман шуморо имти;он кардам.
Малика. Хайр, майлаш. Ман ;ам барои исботи ;унарам шуморо гипноз мекунам. Дар ;амин ;о, ё дар хона?
Х;;аин. Се;ргар дар ;ама ;о кардан мегирад.
Малика. ;м. Бовар намекунед. Хуб. Рост ба чашмам нигаред.
Х;;аин. Ана. Во;, чи хел чашмони хушр;й.
Малика. Акнун п;шед. Шумо дар як ;ои би;иштмонанд... ;ама ;ой гулзор, булбулон месароянд.
Х;;аин. О-о-;, ;индустанике!
Малика. ;урони би;ишт; дар гирдатон мера;санд...
Х;;аин. Мар;ина-а! (Маликаро доштан мехо;ад.)
Малика. Истед-е. Ин хел наакунед.
Х;;аин (аз гипноз баромада меафтад). Ч; шуд?
Малика. Шумо ким-чи хел… вайрон шуда истодам.
Х;;аин. Не, не. На;з шуда истодааст. Давом ди;ед.
Малика. Хуб. Фа;ат шумо дар дил гап занед. Чашмонро п;шед. Да;онатонро ;ам. Шумо дар хонаи худатон ором мехобед...
Х;;аин (бо даст чизеро ме;;яд). Кан; ту?
Малика. Аз зиндаг; роз; ;астед... Кордатон болои рав;ан.
Х;;аин. Мар;ина!
Малика. Кооперативатон торафт бой мешавад. Пул аз осмон меборад!
Х;;аин. Мар;ина-а!
Мар;ина. Уф. Истед-е!
Х;;аин (меафтад). Боз ч; шуд?
Малика. Вайрон шуда истодаед. Худатонро ба даст гиред. Ин ;о к;ча.
Х;;аин. На;з, на;з. Давом ди;ед.
Малика. Тамом. Дардатон маълум шуд.
Х;;аин. Ч; дард будааст?
Малика. Ч; хел фа;монам?
Х;;аин. Шумо гипнозгар, табиб. Гуфтан гиред.
Малика. Унзайлинатон унзайлин шудаг;.
Х;;аин. Чизайлинам? Дилам?
Малика. Не, дилатон дили асп барин.
Х;;аин. Шикамам?
Малика. Не.
Х;;аин. Ку;оям?
Малика. Худатон мефа;мед. Ба забон г;ям, шарм медоред. Вале ман мумкин хато кунам. Ани;ашро худо медонад. Ба ;ар ;ол, як сан;идан даркор.
Х;;аин. Ба фикрам, бад набудам-ку?
Малика. Ба фикратон ;амин хел, дар асл унзайлин.
Х;;аин. Гапи шуморо ягон кас шунид?
Малика. ;оло не. Баъди да; да;и;а интернет хабар меди;ад?
Х;;аин. Хапи манну хапи шумо. Ягон бехудо фа;мад, масхара мешавам. ;ол он, ки ман на;ша;ои зиёде дорам. Дардро сан;ида, ани; кардан даркор.
Малика. Албатта Вале ин ;о мувофи; не. Ин кори нозук.
Х;;аин. Дар дилам оташ афтод. Аз кор ;ам дилам хунук шуд.
Малика. Дар хонаи ман давом меди;ем.
Х;;аин. Офарин.
Малика. Кор ч; мешавад?
Х;;аин. Аз ин соат шумо сар;исобч;. ;улфу калид, ман ;ам аз шумо.
Малика. Ташаккур.
Х;;аин. ;у;;ат;оятонро ди;ед. Муборак шавад. Ана ин пул. Ана ин кор. То бего; бояд ду баробар шавад. Нати;аша бего;; дар хонаи ту мефа;мем.
Малика. ;амаашi сад мешавад!
Х;;аин. Не, 150!
Аз ду тараф баробар Бабраку Каврак меоянд. Яке ча;;ону дигар; фа;;л.
Бабрак. Х;;аин...
Каврак. Ако;он....
Малика. Хайрият, сари ва;т омадам.
Х;;аин. Боз ин ч; бало?
Бабрак. Илтимос, х;;аин...
Каврак. Дар пеши потон мурам, ако...
Бабрак. Илтимос, не наг;ед, х;;аин...
Х;;аин. Истед, охир. Чаро ин ;адар обу адо мешавед?
Бабрак. Шумо х;;аини мо.
Каврак. Шумо пешвои мо, пай;амбари мо,
Бабрак. Шумо сояи худо дар р;и замин!
Каврак. Не, не! Шумо худи худо ;астед!
Х;;аин. Шумо аз ку;о хабардор шудед, ки  ман...
Бабрак. Аз худи боло, х;;аин.
Каврак. Одам;ои таъин гуфтанд. Хавотир нашавед.
Х;;аин. Худи шумо кистед, ки ман бовар кунам?
Каврак. Мо ;уломи шумо.
Бабрак. Мо уммати шумо.
Каврак. Мо бандаи шумо.
Х;;аин. Дар идораи ман ин хел штат нест.
Каврак. ;ар як гуфтаи шуморо ба ;он ;абул мекунам.
Бабрак. Ман ;ама касбу ;унарро медонам.
Каврак. ;азору як касб дар дасти ман.
Бабрак. Ман ду ;азор касба медонам!
Х;;аин. Ду ;азор? Дар ку;о ом;хтед?
Каврак. Ман иниститута тамом кардаг;.
Бабрак. Па;! Ман да; дипломи универститута харидаг;.
Каврак. Ман ме;нат карда хонда гирифтам.
Бабрак. Одами калладор нахонда диплом мегирад.
Каврак. Тамоман баръакс! Дипломи ман бе;тар...
Х;;аин. ;озир бе;тарашро мефа;мем. Ду карат ду чанд?
Каврак. ;озир. (Компютер бароварда ;исоб мекунад.)
Бабрак. Э;, ко;азх;р!
Каврак. Мувофи;и ;исоби аб;ад 4, мувофи;и ;исоби математикаи ол; 5, агар ин хел гардонем, 3 мешавад.
Бабрак. Офарин, математик!
Х;;аин. Ба фикри ту чанд мешавад?
Бабрак. Ба шумо чанд лозим бошад, ;амон мешавад!
Каврак. Ба шумо албатта, 5 даркор-а, ако;он...
Х;;аин. 7 шавад, боз бе;тар. 20 шавад, оли;аноб мешавад!
Каврак. Ако;он...
Х;;аин (Ба Бабрак). Шумо, д;стам, дар ку;о кор мекардед?
Бабрак. Дар завод, анбор, чойхона, дар турма, дар ;ама ;о.
Х;;аин. Дар КЖКП ч;?
Бабрак. Будам.
Х;;аин. Дар он ;о ч;?
Бабрак. Будам.
Х;;аин. Дар...
Бабрак. Будам!
Х;;аин. Оли;аноб.
Каврак. Ман дар иниститут, вазорат, академия кор кардаг;!
Х;;аин. Ко;азх;ри таппа-тайёр г;ед?
Каврак. Лекин ягон кас мисли ман ;у;;ат тайёр карда наметавонад. Хизмати ман ба шумо бисёр лозим мешавад.
Х;;аин. Росташро г;ед, шумо барои пулкоркун; омадед?
Каврак. Не-е...
Х;;аин. Шумо ч;?
Бабрак. Ман мехо;ам миллионер шаваму шумо миллиардер!
Х;;аин. Ёд гиред, домулло.
Каврак. Ман ;ам ;аминро гуфтан; будам!
Х;;аин (Ба Бабрак). Х;рок пухта метавонед?
;арду баробар. Албатта!
Х;;аин. Дар як дег ду хел х;рок пухта метавонед?
;арду. Албатта.
Бабрак. Ч; хел?
Х;;аин. Дар як дег ;ам ошу ;ам ш;рбо.
Бабрак. Не-е...
Каврак. Мешавад. Аз як дег ба ошх;р ошу ба ш;рбох;р ш;рбо кашида додан мегирам!
Х;;аин. Ч; хел?
Каврак. Ин сирри махф;.
Х;;аин. Офарин. Сирри корро п;шида доштан ;унар аст.
Бабрак. Х;;аин, ман ;ам албатта, ёд мегирам.
Х;;аин. Фа;ат як чизро г;ед. Аз ку;о фа;мидед, ки ман кооператив кушодаму ;ои хол; дорам? К; гуфт?
Бабрак. Инаш сирри махфии мо.
Каврак. Гуфтем-ку, ако, парво накунед, одам;ои таъину боваринок гуфтанд. Аз ;о ;амон боло.
Х;;аин. Хуб. Месан;ем. Шарти асосии бозор чист?
Каврак. Г;р с;заду деги ;аландар ;;шад.
Бабрак. Хари л;лиро об де;у пулаша гир.
Х;;аин. Хешу табор, беваю бечора, са;иру кабир ч;?
;арду. ;амаашон фидои як танга.
Х;;аин. Устод, шогирд, д;стон пеш оянд ч;?
;арду. ;илла бикун, фиреб де;, аз гул;яш гир, фоида ситон.
Х;;аин. На;з. Ба касе шаф;ат накунед, ;амаро г;л занед, аз ;ама фоида ситонед. Назарияи и;тисоди ти;оратиро на;з азхуд кардаед.
Каврак. Дилпур бошед, ман дар ин со;а профессор.
Бабрак. Ман академики бозор.
Х;;аин. Хуб, «академик;о», ба шумо як вазифаи одд;: ту, барои як деги 75-килог; ма;сулоти оши палав меор;. Вале ман пули 75 дарсади онро меди;ам.
Бабрак. Бо ;ону дил.
Каврак (ноумед шуда). Ако;он, ман ;ам ба умед.
Х;;аин. Ту ош мепаз;, вале баробари 150 дарсад пул ;амъ мекун;. Фа;мо?
Каврак. ;азор ра;мат, ако;он.
Х;;аин. То бего; дили яктог; нозанинро тасхир карда ба ман нишон меди;ед. Шарт ;аминки то имр;з бояд бо вай шинос набошед. Ман пурсида ани; мекунам. Зан бояд ;авон ва зебо бошанд.
Каврак. Инаш барои ч;?
Х;;аин. Дилёвию корчаллонии шуморо месан;ем. Баъд, оиладор мешавед. Оиладор бошед, хори;а рафтанатон осонтар мешавад.
Бабрак. Моро ба хори;а ;ам мефиристед?
Х;;аин. Албатта.
Бабрак. Ба ку;о?
Х;;аин. Вобаста ба сифати кору зебогии зани интихобкардаатон мебинем, ки лои;и ку;о ;астед: лои;и Япония, ё ;абашистон, Амрико, ё Аф;онистон.
Бабрак. Хуб шудааст.
Х;;аин. Бо ташкилот;ои дохилию хори;; ало;аро ба ро; монед.
Каврак. Фа;мидам.
Бабрак. Ба кор кай сар кунем?
Х;;аин. ;оло ;ам сар накардед? Зудтар ;аракат кунед! Пулро аз Маликабону гиред. Ана. ;исобу китоб бо ;амин кас.
Малика. Ассалому алайкум.
Х;;аин. Акнун шинос мешавем. Ман Х;;аин. Ин кас Малика- сар;исобч;, Шумо коргарони нави мо. Номатон.
Бабрак. Бабракх;;а. К;то;аш Бабр.
Каврак. Кавракх;;а. К;то;аш Кавр... Эъ...Каврак.
Малика. Ана пул. Имзо кунед.
Бабрак. Ташаккур. (Пулро гирифта меравад).
Каврак. Ба ман ч;?
Малика. Вазифаи шумо пул кардани мол.
Каврак. Охир, дегу таба; харидан даркор.
Малика. Аз хона биёред. ;оло маълум нест, ки аз сан;иш мегузаред, ё не.
Каврак. Хуб. Ман рафтам. (Меравад).
Х;;аин. На;зу... Пули як дег ошро аз ку;о додед?
Малика. Наход ба як дег ош ;удрат надошта бошем? Тасаввур кунед, ки ман шуморо ба ме;мон; даъват кардам.
Х;;аин. Офарин. Акнун худат х;;аин. Ман монда шудам. Дар хонаат дам мегирам. ;исоботро дар ;амон ;о меди;;. Соати расо пан;уним ман интизор.
Малика. Хуб шудааст.
Х;;аин. Ба фикрам, имр;з сайди шикори ман з;р мешавад. (Меравад.)
Малика. Чао. Вале шикор-шикори ман мешавад!
Пас аз чанде Гулоим меояд.
Гулоим. Ассалому алайкум. Апай;, хо;ар;...
Малика. ;м… Ч; дард дор;?
Гулоим (ран;ида). Ба ман х;;аин даркор.
Малика. То;а ба ту даркор? Ба ман ;ам даркор. Вале нестанд. Боло рафтаг;.
Гулоим. Баъд ;амин ;о меоянд, ё идораашон дар ;ои дигар бошад?
Малика. Ман худоям, ки медонам? Ё меоянд, ё намеоянд.
Гулоим. Медонед, он кас...
Малика. Медонам, каваллератон. Он кас садта маъшу;а доранд, ман вазифадор нестам, ки ба ;амаи шумо ;исобот ди;ам. Халал нарасон.
Гулоим. ;оло биёянд...
Малика. Натарсон. Вай барои ту х;;аин. Барои ман нол! ;уломи ;ал;абарг;ш! Ба ку;ое ки хо;;, арз кардан гир!
Гулоим. Ман омадани он касро интизор мешавам, ана баъд...
Каврак дар даст кафлез меояд.
Каврак. Ана, овардам, апа;он.
Малика. На;з кардед, бобо;он! Ин;а биёед. Гапи моро бегона;о нафа;манд.
Каврак. Ба ;онам. (Наздиктар меравад.)
Малика. Намебинед, масли;ати кор; дорем! Халал нарасонед! Бароед!
Гулоим. Уфф... (Ноило; мебарояд).
Каврак. Ч; масли;ат, хо;ар;он?
Гулоим. ;е; ч;. Фа;ат хостам, ки ;амин бева барояд. Ситорааш маъ;ул нашуд.
Каврак. ;а-а. Набошад, ман равам.
Малика. Не, истед. Набошад, вай ;;г; боз медарояд. Аз вай шумо бе;татар.
Каврак (худро гум карда). А-а, на;з. Хуб шудааст.
Малика. Аз ;о;и вай дида, тамошои башараи шумо ширинтар. Шинед.
Каврак. Ра;мат.
Малика. Чаро меларзед? Якта чой гардонед. То омадани Бабр ва;т ;аст.
Каврак. Хуб. (Чой меди;ад). Ба фикрам, ситораам маъ;ул шудааст. ;аминро барои имти;они сардор ба гап дарорам, бе;тар. Ман кай ош мепазаму кай оимков; мебароям? Худи ин ;ам бадак нест. (Боди;;ат менигарад). ;а-е, супер. ...
Малика. Чаро ба ман бад-бад ниго; мекунед?
Каврак. Не, не, ин ниго;и ме;рангезона.
Малика. Напесонеду ба ме;р нигаред-да!
Каврак. Малика;он! Як чизи нозуки сиёсиро пурсам.
Малика. Пурсидан гиред.
Каврак. Шумо духтар, ё...
Малика. ;ой, акамулло, шуморо одами дуруст г;ям, тамоман абла; будаед-ку!
Каврак. Ман пурсидан;, ки ш; доред?
Малика. Э-э, то;ик; гап занед-да. Ш; чизест, ки надошта бошам? Пеш да;та буд, баъд ба дугона;оям фур;хтам. Тартиби бозор ;амин.
Каврак. На;з кардед. Саратонро дута кунем, ч;? Яъне, ш; кардан намехо;ед?
Малика. К; намехо;ад? Ягон додари зангир доред, ба фикрам? ;;раатон ;ам бошад, мешавад. Худатон барин лапашанг аст, ё одами дуруст?
Каврак. Лаббай?
Малика. Хайр, биёред, баъд масли;ат мекунем. Дар замони бозор; му;аббат ;ам бозор; мешавад. Мебинем, месан;ем, нарх мемонем, мехарем, мефур;шем.
Каврак (ба як тараф). Ё наузанбилло;! Ин хелаша дар г;шаи хаёлам надида будам. Ана иш;у, ана му;аббат.
Бабрак меояд.
Бабрак. Масоле;и ош тайёр!
Малика. На;з. (Ба Каврак). Сар кунед.
Каврак. Чиро?
Малика. Ошпазиро, охир.
Каврак. Э, ;а-я. ;ушам ба дигар ;о рафтааст. (Меравад).
Малика. Фаром;ш кардам, ки ба шумо пул ди;ам. Ба ман ;ам г;шт даркор буд.
Бабрак. ;е; гап не. Барои худам 5 кило г;шт гирифтам. Ба шумо меди;ам.
Малика. О; ч; хел шумо одами на;з. Пулаша гиред.
Бабрак. Не, ин ;амту т;;фа. Ба муносибати шиносоии мо!
Малика. Ташаккур. Шумо марди асил.
Каврак омада, бо рашку ;асад г;ш мекунад.
Бабрак. Боз барои он, ки чашмони шумо ба мисли сурати материали «Гули бодом» бар; мезананд. Дандон;оятон мисли материали «Ашки ар;с» медурахшанд! Лабонатон мисли материали «Ламбада» а;лу ;уши маро мебаранд!
Малика. Вой, ;он!
Бабрак. Р;и чун мо;атон мисли ;азорс;ма гарму ширин!
Малика. ;урбони а;ли фа;м шавам!
Каврак (худ ба худ). Ана, ч; хел дили занро меёфтаанд.
Бабрак. Шумо сад;аи мо бошеду мо сад ;азор бор сад;аи шумо. Та;дири одам ;амин: ба як дидан шинос, ба дуюм дидор хешу табор мешавем! Мебинед, ки та;дири моро на;;оши азал барва;т бо ;амдигар пайваст карда будаасту мо бехабар.
Малика. Кошк;.
Бабрак. И;озат ди;ед аз лабони ламбадаонат як б;саи оши;она гирам.
Каврак (нохост месулфад). Мебахшед.
Бабрак. Уф, талхакаф кард;!
Малика. Ч; дард дор;, бобо? Ош тайёр шуд?
Каврак. ;озир. Кафлезро мекобам. Дар ин ;о намондаам?
Малика. Кафлез дар дастат ку, афанд;!
Каврак. Э, ;а-я. Мебахшед, аз хотирам баромадааст.
Малика. Оша тезтар пазеду барои сан;иш аввал пеши мо биёред.
Каврак. Хуб. (Ба як тараф). Худаш тайёракак буддасту, афс;с, ки нафа;мидам. Муфт аз даст рафт. (Меравад).
Бабрак. И;озат ди;ед...
Малика. Шумо ин ;адар сахт гирифтед?
Бабрак. Шумо охир маликаи дили ман ;астед.
Малика. Шумо барин хушзабонашро нав дидам.
Бабрак. Барои ;амин гапатон, и;озат ди;ед...
Малика. Ч; хел? Дар р;зи равшан? Дар ва;ти кор?
Бабрак. Набошад, баъди кор?
Малика. Шумо бе;арор.
Бабрак. Интизор; бадтар аз за;ри мор.
Малика. Ман ;оло ваъда надодаам.
Бабрак. Маро ноумед накунед, азизам.
Малика. Ман аз онхела;о не. Бенико; гап ;ам намезанам.
Бабрак. Ман ба ;ар хизмати шумо тайёр! ;ама шарт;оятон ;абул! Хо; латта лозим шавад, хо; патта, рост ба худам гап занед. Номи ман бе;уда Бабр нест!
Малика. Вой, боз маро нах;ред?!
Бабрак. Аз ишти;о вобаста.
Малика. То бего;; сабр кунед, ;унаратона мебинем.
Бабрак. То бего;… Ва;т ч; хел суст мегузарад.
Малика. Як ро;и зуд гузаштани ва;т ;аст: ман b барои овардани ишти;ои шумо бояд маникюру педикюр кунам. Шумо ба ;ои ман шинеду ба телефон ;авоб ди;ед. Ман баъди ним соат меом. Хуб?
Бабрак. ;арчанд ;удо; бадтар аз ;он кандан аст, ба хотири иш; мардонавор то;ат мекунем.
Малика. Чао. (Меравад).
Бабрак. Дили ин ба даст омад. Молро аз д;стон р;ёндем. Иншоаллло;, аз имти;он гузаштем. Мо узви комил;у;у;и «Пулбадаст». Дигар Амрикову Фаронса, ;инду Чин ба мо пешкаш!
Гулоим меояд.
Гулоим. Мумкин? Вай зани бад;а;л рафт?
Бабрак. Маликаро мег;ед? Рафт. Шинед. Ба шумо ч; лозим?
Гулоим. Намедонед, х;;аин дар ку;о бошанд?
Бабрак. Ин сирри махф;. Душманашон бисёр. Шинед, омада мемонанд.
Гулоим. Ра;мат.
Телефон занг мезанад. Каврак меояд.
Каврак. Ана ин зан ;ам кори калон будааст. Дили инаша ёвам, мана рост ба ;индустон мефиристанд.
Бабрак (г;шакро гирифта ба Малика та;лид мекунад). Лаббай... Сардор нестанд. Намедонам... Баъдтар занг занед... (Аз образ мебарояд). Ч;?! Ман ба ту б;сиданро нишон меди;ам, каллакаду! … Меб;сидааст-а! Ч; хел «Малика»?! Эъ... Ман... Алё! Алё! (Боз ба овози Малика та;лид мекунад). Не, ало;а вайрон шудааст. Кадом абла; ба гап ;ам ;амро; шуд. Хуш бошед, Навр;збой. То дидана. Чао. Не, что вы? Гуд бай... Чун ;арва;та. Ваъдаи ман ;атъ;. Меоям гуфтам, меоям.  (Г;шакро мегузорад). Сабил, фаром;ш кардам, ки аз номи Малика гап мезанам.
Каврак. Одама балояш бало мешудааст. Дили занака ёфта аллакай ба ;ои вай гап ;ам мезанад. ;андата зан.
Бабрак. Боз чиро фаром;ш кард;?
Каврак. Малика, ку;о шуд?
Бабрак. Кораш баромад. Ч; лозим?
Каврак. Г;шт камтар ;игар доштааст. ;амонро пухтам намакаша месан;ид.
Бабрак. Биёр, худамон месан;ем. Шинос шавед, ин кас ошпази мо Кавракх;;а.
Каврак (ноило; таба;ро  мегузорад). Мар;амат.
Бабрак. Ин кас дуто диплом доранд. Шумо...
Гулоим. Номам Гулоим, дар ;игарх;р; дута дипломи сурх дорам.
Бабрак. Ба дасти одамаш супоридед, Кавракбой. Оша пухтан гиред, дер нашавад. Мо х;рда фикрамонро мег;ем.
Каврак (бо алам). Хуб.
Бабрак. Гиред, хунук нашавад.
Гулоим. Бамазза будааст.
Каврак (ба як тараф). Дили инашро ;ам ани; бо оши ман меёбаду ман бенасиб мемонам. Не, ;озир як кор  мекунем.
Ба ;у;раи дигар гузашта ба Бабрак телефон мекунад.
Бабрак. Шумо дар ;а;и;ат дар ин кор со;ибкасб будаед.
Гулоим. Ташаккур.
Бабрак. К;; ба к;; намерасад, одам ба одам мерасад. Бо як дидор шиносу бо дидори дуюм хешу табор мешавем. Шояд та;дир моро барои ;амдигар офаридааст?
Гулоим. Дар ин ;о ;ама булбул барин гап мезананд.
Бабрак. Шумо барин гулро бинему булбул нашавем, мурданамон бе;тар!
Гулоим. Х;;аин ;ам булбул мешаванд?
Бабрак. Албатта. Он кас пири мо, сардори булбул;о!
Телефон занг мезанад. Бабрак г;шакро мегирад.
Гулоим. Пас, ани;, ба ин ;о барои занакабоз; омадааст… 
Бабрак (ба овози Малика та;лид мекунад). Лаббай.
Каврак. Малика ту;? Овозат ким-ч; хел. Бабрака ;е; зан.
Бабрак. Хуб шудааст, х;;аин;он. ;озир.
Каврак. Зудтар! Вай мутта;ам дар ку;о мегардад?
Гулоим. Х;;аин аст? Ба ман ди;ед.
Бабрак. Не, не, мумкин нест.
Гулоим. Пурсед, ки ;оло дар ку;оянд?
Бабрак. Хуб. (Бо овози худ). Лаббай, х;;аин?
Каврак. Ту, мутта;ам, паланга дур дид;?
Бабрак. Лаббай? Нафа;мидам...
Каврак. Ба ;ои ;;шондани деги ош ;амро;и ма;бубаи ман Малика деги айша ме;;шон;?! Боз як бор ба Малика гап доданатро бинам, аз худат хафа шав!
Бабрак. Не, не, х;;аин, ш;х; кардам. Малика ;а;ки ;алоли шумо. Дигар ба вай салом ;ам намеди;ам. Тавба кардам.
Гулоим. О;;о, ана гап дар ку;о.
Каврак. Молро ;ам рост ба дасти Каврак меди;;.
Гулоим. Ба ман ди;ед...
Бабрак. Э, истед… Ин х;;аин не...
Гулоим. Пас к;?
Бабрак. ;озир мефа;мед. (Ба ;у;раи Каврак истода мегузарад).
Каврак. ... Аз кор зада пеш мекунам, ба суд меди;ам, расво мекунам, мутта;ам!
Бабрак. Тавба кардем, х;;аин.
Каврак (ба ; нигариста суханашро давом меди;ад). Агар боз як бор гап парто;, каллата себча барин канда мепартоям!
Бабрак. ;абул, х;;аин.
Каврак. Эъ... Ту;? Он ;о к;?
Бабрак. Гурдакаф кард;.
Каврак. Ту ;ам.
Бабрак. Ту ч; дард дор;?
Каврак. ;амту  ;азл.
Бабрак. Не, ту росташро г;й. Набошад, хафа мекунам.
Каврак. Майлаш. Ка; исту рост г;й, гуфтаанд. Рости гап, ман сад дег оша дар як р;з мепазаму лекин дили як кампирро ;ам ёфта наметавонам. Гап;ои Малика маро умедвор мекарду... ту аз ро; зад;.
Бабрак. Не, Малика ба ту боб не.
Каврак. Не, ;удо ;ам бобу фа;ат ту халал расонд;.
Бабрак. Гап дар сари он, ки ман барояш аллакай хеле пулу мол сарф кардаг;. Дуюм, туро ташна пеши об мебараду ташна меорад. Дигараша ёфтан даркор.
Каврак. Дигараш аз ку;о мешавад? То оша мепазаму савдо мекунам, ки р;з бего; мешавад. Кай, дили киро меёвам?
Бабрак. Э, исто. ;амин оимро ба гап дарор;, ч;?!
Каврак. Кадомашро?
Бабрак. Ана ;амин зани навомадаро. Хушр;й, ором ба ту ;ам мувофи;тар.
Каврак. Вай ;ишло;; менамояд. Ба гап ме;алтида бошад?
Бабрак. Да;они ;амёна калон кушо;, духтари шо;и пар; ;ам ;уломат мешавад.
Каврак. Кошк;. Дар забонат асал.
Бабрак. Рафтем. Далер бош. (Назди Гулоим меоянд).
Каврак. Ассалом...
Бабрак. Ба ман як кори зарур баромад. Шумо то омадани сардор, ё Малика ;амин ;о ча;ча; карда шинед. Маро пурсанд, барои мол рафт г;ед. (Ба Гулоим, о;иста.) Х;;аин аз мо имти;он мегирад. Бояд мо бего;; дили яктог; хонумро ёфта пешкаш кунем. Дилёбиамонро месан;ад. Шумо зи; нашуда шинед. Ин ;ам ;анимат.
Гулоим (ба як тараф.) Хеле хуб. Ман метавонам тан;о бо ;амин ро; шав;арро бинаму супориш;ояшро ;ам и;ро кунам. Ба ман ч; намерасад? Либоси ша;р;? Тар;и нави ороиши м;й, рангубор... Аз ку;о гирам?
Каврак. Мег;ям, мо одам;ои боа;л, чаро зи; мешудаем-а?
Гулоим. Лаббай?
Каврак (боз худро гум карда). Ассалом...
Гулоим. Ёфтам. Ана ;амин Кавракх;;а ба ман мадад мекунад. Чаро шумо таърифу тавсиф намекунед?
Каврак. Лаббай? Мумкин аст?
Гулоим. Чаро не?
Каврак. ;озир, нафасамро рост кунам... Шумо, мисли кумур сип-сиё;!
Гулоим. Ман сиё;?!
Каврак. Эъ, не, чашмонатон.
Гулоим. ;амин хел г;ед-да.
Каврак. Ана дандон;оятон тухми мур;об; барин калон-калони сафед. ;ошатон дости чалавро; барин рост! Лаб;оятон мисли тарбузи пухта гузаштаг; сурх! Р;ятон мисли дунбаи г;сфанд форам!
Гулоим. Э, намуред-е.
Каврак. Ммм. Боз ч; буд? К;; ба к;; намерасад, одам ба одам мерасад...
Гулоим. Бо як дидор д;сту бо дидори дуюм хешу табор...
Каврак. ;а-;а, хешу табор... Боз ч; буд? Ассалом...
Гулоим. Мо роз;, Кавракх;;а.
Каврак. А-а? Мо роз;… Ассалом…
Гулоим. Тоза г;л будааст. Ман роз;. Ман ба ;ар хизмати шумо тайёр.
Каврак. ;а, ман ба хизмат тайёр…
Гулоим. Хизмат ;аст: аввал ани; кунед, ки х;;аин ;озир дар ку;осту бего;и;о ку;о меравад? Дуюм, ба ман сарупои ша;р;, каме рангубор лозим.
Каврак. Лекин як хо;иш: латта-паттая намефа;мам, боз ин, ки бояд ош пазам, андозаи  шуморо намедонам. Пулаша ди;ам, худатон ёвед.
Гулоим. Мешавад.
Каврак. Баъд шумо ба х;;аин ша;одат меди;ед, ки дили маро ёфтаед. Эъ, баръакс, ман дили шуморо ёфтам. (Пул меди;ад).
Гулоим. Хуб. Ба фикрам, таги дегатон с;хт.
Каврак. Шумо харид карда зуд баргардед.
Гулоим. Хуб. Гуд бай.
Каврак. Дар дилёв; усто будааму худам бехабар. Иншоалло;, ;ам узви «Пулбадаст» мешаваму ;ам со;иби зани ;ашанг! Во;, дегам с;хт! (Давида меравад).
Гулоим. Ин бего; ба ш;;онам саба; меди;ам! (Меравад).

;исми 11.
Намоиши 2.

;амон ;о. Малика меояд.

Малика. Хайрият, ки худо ба ман андак р;ю м;й дода будаасту як гала мард;ои галлу. Набошад, а;волам чато; мешуд. Чанд говаша барра кардам.
Каврак меояд.
Каврак. Ассалом.
Малика. Э;, ;оло ин ;;ладинг ба ман му;аббаташа из;ор накардааст. Худо дод! ;илаи ин дигархелтар.
Каврак. Ана ин пули шумо.
Малика. Вай, ч; хел шумо саховатманд!
Каврак. Не, ба киса наандозед, ин пули ош.
Малика. ;а-а. Хайр. (;исоб мекунад). 20-тааш зиёдат;.
Каврак. На;з-да. Аз вазни оши коса задам.
Малика. Шумо медонед, ч; кор кардед? Мизо;;оро фиреб додед! Он;о дигар ба ошхонаи мо намеоянду бозори мо касод мешавад! ;;;аин фа;манд, ;арима меистонанд, кафшатонро пеш мемонанд! Гиред инро!
Каврак. Хуб. (Мегирад).
Малика. И-и-и-?! Ин фоида аз моли шарик; ба даст омад. Онро ба кисаатон наандозед! Шариконро фиреб нади;ед!
Каврак. Набошад, ч; кор кунам? Худатон ило; ёбед.
Малика. Мани беваи бечора аз ку;о ило; ёфта метавонам?
Каврак. Медонед, биёед, пулро худатон гиреду монед.
Малика. Барои 20-та худамро намефур;шам. Сита мебуд...
Каврак. Боз ана ин ду-тая гиреду хапи ману хапи шумо.
Малика. Во;! Ба ман шумо барин одами серпул, марди сипо; маъ;ул. Орзу мекардам, ки шумо баринашро ёфта, хонадор шавам. Хайрият, ки шумо ;астед!
Каврак. ;а, мо барин мард;ои асил кам мондаанд.
Малика (бо даст салом карда). Акнун ман ин дастамро намеш;ям, зеро, ки дасти шумо расидаг;.
Каврак. (Ба як тараф). Ин бечора ба ман дил доштаасту Бабрак аз ро; зад.
Малика. Бист сол ку;о будед, ки шуморо мегирифтам…
Каврак. Агар дили ду занро ёвам, ол; мешавад.
Малика. Ман нафа;мида ба як но;авонмард бовар кардаму ба як азоби азим гирифтор шудам. Аз ;амон халос кунед.
Каврак. Ч; кор кунам? ;ро занам?!
Малика. Не, шарт нест. Ман аз вай камтарак ;арздор, ;ар р;з ;арзаша талаб мекунад, ман бошам, пул надорам.
Каврак. Пули ;арзи ;ро ба шумо ;арз ди;ам?
Малика. Не, ман боз ;арздор шудан намехо;ам.
Каврак. Набошад, ч; кор кунам?
Малика. Шумо жемпери маро харед. Арзон меди;ам.
Каврак. Ин ч; хел мешавад?
Малика. Нархаш 100 –та, лекин шумо 60-та ди;ед.
Каврак. ;имату... Хайр майлаш. (Мехарад.) Дар бозор ;иматтар мефур;шам.
Малика. Туфлиямро ;ам харед.
Каврак. Инаш чанд?
Малика. Арзон. 50 ;азор. Майлаш, 49 ;азору н;;саду наваду н;;.
Каврак. Майлаш.
Малика. Чаллаю г;шворамро ба сесад ;азори дигар харед. Кашам?
Каврак. Кашед.
Малика. ;аматри дигар монд. Акнун куртаамро ;ам харед, ;арзам тамоман тамоман… тамом мешавад. Инаш... 100-та. Кашам?
Каврак. Ин ч; хел… мекашед? Бе курта…
Малика. ;е; гап не. Ман ;урур дорам. Ана ин хел. (Куртаашро мекашад, дар либоси тагп;ш мемонад). Аз ;арз халос шудан бароям му;имтар.
Каврак  (чашмашро п;шида). Худоё…
Малика. Мар;амат.
Каврак. Вале бояд г;ям, ки дар кисаи ман фа;ат 150-та.
Малика. ;е; гап не. Барои бо;имондааш забонхат нависед. Баъд меди;ед.
Каврак. Хуб. (Менависад). Ро; ба Япония кушода шуд.
Малика. Хайр, акнун метавонед либос;ои маро гиреду равед.
Каврак. Майлашу… ким-ч; хел, рафта наметавонам.
Малика. ;амчун ;а;рамон рафтан гиред. Шумо мана аз ;арз халос кардед.
Каврак. Нннннаметавонам.
Малика. И-е, чиба мана тамошо мекунед?
Каврак. Магнит барин, аз шумо чашмама канда наметавонам.
Каврак. Биёед, зани ман шавед.
Малика. Барои ч;?
Каврак. Ин хел базебаша надида будам…
Малика. Наход, ки... ;аминро барва;ттар нагуфтед?
Каврак. Шумо роз; ;астед?
Малика. Албатта. Охир шумо барин ;;ладинги серпула дигар аз ку;о пайдо мекунам? Тан;о шумо хо;иш;ои маро и;ро карда метавонед. Даст ди;ед. Ё ки не?
Каврак.  Ё ки ;а… Аз осмон ситора г;ед, меорам.
Малика. Не, ман одами хоксор. ;амон куртаяки оддии худама т;;фа кунед, шудан мегирад.
Каврак. А-а? Мар;амат, гиред.
Малика. Дастатон дарда набинад. Меравем?
Каврак. Ба ку;о?
Малика. Ба хонаи мо.
Каврак. Кошки…
Малика. Вале берун хоку лой. Туфлиамро ди;ед. Баъд дар хона кашида метиям.
Каврак. О-о, албатта. Мар;амат.
Малика. Ташаккур.
Каврак. Рафтем?
Малика. Рафтем, марди асил. Э;, ман ягон бор бе ;ал;аю г;швор ба к;ча набаромадаам. То хона ди;ед, баъд майлаш, ашида метиям
Каврак. Э, охир ман бояд ба ар;сам ;ал;а т;;фа кунам-ку!
Малика. Э, хайрият-е. а;латон бутун будааст-ку. (Дасташро меб;сад.)
Каврак. Лекин ин ч; хел шуд? Аз шумо харидаму боз ба шумо т;;фа кардам.
Малика. Иш;и бозор; ;амин хел мешавад. Меравем?
Каврак. Ба ку;о?
Мадина. Ба хонаи мо.
Каврак. Э, ;а-я. Меравем.
Малика. Г;шт гирифта будам, бурда дар яхдон намонем, вайрон мешавад.
Каврак. Ман бардошта мебарам. Кабоб тайёр мекунам.
Малика. Э;, фаром;ш кардам: бояд ба х;;аин пули свдоро ди;ам. Он кас соати 5 меоянд. Шумо гирифта баред, ман дертар меоям. ;а, якта ш;рбоча ;ам пазед. Ана калид. К;чаи Арчазор, 13. Наздик. ;о, анна, дар он тарафи ро;.
Каврак. Худоё, ман хобам, ё бедор?
Малика. Хоб бошед, бедор шавед. Бедор бошед, раведу аз пайи кабоб шавед. Сахт гурусна мондаам. Чао.
Каврак. Чао!
Малика. Гуд бай.
Каврак. Гуд бой!
Малика (бо зарда). Э, гуд бай-е!
Каврак. Хуб, хуб. (Меравад).
Малика. Каврака барра кардем. Навбати Бабрак. Инаша гов мегардонем!
Са;на торик мешавад.

Намоиши 3.

Хонаи Малика. Аз чап долону дари даромад, аз рост дари ошхона. Дар байн ;у;раи хоб. Х;;аин дар тан хилъати Малика, р;яшро бо сачо; пок карда меояд.
Х;;аин. Ч; хел на;з! Ягон ва;т ин хел орому ро;ат хоб накарда будам. Хона не - ;аннат. ;ойи хобаш ;аннат;, сачо;аш ;аннат;, обаш ;аннат;. Ин хилъат ч;? Тамоман ;аннат;. Г;ё нав як ;ури би;ишт; кашида ба ман дода гуфтааст: «Гир, Почобой, п;шу ро;ат бикун. (Ба ил;ом омада шеър мег;яд).
Ч; ;адар ту нарм!
Ч; ;адар ту гарм!
Эъ, гапам шеър шуда рафт-ку? (Фикр мекунад).
Ч; ;адар ту гарм!
Ч; ;адар ту нарм!
Ту бе;тар аз чарм… (Фикр мекунад).
;ам аз себи ;арм! … (Фикр мекунад).
Мех;рам турову
Намедорам... шарм!
;андата зан Почобой. Шоир шуда рафт;. Дар хонаи зани зебо афтодаму шоир шудаме. Бе;уда шоир;о ин ;адар ба зан ча;а намешудаанд. Тахаллус мегирем Шоир почобой. Не, ин номи к;;на. «Шоир Ботло;;» бе;тар. ;озир вазъияти хонаро боз ;ам шоиронатар мекунем. Ба тиреза парда мекашем, чаро;ро хом;ш мекунем, чаро;и гардонро мегиронем! Оли;аноб!
Дарро кушода Каврак медарояд.
Каврак (замзамакунон). Ман омадаам, вой, вой, ман омадаам…
Х;;аин. Худоё, омад. Дилам тапа-тап мезанад, сарам тап-тап мезанад.
Зуд таги к;рпа медарояд. Каврак нобоб ;адам зада, борро ба ошхона мебарад.
Дар ин байн пин;он; Гулоими та;йири либоскарда медарояд.
Гулоим. Ба фикрам, ш;яки ман дар ;амин ;о. (Ба хонаи дигар медарояд.)
Каврак (замзамакунон ба долон бармегардад). Ман омадаам, вой, вой,
Х;;аин Малика  меояд.
Каврак. Ман омадаам. - Ки иш;и Малика о;оз кунам, вой...
Х;;аин(аз ;ая;он овозаш на;иф мебарояд). Азизам, ;онакам, биё…
Каврак. Малика!? аллакай омадааст? Лаббай?
Пеш меояд, ;ро Х;;аин бо чашмони п;шида пешвоз мегирад.
Овози ;ро шунида Гулоим ;ам омада тамошо мекунад.
Гулоим. Ба фикрам, но;о ба ин хона омадам. Равам?
Х;;аин. Азизам, ;онакам, биё,
Ки бе ту ман мурдам,
Ки бе ту ман с;хтам!
Ки бе ту ман пухтам,
Каврак. А-а? Овози Х;;аин-ку. Ин Х;;аин...
Гулоим. Не, то охир истодагар; кардан лозим. Фа;ат маро нашиносад…
Х;;аин. Ки бе ту об шудам,
Ки бе ту хок шудам,
Ки бе ту хор шудам,
Ки бе ту зор шудам.
ки сабзам чун ни;ол,
аз ту океан шавам.
Ки бо ту гул шавам,
Ки бо ту пул шавам!
О;;ш карда меб;сад.
Каврак (бо алам). Маро абла; карданд. ;айфи пул;оям! Худо маро зад!
Х;;аин. Ту а;аб хушм;;,
Ту а;аб хушр;;,
Ту ёри зебои ман,
Чаро ту мет;р;?
Гулоим. Ана, гапу мана гап.
Каврак. Худо;он, душмана ба ин р;з гирифтор накун!
Х;;аин. Ва;, ту чи хел гарм,
Ва; ту чи хел нарм!
Ту бе;тар аз чарм,
;ам аз себи ;арм.
Меб;сам турову
Намедорам шарм! (З;ран меб;сад).
Гулоим. Вай, бешарм-е!
Каврак. Э, монед-е, х;;аин.
Х;;аин. Во;, ту мардак?! (Мерамад). К; ту? Каврак?!
Каврак. Ман, мани худозада.
Х;;аин. Каврак? Каврак!?! О;! (Ба ;азаб омада, дилашро дошта меафтад). О;...
Гулоим. Хубат мешавад. Офарин.
Каврак. Маро барра кард. Бо х;;аин маишат мекардаасту пул;ои мана зада гирифт. А;ма;; аз ин зиёд намешавад... (Дилаш бехуд мешавад.)
Гулоим. Ту ;ам «;андата зан», абла;. (Аз китфаш ба долон мекашад). Ин;а биё.
Каврак. И-е, ту кист;?
Гулоим. Ин а;амият надорад.
Каврак. Хо;ари Малика;?
Гулоим. Не. Э, ;а, хо;араш, хо;араш.
Каврак. Ин бо шумо буд?
Гулоим. Не, ман нав омадам.
Каврак. О;… Ани;, пул;оям парид...
Гулоим. Зудтар равед, ки Х;;аин ;ушёр шавад, каллатон ;ам мепарад.
Каврак. Шумо шо;ид мешавед, ки манна бара карданд.
Гулоим. Беъ-эъ-эъ. ;озир шумо бароеду ;онатонро халос кунед. Ман аз ;оли вай хабар гирам. Боз гурдакаф нашуда бошад?
Каврак. Хуб. (Назди дар меравад, бармегардад). Ман…
Гулоим. Не, не, равед. Дилу ;игараш ба;о.
Каврак. Не, ман ;ам он ;адар дуррак не! Г;шташа баргашта мебараму ;а;амро талаб мекунам, шармандаи ду олам мекунам (Бори овардаашро гирифта мебарад).
Гулоим. ;озир ба худ меорем. (Ба димо;и ; атр пошида дар ;ои истодаи Каврак меистад. Бо овози ширадор). Х;;аин, марди майдон, ба шумо ч; шуд?
Х;;аин (Ба худ меояд). Ба ман ч; шуд? Ба ;ои Малика Каврак омад? Ман... Вай... ;о, мутта;ам-е! Каврак ба Малика хар фур;хтааст, ки бе п;шт-п;шт даромада меомадааст? (Ба Гулоим). ;ой, мутта;ам, ту дар ин ;о ч; кор мекун;?!
Гулоим. Лаббай?
Х;;аин. Э лаббай нагуфта... И-е… занак-ку...
Гулоим. Шумо дар ин ;о ч; кор мекунед?
Х;;аин. Эъ, Шумо Малика ;астед?
Гулоим. Не, Малоика.
Х;;аин. Ч; хел? Аз осмон? Худоё ман дар он дунёям?
Гулоим. Не, Малоикаи замин;, хо;ари Малика.
Х;;аин. ;а. Мм-ма-ма-ло-ло-лоика г;ед? Ин ;о, ч; кор мекунед?
Гулоим. ;амро;и апаам дар ;амин ;о зиндаг; мекунам.
Х;;аин. Мебахшед, бо и;озати Маликабону ин;а дамгир; омадам. Бояд Малика меомаду баъзе кор;ои идораро масли;ат мекардем. Хоб дидам, ч; бало...
Гулоим. Истед, ки шумо - шумоед?
Х;;аин. Ч; хел «шумо - шумо»?
Гулоим. Малика маро бо як марди з;р шинос кардан; буд. ;амон шумо нестед?
Х;;аин. Шиноскун; барои ч; лозим?
Гулоим. Мм... Шарм медораму... ба шумо мег;ям. Ман шав;ар кардан мехо;ам, вале ба ;ар калу к;р не, бояд бой бошад. ;амон сардори ширкат шумо не?
Х;;аин. Сардор ман! Ман сардор! ;а-ю...
Гулоим. Ба зани ;авони ша;р; хонадор шудан мехо;ед-а? Ё ман хато мекунам?
Х;;аин. ;а-ю... Охир… Чунин масли;ат набуд. Ё маро месан;ед?
Гулоим. Афс;с. Гумон кардам, ки шумо шумоед. Афс;с, ки мани бечора бахт надорам. Кошки маъ;ул намешудед. Номатон, Почобой не-а?
Х;;аин. Во; дар забонатон сад;а! ;амон одам ман. Нав аз забони шумо фа;мидам, ки номи ман ин ;адар ширину хушр;й будааст!
Гулоим. Ла;абатон Х;;аин-а?
Х;;аин. ;а, ;а!
Гулоим. Ч; хел на;з. Биёед, шинос шавем. Малоика, студенткаи колле;и савдо. Мене;ер мешавам. (Даст меди;ад).
Х;;аин. О;, ч; хел на;з! (Дастонашро меб;сад).
Дасти ту дар дасти ман,
Дасти ман дар дасти ту.
Бахти ту дар дасти ман,
Бахти ман дар дасти ту.
Гулоим. Офарин. Шумо шумо шоир ;ам ;астед?
Х;;аин. Не, дастони зебои шумо маро шоир кард.
Гулоим. Боз мегуфтанд, ки дастони ман безебу бадб;й.
Х;;аин. Не, не. Касе гуфта бошад, номаъ;ул кардааст! (Ба як тараф.) хар будан даркор, ки ;амин хел г;яд. Худо, ки дод, намепурсад, ки бачаи к; мешав;.
Гулоим. Шинед, хаста мешавед...
Х;;аин. Не, мурад марде, ки дар пеши шумо шинад! Охир...
М;й;ои ту ;аннат;!
Р;й;ои ту ;аннат;.
Ангуштонат ;аннат;,
;исму ;онат ;аннат;.
Гулоим. Ташаккур. Шеъратон маъ;ул шуд.
Х;;аин. И;озат ди;ед барои ;амин сухани хушр;ятон аз лабонатон б;сам.
Гулоим. Мар;амат, ;онам ;урбони чунин шоир!
Х;;аин (меб;сад). Худоё!
Ч; ;адар лаб;ои гарм!
Ч; ;адар лаб;ои нарм!
Бе;тар аст аз чарм,
;ам аз себи ;арм!
Меб;сам турову
Намедорам шарм!
Гулоим. Истед, ки ман ба шумо маъ;ул?
Х;;аин. Албатта. ;азор бор маъ;ул! Сад ;азор бор маъ;ул. Ана ;амин хелашро як умр кофта мегаштам! Барои шумо ;онамро ;урбон мекунам! Дар кадом ресторане, ки хо;ед, т;й меди;ам. ;ар гапи шумо бароям ;онун, фармон!
Гулоим. Ч; лозим? Т;ю нико;у ким-чи хел ;или;;ои к;;наи ;ишло;;, ба ман ;е; маъ;ул не! Му;имаш, шумо маъ;ул! Ман иш;и озод, му;аббат мехо;ам. ;амон пулу моли дар т;й сарфшавандаро худамон истифода барем, бе;тар аст.
Х;;аин. Гапатон маъ;ул.
Гулоим. Хайр, аз н;ги хамири ;амон т;й ба ман як т;;фача ди;ед, бас.
Х;;аин. Бо ;ону дил! Ч; т;;фа кунам?
Гулоим. Ман одами хоксор, ;ама чизро дорам, вале бе т;;фа намешавад. Хайр, оши;он дар нико; г;швору ангуштару ;ал;аи тилло мебахшанд. Пулаша ди;ед, худам мегирам. Чек бошад, авбош;о ча;а намешаванд.
Х;;аин (чек  менависад). Тамом?
Гулоим. Хайр, як сару тани нави ар;с; барои шумо душвор; надорад? Куртаи «миллионерша», м;заи хори;;…
Х;;аин. Албатта. (Чек менависад).
Гулоим. Хайр, барои атр-патр, ойина-пойна ;азор доллар бас.
Х;;аин (ба як тараф). Бисёр боло рафту... Лекин моли на;з. Меарзад. Барои чанд сол мешавад. ;арчи бодо бод. (Чек менависад. Бо гарон;). Тамом?
Гулоим. Аз ;ама асосиаш монд.
Х;;аин (норозиёна). Боз ч;?
Гулоим. Худатон намедонед?
Х;;аин. Мм... Худатон гуфтед, ки ;е; чиз лозим нест.
Гулоим. Вале бе ин намешавад.
Х;;аин. Хайр, г;ед, охир.
Гулоим, Худатонро ба ман фур;шед,
Х;;аин. Во;, дар забонакатон сад;а!
Гулоим. Не, мо дар шумо сад;а!
Х;;аин. Ин хел зани хушгапро дар умрам надидаам!
Биё, биё, к ибо ту ман зинда шавам,
Ки бо ту ман банда шавам.
Ки сабзам чун ни;ол,
Аз ту океан шавам!
Са;на торик мешавад.
 
Намоиши 3.

Идора. Малика тан;о. Пул ;исоб мекунад. Бабрак меояд.
Бабрак. Ассалому алайкум, Маликабонуи ширин.
Малика. ;а.
Бабрак. ;уломи ;ал;абарг;шатон ба хизмат тайёр.
Малика. Уф...
Бабрак (аз тарафи дигараш наздик мешавад). Ба шумо ч; шуд?
Малика. ;еъ...
Бабрак. Шумо нотоб ;астед?
Малика. Э-э...
Бабрак. Нашинохтед, ч; бало? Ман Бабр, Бабракх;;а.
Малика. Хизмат?
Бабрак. «Хизмат»? (Аз тарафи дигараш наздик мешавад). Не, хизмат нест -у...
Малика. Набошад, аз корам намонед.
Бабрак. ;мм...
Малика. Худатон бекорх;;а, монед дигарон кор кунанд.
Бабрак. ;м...
Малика. Х;;аин фармон доданд, ки бекорх;;а;оро як соат намонда аз ин идора зада пеш кунанд.
Бабрак. ;м...
Малика. ;умбас накунеду аз паи кор шавед.
Бабрак. Ч; кор кунам?
Малика. Ба коргар кор кам? Ило;и пешрафти исте;солотро ;;ед, боло равед, поён равед, нарху навои ашёи хомро муайян кунед, бо хори;а ало;а кунед.
Бабрак. Майлаш. Фа;ат як амонатро ба шумо додан; будам.
Малика. Ман амонаткасса не.
Бабрак. Мар;амат.
Малика. Ин ч; бало?
Бабрак. Туфлии гуфтагиатон.
Малика. ;а-а, ин ;амон?
Бабрак (ба як тараф). Г;ё ба худ омад. Аз ;амин сар кардан даркор будааст…
Малика (ширин). Эъ, эъ, эъ… Шумо Баб...Баб...Бабракшо; ;астед-а?
Бабрак. Хайрият, ки шинохтед. Акнун барои шиносо;...
Малика. Афс;с, ки одамшинос нестам. Набошад, ваъдахилоф буданатонро зуд пай мебурдам.
Бабрак. Ч; хел ваъдахилоф?
Малика. Боз ч; ваъда дода будед?
Бабрак. Боз р;ймоли япон;. Мар;амат.
Малика. Боз ч;?
Бабрак. Боз... Худамро. Ана, гиред.
Малика. Бе;ад миннатдор! Вале шумо ваъда додед, ки то омадани ман нишаста ба телефон ;авоб мег;ед!
Бабрак. Ман истодам, гап задам. ;атто аз номи шумо ба ким-кадом Эгам Эгамович муло;от таъин кардам.
Малика. Дур;;. Ман ин хел шинос надорам!
Бабрак. Мебахшед.
Малика (бо о;анги дигар). Муло;от соати чанд? Дар ку;о?
Бабрак. Гуфтам, ки дар ;ои ;арва;та, чун ;амеша.
Малика. Т;;мат! Вай ч; гуфт?
Бабрак. Ман роз; гуфт. Меб;сам гуфт.
Малика. Ш;х; ;ам ;адду канор дорад.
Бабрак. Не, не, ;асам ба ви;донам.
Малика. Бо ву;уди ин, шумо идораро тан;о монда рафтед. Х;;аин фа;мидааст. Акнун 20-та ;арима меди;ам.
Бабрак. ;арима?  Ба ман?
Малика. ;а, тартибот дар ин ;о сахт.
Бабрак. Охир, чиз;ои овардаи ман да; баробар зиёд аст.
Малика. Миннат мекунед? Гиред, к;;наколоятонро!
Бабрак. Не, аз самими дил мебахшам. Пули ;аримаро ;ам гиред. Ана, 20-та.
Малика. Монед-е. Боз миннат мекунед.
Бабрак. Биёед, барои аз гуно; пок шуданам, аз н;ги пой то м;и саратон б;сам. (Пеши пои Малика хам мешавад.)
Малика. Лозим не.
Бабрак. Лозим. (Аз пояш мекашад, Малика меафтад).
Малика. Ин ;адар шумо да;ал? Хирс барин! Хирс ;айвони на;з, ба ман маъ;ул.
Кавраки ошуфта меояд.
Каврак. Э;;а, дер мондем, ч; бало?
Бабрак. ;а, дер монд;.
Каврак. Инро ч; хел фа;мем, Малика?
Бабрак. ;оло ;ам нафа;мид;? Зада фа;монам.
Малика. Истед. Бори маро ба хона бурдед?
Каврак. Бурдам. Лекин гардонда овардам.
Малика. Хонаро наёфтед?
Каврак. Ёфтам. ;о, ана. Дарро ;ам кушодам, вале... Вале дар он ;о х;;аинро дидам. Дар кати шумо буд. Фармон дод, ки пешаш равам. Овози х;;аинро шунида беихтиёр давида рафтам. Номи туро гирифт. Маро ту гумон карда б;сид... Баъд мана ман буданама фа;мида, «тапп;» карда афтиданд.
Малика. Вай, худо;он! ;озир дар ч; а;вол бошад? Дар балои азим намонам?
Каврак. Намедонам. Дар он ;о хо;арат буд, ягон ило; меёфтагист. Ман бояд ;а;и худамро талаб кунам.
Малика. Ман хо;ар надорам, охир!
Каврак. Корам нест.
Малика. Ягон маъшу;аи х;;аин будагист.
Каврак. Шояд. ;ама дар ин дунё табъи дил кор мекунанд, фа;ат маро фиреб меди;анд! Якта Гулоимаш пул;оямро гирифту ;айб зад. Шумо ;ам, Малика, фиреб додед! Ана ин г;штатон. Пули мана гардонда ди;ед. Х;;аин аздусар маро намебахшад, азоб меди;ад. Пулама тиед, меравам.
Малика (бо овози паст). Саросема нашавед. Ин ;о як хато шудааст. Ман пурра аз они шумо...
Бабрак. ;ой, шумо дар он ;о фуш-фуш накунед.
Малика (ба ;, паст). Шумо одами о;ил-ку. Инро г;л задан даркор. Намебинед, девона шудааст.
Бабрак. Ман ба умеди худатон.
Каврак. Малика, то;ати ман то; шуд. Дигар ило; нест.
Малика. Ман аз шумо умед;ои калон дорам.
Гулоим шоду хурсандона медарояд, либосу ;иёфааш чун дар намоиши аввал.
Каврак. Ман бояд исбот кунам, ки ман ;ам з;рам...
Гулоим. Исбот мекунед.
Каврак. Гулоим?
Гулоим. Бале. Шумо шарти маро и;ро кардед. Ман ;ам ба хизмат тайёр. Ба хама г;ед, ки маро аз шав;ари мутта;амам ;удо карда ба нико;и худатон медароред.
Каврак. Ба рост;?
Гулоим. ;а. Г;ед, ки дили маро ёфтед.
Каврак. Дар ;амон дилакатон тасадду;...
Бабрак. Малика,  ла;заи та;дирсоз фаро мерасад.
Малика. Ман пурра аз они шумо.
Бабрак. Барои ;амин гапатон аз забони ширинатон як б;са тасадду;и садои;и саду;и сада;а!
Х;;аини ;азабгирифта меояд. Зан;о р;й пин;он мекунанд. Мард;о баръакс, сина;оро пеш медамонанд.
Х;;аин. ;а, тин;; ;аст?! ;а, Сулаймон мурду дев;о озод шуданд?! Шера дур дидеду бешаро хол;? Ман зиндаю дар бо;и ман р;бо; мегардад?!
Бабрак. Ором шавед, х;;аин.
Каврак. Дунё тин;;, х;;аин.
Х;;аин. Ту боз гап ;ам мезан;?! Ч; хел дунё тин;;, ки ту бе п;шт-п;шт ба хонаи азизи дили ман Малика зада медаро;?! Ин каллакаду бошад, дар як соат, ба Малика дастдароз; карда меб;сад. Боз бо телефон овозашро ба ман мешунавонад!? Намедонед, ки Маликаву хо;араш барои ман аз сад зан болост?
Бабрак. Ман шахсан хабар надоштам.
Х;;аин. Барои чунин густох; медонед, ч; кор мекунам!?
Бабрак. Х;;аин, аввал пурсиш, баъд кушиш гуфтаанд. Шумо хотир;амъ бошед, ки бо;и ;амоли ма;бубаатон аз боду б;рони му;аббат эмин аст. Ман фа;ат як шарти шуморо и;ро кардам.
Х;;аин. Ч; хел шарт?
Бабрак. Гуфтед, ки то бего; дили як зана ёфта ба шумо нишон ди;ам.
Каврак. ;а, рост. Ин барои имти;он аст.
Бабарак. Агар медонистам, ки Малика аз они шумост, дигарашро меёфтам.
Х;;аин. Хайр. Ту, Каврак барои ч; ба хонаи Малика рафт;?
Каврак. Хостам дилашро ёваму шарти шуморо и;ро кунам.
Х;;аин. Уф… Малика, ту ба кадомаш дил дод;? Ку, ин;а биё... Не, сурхии лабу сафедии р;ят дар ;ояш. Ба кадомаш, гап зан?
Бабрак. Албатта, ба ман.
Х;;аин. Набошад, ту Каврак, бой дод;.
Каврак. Не, х;;аин, ман зуд дили як паризоди дигарашро ёфтам. Ана, бинед.
Х;;аин. ;оло истед, «паришинос;о». Аввал г;ед, ки кора буд кардед?
Бабрак. Барои як дег ош ма;сулот овардам.
Каврак. Баробари 150 дарсади як дег ош фур;хтам.
Х;;аин. Рост мег;янд, Малика?
Малика. Рост.
Х;;аин. На;шаи ало;а;о бо ;амкорони дохилию хори;; ч;?
Каврак. Бо чор завод ало;а кардем, г;шту рав;ану ширу мева де;;он; мешавад,
Бабрак (ба компютераш назар карда). Аз Куала Лампур ;езум, аз Мадагаскар намак, аз Малайзия кабут;.
Х;;аин. Аз Япония ч;?
Бабрак. Пахта.
Х;;аин. Аз Франция ч;?
Каврак. Ангишту бодиринг.
Х;;аин. Аз Америка ч;?
Каврак. Са;ичу помидор.
Х;;аин. Аз Тайланд ч;?
Бабрак. Тайло;.
Х;;аин. Аз вай....
Каврак. Тавару теша.
Х;;аин. Аз...
Бабрак. Тухми мур;и мар;он.
Х;;аин. Кифоя. Сарама гаранг кардед.
Каврак. Акнун ар;си маро бинед, х;;аин.
Х;;аин. Шумо аз ин пеш шинос будед?
Каврак. Не, х;;аин.
Х;;аин. Барои аз имти;он гузаштан ягон сабукпои к;чагиро овардагист;.
Каврак. Не, х;;аин. Аввал як бор нигаред. Ман дигар ба р;йи ягон зани дигар ниго; намекунам. Новобаста аз имти;они шумо, нико; карда зани ;онун; мекунам.
Х;;аин. Хайр, як бинем.
Каврак. Р;якатона нишон ди;ед, азизам.
Гулоим. Шарм медорам. (Р;яшро бо р;ймол меп;шад).
Х;;аин. Ягон кампири бедандон будагист.
Каврак. Не, х;;аин.
Х;;аин. Р;яш ч;туру до;дор?
Каврак. Не, не.
Х;;аин. Набошад, аз ч; шарм медорад?
Гулоим. Аз шумо шарм медорам.
Х;;аин. Лаббай? Чаро?
Каврак. Шарм надор. Х;;аин ба ;ои падар, одами худ;. Кушо...
Гулоим. Бинед. На;зтар бинед.
Х;;аин. Во;!
Каврак. Дидед, ягон ну;с надорад.
Х;;аин. Гулоим?!
Каврак. ;а, гул барин.
Х;;аин. Абла;, охир ин... ш; дорад...
Каврак. Ш;и ланда;ураша зада дафъ мекунем!
Х;;аин. Э, ;о;ата гир, абла;.
Каврак. Як дуо ди;ед, х;;аин. Падар; кунед.
Х;;аин. Э дафъ шав!
Каврак. Ч; ба худатон маъ;ул шуд? Не, ман инро намеди;ам. Сарама ба санг;о мезанаму инро зан карда мегирам. Дуо ди;ед.
Х;;аин. Охир ин зани ман!
Каврак. Лаббай?!. Вой дилакам-е...
;ама. Наход?
Каврак. Гуфтам-а барои ч; тезакак ризо шуд. Ин рост мег;яд?
Гулоим. ;а, ин кас шав;ари ба савдо савдо; шудаи ман. Паяшонро кофта-кофта о;ибат ёфтам. Ра;мат ба шумо, Каврак;он.
Каврак. Ана, бало зад. Маро бубахшед, х;;аин.
Гулоим. Чаро узр мепурсед? Шумо шарти х;;аина и;ро кардед.
Каврак. ;а-ю...
Гулоим. ;оидаи бозорро муайян кардед-ку: на ба хешу табор ра;му шаф;ат, на ба д;сту душман ра;мат. ;амаро ба як танга фур;ш. ;амин тавр нест?
;ама. ;амин тавр.
Гулоим. Шумо шарти сардора и;ро кардед.
Х;;аин. Хуб, роз;. ;ардуятон аз ;амин р;з ба кор ;абул.
;арду. Ташаккур, х;;аин.
Х;;аин. Дуюм, ба ;онуни ширкати «Пулдаст» чор калимаро илова мекунеми: инсоф, шараф, ви;дон, шаф;ат.
;ама. ;абул.
Х;;аин. Сеюм, ;ама аз ;исоби ман мар;амат ба тарабхона. Фа;ат аз ин во;еа ягон банда хабар наёбад.
Бабрак. Махсусан, ;умъа ;уддус нафа;мад, ки маз;ака мекунад.
Х;;аин. Маз;ака майлаш, дар газета нанависад. Ман Гулоимро ба хона гусел карда зуд меоям.
Гулоим. Не, Почобой. Ман ;е; ку;о намеравам.
Х;;аин. Илтимос, ин;а ;ойи кор, дар хона гап мезанем.
Гулоим. Шумо ба ман ;ам чанд шарт гузошта будед. Ман ;ам аз имти;они шумо аллакай гузаштаам. Метавонед, сан;ед.
Х;;аин. Э, ;а, ба ёдам зад. Исто, ки ;амаашро и;ро кард;?
Гулоим. ;амаашро.
Х;;аин. Хайр, аз модарат андак ;арз гирифта куртаву м;заву р;ймол-п;ймол харидагист;. Майлаш. ;ал;аи тилло, г;швори тилло, ангуштарии тилло ч;?
Гулоим. ;аст. Ана.
Х;;аин. Дар байни ин ду мо;акак як миллион ;ам ёфт;?
Гулоим. Бале. Ана.
Х;;аин. Аз кадом ;исоб?
Гулоим. А;амият надорад. Баъд мег;ям, хурсанд мешавед.
Х;;аин. Ин ;ам майлаш. (Ба шикам ищора карда). «Вай» ч;?!
Гулоим. ;аст.
Х;;аин. Худоё, девона мешавам! Ин ч; р;зи сиё;?! Аз к;?!
Бабрак. Ч; шуд х;;аин? Дурусттар фа;монед.
Х;;аин. Ман се шарт гузошта будам: дар ва;ти набудани ман бояд и;тисоди бозориро ом;хта ду ;азор доллар, сару либоси тоза, ангуштарину г;швору гарданбанди тилло ва… дар батнаш к;дак меёфт.
;ама. Ч; хел шарти вазнин!
Х;;аин. Хайр, л;лигию балог; карда пулу тиллою латта ба даст овардааст, инро худо ;ам мебахшад. Вале к;дак ч; хел пайдо мешудааст?! Ин хиёнат нест?!
;ама. Хиёнат аст.
Х;;аин. ;азои хиёнаткор чист?!
;ама. Марг.
Х;;аин. Бори охирин мепурсам, ин рост аст?!
Гулоим. Бале, рост, вале...
Х;;аин. Маро на;апед! Бояд ба хиёнаткор ;азо ди;ам!
;ама. Ба к; хиёнат кард;?
Гулоим. Шумо ;ро на;з мешиноседу ;урмат мекунед.
Каврак. Одами маш;ур аст?
Гулоим. Бале, вай шоири з;р.
Каврак. Э;, зан;о, зан;о, кони ;илаву найранг.
Х;;аин. Номаш чист?! Маро на;апед, бародар;о!
Гулоим. Шумо шеър;ояшро медонед. Ана, намунааш:
М;й;ои ту ;аннат;,
Р;й;ои ту ;аннат;,
Ангуштонат ;аннат;,
;исму ;онат ;аннат;.
Х;;аин. Гап;ои шинос... Дар ку;о шунидаам?
Гулоим. Ба ёдатон омад?
Каврак. Ман ;ам дар ку;ое ин;оро шунидаам.
Х;;аин. Худоё, боз г;ё хоб мебинам...
Гулоим. Инашро шояд донед:
Ч; ;адар лаб;ои гарм!
Ч; ;адар лаб;ои нарм!
Бе;тар аст аз чарм!
;ам аз себи ;арм.
Меб;сам турову
намедорам шарм!
Каврак. Шуд, фа;мидам.
Х;;аин. Не-е... Наход, ки...
Гулоим. Ин даст;оро дар ёд доред?
Х;;аин. Ман хобам ё бедор?
Гулоим. Дасти ман дар дасти ту,
Дасти ту дар дасти ман.
Х;;аин. Бахти ман дар дасти ту,
Бахти ту дар дасти ман.
Гулоим. Хайрият, ки шинохтед. Ана акнун, ;авобамро ди;ед.
Каврак. ;амон «хо;ар»-и Малика шумо будаед-да.
Х;;аин. Не, ман ша;рамро додам. Офарин ба зани доноям!
Бабрак. ;арчанд, доноям, ;оло ба назарам чунон мерасад, ки аз ;ама нодонам. Чунки ;е; чизро нафа;мидам.
Х;;аин. ;озир ;ама ба ресторан меравем. Дар он ;о ;амаашро мефа;монем. Баъд ба хонаи мо меравем. Аз нав т;й мекунем. Офарин ба зани доноям!
Малика. Истед! Аввал масъалаи маро ;ал кунед!
Х;;аин. Боз ч; хел масъала?
Малика. Акнун сирри мо ошкор шуд: Ба ;ама хал;и олам маълум кардед, ки маъшу;и ман ;астед. Номи зани бева бад аст, ман дигар бо сари баланд гашта наметавонам.
Х;;аин. Ч; хел маъшу;?! Гапата дониста г;й.
Малика. Худатонро ба нодон; назанеду бо зани якуми безеби ;ишло;иатон ;ан;ол накунеду ;авобакашро ди;еду рост ба ;амон кулбаяки дидагиатон раведу маро зани дуюм карда ро;ати ду дунёро дида кайф карда гаштан гиред.
Х;;аин. Маро ба бало гирифтор накун.
Малика. Бо зани соби;атон хайрухуш кунед. Йигит;о бурда гусел мекунанд.
Гулоим. Не, намешавад!
Малика. Хафа нашав, дугона. Аз ту буд, аз мо шуд.
Гулоим. Дар савдо кор кун; ;ам, тушбераро хом шумурд;, ин хел нашудааст.
Малика. Гиря накун, сурмаи чашмат р;ятро сиё; мекунад.
Гулоим. ;оло мебинем, ки р;йи к; сиё; мешавад!
Малика. Биё, савдои пухта мекунем: ;азора гиру аз ин м;йсафед даст каш.
Гулоим. К;рсавдои ;ишло;; мекунем: барои он, ки ба нуш;ори пасмондаи ман зор нашав;, ана ин ду ;азора гиру якта дурусттараша хар!
Малика. Ду ;азору сад!
Гулоим. Се ;азор!
Малика. Пан; ;азор!
Х;;аин. Бабрак! Каврак! Супориши нав ;ар касе, ки маро аз дасти Малика халос кунад, рост ба Япония меравад!
;арду. Итоат, х;;аин! (Аз дасти Малика медоранд.)
Бабрак. Гум кунед, вай пири фартутро.
Каврак. Ба ман нигаред, Маликабону.
Бабрак. 3-тая гиреду ёри ман шавед.
Каврак. 4-тая гиреду зани ман шавед. ;онун;.
Малика. 3-та ч;?
Бабрак. 3 ;азор доллар.
Каврак. 4 ;азор евро!
Малика. Ба шарте ки ба Япония ;амро; мебаред.
Каврак. Шуд. 4 ;азор евро! Як! А;а, аз они ман мешавад. 4 ;азор евро! Ду...
Бабрак. 5 ;азор! Малика энд Япония аз мо…
Х;;аин. Як коса д;; буд, ;амаи ин дур;; буд. Рафтем ба хонаи худ!
Каврак. 5 ;азору сад!
Х;;аин. Бас аст, шарм доред. Пардаро п;шед, айб шуд.

Кавраку Бабрак дастбагиребон шуда, беихтиёр пардаро меп;шанд.

ПАРДА.