Рыжий, Кузька и февральское, прощальное

Людмила Козыренко
Кузька з Рижим поспішали до приятеля: сьогодні останній день його чергування і друзі хотіли провести його разом.
Лютий трохи сумував, тому погода час від часу мінялася. То наш чарівник натирав Сонечко до блиску і підфарбовував   глибину
неба до голубої прозорості, то діставав з таємничих глибин своєї скриньки сніжні залишки і великі пухнасті Сніжинки танцювали вальс і сальсу, то сварився з Хмарами і ті,  важко  дихаючи, повзли по небу, закачуючи рукава і погрожуючи всім Дощем.
Кузька, одягнувши червоного кожушка, смішну шапку з помпоном і гарненькі чобітки, умостився на санчатах-Рижий обіцяв його покатати,  тим більше, що сніг скоро розтане.
Друзі веселилися-кіт віз санки то швидко, що Кузька ледве не вилітав з них, то дуже повільно, зупиняючись на кожному кроці.
Аж ось і знайома хатинка і привітний хазяїн на порозі:"Заходьте,  гості дорогі, я вас чекаю". А гості не з порожніми руками- вони привезли з собою глечик меду, що пахне літом і травами, малинове варення в красивій баночці і гарні спогади в фотографіях. Лютому на згадку.
Та спочатку-обід! Лютий скромно запросив друзів до столу, мовляв,  чим багаті. А на столі-ватрушки з сиром, котлети, риба і печена картопля. А ще молочко, гарячий шоколад і смачні шоколадні цукерки. Компанія, до якої приєдналося мишаче сімейство, з задоволенням розсілася за столом. Кузька,  піднявши чашку з шоколадом, побажав Лютому гарного відпочинку і запевнив, що через рік вони чекатимуть його з нетерпінням. Друзі куштували смачні страви і згадували свої пригоди і вибрики Лютого. А Лютому буде чим зайнятися на відпочинку-цілий альбом з фотографіями подарували йому Кузька з котом, щоб приятель довгими вечорами міг насолодитися переглядом веселих миттєвостей. Ось вони на льоду і Рижий знайшов ополонку, ось катають Сніговика і Кузька малює візерунки на білій сніжній шубі, а потім чепляє носа з моркви, а ось Білчата танцюють з великою шишкою.  А тут Лютий разом з Морозом і Вітром їдять морозиво.
Закінчився День, вже й Вечір зазирає в кімнату через вікно-він разом з Місяцем  вийшов на чергування. У Лютого все готово і скоро прилетить Березень,  юний і закоханий у життя і в усіх жінок, шибайголова і джентльмен.
"Прощавай,  братику",-прошепотів Кузька і Лютий, застрибнувши в сани, махнув їм рукою зник в темряві, а приятелів уже обіймав красень Березень.