Молитвословие Святой Земле

Саша Доброволец
Радуися, весь Вифлеемская, яко тобою в плоть оболкиися Спаситель Мира. Радуися, Назарете, яко тобою прозябе Пречистая Дева. Радуися, Хевроне, яко храниши мощи Святых Праотец. Радуися, Изрееле, яко земля твоя омочена еси кровию праведнаго Навуфея, от трудов рук своих питавшагося и, оклеветанна бысть от нечестивыя Иезавели, мученическую кончину приявшаго. Радуися, дубраво Мамврийская, яко осенила еси Всесвятую Троицу. Радуися, Фаворе, яко на тебе Господь преобразися. Радуися, весь Гефсиманская, яко в тебе Сын Божий Исус Христос молил Отца о Чаше, да минует Его. Радуися, море Тивериадское, единым словом Господа Исуса Христа укрощенное и принесшее рыб сто и пятьдесят и три. Радуися, Иоппие, яко в тебе первоверховный апостол Петр воскресил еси праведную Тавифу. Радуися, Кано Галилейская, яко в тебе совершися первое чудо Христово. Радуися, Вифсаидо, яко ловцов душ человеческих породила. Радуися, Вифание, яко в тебе воскресил еси Господь Исус Христос праведнаго Лазаря. Радуйся, Сихаре, яко в тебе просвещена была светом Христовой Веры святая Фотиния. Радуися, Иордане, яко омыл еси грехи всего рода человеческаго. Радуися, гора Елеонская, яко с тебе снисшел еси Господь Исус Христос на осляти.  Радуйся, Иерусалиме, прообразующий Грядущий Небесный Град. Радуися, гора Голгофская, Крестными страданиями Христовыми весь мир искупившая.

Тропарь:
Богошественная Святая Земле, моли Всесвятую Троицу и Пресвятую Богородицу о нас грешных, бо тобою ходили есте Спаситель Мира и Пречистая Дева Мария, род человеческий от греха избавившие.