Сентябрьское. С надеждой

Людмила Козыренко
Літо закінчувало своє чергування. В будиночку під  старою крислатою ялиною зібралися Червень, Липень і Серпень. І хоч Вересень ще не заступив на свою вахту,  покликали і його.  Покликали для дуже серйозної розмови. На столі не було ніяких солодких частувань, тільки міцна несолодка кава. Липень, правда,  намагався посперечатися, що він, бачите, не п'є несолодке, але Червень так подивився на меншого брата, що той з такою насолодою присьорбував несолодку гидоту,( гурмани, вибачте, бо я теж не люблю несолодку каву, та ще й з молоком мені подавай).
Так ось, зібралися місяці ось для чого. Розмову почав Червень, як старший брат:" Вся надія, братішка, на тебе",-звернувся він до Вересня. У нас не вийшло закінчити цей жах, який розпочався ще в Лютому, хоч його зараз тут і немає. У нас були спроби, маленькі перемоги, втрати,  але ти, брате, повинен зробити щось таке,  щоб всі здивувалися. Щоб в наступному році люди зустрічали нас радісно, гуляючи парками, купаючись в річках і збираючи гриби. Здивуй всіх, братішка, а  Жовтню передай, щоб в його чергування люди плакали тільки від щастя і спокійно гуляли навіть під його марудними холодними дощами.
Коли прийшов час прощатися, Вересень обійняв кожного брата і пообіцяв робити все,що зможе, що в його силах і навіть більше.
І поки свої обіцянки виконує.
Бо Грудень хочеться зустрічати в гарному настрої і в компанії Сніговиків.