Август. Заботы и сказки

Людмила Козыренко
Серпень дивує...

Серпень, фантазер і художник, сидів під крислатою старою ялиною з чашкою улюбленого гарячого шоколаду. Він насолоджувався ароматним напоєм і планував роботу на день. Зранку в нього трохи зіпсувався настрій. А що ж ви думаєте,  у Серпня не може бути поганого настрою? Ну ось він і поплакав-поридав, витираючи сльози обривками суконних сірих хмар, сидів на лавці під великою парасолькою і дуже-дуже жалів себе. Але потім приготував собі ароматний антидепресант, на чудовий запах визирнуло з-за хмар Сонечко і все змінилося.
А тепер наш чарівник розмірковував, чим зайнятися.
Надягнув крислатого капелюха і ось він уже на баштані, вітається з кругленькими полосатими кавунами, кавунчиками і кавунцями. Сонечко лагідно гладить круглі боки, старається,  щоб кавунчики набиралися від його тепла солодкої і соковитої м'якоті. Серпень нахиляється до кожного кавунця і розповідає смішні і добрі історії.
Неподалік посміхаються до Сонечка і до Серпня жовті яскраві соняхи. Наш милий фантазер із задоволенням покружляв коло них з метеликами і стрекозами, проспівав веселу пісеньку і зупинився, помітивши на одній з квіток поважного джмеля і заклопотану бджілку. Вони тихенько розповідали одне одному про те, де були, що бачили і де найароматніші квіти.
В гарному настрої наш художник дістав із своєї чарівної скриньки фарби,  пензлі і мольберт і заходився творити. Декілька мазків і ось синьооко посміхаються серед листячка  соковиті, медово-солодкі сливи, рум'янощокі груші запрошують нас на гостину, червонобокі яблука стигло падають у траву.
Серпень радісно сміється і легенько дмухає на долоньку і ніжно-яскраві квіти духмяно посміхаються до нас і до Серпня.
Вечір дістав у подарунок шаль із непрозорого шифону, тонкий Місяць в золотій колісниці виплив і поважно привітався з Серпнем,  з річкою і рудим котом.
Шаль із непрозорого шифону надійно зберігала всі секрети і таємниці...Ніч, серпнева прохолодна ніч тихенько вступала в свої права...