О маэстро-Июне и волшебном варенье

Людмила Козыренко
У нашого чарівника багато ідей, планів, сюрпризів.
Він дарує квіти, різнокольорові галявини, пташиний спів, теплі вечори і прохолодні ранки.
А ще Червень-майстерний ювелір і художник. Роса на трояндах, вишуканий жасмін, елегантні піони-це все наш чарівник старається.
Взявши мольберт і фарби, надягнувши берет, наш маестро сів на велосипед і ось він уже на лісовій дорозі. В лісі прохолодно,  тихо, пташки перегукуються, ось сірий хвіст визирає з куща-Заєць ховається, бо ж думав, що це Вовк. Білка руденька вітає нашого мандрівника з гілки дуба.
Зупинив художник велосипеда, прихилив його до дерева і присів на  широкий пеньок. Помітив затишну галявинку в оточенні кущів і невисоких ялин. Поставив мольберт, дістав фарби і пензлі...Посміхнувся, змахнув пензлем і...зненацька над головою застрекотала Сорока,  налякавши художника. Баночка з червоною фарбою випала з його рук і між зеленим листям з'явилися червоненькі крапельки. Червень, не довго думаючи, прошепотів чарівні слова, змахнув чарівною паличкою і-опля!-на тонеьких стебельцях хитаються від пальчиків Сонячного вітерця смачні і ароматні ягідки-суниці.  Задоволений Червень посміхався, даруючи цілі букети цих надзвичайних ягід нам, людям.
А біля дупла сиділа Білка і розповідала своїм малим дітям казку. Ось вона, чарівна казочка.
В одному лісі, в непрохідних хащах, стояла маленька хатинка. Дуже ця хатка була гарненькою-біленькі стіни сяяли чистотою,  прозорі віконця виблискували чистотою,  до хатинки вела підметена стежка. В хатинці пахло травами і пирогами. Тут жили чарівні створіння-маленькі гноми-дівчата. Це були веселі дівчатка, дуже милі,  дуже працьовиті. Вони любили співати, вишивати, готувати смачні страви і пригощати ними звірят і заблукавших любителів збирати гриби та ягоди. Дівчатка і самі збирали ягоди. Вони брали маленькі кошики і , співаючи, збирали стиглі суниці, що пахли сонцем, літом, дощем. 
Для варення у дівчаток був великий мідний таз, чарівний таз, мої маленькі! Варення в такому тазу виходило смачне і ароматне і дуже-дуже корисне. Коли варення було готове,  дівчата додавали до нього посмішок,  сонячного сяйва, радості і щастя. Розкладали готову смакоту в вишукані баночки, накривали чарівними квітковими пелюстками і зав'язували місячним промінцем-смачні ліки для діток готові!
Червень, задоволений роботою і розчулений казкою сів на велосипед і тихенько покотив додому.