Майское. Встречаем лето

Людмила Козыренко
Травень хазяйнував, він готувався до зустрічі дорогих гостей. Гості дійсно очікувалися дорогі-Матінка Літо і молодший брат Травня-Червень.
Чарівник дуже старався: він задіяв свою Фантазію, Натхнення і творив-творив.
Для того, щоб підкреслити урочистість моменту,  Травень запалив свічки на струнких каштанах-цілі алеї  дерев з біло-рожевими свічками готові були вітати гостей.
Ніжній калині наш дизайнер-модельєр створив мереживну сукню. Щоб помилуватися дизайнерським витвором відусюди злітаються бджілки-трудівниці і яскраві метелики. Серед шанувальників таланту відомого митця був помічений франт-жук у зеленому фраці, який захоплено спілкувався з красивою бабкою з прозорими крильцями.
Для красенів-піонів у майстра теж є наряди-камзоли з атласу рожевого, білого та червоного кольорів. Щоб закріпити успіх і ефект, Травень-парфюмер, як звичайно,  жестом чарівника дістав елегантний флакончик і неперевершений аромат обійняв тонким шлейфом все навкруги. Біля кущів відразу з'явилися шанувальники-оси з тонкими таліями і гострі на язик, джміль в полосатому костюмі, бджоли, які збиралися спочатку до калини, але вирішили зазирнути і поглянути на цю веселу компанію.
А Травень загадково посміхнувся, заглянув в надра своєї скриньки і дістав найніжніше мереживо,  яке тільки в нього було. Із цього мережива він створив дивовижно-ніжну сукню для акації. Кожна мереживна квітка світиться на сонці, видзвонює і запрошує помилуватися цією вишуканістю і елегантністю, насолодитися ароматом, створеним нашим парфюмером у хвилини натхнення.
А у Травня ідеї не закінчуються, він поспішає творити красу. На луках, скільки бачить око, майстер розкидав жовті квіти-на довгих тонких стеблах похитуються маленькі чашечки-квіточки, вітаючи небо, Сонце, бджілок і Літо з Червнем.
А на клумбах уже розплющували здивовані оченята білі ромашки.
У Художника залишилась фарба -багато різнокольорової фарби в кришталевих  флакончиках. Вийшовши на високий берег річки, Травень змахнув чарівною паличкою і сталося диво-все навкруги перетворилося на яскравий килим із трав і запашних квітів. Ну все, тепер можно і гостей зустрічати.
А ми прощаємося з Травнем, з Весною, чарами яких не насолодилися сповна і сподіваємось, що Літо буде Літом, що Літо принесе МИР і щастя. До зустрічі,Травень, в мирному наступному році.