Будь здоров и не кашляй

Вирджиния Домарк
   15.05.2022


   Накануне Кровавого Лунного затмения один раз в 600 лет захотелось чего-то хорошего,тем более,что весь день дождь.

  Safety and efficacy of gefapixant, a novel drug for the treatment of chronic cough: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials
Ahmed Abu-Zaid,1,2 Aseel Khalid Aljaili,1 Amnah Althaqib,1 Fatima Adem,1 Doaa Ali Alhalal,1 Amena Faiq Almubarak,3 Saud Musaab Aldughaither,1 Sarah Ali Alghabban,1 Ghaidaa Alfaraj,1 Ahmed Taher Masoud,4 and Nujud Abdullah Alsuhaibani1


  После ознакомления с фамилиями исследователей в голову ничего не лезет,кроме того,что таблеточки эти массово испытывали на каком-то народе,может и индусах.

  Cough is considered the most frequent symptom which seeks clinical advice in the United States.

 И не в одних только Штатах,но почему же фамилии исследователей не совсем англо-саксонские?

   According to epidemiological studies, it is estimated that 4%–10% of adults worldwide suffer from cough.
  Ну понятно,что в мире тоже  не все благополучно.

   Despite extensive research endeavours, an available, effective, and approved therapy for cough has not been discovered yet.
  Сколько не бились эскулапы-все без толку.

   It is approximated that 12% of adult patients with cough progress to the stage of chronic cough that lasts 8 weeks or longer.

  Помниться,что я кашляла годами!

   Gastroesophageal reflux disease, asthma, and nasal/sinus illnesses constitute the most common sources of chronic cough in patients with normal chest radiological results.

   Понятное дело,особенно если не кашлял и вдруг с одного не прекрасного дня вдруг заболел.Причем летом? Причем так называемые врачи считают,что ничего не происходит?

   Furthermore, patients with chronic cough are characteristically liable to many disorders, such as gastroesophageal reflux disease, pulmonary fibrosis, chronic obstructive pulmonary disease, and bronchiectasis.

  И вот тут возникает вопрос про хронический гастроэзофагитис. Several environmental factors may induce chronic cough, such as temperature changes, fragrances, and smokes.

 Самое главное -упомянуть глобальное потепление?

  Other factors, such as citric acid, mannitol, capsaicin, and other inhaled tussive agents, may also lead to an increased occurrence of cough.

  Вот на этой секции хотелось бы остановиться подробнее.

  Кашлять ,как я помню,мы начали массово в январе 2011,потом аж в августе добавились иные факторы-и все это усугубилось.А вот помощь пришла откуда не ждали-от китайской медицины.

 Так что ,каким бы химикатом не были эти волшебные таблеточки для американских граждан,расчитывать на спасение химией нет желания.