Вечер памяти к 110-летию Е. Никитина

Татьяна Дорофеева-Миро
 Пуш;  уй;х;н 22-м;ш;нче палл; режиссер, драма тата эстрада артисч;, драматург  Ефим Никитич Никитин ;уралн;ранпа 110 ;ул ;итр;.
Чапл; ;ул уяв; т;лне ,Ч;ваш Республикин пу;л;х;  О.А. Николаев хуш;в;пе Чаваш Енре 2022-м;ш ;ул Сумл;  ентешсен ;ултал;к; пулн; май,   Арапу;енчи  ял библиотекипе  культура ;урч; ;;чен;сем тата в;рентекенсем "Ч;ваш хал;х театр;н ;;лт;р;" ятл; ас;ну ка;; ирттерч;;. Мероприятире ялти пу;лам;ш классенче в;ренекенсем  хутш;нч;;. 
Ертсе пыракан  И.И.Максимова  й;лттам  уява  "Артист в;л- ку;ару;; пек" ятл;  илемл; с;в;па у;р;. Унтан М.Н. Кузьминапа   "Чечеклен, юратн; Ч;ваш ен" дуэт юррине ш;рантарч;;.
Мероприятире  ачасемпе х;насем  РСФСР тава тив;;л;, Ч;ваш АССР тава тив;;л;, Ч;ваш хал;х артисч;н Е.Н.Никитин- К;лпук мучи аудио;ыр;в;нчи  сассине итлер;;. Палл; артист "Ик; шапа" тата ытти  юптарусем  вуланине  т;лпул;ва хутш;накансем к;с;кланса итлер;;.  ;ак;нпа хавхаланса  ачасем те х;йсен пултарулл;хне к;тартр;;. Ак;, 3 класра в;ренекен  Арина Молькова , "Мозаика" театрне ;;рекен, Е. Никитин ;ырн; "Тил;пе тигр" юмахне вуласа пач;. Каярахпа  "Чун-ч;ререн сав;нар" илемл; юр;  юраласа пач;. Перрем;ш классра в;ренекен  Анна Ипатьева та унтан кая юлмар;, "В;й;ра" юр; ш;рантарч;. Черетл; п;ч;к артист Кира Петрова "Чи хакл; пурл;х" юмах вуласа пач;.
Ача-п;ча шайне кура  эп; те мероприятие хутш;нма шутлар;м, палл; ентеше халаласа хам ;ырн; "Артист на сцене живет" ятл;  с;вва  вуласа пат;м.
 Ч;н та,Ефим Никитина  п;лмен ;ын ;ук та пул;, ун;н  таланч;н тупи пыс;к. Республикари хал;х театр;смпе драма кружок;сем яланах х;йсен репертуар;сене пултарулл; артист ;ырн; пьеса-юмах;сене к;рте;;;. Куракансем те хап;лласа йыш;на;;; в;сене. Арапу;сен те, В;рмар т;р;х;нче пур;накансен те,     ентеш;м;рпе  м;на;лана;ланмал;х пур вара.  Талантл; артист ;инчен хам;р эткерсене те каласа парас килет, ун;н ятне  ;м;л;хех х;варас килет.  ;ав;нпа та пул;,  6 -м;ш  классра в;ренекен Арина Петрова нар;с уй;х;нче В;рмар район;нчи ача библиотекинче  "Пир;н т;р;хри палл; ;ынсем"(   "Выдающиеся люди родного края" ) лэпбуксен конкурсне  хутш;нса, Ефим Никитина халалан; лэпбук тур;, ас;ну ка;енче Арин;н пултарулл;х ерту;и О.Н. Петрова  унти материалсемпе  куракансене паллаштарч;. Пуян иллюстративл; материал,пай;н-пай;н к;съесем,эрешлесе    ;керсе хитрелетн; хы;алти фон,- ве;ех   куракансене тел;нтерч;. Ахальтен мар ;нт; Арина Петрова ;ак лэпбукпа  районти конкурса  1-м;ш выр;н с;нсе илме тив;; пулч;.
    Ас;ну ка;;  в;;ленн; май  организатор;сем    ачасене   ;ссе ;итсе, шкул в;ренсе п;терсе,Т;ван ;;ршыва кирл;  палл; ;ыннисем пулма сунч;;.

                Татьяна Дорофеева-Миро,Ч;ваш этнокультурин тава тив;;л; деятел;.