Китоби Хиштхона. Орипов Фазлиддин Нуриддинович

Абдукаюм Мамаджанов
                ОРИПОВ ФАЗЛИДДИН НУРИДДИНОВИЧ

               
                Фидої надорад зи маќсуд љанг,
               
                Агар бар сараш тир бораду санг.
                Саъдї



   ОРИПОВ ФАЗЛИДДИН НУРИДДИНОВИЧ  25 АПРЕЛИ СОЛИ 1964 ДАР ША;РАКИ АДРАСМОНИ ША;РИ ;АЙРО;;УМ ТАВАЛЛУД ШУДААСТ.

    Соли 1981 мактаби миёнаи №13-и ба номи Камоли Ху;андии де;аи Хиштхонаи љамоатии Пун;азро бо ба;ои хубу аъло хатм намудааст.

Фаъолияти кориаш аз мо;и сентябри соли 1981 ;амчун коргари одд; дар совхози “25-уми КПСС”-и но;ияи Ашт о;оз ёфта, то охири соли 1981 давом ёфтааст.

   Аз санаи 4-уми январи соли 1982 то 20-уми апрели ;амон сол, дар курси ронандагии дар ша;ри Конибодом бо супориши Комиссарияти ;арбии но;ияи Ашт та;сил намудааст.

     Моњи майи соли 1982 ба сафи Артиши Ш;равї ба хизмати ;арб; даъват шуда, дар яке аз ќисмњои десант; дар Аф;онистон то моњи июни соли 1984 ;арзи Модар - Ватанро и;ро намудааст. Дар яке аз амалиёт;о барои ;асорат ва мардонаг; бо медал «Барои шу;оат» сарфароз гардонида шудааст.

 Баъди адои хизмат ба факултаи геологияи Универститети Давлатии Тољикистон ба номи В.И. Ленин дохил шуда, мо;и августи соли 1989 со;иби маълумоти ол; ва дипломи “Му;андис гидрогеолог” гаштааст. Дар давоми пан; соли та;сил сардори гур;; ва раиси иттифоки касабаи факултет будааст.

Аз мо;и сентябри соли 1989 бо ро;хати Вазорати геология ба Экспедитсияи шимолии гидрогеологии ша;раки Сирдарё, ша;ри ;айро;;ум ба кор омада, ;амчун му;андис - гидрогеолог ба фаъолият о;оз намуда, баъди ду соли фаъолияти кор;, соли 1991 ба вазифаи сардори участкаи ;изилї, яъне минта;а;ои но;ия;ои Љаббор Расулов, Спитамен, ;ончї, Истаравшан, Зафаробод ва Ша;ристон таъин шуда, дар ин вазифа то 9-уми апрели соли 2001 ифои вазифа кардааст.

   Аз санаи 10-уми апрели соли 2001 бо тари;и гузариш ба ма;омоти и;роияи ;окимияти давлатии ша;ри Кайро;;ум ба вазифаи мудири ш;ъбаи энергетика ва саноат ба кор таклиф шуда, то айни ;ол дар ин вазифа фаъолият мебарад.
   Туфайли мањорати касбию мехнати софдилона ва ташкилотчигиаш бо чандин мукофотњои давлативу соњавї ќадр гардидааст.

   Оиладор, со;иби 3 фарзанд ва 5 набера Нодирулло, Фара;ноз, Ма;ваш, Му;аммадулло ва Фарида аст. ;амсараш - Орипова Шарифа хонашин, писараш - Орипов Фаридун маълумоти олии техник; дошта, ;оло дар вазифаи сардори Ташкилоти су;уртавии «Бима» дар вилояти Су;д, духтараш - Орипова Фарангис хонашин, духтараш - Орипова Фариза дониш;;и курси 4-уми  Донишго;и Давлатии Ху;анд ба номи Академик Бобољон ;афуров мебошад.