Утренняя молитва после 14 кафизмы

Александр Блюм
Благодари;м Тя, Го;споди Бо;же спасе;ний на;ших, я;ко вся твори;ши во благодея;ния жи;зни на;шея, я;ко упоко;ил еси; нас в преше;дшем нощно;м вре;мени, и воздви;гл еси; нас от ло;жей на;ших, и поста;вил еси; нас в поклоне;ние честна;го и сла;внаго и;мене Твоего;. Те;мже мо;лимся Тебе;, Го;споди: даждь нам благода;ть и си;лу, да сподо;бимся Тебе; пе;ти разу;мно, и моли;тися непреста;нно: и вы;ну к Тебе; зре;ти, Спаси;телю и Благоде;телю на;ших душ, стра;хом и тре;петом свое; спасе;ние де;йствующе. Услы;ши у;бо и поми;луй, Благоутро;бне, нас: сокруши; под но;ги на;шя неви;димыя ра;тники и враги;: приими; я;же по си;ле на;шей благодаре;ния: даждь нам благода;ть и си;лу во отверзе;ние уст на;ших, и научи; нас оправда;нием Твои;м. Яко что помо;лимся, я;коже подоба;ет, не ве;мы, а;ще не Ты, Го;споди, Ду;хом Твои;м Святы;м наста;виши ны. Аще же что согреши;хом да;же до настоя;щаго часа;, сло;вом, или; де;лом, или; помышле;нием, во;лею, или; нево;лею, осла;би, оста;ви, прости;. Аще бо беззако;ния на;зриши, Го;споди, Го;споди, кто постои;т? Яко у Тебе; очище;ние есть, у Тебе; избавле;ние. Ты еси; Еди;н Свят, Помо;щник Кре;пкий, и Защи;титель жи;зни на;шея, и Тя благослови;м во вся ве;ки. Ами;нь.