1 апрель - Воштылтыш кече

Эрик Петров 2
Эрик ПЕТРОВ
1 апрель — Воштылтыш кече

Мыскаран пайдаже нерген

      Мыскара да воштылтыш шотышто шанчые;-шамыч ондаксе, акрет годсо семынак курым почеш курым дене кутырат, мутыштым эсогыл т;рл; пример денат пе;гыдемден ойлат. Мут толмашеш, кодшо тылзыште тидын нерген р;д; телевиденийын кокымшо каналже дене шагат чоло мыскараче, журналист, общественный деятель-влак каласкалышт, мыскарам ыштыльыч. Мучашлан тыгай икойыш шуыч: сай мыскара кызыт килограмм чоло синтетический таблеткым алмаштен кертеш.

       Тидын шотышто ;чашаш ом тошт, к; пала, ала чынже денак тыге, ала медицине препаратымат алмашта, но кеч-мо гынат, поро мыскара илыш вийым, тазалыкым ешара, кумылым н;лталеш, кунар-гынат шкендым ;рдыж гыч у семын, манмыла, вес шинча дене ончалаш тарата. Эшеже мыскара т;выт обществыланат пеш пайдале, маныт. Античный Элладыште илыше да басньым возышо акрет жапысе грек поэт Эзоп годсекак мыскара са;гаш п;жв;д лекмеш манме гаяк уло кертмын тыршен т;рл; й;рдым; койышым, экшык ден зияным т;жвак луктын воштылеш да тыгай й;н дене илышыште вашлиялтше ситыдымашым кора;даш полша. Тыгодымак поро мыскарам кере мут дене, игылтмаш дене путайыман огыл. Тыгай тупынь мыскараже порыш ок шукто.