Лисiчка Люся

Галина Польняк
Весну непомітно змінило літо. У Коськи зъявилося ще більше друзів.
 Всі вони жили на Ромашковій галявині: маленькі равлики, різнокольорові метелики з жуками та блошками, коник Кузя зі своєю малесенькою скрипочкою, сонечко Міла, цвіркун, хомяк Хомка та світлячки - нерозлучні Ася та Жюля.

 Малеча полюбляла гратися в схованки. Було дуже цікаво сховатися у високій траві та серед квітів, щоб тебе довго шукали. Кожного разу, ховаючись, Коська прохав Дзвіночків та Ромашок, щоб вони не підказували тому, хто шукав, де він причаївся, тому його ніхто з друзів не міг довго знайти.

 Якщо квіти дотримувалися обіцянки мовчати, то Вітерець мовчати не міг. Він шептав хто де сидить, и малеча намагалася швидше покинути свою схованку.

 Одного разу Коська заховався у заростях маку. Там він побачив працьовиту бджолу і навіть забув про гру. Бджола розповіла йому , що вона збирає нектар з квітів, несе його до вулика, а там інші бджоли роблять з нього смачний та запашний мед. Вона запросила зайча до себе на гостину, випити склянку чаю.

 Коська слухав бджолу і не помітив, як його знайшло білченя Шустрик.
 - Тепер ти шукаєш! Ти шукаєш! – закричала воно.- Я знайшов тебе!

 Що ж, тепер Коська шукав своїх друзів. Квіткові павучки змінювали колір свого тіла, і їх неможливо було виявити у траві. Метелики так складали свої крила, що ставали схожими на пелюстки квітів, зливалися з різнотравьям. Равлики заповзали під листя.

Їжак перетворювався на пухнастий клубок. Мишеня Фая ховалося то за горбиком, то за камінчиком. Зайченяті треба було багато придивлятися, бігати, щоб знайти своїх друзів. Але яка то була велика радість, коли всі вони збиралися на улюбленій галявині біля великого корча.

Коська зозповів їм про зустріч та бесіду з бабусею бджолою. Друзі помчали до своїх домівок, щоб взяти гостинці та йти до бджоли на гостину до вулика.

За вечірніми посиденьками, за чаєм було багато балачок про квіти, про зорі, про ліхтарики, що розвішують на травах світлячки вночі, про концерти цвіркунів та коників. Міла розповіла, як вона веде боротьбу з тлею.

Павучок Поль показав, як треба плести кріпке павутиння. Білченя Шустрик розповів, як правильно сушити гриби на зиму. Мишеня Фая розказала, що знайшла перші ягоди суниці, а завтра, можливо дозріють нові ягоди.

Ася та Жюля запросили в Бюро Добрих Послуг, якщо буде потрібна допомога. А Коська розповів, коли краще поливати моркву та капусту.

Які ви всі молодці!- похвалила їх бабуся Бджола, - ви вмієте не тільки гратися а й працювати.

Вона налила малечі ще по склянці чаю і розповіла їм цікаву казочку. А коли на небі засяяли зорі, всі розійшлися по своїх домівках, щоб завтра зранку почався новий день, щоб знову вволю награтися та навчитися чомусь новому.