Цирк моего детства

Сергей Цокол
ПОСТОЯННОГО цирка в  городе не было. Приезжали бродячие  цирки, которые практически не запомнились ничем занимательным, кроме одного нестандартного случая -  месть слона и связаным с    этим  - номер, экспромт. И  почти, как в  пословице -   цирк уехал, но в памяти осталась  одновременно печальная и забавная картина, где в роли клоуна: работник цирка, убирающего субстанцию жизнедеятельности слона и восторг по этому поводу, зрителей.
Таким образом на манеж цирка  выпускают огромного серого слона, по крайней мере, таким он мне показался в мои, в 9 с хвостиком, лет.
Выпускают, очень мягко сказано , более точно, выталкивают его на манеж человек 5.
Возникает невольно вопрос: Зачем нужен слон этому передвижному цирку и  как он мужественно боролся, за свое нежелание, доказывать всем этим пиплам(Pеаple), что он не имеет,  ни малейшого отношения к дрессированым животным на английском языке.
Итак втечении 10 - 15 минут Джорджа(так звали слона), вытаскивали на манеж, так и хочется сказать на сцену. Затем пытались показать его коронный трюк - на  знание английского(Выбор слов на английском типа:  Я Джордж,  очень галантный слон. Ему дарят цветы, он отказывается их брать себе и предлагат их даме сердца - симпатичной девчонке в первом ряду, стоя и приклоняясь на левом колене и вручая хоботом цветы
На самом деле Джордж, не взял цветы, а вместе присядания на колено, наложил обильную кучу с зеленоватым оттенком. 
ЗАЛ    АХНУЛ ВОСТОРГЕ,  а слон  лег на манеж и в роли праведника заснул(показывая тем самым в очередной раз, не знакомым  пиплам - он закончил свою миссию джентельмена  в этом примитивном номере.
И ТУТ НА АРЕНУ цирка выходят молодой человек  в больших очках с савковой лопатой.  С трудом уложив часть кучи(напомним - инструмента борьбы слона за свою независимость). И вот таким неинтересным, казалось на первый взляд, материалом, работник цирка( по всей вероятности студент на халтуре) мужественно попытался исчезнуть с манежа.
Но не все так просто.Студента начало кидать от тяжести в разные стороны,  вызвав тем самым, огромный восторг   в публике(пипл). Затем на арену цирка упали небывалые по своей интенсивности - овации. Обладателями которых был Джордж и неизвестный труженник цирка.
Вот такая картина осталась в памяти, после бродячого  цирка, с большим серым слоном  - Джорджем и бедным студентом.    

Цирк мого дитинства


ПОСТІЙНОГО цирку в місті не було. Приїжджали бродячі цирки, які практично не запам'яталися нічим цікавим, крім одного нестандартного випадку - помста слона і пов'язаним з цим - номер, експромт. І майже, як у прислів'ї - цирк поїхав, але в пам'яті залишилася одночасно сумна і смішна картина, де в ролі клоуна: працівник цирку, прибирає субстанцію життєдіяльності слона і захоплення з цього приводу, глядачів.
Таким чином на манеж цирку випускають величезного сірого слона, таким він мені здавася в мої, в 9 з хвостиком, роках.
Випускають, дуже м'яко сказано, точніше, виштовхують його на манеж, чоловiкз 5.
Виникає мимоволі питання: Навіщо потрібен слон цього пересувного цирку і як він мужньо боровся, за своє небажання, доводити всім цим піпл (Pеаple), що він не має, ні малейшого відношення до дресировання  тварин англійською мовою.
Отож, на протязi  10 - 15 хвилин Джорджа (так звали слона), витягали на манеж, так і хочеться сказати на сцену. Потім намагалися показати його коронний трюк - на знання англійської (Вибір слів англійською типу: Я Джордж, дуже галантний слон. Йому дарують квіти, він відмовляється їх брати собі і предлагат їх дамі серця - симпатичною дівчині в першому ряду, стоячи і прихилити на лівому коліні і вручаючи хоботом квіти
Насправді Джордж, не взяв квіти, а разом прісяданія на коліно, наклав рясну купу з зеленуватим відтінком.
Зал завмер ЗАХВАТІ, а слон ліг на манеж і в ролі праведника заснув (показуючи тим самим в черговий раз, що не знайомі піпл - він закінчив свою місію джентельмена в цьому примітивному номері.
І ТУТ НА АРЕНУ цирку виходять молода людина у великих окулярах з здоровенною лопатою. Насилу уклавши частину купи (нагадаємо - інструменту боротьби слона за свою незалежність). І ось таким нецікавим, здавалося на перший взляд, матеріалом, працівник цирку (ймовірно студент на халтури) мужньо спробував зникнути з манежу.
Але не все так просто.Студента почало кидати від тяжкості в різні боки, викликавши тим самим, величезний захват у публіки (піпл). Потім на арену цирку впали небувалі за своєю інтенсивністю - овації. Володарями яких був Джордж і невідомий труженник цирку.
Ось така картина залишилася в пам'яті, після пересувного цирку, з великим сірим слоном - Джорджем і бідолахою -  студентом.