new rules

Юлия Будеянская
Звикати до тиші. Прислухатися до внутрішнього голосу. Прикривати повіки і культивувати власні думки. Ставити собі питання: «Чого я хочу саме зараз? Що я можу зробити для себе?»
Дбати про свій комфорт. Готувати собі красивий сніданок. Облаштовувати затишок у своєму помешканні. Дбайливо застилати ліжко зі свіжовипраними простирадлами. Гарно складати речі на поличках. Перебирати коробочки із прикрасами. Робити все повільно, обережно і ніжно.
Оточувати себе естетикою. Купувати книжки з красивими обкладинками і смачною соковитою мовою, обирати колір білизни, прошитої тонким мереживом, замінювати старі тарілки й бокали новими - з філігранними візерунками.
Насолоджуватись усім, що здатні сприйняти органи чуття. Кидати у чашку жменьку зеленого чаю із густим ароматом топленого молока. Вдихати терпкий запах кавових зерен. Смакувати розсипом гранатових намистинок на тарілці.
Вчитися сприймати речі на дотик. Торкатися квіткових пелюсток, холодного скла віконних рам, власної шкіри. Гладити їжачок на потилиці друга. Класти голову на тепле плече подруги, коли ввечері їдете в машині додому. Ставати на півгодинки під гарячий душ і натирати тіло дрібним цукром шоколадного скрабу.
Молитися. Гаряче, пристрасно і з великою вдячністю за змогу бути живою, відчувати, радіти, випромінювати тепло і світло. Просити про терпіння, стійкість та спокій.
Любити. Себе, родину, людей, щирих у спілкуванні, перші ранкові сонячні промені, вітер з моря, компліменти, можливість допомогти, розумні поради, ритмічну музику, власний почерк, вогники гірлянд, поетичні рядки, каву з кулькою морозива зверху, фотографії з нових міст, несподівані сюрпризи і «так», коли всі обставини кричать про «ні».
Мріяти.
Квітнути.
Наповнюватись.
Просто жити.

2019