***

Ленина Кудренко
    Не підведи! 

    Маруся працювала головним касиром на заводі. Не так давно, вона вийшла заміж за кращого онколога міста, самотнього, як і сама, вдівця, Михайла Семеновича.

    Життя поступово починало налагоджуватися, але ось тільки одне але!
Любив Міхась випити. Звичайно, після роботи, але якщо траплявся перебір, вечір, для жінки бальзаківського віку не обіцяв нічого чудового.

    Чоловік примудрявся викинути такій фортель! Коротше, оберігала дружина свого чоловіка від зазіхань на його горло зеленого змія, частенько давала цінні вказівки, а якщо простіше: "Капала йому на мізки ..."

    Сьогодні на завод, де працювала Маруся, вона прямувала разом з коханим. Справа в тому, що на її підприємстві, проводилися різні медогляди працівників і його керівництво запросило на черговий з них- світило місцевої медицини, незабутнього Михайла Семеновича!

    Ще вдома, перед виходом з квартири, Маруся уважно подивилася на чоловіка і голосно вимовила: "Не підведи!"


Михайло зрозумів все і відразу!

"Не підведи!" - веселим дзвіночком дзвеніло у нього в голові, поки вони спускалися по сходах!

"Не підведи!" - віддавалася дзвоновим набатом по дорозі на завод!

"Не підведи!" - стукатіло в голові барабанними паличками, коли вони минули прохідну. Здавалося, що це і не голова зовсім, а барабан в руках юного піонера ...


   Огляд пройшов успішно, всі працівниці залишилися вельми задоволеними добрим ставленням доктора від Бога, як називали Михайла Семеновича.

    Передбачаю запитання читача: "Підвів, або не підвів, ми напевно дізнаємося, від жінок, яких він оглянув, через дев'ять місяців? "

Поспішу відповісти: "Ні! Ви не вгадали!"
   
    Але повернемося до нашоі розповіді...

    Отже, далі ... онколог виявляється в кабінеті директора на фуршеті. Шкода, що в цей час кохана дружина займалася своїми безпосередніми обов'язками! Адже тільки вона могла підказати керівникові, що: "Один стакан для Мішані- мало, два- забагато, півтора- не наливають! Та що там... лиха біда початок!"


    Після розмови з керівництвом, для Михайла Семеновича вирішили провести екскурсію по цехах заводу, складів та їдальні. Як не дивно, остання теж пройшла благополучно.

    Не встиг Михайло Семенович і оком моргнути, як опинився в хімічній лабораторії підприємства в супроводі її заведующей- величезною, дебелої жінки, в два рази більше нашого героя.

    У своєму кабінеті, сівши за стіл, леді прогриміла басом: "Ну що Пілюлькін, чайком побалуємось?"

Потім схаменулася: "Семенич, я в їдальню, печиво забула!",- та пішла.


   Лікарь, в цей час, стояв посеред приміщення і оглядав стелажі з різними колбами і баночками з заспиртованими в них жабами, і іншою нечистю ...

    Повернулося додому подружжя на автомобілі директора. Розморило Михайла Семеновича від чаю! А попереду було святкування Нового Року та Різдвяні канікули ...

    Грім прогримів після завершення свят.

    На роботі до Марійці підійшла завідуюча лабораторії і повідала про те, що прийшовши на своє робоче місце, виявила неприємний запах! Всі лаборанти шукали його джерело.

    Коротше, замість спирту, в деяких баночках виявилася вода, а все раніше заспиртоване втратило свою первісну форму.

    Марія Іванівна, ковтаючи повітря, не переставала повторювати: "Казала я йому:"Не підведи!"