Радуйся, ограждая верных от поражения в день Гнева

Андрей Миронычев-Добровольский
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

(Акафист для келейного чтения)

Кондак 1

Богоизбранне Руси искупление и Христовой любви воплощение, воспеваем Ти похвальная, яко паче всего Отечество свое возлюбившему, Ты же, яко имеяй дерзновение ко Господу, просвети омраченныя умы и сердца наша, да зовем Ти: Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Икос 1

Ангелов Творец посла Тя земле Русской, яко ангела незлобия и вразумления к народу Твоему, Тя бо избра по образу Сына Своего Единороднаго в жертву искупления за грех народа российского. Мы же, дивящеся таковому о Тебе промышлению Вседержителя, с умилением вопием Ти:
Радуйся, Христу уподобление!
Радуйся, жертво всесожжения!
Радуйся, Русских царей украшение!
Радуйся, Завета с Богом для верных сохранение!
Радуйся, Ветхаго Завета иконоподобие!
Радуйся, венец царства земного, на венец искупителя сменивый!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 2

Видящи всеблагая Богомати в уделе Своем страну нашу мерзостию растления оскверняему, избра Тя от рождения, яко чистейшаго, Руси бо во очищение, да вси надгробное рыдание Тебе творим песнь: Аллилуиа.

Икос 2

Разум Предвечный предуведе Тя ко спасению и житию Твоему прообразование Иова многострадальнаго, рождение Твое и память праведника сочетавая. Мы же, наш грех  поминающе, с трепетом сердечным и сокрушением душевным вопием Ти сице:
Радуйся, хулы и напасти от народа Твоего претерпевый!
Радуйся, веру до конца сохранивый!
Радуйся, образе кротости!
Радуйся, светильниче правды!
Радуйся, правило смирения!
Радуйся, яко в тропаре Иову видим Твои, выше Иова страдания!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 3

Сила Вышняго осени Тя, Боговенчанне Царю Николае, лжемудрствующим богословам  вразумление, не видящих подобие Твое жертве Моисеевой Богу за народ предлагавшего. Да и они Богу возопиют: Аллилуиа.

Икос 3

Имея тщание о вразумлении заблудших, поревновал еси благоверный Царю, храмов созиданию, мощей святых угодников Божиих прославлению, просвещения христианскаго насаждению и обездоленных от насилия ограждению, да мир христианский вопиет Ти таковая:
Радуйся, чудотворца Николая, чудотворнее явивыйся!
Радуйся, преподобнаго Серафима письмо слезами омочивый!
Радуйся, в послании Царя Павла-мученика, грядущие мучения приявый!
Радуйся, отречения не подписавый!
Радуйся, яко и подпись карандашом поддельная, юридически ничтожна!
Радуйся, страх иудейский унитожаешь и страх Божий и дерзновение вселяешь!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 4

Бури безумия и злоречия не убоимся еси, Царю-искупителю Николае, егда
подобие Твое жертве Авраамовой проповедуем. Яко друг Божий принесл еси не токмо сына возлюбленного, но и всю Семью Святую на жертвенник, за грехи народа Своего.
Да возопиет народ наш со слезами покаяния, Богу Вседержителю: Аллилуиа.

Икос 4

Видящи с неба державы Русския разрушение и видяще христиан уничтожение, молишеся еси, не преставая, да спасет всенародное покаяние  Русь православную. Сего ради вопием Ти:
Радуйся, гордыни нашей сокрушение!
Радуйся, наказание от Святой Троицы за нас понесый!
Радуйся, буйствующих к слезам покаяния призывающий!
Радуйся, Русь от погибели подобной  византийской искупивший!
Радуйся, Ангелом хранителем Своей Руси возлюбленной ставший!
Радуйся, истощанию и умалению Христовому уподобивыйся!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 5

Боготечная звездо россияном в разсеянии сущым явился еси, Царю Николае, о имени Твоем во едино их собирая и путь Христов к воскресению земли Русской показуя, да поют Ангели песнь о кающихся грешницех: Аллилуиа.

Икос 5

Видя, яко кротость и смирение Твое ничтоже успевают, все упование на Пречистую возложил еси и в руце Вседержителя всего Себе предал еси, да и безумныя вразумит во еже пети Тебе:
Радуйся, германца кайзера, молитвою, далече от столиц сдержавый!
Радуйся, венца выше всех святых стяжавый!
Радуйся, молитвами Твоими с неба, войну остановивый!
Радуйся, воинов нераскаянных, НАШЕСТВИЕМ НОВАГО БАТЫЯ в окопы старые вернувый!
Радуйся, победу на Пасху, трудами Своими пророчески, приготовивый!
Радуйся, в Берлине победу явлением Своим возвестивый!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 6

Проповедуют концы вселенныя славу Твою, во всю землю изыде слово Твое, яко несть тоя жертвы, юже не принесл бых за благо Отечества Своего, научая тем люди Твоя благодарственно пети Богу: Аллилуиа.

Икос 6

Возсиял еси паче солнца земли Российской, Царю Николае, православному народу заступление даже до смерти явивый, да вси ко Христу обращаются и к Тебе прибегают, сего ради воспеваем Ти таковая:
Радуйся, чудес для верных великий источниче!
Радуйся, христос земной , помазаниче Господень, икона Бога!
Радуйся, дел клевретов масонских посрамление!
Радуйся, кротостью Христу Богу, велие уподобление!
Радуйся, в изгнании причащением, смирения подвиг показавый!
Радуйся, новое имя Господне, по слову Богослова !
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 7

Хотяй веру православную на земли утвердити, подвигл еси все царство Твое на заступление обидимыя страны Сербския, да и мы с сербами спасенными, вопием Богу: Аллилуиа.

Икос 7

Весь еси всем христианом заступник явился еси, Богоизбранне Николае, сугубое заступление народом славянским показуеши, на похвалу подвизая пети Тебе:
Радуйся, царя Лазаря Сербского подвиг преславно повторивший!
Радуйся, крест Лазаря с Косова поля, на коронацию Свою получивший!
Радуйся, в Ангельский чин Семью Свою призвавший!
Радуйтесь, крепкая защито от новых видов оружия вражеского!
Радуйся, вразумление неверных и спасение кающихся!
Радуйтесь, по убиении чудовищном, искупителями нашими ставшие!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 8

Странное чудо видим на Тебе, Николае, десницею Всевышняго многажды спасаеме, со чады же и сродники искупительным венцем венчаеме, да Богу Промыслителю всяческих вопием: Аллилуиа.

Икос 8

Новаго тя Ноя, строителя спасения народу Российскому яви Господь, да вси труды Твоя поминающе, непрестанно воспеваем ти сицевая:
Радуйся, последняго Ковчега кормче и лоцман небесный!
Радуйся, яко ради Твоего подобия Ною, Бог освободил от льда Ковчег на горах Араратских!
Радуйся, яко и смерть Твоя на день причаливания Ковчега к Арарату пришлася!
Радуйся, мстить за Себя, верным, запретивый!
Радуйся, месть, за нарушение Клятвы народной, на сто лет, отменивый!
Радуйся, месть, ныне, под Престолом Господа, за попрание Вашей крови, требуешь!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 9

Всякими чудесы яви Господь благоволение Свое Российским людем, дондеже преогорчиша Господа зело, но Тобою к покаянию призываемы, купно воспоим Богу: Аллилуиа.

Икос 9

Вития многовещанныя, яко рыбы безгласнии, не возмогут возрещи высоту Твоего подвига, мы же глубину падения нашего созерцающе, в сокрушении духа взываем:
Радуйся, Исааку Своего сына, новый Авраам, уподобил еси, и на жертвенник Семью Свою принесл еси!
Радуйся, заменительной жертвы не нашед, хворосту для всесожжения, грехи наши уподобил еси!
Радуйся, страдания купно с Семьей и верными Своими, Иова праведного, много более понесл еси!
Радуйся, яко не искал Иисуса Навина нового, для наказания пляшущих, у "тельца" земных утех, еси!
Радуйся, Ною и Лоту русское подобие, из городов-могил бетонных, для нового погрома врагом приготовленных выводящий еси!
Радуйся, образ Господа, Богом, для подобия Себе же и данный еси!
Радуйся, Радуйся, ограждая верных от поражения в день Гнева
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 10

Спастися хотяй всем человеком, иже на крови мучеников Своих Церковь основавый, Сердцеведец Христос положи Тя, Царю-искупителю Николае, во основание новыя храмины державы Русския, да вси в ней сущия вопиют Богу: Аллилуиа.

Икос 10

Стена еси всем к Тебе с верою прибегающим и необоримое ограждение миру православному еси, научая вся верныя славити Тя сице:
Радуйся, на земли икону Неба строителю!
Радуйся, веление Господне, добродетелью смирения исполнил еси!
Радуйся, от Потопа всемирного, от февральского безумия, и от вирусного террора, ограждение!
Радуйся, заре воскрешение земли Российской после Голгофы, возвестителю!
Радуйся, рождение в муках Дитя мужеского пола -Первого Всадника апокалипсиса, вымаливающий У БОГА!
Радуйся, Георгий новый, наш русский, великомучениче и победоносче!
Радуйся Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 11

Пение Пресвятей Троице даже до смерти приносяще, течение скончал еси и веру соблюл еси, еюже вся православныя христианы подвизаеши пети Богу: Аллилуиа.

Икос 11

Светодателем послан быв земли нашей, яко Агнец непорочный, полагаешися во искупление греха нашего, да вси непрестанно Тя славим:
Радуйся, боголюбезная жертво!
Радуйся, правду о ритуале жидовском нам возвестивый!
Радуйся, пред часовней на месте алатря храма Вознесения, души Ваши Богу промыслительно предавый!
Радуйся, сдирание кожи, яко Женя Родионов терпевый!
https://ok.ru/video/3816332003929
Радуйся, и палачей Своих терпением удививый!
Радуйся, яко кадилом Аарона, явился ныне, ограждая верных от поражения в день
Ярости Гнева Божьего!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!


Кондак 12

Божественная благодать немощная врачующи предуведе Тя, яко врачевство неистощимое владомым Твоим, вопиющим Богу: Аллилуиа.

Икос 12

Поюще страдания Твоя, Царю-искупителю Николае, покланяемся терпению Твоему, яко силе Всемощныя Троицы явльшейся на Тебе, да вси согласно вопием:
Радуйся, возлюбленное чадо Христово!
Радуйся, грех и революционных иерархов искупивый!
Радуйся, врачевание быстрое кающихся, от поражения неверных!
Радуйся, народ Твой истине терпения наставивый!
Радуйся, Отечества чести не посрамивый!
Радуйся, Царство Небесное стяжавый!
Радуйся, Царю Николае, искупителю греха народа российского!

Кондак 13

О пречудный и преславный Царю-искупителю Николае, призри на царство Твое земное и люди Твоя, всякаго бо ответа о гресе нашем недоумеем, и умоли Вседержителя, да не внидет в суд с нами, но сподобит ны непрестанно проповедати покаяние и воспевати купно с верными Твоими: Аллилуиа.

Этот кондак читается трижды, затем икос 1 и кондак 1.

Тропарь, глас 4

Жертве Христовой в подобие,
 яко Агнец непорочный, волею,
 полагаешися во искупление
 греха народа российского,
 царству в себе раздельшемуся
 в Себе же даруеши исцеление,
 Святый Царю-искупителю Николае,
 страдания твоя смертная славим,
 ими бо царствие воскрешается
 во Славу Царя - Бога Небеснаго,
 и во спасение душ наших.

Молитва св. Царю-искупителю Николаю Второму

Святый Царю-искупителю Николае, спаси Россию от соборной смерти, и моли Бога спастися душам нашим. Аминь.

Слова Государя Императора Николая Второго: «Если для спасения России нужна искупительная жертва, я буду этой жертвой.
Да будет воля Божия».


Праведники Божии о святом Царе-искупителе Николае Втором.

Преподобный Серафим (Мошнин), старец Саровский (в 1824 г.): «Будет Царь, который меня прославит, после чего будет великая смута на Руси, много крови потечет за то, что восстанут против этого Царя и его Самодержавия, Ангелы не будут успевать брать души, все восставшие погибнут, а Бог Царя возвеличит... »

Преподобный Авель (Васильев) Тайновидец Петербургский (в 1800 г.): «Николай Второй - Святой Царь, Иову Многострадальному подобный. Он будет иметь разум Христов, долготерпение и чистоту голубиную. На венец терновый сменит он корону царскую... Он искупитель будет, искупит собой народ свой - Безкровной Жертве подобно. И предан будет... как некогда Сын Божий на пропятие... И будет жид скорпионом бичевать Землю Русскую, грабить святыни ее, закрывать церкви Божии, казнить лучших людей русских. Сие есть попущение Божие, гнев Господень за отречение России от своего Богопомазанника! А то ли еще будет! Ангел Господень изливает новые чаши бедствий, чтобы люди в разум пришли. Две войны — одна горше другой — будут. Народ промеж огня и пламени... Но от лица земли не истребится, яко довлеет ему молитва умученного Царя!»

Преподобный Алексий (Шепелев), старец Голосеевский (в 1916 г.): «Боже мой, Боже мой! Много изменников окружают Царя... Много прольется христианской крови.»

Преподобный старец Корнилий Крыпецкий (в 1890 г.): «Не будет у нас Царя, сменят его на плохого хозяина. За это народ будет наказан на три поколения.»

Преподобный Нектарий (Тихонов), старец Оптинский (в 1917 г.): «1918 год будет еще тяжелее: Государь и вся его Семья будут убиты, замучены. Да, этот Государь будет велико-мученик».

Святой праведный Иоанн (Сергиев) Кронштадтский (в 1903 г:): «Царь у нас праведной и благочестивой жизни, Богом послан ему тяжелый крест страданий, как Своему избраннику и любимому чаду... Как Равноапостольный царь Константин Он держит высоко и славно знамя веры Христовой и всем сердцем предан Царю-царей, глубоко почитая друзей Его — святых Его, Он подает всем православным пример искреннего благочестия...»

Преподобный Анатолий (Потапов), старец Оптинский (в 1915 г.): «Нет греха больше, как противление воле Помазанника Божия! Судьба Царя — судьба России. Радоваться будет Царь, радоваться будет и Россия. Заплачет Царь, заплачет и Россия, а... не будет Царя, не будет и России. Как человек с отрезанной головою уже не человек, а смердящий труп, так и Россия без Царя будет трупом смердящим.»

Прп. Лаврентий (Проскура), старец Черниговский (в 1948 г.): «Русские люди будут каяться в смертных грехах: что попустили жидовскому нечестию в России, не защитили Помазанника Божия Царя...»

Преподобный Кукша (Величко) старец Одесский (в 1950 г.): «Если где найдете золотую или серебряную монету с изображением Императора Николая II, то вставьте в оправу или просверлите вверху дырочку, наденьте на цепочку и носите, как святой медальон, вместе с крестом. И если вам кто-нибудь скажет, что Царь Николай II или кто-то из членов его Семьи жив, не верьте — все они мученики.»

Вскоре после февральской революции 1917 года митрополиту Макарию (ныне Святитель Макарий (Невский), беззаконно удаленному с Московской кафедры "временным правительством", было чудное сонное видение:
«Вижу я поле. По тропинке идет Спаситель. Я за Ним и все твержу: — Господи, иду за Тобой!
А Он, оборачиваясь ко мне, все отвечает:
— Иди за Мной!
Наконец подошли мы к громадной арке, разукрашенной цветами. На пороге арки Спаситель обернулся ко мне и вновь сказал:
— Иди за Мной!
И вошел в чудный сад, а я остался на пороге и проснулся. Заснувши вскоре, я вижу себя стоящим в той же арке, а за нею со Спасителем стоит Государь Николай Александрович. Спаситель говорит Государю:
— Видишь в Моих руках две чаши: вот эта горькая для твоего народа, а другая сладкая для тебя.
Государь падает на колени и долго молит Господа дать ему выпить горькую чашу вместо его народа. Господь долго не соглашался, а Государь все неотступно молил. Тогда Спаситель вынул из горькой чаши большой раскаленный уголь и положил его Государю на ладонь. Государь начал перекладывать уголь с ладони на ладонь и в то же время телом стал просветляться, пока не стал весь пресветлый, как светлый дух. На этом я опять проснулся.
Заснув вторично, я вижу громадное поле, покрытое цветами. Стоит среди поля Государь, окруженный множеством народа, и своими руками раздает ему манну. Незримый голос в это время говорит: «Государь взял вину русского народа на себя, и русский народ прощен!»»
Из любви к своему народу Государь Николай Второй молитвенно просил Господа переложить на него наказание, заслуженное его народом. Но справедливый Господь так и не дал Царю выпить горькую чашу вместо народа.
Сам Спаситель мира возложил на Государя иной крест; Господь призвал его совершить подобие Своего славного Искупительного подвига, для чего и возложил ему на ладонь раскаленный уголь.
 

Покаянная молитва Святому Царю искупителю Нiколаю


О Святый Царю искупителю Нiколае, услыши ныне многоболезненный вопль насъ, погибающих чадъ Твоихъ, изъ тьмы греха къ тебе, Державному Отцу нашему взывающихъ. Призри милостивно на беды и страданiя наша и Путемъ Спасенiя изведи, яко Хрiстосъ изъ бездны адовой, всемощною твоею молитвою. Понеже согрешихомъ въ слепоте безумiя нашего паче всехъ человекъ на земли: отвергошася Царя Небеснаго и тебе хрiста земнаго Слово Божiе презреша, Помазанниковъ Господнихъ  хулиша, Святое Призванiе Божіе попраша и сатане беззаконiями поработишася. Богу данный Благочестивый Соборный Обетъ верно служить Самодержавнымъ Царямъ изъ Дома Романовыхъ и всенародную Присягу дерзко преступиша, и целованiе Креста и Евангелiя ни во что вмениша. Тебе же, Помазанника Божiя съ царственною супругою Александрою, чадами Твоими: Царевичемъ Алексiемъ, Царевнами Ольгою, Татiаною, Марiей и Анастасiею, верными другами и слугами твоими, иудиной изменой въ руцы сыновей діавола на оклеветаніе, поруганiе и пропятiе предали еси. Сего ради, начатъ Господь отсту;пниковъ въ Разумъ Истины лютыми скорбями приводити и подъ иго жидо;вское Россiю отдалъ еси. Дабы познали люди Русскiе, како Бога и Помазаника Его отвергатися, а дiавола и клевретъ сатаниныхъ слушати.



О бездна адская паденiя нашего. Коего греха отъ дружбы съ силой темною не соделали, кое нечестiе не сотворили, кое зло въ сердце своемъ не помыслили! Господи Милосердный, помилуй насъ! Ради молитвъ Святаго Царя искупителя Нiколая расторгни окамененныя грехомъ сердца наша и изведи изъ насъ, яко воду живу, слезы покаянiя да услышатъ вси люди Русскiе сокровенный Гласъ Твой, Господи како бо можете служити Царю Небесному, аще бо Царя земнаго предали еси сотворите прежде достойный плодъ Покаянiя за грехи отцевъ вашихъ, омойтеся и очиститеся, исправьте сердца ваша двоедушныя, и уразумейте, яко Россiя безъ Царя, како и человекъ безъ главы, есть тру;пъ смердящiй.



Сего ради, приими, убо Господи, мое Покаянiе, и молитвами Святаго Царя искупителя Нiколая спаси и помилуй всехъ сродникъ моихъ и вся люди Русскiя Благочестивый Соборный Обетъ 1613 года преступившихъ и до ныне преступающихъ, всехъ ненавидящихъ и обидящихъ насъ и творящихъ намъ напасти, и аще возможно есть взыщи, Господи, погибшiя души отцевъ, и братiй, и сестръ нашихъ. Прости неправедно восстающихъ на насъ и не остави погибнути душамъ ихъ, но спаси всехъ, яко Благъ и Человеколюбецъ.