Местные выборы 2020

Александр Приймак
МЕСТНЫЕ ВЫБОРЫ 2020

Через 3 дня – день тишины,
Через 4 – выборы местных органов власти.
Главный вопрос – КТО ЛУЧШЕ?
«Все они – одинаковые» - тезис не для меня.
Итак, вначале чуточку статистики.
https://interfax.com.ua/news/election/696151.html:
"Блок Кернеса - Успешный Харьков" готовы поддержать 45,7% среди тех, кто … определился с выбором. Далее - партия "Блок Светличной Разом!" - 19,6%, "Оппозиционная платформа - За жизнь" - 13,7%, "Слуга народа" - 7,4%.
Остальные партии не преодолевают 5% барьер на местных выборах.
За место мэра вновь мог бы успешно побороться Александр Фельдман. Но ему это не очень-то и нужно. Теперь об остальных.
Неординарная ситуация с партией "Блок Кернеса - Успешный Харьков" – по причине «наличия отсутствия» самого  Кернеса!..
По всем имеющимся сведениям, он находится в Германии, в клинике «Шарите»!
И может в таком неопределённом состоянии неопределённо долго.
По закону – всё «тип-топ». А по уму? – Вряд ли.
Лично я не стал бы голосовать за личность, находящуюся в неопределённом состоянии здоровья неопределённо долго.
Кто остаётся?
Трое - "Блок Светличной Разом!", "Оппозиционная платформа - За жизнь", "Слуга народа».
Однако, после позорной истории с попыткой Медведчука давления на свободу слова ("Називати Медведчука "сином поліцая" суд не заборонив"; Книгу "Справа Василя Стуса", в якій як адвокат поета фігурує нардеп і кум Володимира Путіна – Віктор Медведчук, після рішення суду на користь останнього розкупили впродовж години) вопрос о выборе людей от этой партии для приличных избирателей не стоит!
Кто ещё?
Уже двое - "Блок Светличной Разом!" и "Слуга народа».
Несмотря на определённые надежды к партии В.А.Зеленского, отмечаю, что партия "Слуга народа» в Харькове не смогла надлежаще сорганизоваться. Иначе трудно было бы объяснить, зачем выдвигать одну им ту же кандидатуру сразу в два Совета – городской и областной?..
Посему единственной силой, альтернативной партии давно отсутствующего в городе Кернеса, является "Блок Светличной Разом!".
Тем более что в этом блоке, кроме её самой, по крайней мере, есть ещё два бойца, положительно характеризуемые нормальной, с моей точки зрения, общественностью.  Это кандидат в мэры – Игорь Черняк ("И если с Геннадием Кернесом все понятно, и в его случае есть объективные причины, то что другие кандидаты? Остальные молчат! Хотя я думаю, что получилась бы интересная дискуссия", - отметил Игорь Черняк) и кандидат в депутаты горсовета Дмитрий Булах.
Удачного нам всем выбора и его последствий!



МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020

Через 3 дні - день тиші.
 Через 4 - вибори місцевих органів влади.
Головне питання - ХТО КРАЩЕ? «Всі вони - однакові» - теза не для мене.
Отже, спочатку трішки статистики.
 https://interfax.com.ua/news/election/696151.html: "Блок Кернеса - Успішний Харків" готові підтримати 45,7% серед тих, хто ... визначився з вибором. Далі - партія "Блок Світличної Разом!" - 19,6%, "Опозиційна платформа - За життя" - 13,7%, "Слуга народу" - 7,4%. Решта партій не долають 5% бар'єр на місцевих виборах. За місце мера знову міг би успішно поборотися Олександр Фельдман. Але йому це не дуже-то і потрібно. Тепер про інших.
Неординарна ситуація з партією "Блок Кернеса - Успішний Харків" - через «наявності відсутності» самого Кернеса! .. За всіма наявними відомостями, він знаходиться в Німеччині, в клініці «Шаріте»! І може в такому невизначеному стані невизначено довго. Згідно із законом - все «тіп-топ». А по розуму? - Навряд чи. Особисто я не став би голосувати за особистість, що знаходиться в невизначеному стані здоров'я невизначено довго.
Хто залишається?
Троє - "Блок Світличної Разом!", "Опозиційна платформа - За життя", "Слуга народу».
Однак, після ганебної історії зі спробою Медведчука тиску на свободу слова ( "Називати Медведчука" сином поліцая "суд не заборонив"; Книгу "Справа Василя Стуса", в якій як адвокат поета фігурує нардеп і кум Володимира Путіна - Віктор Медведчук, після рішення суду на користь останнього розкупил впродовж години) питання про вибір людей від цієї партії для пристойних виборців не стоїть!
Хто ще?
Вже двоє - "Блок Світличної Разом!" і "Слуга народу».
Незважаючи на певні надії до партії В.А.Зеленского, наголошую, що партія "Слуга народу» в Харкові не змогла належним чином зорганізуватися. Інакше важко було б пояснити, навіщо висувати одну їм ту ж кандидатуру відразу в двох Рад - міської та обласної ?. .
Тому єдиною силою, альтернативною партії давно відсутнього в місті Кернеса, є "Блок Світличної Разом!". Тим більше що в цьому блоці, крім її самої, по крайней мере, є ще два бійця, позитивно характеризуються нормальною, з моєї точки зору, громадськістю.
Це кандидат в мери - Ігор Черняк ( "І якщо з Геннадієм Кернесом все зрозуміло, і в його випадку є об'єктивні причини, то що інші кандидати? Решта мовчать! Хоча я думаю, що вийшла б цікава дискусія", - зазначив Ігор Черняк) і кандидат в депутати міськради Дмитро Булах. Вдалого нам всім вибору і його наслідків!



.