Школьное сочинение - П. Кальдерон драма Життя - це

Аня Курин
Що робить людину Людиною, або як не стати звіром
 Я гадаю, що не кожен розмірковував, яким чином він став людиною, яку багато зараз у відображенні дзеркала і взагалі, як ми стаємо тими чи іншими людьми в майбутньому?
 Є версія, що ми сталися від приматів, мавп, але ми ж відрізняємось від них. У нас є мозок, завдяки якому ми можемо розмовляти, мислити, робити якісь дії, нести відповідальність. Але іноді люди цього не можуть або не хочуть робити і їх прирівнюють до якогось звіра. Адже така людина, як звір, не робить нічого окрім різних рефлексів та інстинктів. Людину ж виховують з самого дитинства. Батьки виховують свою дитину в надії, що вона стане культурно., ввічливою, доброю, здатну на допомогу іншим. Цій дитині повинні приділяти увагу, надавати ласку та піклуватися про неї. І тоді, може вона, маючи бажання і виросте справжньою людиною.
 Видатний письменник Педро Кальдерон пише драму "Життя - це сон". В ній ми бачимо, як Сехисмундо - справжній принц - живе в ув'язненні під замком до свого повноліття. Він бачив та розмовляв лише з однією людиною. Бідолашний принц був позбавлений всього, окрім власного життя. Адже за віщуванням зірок, король побоявся приниження і горя від сина, коли той стане дорослим. Але батькові потрібно було вибрати спадкоємця, щоб передати корону. І перед цим, король вирішує перевірити свого сина та випробувати його. Проте дізнавшись, що він, Сехисмундо - принц, який прожив частинку свого життя у вежі, позбавлений піклування батьків, виявляє жорстокість і некерованість своїх емоцій. І принц знов потрапляє до в'язниці, де йому кажуть, що це був лише сон. Через якийсь час, Сехисмундо звільняє народ. А він сам вирішує стати милосердним, добрим і, замість того, щоб при наступній зустрічі з батьком вбити його, принц обіймає свого батька. Цим він змінює свою долю, замість того, щоб стати звіром та тираном, Сехисмундо обирає людяність.
 Якщо ми перестаємо відчувати красу, цінувати дружбу і любов, піклуватися один про одного і про свою планету, то все, що ми зробили, все що дала нам природа, що з цим станеться і що станеться з нами? Бути готовим завжди допомагати, відчувати життя, почуття, кохання, любов до кожного - ось що означає бути людиною!