О роли Личности в социуме

Юджин Папуша
Есть герои в наше время?
Конечно, есть! - скажете вы.
Герои, которые сражаются на востоке страны с остатками посткоммунистической гидры уничтожившей 40 млн. человек в концлагерях...
Герои в стране, отдавших жизни на Майдане ...
Есть псевдогерои, о которых мы слышим из СМИ ...
Есть герои, о которых мы не знаем, к сожалению, но которые себя таковыми не считают, потому что они понимают пословицу: «Не трогайте идолов, потому позолота останется на пальцах».
Есть люди, которые живут идеей самураев: «Делай как надо, а там - как будет!»

Но, кто такой - герой?

Возможно - это человек, который не может жить меняющимися социально приведенным ценностями мощного коллективного бессознательного, а духовными ценностями, которые он не просто проповедует с амвона, а воплощает их в социум и не только в критическую минуту?

Возможно - это человек, который поняли сентенцию: «Самая большая победа - это победа над собой!»

Думаю, правильнее будет их назвать Личностью. Героями их назовет (или не назовет) - Его Величество Время, не раз сбрасывавшего кумиров с пьедестала в пропасть Брута ... Не все выдерживали этот груз, потому что серая масса притягивает Личность со всей ужасной цепкостью дрожжевого грибка. Ведь задача Личности невероятно тяжелая - не опуститься до плинтуса, а поднять эту массу до своего уровня, тождественна задачи Атланта, который держит Небо на своих руках!

Личности видно издалека, как радугу на небе, от нее идет что-то такое, что люди говорят: «Какой-то необычный человек».

Личности - гвоздь, мешающй ягодицам обывателя уютно отдыхать, поглощая чипсовый суррогат хлеба насущного, а не наДсущного.

Личности всегда двигали человечество, платившего им неблагодарностью, как минимум. Потому обывательское большинство - инертно и, как ни хлопай по ее огромной массе ладонью, или, не бей ее океан плетьми, как по приказу персидского царя Ксеркса за то, что шторм разрушил его переправу для вторжения в Грецию – эта масса не сдвинется с места!

Но большинство бывает и агрессивным, когда она убила камнями пророка Заратустру, распяла сына Божьего, который пришел переполюсовать коллективное бессознательное со знака «минус» на «плюс!»

Вот сейчас пришло время сказать, что Личности бывают со знаком «минус» и со знаком «плюс».

Минус-Личности работают инволюционном или революционно, когда ситуация не созрела и результат не лезет ни в какие ворота!

Плюс-Личности работают на эволюцию, но этого мало потому что они срабатывают только когда человечество созрело, потому как палками в Рай не загонишь! Начинается «сопромат» - сопротивление материала, или коллективные социальное сопротивление социума, тем более агрессивнее, чем больше на него давить!

В идеале, каждый из нас может быть плюс-личностью, безвозмездно отдавая свои таланты на благо эволюции не в виде «благих намерений, которыми мостят дорогу, ведущую в Ад», а в виде ежесекундных бесплатных благих Поступков во имя человечности, с которых потом складывается удивительная красивая Книга Жизни, которую каждому дают прочитать Сияющие Сущности при Большом Переходе...

Ведь красота виднее на безобразном!

«Почему бесплатно?» - спросите вы. Да потому, что добро совершенное ради благодарности - сделка, которая возможна только с Лукавым, но не с Богом!

Личность, это человек который воплощает мысль в материальность: «Жизнь всегда движется в сторону сильной мысли» (Будда) несмотря понимания сентенции: «Попробуйте изменить себя, и вы поймете насколько ничтожными ваши шансы изменить других».
Личность, это человек, который имеет руки чистыми, как душу, понимая, что «Все беды человека за то, что она гонится за невечные ценностями» (Будда).
Личность мы не всегда можем понять, потому часто великие люди ходят по миру незаметно и говорят на "другом" языке ...
Но встречи с такими людьми мистические, которые тайно изменяют нечто в жизни в смысле самого этого слова: «мистика» (от греч. ;;;;;;;; «скрытый, тайный»). Все мы знаем, что в нашей жизни есть место мистике и ее неразрывной связи с нами, гениально подметил Игорь Губерман:

Слова - лишь символы и знаки
того ручья с бездонными дном,
который в нас течет во мраке,
и о совсем журчит ином...

Ибо тот, кто отрицает Божье провидение - имеет неожиданно болезненно с ним столкнуться лбом в Кривом Зеркале Бытия...Почему в Кривом? Да потому что каждому из нас свойственен свой тип искажения реальности...

Личности отмечены их Крестом, который им нести ради человечества ... Потому что жизнь всегда проявлена в эволюционном движении, остановка в ней - смерти подобна. Поэтому Личности живут словам В. Высоцкого:

Лучше гор могут быть только горы
на которых еще не бывал!

Да, горы для них не метафора! Они воздвигают свои мысли на вершинах достижений человечества для того, чтобы человечество имело притягательные ориентиры, которые существуют в разных измерениях: книги, музыке, поэзии и т.д. ... Чтобы, когда человечество достигнет этих вершин, а затем появились новые ориентиры.
Личности, это яркие мгновения на Божьем полотне Вселенной, потому, что:
«Ничто не происходит зря, все является подготовкой к следующей сцене» - сказал Лао Цзы. Даже когда Личности сгорают - они освещают Мрак!

Но мы же помним, как активно сопротивляется стагнирующая серость - Личности? Это четко сформулировал У. Черчилль: «Хватит пяти минут с рядовым избирателем, чтобы разочароваться в демократии. Демократия - не лучший строй ... Но лучшего я не знаю!». Может поэтому так часто тянет «человека несовершенную» диктовать свою волю другим?
С Личностью это не проходит, например, с поэтом Стусом!

В любом шуме есть тихие дирижеры! Поэтому так основательно искажают сознание людям СМИ и ТВ ... Но «Всякий кризис начинается с упорной игнорирование реальности» (Авессалом Подводный).

«Каким богам молитесь?» - спрашивали всегда раньше.

В мире много Богов и религий, но, по-моему, лучше всего сказал Далай-лама:
«Я считаю, что действительно настоящая религия - это доброе сердце!»

МОЛИТВА О ПОДАЯНИЯ

Дай Бог, прожить, а не мудрствуя лукаво ...
Дай Бог, понятий все сложное в простом ...
Дай Бог, тебя увидеть в малом ...
Дай Бог, принять, пока мы всё поймём ...

Дай Бог, сберечь поэтов и художников,
артистов, музыкантов, всех творцов!
Дай Бог, нам просвет безбожников
и вызвать стыд в подлецов ...

Дай Бог, осилит свыше откровения
и часть, хотя бы, высказать стихом ...
Дай Бог, осилит позу, искушения
пророком быть в Отечестве своем ...

Дай Бог, нам победить сомнения ...
Дай Бог, творящий добро с тобой вдвоём!

© Copyright: Юджин Папуша

Но счастье - это когда Бога благодаришь чаще просишь! И
«Невозможно идти к Богу, переступив человека» (Антоний Сурожский).

Личность прекрасно понимает разницу между Добром и Злом, определение которым пытался найти еще Сократ в своих диалогах.

О, сладость Вечного Добра!
Вот почему в нем черви зла ...
В Зла единственная суть -
Оно к Добру окольный путь ...

© Copyright: Юджин Папуша

Так что такое Добро, если его так по-разному его понимают люди?

Кто-то кладет добро себе в кошельке, зная, что в мире есть огромное количество голодающих, не видя в упор что «На последнем костюме форуме карманов» Это было доказано олигарху, когда он рвался в Рай, а его не пустили.

- Почему? Я столько построил зданий, создал дворцов, отстроил храмов ... - возмущался он у ворот, - это ошибка, пойди уточни!

Архангел ответил:
- Мы тут посовещались и решили отдать вам деньгами!

Кто-то творит Добро незаметно:

Добро о всем содеянного молчит.
А Зло - в добродетели кричит.

«Жить ценой жизни других и есть настоящее зло» Исходя из этого: Добро - это жизнь!
В копилке Личностей есть и такие идеи, которые сохранят жизнь человечеству, сделав бессмысленной ядерное оружие, чтобы народы могли мирно развиваться, не тратя огромные средства из ограниченных ресурсов Земли приближаясь к Апокалипсису красной марсианской пустыни, отшатнувшись от точки бифуркации:

Ни шагу назад!
Над пропастью - зад!

Чтобы народы не выбирали между свободой и хлебом, ибо, как сказал Степан Бандера:

«Когда между хлебом и свободой народ выбирает хлеб, он теряет все, в том числе и хлеб. Если народ выбирает свободу, он будет иметь хлеб, выращенный им самим и никем не отобранный!»

А такое свобода?

Это не риторический вопрос, который для себя каждый решает по своему усмотрению на своем уровне развития.

Свобода по определению Бенедикта (Баруха) Спинозы это: «Свобода - это осознанная необходимость». То есть - принудительность. Но разве это - свобода? В тоталитарном обществе - да! Частично принудительность уменьшается в демократии, но есть тонкая грань и если ее пересечь - мы получим ее извращение,  всплеск насилия, как сейчас в 2020 в движении в некоторых странах за рубежом, когда большинство стала агрессивным ради демагогических призывов, как когда-то в древнем Риме: « Хлеба и зрелищ!»
 
То есть свобода материалиста заканчивается там, где начинается свобода другого материалиста. Поэтому такая свобода часто является причиной войн от кухни дома до войн меж государствами.

Свобода верующего ограничена догматами веры. Такая свобода не раз приводила к кострам, религиозному терроризму, крестовым походам, джихаду...

Свобода духовного человека ограничена только его любовью. То есть получается, что свобода - это дух человека, творчески воплощенный им ради эволюции человечества.
По-разному видело человечество развитие социума от идеального государства Платона до современных взглядов политиков, но воз и ныне там ...

Эту проблему обозначил еще В. Черчилль:

«Отличие государственного деятеля от политика в том, что политик ориентируется на следующие выборы, а государственный деятель - на следующее поколение! "Elegant New York", "У. Черчилль», 1 ч http://elegantnewyork.com/winston-churchill-1/ . Author Eugene Papusha: http://elegantnewyork.com/author/evgen-papusha/

Личность у власти является именно тем государственным деятелем, который думает о будущем народа, стремясь к развитию социума всеми своими силами и высоким интеллектом помноженного на духовность...

Но когда человечество в упор не слышит Личность, оно накапливает бремя своих злоупотреблений, которые переходят в «злокачество» и тогда Небо решает этот вопрос ребром, как когда-то Александр Македонский разрубил мечом запутанный Гордиев узел, который никто не мог распутать! Тогда надвигаются эпидемии, землетрясения, войны - Земля стряхивает паразитов ... Так сжигается Карма народов...

Не всем дано быть Личностью в мировом масштабе, это нелегкий Божий Дар. А его не разбрасывают, как бисер ...!

Поэтому Личность не имеет права отвергать Божий дар, зарывать его в землю.

Но каждый человек имеет его искорку и может внести его к тепло от душевного до духовного. К человеку внимательно присматриваются свыше и воздают не по вере, а по духовному уровню, который или развивают, или отрабатывают потомки.

Поэтому всегда понимайте, что от жизни можно брать все, но на выходе - касса!

Поэтому китайцы придумали Фень Шуй. Но существует не только социальный Фень Шуй. Существует духовный.

О чем я?

А о том, что надо гармонично вписываться в законы Божьи, не нарушая их слоном в посудной лавке, потому что это карается, как собака - палкой если он не понимает!
Самая высокая цель человека, смысл жизни - в его эволюции, тогда человек становится со-автором Бога в эволюции предоставленного ему окружающей среды и он имеет шанс перейти на более высокий уровень еще при жизни ...

Иначе ждет жизнь в клетке ... А разве это жизнь?

Но если Бог дает по эволюционному уровню – тогда перейдем к главному.
Эволюционный уровень человека тесно связан с осознанием Солнца принципа и обработкой Солнца.

1-й уровень проработки Солнца: на этом уровне полное отсутствие эволюционного сознания и дифференциации собственной психики человек становится марионеткой Кармы и собственного подсознания; его поступки не являются осознанными, а воля диктуется Эгрегор и подсознанием.

2-й: человек уже в состоянии различать свои солнечные и лунные влияния (потребности и намерения), балансировать их и это позволяет осознанно подойти к проблеме поиска своего места в мире. Однако и на этом уровне человек остается марионеткой кармы, поскольку его волей полностью владеет Эгрегор.

3-й: человек психологически или религиозно осознает в себе высшее и низшее начала и получает возможность выбора эгрегора, которому он будет служить. Теперь уловив соответствующий импульс он говорит: «А это я делаю по повелению Божию»

4-й: человек частично видит кармические последствия своих волевых актов и начинает разбираться в структуре Кармы, эгрегоров и программах, связанных с ними, а также в собственном подсознании. Резко возрастает его реализационная власть и, соответственно, требования к точности и тонкости воздействия на мир; в определенный момент качественно меняется характер его волевых актов, которые все больше становятся актами чистого внимания (тогда Эгрегор получает от человека более точную информацию и возможность наиболее тонкого воздействия на ситуацию), а выбор сводится к выбору направления внимания. Это уровень планетарных Личностей.

Проработка Солнца тесно связана с увеличением истинной свободы воли, которая на 1-м и 2-м уровнях иллюзорна, а на 3-м и 4-м уровнях становится свободой творческого участия в процессе эволюции Вселенной.

Принцип власти продолжает принцип свободы: первый надо понимать в двух смыслах: власть над миром и над собой, которые тесно связаны.

Можно выделить 4 уровня власти:

1-й уровень: человек - раб своих желаний и уровень власти над собой ничтожно мал. На этом уровне внутренняя жизнь человека для него невидима, а внешняя картина мира - иллюзорна. Такие люди не участвуют из-за ненадежности в кармических программах.

2-й уровень: человек получает незначительную власть над собой сначала за счет простого подавления одиозных, с его точки зрения, программ подсознания. Характерной особенностью самосознания является, с одной стороны, отделение эгоистических программ от программы достижения определенной внешней силы, на которую направлена вся воля человека, а с другой стороны - абсолютная и некритическое принятие этой внешней цели, как императивно выраженной судьбе (судьбы). На этом уровне человеку могут поручить отдельную кармическую программу и дать область для ее осуществления, но его сознательного согласия на это Эгрегор не спрашивает, имплантируя вместо этого в глубины подсознания соответствующую цель.

3-й: человек начинает разбираться в природе власти, к нему начинает доходить, что все его психика связана и осознаваемые высшие цели не его собственность, а сгенерированные с участием эгрегора в рамках эволюционной программы. На этом этапе получает намек на реализационную власть и в какой-то степени формирует свои идеалы и высшие цели. Одновременно приходит ощущение связи между внутренним и внешним миром и ключи к методам воздействия на внешний мир путем внутренней работы, принципиально меняет характер власти человека над миром: постепенно формируется знание о магической силы мысли.

4-й: человек получает доступ в глубины подсознания и начинает разбираться в хитросплетениях кармических программ вокруг него. На этом этапе видение их структур позволяет ему незначительными энергетическим воздействиями производить очень большие изменения во внешнем и тонком мире (по собственной инициативе вмешиваясь в чужую карму, влиять на любые эгрегоры, изменять тонкие структуры и т.д.). Это уровень планетарных Личностей.

Но и получает он соответственно уровня ошибок.

Человек Солнца у которого оно стоит сильнее других планет, отличается большой авторитарностью. Его честолюбие не остается безрезультатным, даже если он не добьется (редко) существенных постов и результатов, то все равно будет пользоваться уважением окружающих. В то же время Солнце является Планетой внешнего проявления и потому цели и задачи всегда носят конкретно-практический характер. Жизнь человека Солнца может быть расписана Эгрегором по минутам. Он постоянно участвует в достаточно жестких кармических программах, над которыми он на среднем эволюционном уровне не властен (он скажет: обстоятельства сильнее меня), а на высоком эволюционном уровне сам оказывается достаточно жестким. Это обычное положение для сильных мира сего: диктаторов, властителей, больших начальников, лидеров общества с жестким личным эгрегором. На низком уровне это может быть слуга, свято исполняющая волю своего господина и пренебрегающий своей собакой; на высоком уровне этот человек может быть кем угодно, но все равно он будет транслировать императивную волю своего Эгрегора, и вы сможете его принять и последовать за ним или уйти в другую сторону - третьего здесь не дано.

Ситуация Солнца - на ее участников давят конкретные жизненные обстоятельства, заставляя к конкретной активности. Это вариант жесткой кармической программы, которая оставляет участникам (как кажется) мало свободы воли, в действительности это не совсем так - расстановка акцентов и отношение к происходящему всегда определяется самим человеком.

Ситуация Солнца низшей октавы: театр военных действий, арестант в тюрьме, подсудимый на суде низшей октавы, школьник на уроке.

Ситуация Солнца более высокой октавы связана уже не только с внешним давлением обстоятельств и с внутренним давлением (вдохновение).

Ситуация Солнца высокой октавы не видна, потому что связана с прямой работой в Эгрегоре.
В зависимости от своего эволюционного развития, широты сознания и уровня видения, он может только догадываться о своей работе в Эгрегоре, или ее видеть, но чувство ответственности за свои решения есть всегда!

Творящему  - да откроется!


........................ПРО РОЛЬ ОСОБИСТОСТІ В СОЦІУМІ. ДІЗНАЙТЕСЯ ХТО ВИ ..

Чи є герої в наш час?
Звичайно, є! - скажете ви.
Герої, які б'ються на сході країни з залишками посткомуністичної гідри ...
Герої в країні, які віддали життя на Майдані...
Є псевдогерої, про які ми чуємо зі ЗМІ...

Є герої, про яких ми не знаємо, на жаль, але які себе такими не вважають, бо вони розуміють прислів: «Не чіпайте ідолів, бо позолота залишиться на пальцях». Є люди, які живуть ідеєю самураїв: «Роби як треба, а там - як буде!» Але, хто такий - герой? Можливо - це людина, яка змогла жити не мінливими соціально наведеними цінностями потужного колективного несвідомого, а духовними цінностями, які вона не просто проповідує з амвона, а втілює їх в соціум і не тільки в критичну хвилину? Можливо - це людина, яка зрозуміли сентенцію: «Найбільша перемога - це перемога над собою!» Гадаю, правильніше буде їх назвати Особистістю. Героями їх назве (чи не назве) – Його Величність Час, який не раз скидав кумирів з п'єдесталу у прірву Брута...

Не всі витримували цей тягар, бо сіра маса притягує Особистість з усією жахливою чіпкістю дріжджового грибка. Адже задача Особистості неймовірно тяжка – не опуститися до плінтуса, а підняти цю масу до свого рівня, тотожна задачі Атланта, який утримує Небо на своїх руках! Особистості видно здалеку, як веселку на небі, від неї йде щось таке, шо люди кажуть: «Якась незвичайна людина». Особистості – цвях, що заважає сідниці обивателя затишно відпочивати, поглинаючи чіпсовий сурогат хліба насущного, а не наДсущного. Особистості завжди рухали людство, яке платило їм невдячністю, як мінімум. Бо обивательська більшість - інертна і, як ні ляскай по її величезній масі долонею, або, що не бий її океан батогами, як за наказом перського царя Ксеркса за те, що шторм зруйнував його переправу для вторгнення до Греції - вона не зрушиться з місця!

Але більшість буває і агресивною, коли вона вбила камінням пророка Заратустру, розіп'яла сина Божого, який переполюсував Колективне Несвідоме з мінуса на плюс!

Ось тут час сказати, що Особистості бувають зі знаком «мінус» і зі знаком «плюс». Мінус-Особистості працюють інволюційному або революційно, коли ситуація не дозріла і результат не лізе ні в які ворота!

Плюс-Особистості працюють на еволюцію, але цього замало тому, що вони спрацьовують тільки коли людство дозріло, бо палицями у Рай не заженеш! Починається «сопромат»- опір матеріалу, або колективний соціальний опір соціуму, тим більш агресивніший, чим більше на нього давити!

В ідеалі, кожен з нас може бути плюс-особистістю, безоплатно віддаючи свої таланти на благо еволюції в вигляді не «благих намірів, якими мостять дорогу, що веде в Пекло», а у вигляді щосекундних безоплатних благих Вчинків в ім'я людяності, з яких потім складається дивовижна красива Книга Життя, яку кожному дають подивится Осяяні Сутності при Великому Переході. Адже краса видніше на потворному!
«Чому безоплатно?» - запитаєте ви. Та тому, що добро скоєне заради вигоди - угода, яка можлива тільки в Лукавим, але не з Богом! Особистість - це людина котра втілює думку у матеріальність: «Життя завжди рухається в бік найсильнішої думки!» (Будда) не зважаючи розуміння сентенції: «Спробуйте змінити себе, і ви зрозумієте наскільки нікчемними є ваші шанси змінити інших!»
Особистість, це людина яка має руки чистими, як душу, розуміючи, що «Усі біди людини через те, що вона женеться за невічні цінностями!» (Будда).
Особистість ми не завжди можемо зрозуміти, тому часто-густо великі люди ходять по світу непримітно і розмовляють на "іншій" мові ... Але зустрічі з такими людьми містичні, котрі таємно змінюють щось в житті в сенсі самого цього слова: «містика» (від грец. ;;;;;;;; «прихований, таємний»).
Усі ми знаємо, що в нашому житті є місце містиці і її нерозривному зв'язку з нами, що геніально підмітив Ігор Губерман:

Слова — лишь символы и знаки
того ручья с бездонным дном,
который в нас течёт во мраке,
и о совсем журчит ином.

Бо той, хто заперечує Боже провидіння – має зненацька болісно з ним зіштовхнутися лобом у Кривому Дзеркалі Буття…Усе ходить по Колу - Зодіакальному! Як астролог я на всі 100% стверджую цю сентенцію, бо регуярно бачу у натальних картах, як хазяї карти, а потім їх діти - відробляють скоєне!
Особистості відзначені їх Хрестом, якій їм нести заради людства…Бо життя завжди проявлена в еволюційному русі, зупинка в ній - смерті подібна. Тому Особистості живуть словами В. Висоцького:
Лучше гор могут быть только горы
на которых еще не бывал!

Так, гори для них не метафора! Вони встановлюють свої думки на вершинах досягнень людства для того, щоб людство мало притягальні орієнтири, котрі існують у різних вимірах: книги, музиці, поезії, тощо…Щоб настав час, коли людство досягне цих вершин, а потім з’являться нові оріентири.

Особистості, це яскрава миттєвості на Божому полотні Всесвіту, тому, що: «Ніщо не відбувається даремно, все є підготовкою до наступної сцени!» - сказав Лао Цзи.
Але ми ж пам'ятаємо, як активно чинить опір стагнуюча сірість - Особистості? Це чітко сформулював У. Черчілль: «Досить п'яти хвилин з рядовим виборцем, щоб розчаруватися в демократії. Демократія не найкращий устрій… Аде кращого я не знаю!». Часто густо у більшості знижені адаптивні та когнітивну здібності і вона лежить сірому великим валуном на шляху дінамічних перетворень соціуму якій існує тількі у дінамиці розвитку, тобто у САМОУДОСКОНАЛЕННІ!
А якщо людина відкидає цей процес - іі удосконалюютьі згори.... А це вже не плавний процесс, а дуже болісний, як грім серед ясного неба! І людина - в стресі у кращому випадку, у середньому - у шоці, у гіршому - руйнується психіка.... І така людина йде у рознос і також діє з оточующім середовищем, інволюціно знищуючи усе навкруги. Ви пам'ятаєте тотожність інволюції-революції?!
Саме тому так часто тягне «людину недосконалу» диктувати свою волю іншим... Щоб оточення жило за його скам 'янілими правилами.....
З Особистістю це не проходить, як наприклад, з поетом Стусом!

У будь-якої галасу є тихі диригенти!

Тому так ґрунтовно викривлюють свідомість людям ЗМІ та ТВ…Але «Всякий криза починається з наполегливої ігнорування реальності!» (Авессалом Підводний). Тому, чим довше ігноруєте дійсність – тім страшніше криза!

«Яким Богам молитесь?» - питали завжди раніше.
Більшість людства живе в зовнішньому світі і люди приходять в світ приходять ззовні, всередині не народжуються. Уже в давнину людям була дана релігія через стан езотериків - жерців. Але не всі могли сприймати високі ідеї і доводилося їх реалізовувати в культах

На початку н.е. почалася розробка теології, як науки обґрунтування і апологетики захисту існування Бога.
Були 2 етапи:
1. все язичницьке було відкинуто
2. розробка християнської філософії на основі Платона і неоплатонізму.

У IX столітті з'являється схоластика, підганяти все під вчення Аристотеля.
«Дрібна філософія піддає людину до матеріалізму, а глибока - до Бога» Френсіс Бекон. Його учень Гоббс перейшов до повного матеріалізму.
Надалі традиція містерій відродилася розенкрейцерами, масонами, тамплієрами.

У кожній релігії існує її езотерична основа:
1. в іудаїзмі - Каббала
2. буддизмі - ламаїзм
3. індуїзм - тантризм
4. іслам - суфізм
5. матеріалізм - вчення Реріхів

Вчення гностиків намагалося об'єднати християнство і езотерику. «Гнозис» - знання (вище віри, щоб вірити - треба знати).

Багато є Богів і релігій, але, як на мене, найкраще сказав Далай-Лама:
«Я вважаю, що дійсно справжня релігія - це добре серце»

Молитва о подаянии

Дай Бог, прожить, не мудрствуя лукаво…
Дай Бог, понять все сложное в простом…
Дай Бог, тебя увидеть в малом…
Дай Бог, принять, пока мы всё поймём…

Дай Бог, сберечь поэтов и художников,
артистов, музыкантов, всех творцов!
Дай Бог, нам просветить безбожников
и вызвать стыд у подлецов...

Дай Бог, осилить свыше откровения
и часть, хотя бы, высказать стихом…
Дай Бог, осилить позу, искушения
пророком быть в Отечестве своем…

Дай Бог, нам победить сомнения…
Дай Бог, творить добро с тобой вдвоём!
 
© Copyright: Юджин Папуша

Але щастя - це коли Бога дякуєш частіше ніж просиш! І «Неможливо йти до Бога, переступивши людину!» (Антоній Сурожський).

Особистість прекрасно розуміє різницю між Добром і Злом, визначення якому намагався знайти ще Сократ у своїх діалогах.

О, сладость Вечного Добра!
Вот почему в нем черви зла…
У Зла единственная суть –
Оно к Добру окольный путь...

Так що таке Добро, якщо його так по-різному його розуміють люди?
Хтось кладе добро собі у гаманці, знаючи, що в світі є величезна кількість голодуючих, не бачачи впритул що «На останньому костюмі немає кишень!» Це було доведено олігархові, коли він рвався в Рай, а його не пустили.
- Чому? Я стільки побудував будівель, створив палаців, відбудував храмів ... - обурювався він біля воріт, - це помилка, піди уточни!
Архангел йому відповів: - Ми тут порадилися і вирішили віддати вам грошима!

Хтось творить Добро непомітно:

Добро о всем содеянном молчит.
А Зло – о добродетели кричит.

«Жити ціною життя інших і є справжнє Зло!» Виходячи з цього: Добро - це життя!

У скарбничці Особистостей є й такі ідеї, які збережуть життя людству, зробивши безглуздою ядерну зброю, щоб народи могли мирно розвиватися, не витрачаючи шалені кошти з обмежених ресурсів Землі наближаючись до Апокаліпсису червоної марсіанської пустелі, відсахнувшись від точки біфуркації:
Ні кроку назад!
Над прірвою – зад!

Щоб народи не обирали між свободою і хлібом, бо, як сказав Степан Бандера:
«Коли між хлібом і свободою народ обирає хліб, він втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний!»

А що таке свобода?
Це не риторичне питання, яке для себе кожен вирішує на свій розсуд на своєму рівні розвитку.
Свобода за визначенням Бенедикта (Баруха) Спінози це: «Свобода - це усвідомлена необхідність». Тобто – примусовість.
Та хіба це - свобода? У тоталітарному середовищі – так! Частково вона збільшується меншується у демократії, але є тонка грань і якщо її перетнути – ми маємо збочений сплеск насильства, як зараз у 2020 р. у русі в деяких країнах за кордоном, коли більшість стала агресивною заради демагогічних закликів, як колись у стародавньому Римі: «Хліба, марихуани та видовищ!»
Тобто свобода матеріаліста закінчується там, де починається свобода іншого матеріаліста. Тому така свобода часто є причиною воєн на кухні вдома до війни між державами.

Свобода віруючого обмежена догматами віри. Така свобода не раз приводила до вогнищ інквізиції, релігійного тероризму, хрестових походів, джихаду...

Свобода духовного людини обмежена тільки його любов'ю. Тобто виходить, що свобода - це Дух людини, творчо втілений їм заради еволюції людства. Свобода може бути тільки Духовною! І ніякої свободи людини на фізичному рівні НЕМАЄ!!! Або ми граємо по правила Божим , або нас висмикують з цього світу:

Світ збереже гомеостаз!
Якщо треба - то й без нас!

По-різному бачило людство розвиток соціуму: від ідеальної держави Платона до сучасних поглядів політиків, але віз і нині там ... Цю проблему окреслив ще У. Черчіль:
 
«Відмінність державного діяча від політика в тому, що політик орієнтується на наступні вибори, а державний діяч - на наступне покоління! "Elegant New York", "У. Черчілль », 1 ч http://elegantnewyork.com/winston-churchill-1/, Author Eugene Papusha: http://elegantnewyork.com/author/evgen-papusha/

Особистість при владі є саме тим державним діячлм, який думає про майбутнє народу, прагнучі розвитку соціуму усіма своїми силами і високим інтелектом тягнучи суспільство мікрокрокам по Спіралі Еволюції... (Є інший шлях - "Вузький шлях" - шлях не по Спіралі, а прямий - до Центру Буття, але він доступний тількі особистостям планетарного рівня).

Існує усвідомлений шлях еволюції:
1. Шлях богословів
2. Шлях садукеїв (погоджують свої погляди під відкриття і не догматизується)
3. Шлях філософії богошукання за допомогою земного розуму, але без внутрішнього духовного контакту
4. Через науку, шляхом сумлінного служіння науці
5. Через мистецтво при служінні суспільству

Всі ці шляхи через талант (талант створює себе сам, геній Особистості завжди пов'язаний з духовним началом). Поки людина працює заради досягнення вершини майстерності, це шлях вгору,  до плюса. Коли приходить усвідомлення, що їм творять - він досягає геніальності.
Найскладніший і вірний - рух до духовного центру і потім підйом по відкритій йому центрально осі ( «Вузький шлях») - шлях прийняття духовного лідерства.

Але коли людство впритул не чує Особистість через яку транслює волю Егрегора, воно накопичує тягар своїх зловживань, котрі переходять у «злоякість» и тоді Небо розв’язує цей вузол руба, як колись Олександр Македонській розрубав мечем заплутаний Гордієв вузол, котрий ніхто не міг розв’язати! Тоді насуваються епідемії, землетруси, війни – Земля струшує паразитів…

Тобто коли править мінус - піраміда людства прямує вершину вниз, це:
Тоталітарні секти, магічні культи, наукові дослідження на знищення людей, філософські системи надлюдини, мистецтво, яке пропагує жорстокість, насильство та ін. Цей шлях приводить до деградації і видалення від духовного центру.

Коли людина закінчує життєвий цикл - то переходить на тонкий план або зі знаком - або знаком +. Це - як рівні у грі: добре пройшов свій рівень - піднявся вище, ні - в Пекло, на низький рівень! Є й ще нижчий - Інфернальний, але це Кінцевий Жах, бо туди не заглядає навіть Божий промінь Логосу!

Тому, суспільство, як я казав, проходить зміну знаків через війни, цивілізації - через катаклізми.

Є інший шлях: перезарядки людства, шлях свідомої відмови від служіння низинному.
Цивілізація не пішла цим шляхом, але людина може зробити це сам!
Від Луки: «Христос: Чи ви думаєте що я прийшов дати мир землі? Не мир я приніс, а меч. У цю ніч будуть двоє в одному ліжку, один візьметься, а один залишиться ». Тобто відділення овець (+) від козлів (-).

Якщо у людини + більше, ніж -, і людина усвідомлює свій вибір в сторону +, як би людина не нагрішив (розп'ятий розбійник поруч з Христом, Марія Магдалина) - він йде вгору, на вищий рівень.
Пасіонарії, Особистості планетарного рівня йдуть не просто до святості, вони пропускають через себе добро і зло. Цей процес страшно загострений і вони відчувають в собі всі суперечності Світу!
У мінус ведуть: почуття гордині, ментального усвідомлення власної значущості, підміна Боголюдини людинобогом.

ФАЗИ ЛЮДСЬКОГО БУТТЯ.

Причина взаємонерозуміння в разнофазності свідомості (мова не йде про рівні, які існують фізичний і душевний). Людина проходить всі фази.

1-я фаза. Інстинктивна.
- «передсвідомість». Освоєння фізичного світу, адаптації, породжує відповідне свідомість і спрямованість на задоволення інстинктів, душа не має потреб і програм.
- На рівні людини це до 1 рік дитини.

2-я фаза. Розвиток підсвідомості на рівні стихійної релігійності, язичництва.
- Існує тяга до магії, астралу, цілительства, знахарства
- На рівні дитини приблизно до 10 років. Їх треба оберігати від негативних зборищ і людей. На цій фазі закритий вихід в тонкий світ і пам'ять про перебування в інших світах. Йде формування астралу («тіла емоцій і почуттів»), є стихійне бажання спілкування з природою.

3-тя фаза. Розвиток свідомості. Період самоствердження, сама войовнича фаза.
- Атеистический період. Людство йде з-під влади релігійних уз і робиться ставка на розум і силу м'язів.
- Другий десяток. Підлітковий період. Ставка на собственни сили. Нігілізм. Як правило, марно відкривати щось, поки сам не усвідомлює. Необхідно прибрати видиме тиск, а тільки вміло підправляти і направляти. У людини в цей період відкривається «центр совісті», тому треба допомагати йому виробляти почуття відповідальності. Особливо звернути увагу на дівчаток з неповних сімей. тому що чреваті ранні контакти.
- Ставка на розум і силу.

4-я фаза. Розвиток підсвідомості.
- монотеїзм
- будівництво каналу підсвідомості, перші сигнали, які людина отримує з підсвідомості.
- 20 - 30 років. Підготовка для включення космічної програми, що включаються в критичні моменти, коли людина втрачає сенс життя і ставить запитання «чому». Якщо не відбувається включення - людина хворіє і йому дається 3 спроби як іспит внутрішнього і зовнішнього порядку. Євангеліє від Луки гл. 13 вірш 6 - 9

5-я фаза. Розвиток надсвідомості.
- творчий розвиток людства, контакти набувають глобального характеру
- 30 - 40 років. Людина включається в космічне ядро. Двосторонній усвідомлений контакт з космічними системами.
- свідомий вибір духовного шляху.

6-я фаза. Об'єднана космічна свідомість.
- майбутнє людства, коли воно буде об'єднано єдиними духовними законами, але важливо, щоб на єдиному напрямку.
- Душа пройшла еволюцію. Повернулася для творення. Людина досягла якогось рівня і віддає свої сили і знання.
- Від 40 років. Останній критичний пік, коли дається останній позив внутрішнього голосу і при відсутності уваги з боку людини, його можуть забрати. Хто не включиться в програму не ввійде в нову еру.

7-я фаза. Боголюдське свідомість.
- Святі. Досягають одиниці.

Отже, не усім дано бути Особистістю у світовому масштабі, це Божий Дар. І цей шлях неймовірно тяжкий, бо постіно така людина під контролем згори на чесність, любов, та милосердя...
Тому цей дар не розкидають, як бісер...!
Тому Особистість не має права відкидати Божий дар. заривати його у землю!

Але кожна людина має його іскорку і може внести її до тепла духовного. До нього уважно придивляються і дають не по вірі, а по духовному рівню, який підносять або відробляють нащадки. Тому завжди розумійте, що від життя можна брати усе, але на виході – каса!

Тому китайці придумали Фень Шуй. Але існує не тільки соціальний Фень Шуй. Існує духовний.

Про що я?
А про те, що треба гармонійно вписуватися у закони Божі, не порушуючи їх слоном у посудній лавці, бо це карається! Найвища ціль людини, сенс життя – в її еволюції, тоді людина стає спів-автором Бога в еволюції наданого їй середовища і має шанс перейти на більш високий рівень ще при житті…

Інакше чекає життя у клітці…

А хіба це життя?

Але якщо Бог дає по еволюційному рівню - тоді перейдемо до головного.
Еволюційний рівень людини тісно пов'язаний з усвідомленням Сонця принципу і опрацюванням Сонця.

1-й рівень опрацювання Сонця: на цьому рівні повна відсутність еволюційного свідомості і диференціації власної психіки людина стає маріонеткою Карми і власної підсвідомості; його вчинки не є усвідомленими, а воля диктується Егрегором і підсвідомістю.

2-й рівень опрацювання Сонця: людина вже в змозі розрізняти свої сонячні і місячні впливу (потреби і наміри), балансувати їх і це дозволяє усвідомлено підійти до проблеми пошуку свого місця в світі. Однак і на цьому рівні людина залишається маріонеткою карми, оскільки його волею повністю володіє Егрегор.

3-й рівень опрацювання Сонця: людина психологічно або релігійно усвідомлює в собі вищу і нижчу початку і отримує можливість вибору егрегора, якому він буде служити. Тепер вловивши відповідний імпульс він говорить: «А це я роблю за велінням Божим».

4-й рівень опрацювання Сонця: людина частково бачить кармічні наслідки своїх вольових актів і починає розбиратися в структурі Карми, егрегор і програмах, пов'язаних з ними, а також у власній підсвідомості. Різко зростає його реалізаційна влада і, відповідно, вимоги до точності і тонкощі впливу на світ; в певний момент якісно змінюється характер його вольових актів, які все більше стають актами чистого уваги (тоді Егрегор отримує від людини більш точну інформацію і можливість найбільш тонкого впливу на ситуацію), а вибір зводиться до вибору напрямку уваги. Це рівень планетарних Особистостей.

Опрацювання Сонця тісно пов'язане зі збільшенням істинної свободи волі, яка на 1-м і 2-м рівнях ілюзорна, а на 3-му і 4-му рівнях стає свободою творчого участі в процесі еволюції Всесвіту.

Принцип влади продовжує принцип свободи: перший треба розуміти в двох сенсах: влада над світом і над собою, які тісно пов'язані.

Можна виділити 4 рівні влади:

1-й рівень влади: людина - раб своїх бажань і рівень влади над собою мізерно малий. На цьому рівні внутрішнє життя людини для нього невидима, а зовнішня картина світу - ілюзорна. Такі люди не беруть участь через ненадійність в кармічних програмах.

2-й рівень влади: людина отримує незначну владу над собою спочатку за рахунок простого придушення одіозних, з його точки зору, програм підсвідомості. Характерною особливістю самосвідомості є, з одного боку, відділення егоїстичних програм від програми досягнення певної зовнішньої сили, на яку спрямована вся воля людини, а з іншого боку - абсолютна і некритичне прийняття цієї зовнішньої мети, як імперативно вираженою долі (долі). На цьому рівні людині можуть доручити окрему кармічну програму і дати область для її здійснення, але його свідомої згоди на це Егрегор не питає, імплантуя замість цього в глибини підсвідомості відповідну мету.

3-й рівень влади: людина починає розбиратися в природі влади, до нього починає доходити, що все його психіка пов'язана і усвідомлювані вищі цілі не його власність, а згенеровані за участю Егрегора в рамках еволюційної програми. На цьому етапі отримує натяк на реалізаційну влада і в якійсь мірі формує свої ідеали і вищі цілі. Одночасно приходить відчуття зв'язку між внутрішнім і зовнішнім світом і ключі до методів впливу на зовнішній світ шляхом внутрішньої роботи, принципово змінює характер влади людини над світом: поступово формується знання про магічної сили думки.

4-й рівень влади: людина отримує доступ в глибини підсвідомості і починає розбиратися в хитросплетіннях кармічних програм навколо нього. На цьому етапі бачення їх структур дозволяє йому незначними енергетичним впливами робити дуже великі зміни в зовнішньому і тонкому світі (за власною ініціативою втручаючись в чужу карму, впливати на будь-які егрегори, змінювати тонкі структури і т.д.). Це рівень планетарних Особистостей.

Але і отримує він відповідно рівня помилок!

Людина Сонця у якого воно стоїть сильніше інших планет, відрізняється великою авторитарністю. Його честолюбство не залишається безрезультатним, навіть якщо він не доб'ється (рідко) істотних постів і результатів, то все одно буде користуватися повагою оточуючих. У той же час Сонце є Планетою зовнішнього прояву і тому цілі і завдання завжди носять конкретно-практичний характер. Життя людини Сонця може бути розписане Егрегором по хвилинах. Він постійно бере участь в досить жорстких кармічних програмах, над якими він на середньому еволюційному рівні не владний (він скаже: обставини сильніше мене), а на високому еволюційному рівні сам виявляється досить жорстким. Це звичайне положення для сильних світу цього: диктаторів, володарів, великих начальників, провідників суспільства з жорстким особистим егрегор. На низькому рівні це може бути слуга, свято виконуюча волю свого пана і нехтує своїм собакою; на високому рівні ця людина може бути ким завгодно, але все одно він буде транслювати імперативну волю свого егрегора, і ви зможете його прийняти і піти за ним або піти в іншу сторону - третього тут не дано.

Ситуація Сонця - на її учасників тиснуть конкретні життєві обставини, змушуючи до конкретної активності. Це варіант жорсткої кармічного програми, яка залишає учасникам (як здається) мало свободи волі, в дійсності це не зовсім так - розстановка акцентів і ставлення до подій завжди визначається самою людиною.

Ситуація Сонця нижчої октави: театр військових дій, арештант в тюрмі, підсудний на суді нижчої октави, школяр на уроці.

Ситуація Сонця більш високою октави пов'язана вже не тільки із зовнішнім тиском обставин і з внутрішнім тиском (натхнення).

Ситуація Сонця високої октави, хоч я знаю, тому що пов'язана з прямою роботою в Егрегорі.

Залежно від свого еволюційного розвитку, широти свідомості і рівня бачення, він може тільки здогадуватися про свою роботу в егрегор, або її бачити, але почуття відповідальності за свої рішення є завжди!

Творить - та вам відкриється!

Астропсихолог-консультант Юджін Папуша