6. Пятнадцать грамм сала

Белая Роза-Таня Маслий
          6. П»ЯТНАДЦЯТЬ  ГРАМІВ  САЛА

Дупадвигун, про кого й мова, дуже любив нишпорити по чужих речах й потроху красти.
А оскільки якийсь час він жив тільки  з сестрою, Доброю Дівчиною, то крав у неї.

Ті продукти, що можна було не тримати на кухні, вона там не клала. Навіть хліб брала у кімнату. Бо й хліб Дупа потроху відрізав, не дивлячись на те, що сестра мала максимум пів буханця, а в нього їх було кілька.
Так точно він потягував усе. І то було йому приємно, бо зажерливість мучила. Дівчина перестала навіть купувати молоко, бо Андрій хоч мав повно свого, але й у сестрине залізе. Гидувала Добра тими заздрісними, давно немитими руками. Тому сама підгодовувала «братика».., хитрувала, цукерки йому давала..; а пізніше крім того всього, ще й почала продукти всі важити, враховуючи все до грама.
Андрій не дуже вже міг щось покрасти – дві, три ложки, бо навіть пів ложки багато важило..! А їсти він хотів, немало…
Тому інколи, не дивлячись на цукерки, що лишала йому сестра…

Якось, Добра переважила невеличкий шматок сала, що лежав у морозилці: не вистарчало 15 грамів…
Коли прийшов Андрій, вона звичайно не робила скандалу, але пригрозила, що тепер всім його друзям і знайомим розкаже, що він вкрав в неї спочатку 35 грамів морської капусти, а тепер 15 … сала.
Андрій не знав, що на це відповісти, він так надіявся, що сестра такої дрібниці не помітить ..!! І у Важливому Зошиті, він нічого про це не писав… А тепер виходить, що всім розкаже..?!?
Та Дупа не вмів ні вибачатись, ні розкаюватись. Його нова погано припасована голова вигадувала лише дурні жарти і надихала задню частину тіла на щось подібне.., чим Дупадвигун безперестану і займався…
 І тільки переляк застряг у скронях: «Навіщо я брав, ті 15 грамів сала..??!!»
(8.08) 23.05.2017р.

Біла Троянда