Слово про пiсню

Светлана Дарящая Свет
Спочатку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було «Бог»!
А, може то була пісня, а не слово? Подих вітру, дзюрчання джерела, воркування пташок, шепіт трави, крик чайки і мовчання каменю… може, то і є те Слово Боже. І народилася пісня із людського серця від захвату перед ПриРОДою, перед своєю Красою Людською…

Надзвичайно сумно говорити «колись». От колись у селах завжди співали, колись кожна мати співала своїй дитині колискову пісню, колись… колись… колись… Отак і заколисали ми оту пісню, приспали і забули про неї.

А, скажете, як же? Скільки конкурсів, кругом афіші про концерти, скільки популярних виконавців! А особисто ви, скільки знаєте пісень напам’ять? Скільки часу в день ви співаєте? Чи живете ви таким життям, щоб хотілося радіти і співати?

Адже у кожному з нас живе геній, живе неймовірно талановитий співак, кожен унікальний, якого більше НЕМАЄ У ЦІЛОМУ СВІТІ! Ми живемо у час прискорення, всесвіт так розкручує нас, що ледве встигаємо, чи, і не встигаємо. Людська праця замінюється машинами, роботами. Нас чекає звільнення від тяжкої щоденної ручної праці. Куди підемо? Чим будемо займатися?

Що буде робити людина, у якої все є? Грошей заробив, по світу поїздив, є все, але чогось не вистачає. А душі не вистачає, і вона не у тяжкій праці і не в грошах, вона у Пісні, яка ллється із самого серця, ллється від захвату перед світом ПриРОДи, світом Буття.

І не замислюйтеся довго над тим чи ви гарно співаєте, чи правильно – просто Співайте! Тяжко на душі – співайте! Радісно – Співайте! Спів лікує, спів надихає, спів повертає нас до того первозданного стану, коли людина відчувала Бога у всьому і відчувала себе частиною усього.  Ми не можемо бути одинокі і нещасні, бо у нас є душа, яка Співає!

На наше щастя в Україні є співочі Душі, які своїм голосом, своїм натхненням, своєю любов’ю до пісні творять чудеса. Приходьте вчитися співати до тих, у кого душа відкрита, хто може з першого заняття відкрити дверцята вашої душі, співочої і неповторної. Співати навчити неможливо, можливо лише передати частину тієї співочої енергії, з якої настає Розквіт душі!

Заняття проводяться у Києві регулярно. Звертайтеся! І Співаймо Разом!
Світлана Мудрак
https://www.facebook.com/svitlanamudrak
https://www.facebook.com/groups/SvetlanaDarSvet/
@svetlanadarsvet
Lastivka16@ukr.net

Стаття написана на замовлення  #УмныйДачник для #УдачнаяГазета

5.06.2019