Яблоко без Париса

Светлана Борщ
         У саду із яблунями – три кози. Їм дуже подобалися яблука, але вони росли високо на деревах і кози їх не діставали. Їм, звичайно, діставалася порізана на частини падалиця, яку додавали до пиття, але яблук ніколи не було для них занадто багато. Кожного ранку їх виганяли в сад. Кози спочатку бігли під старі дерева із надією поживитися і перевіряли траву під яблунями. Про початок дозрівання яблук можна було дізнатися, спостерігаючи за козами та за їх активними пошуками у траві.
        “Гуп” – із дерева щось упало. Кози дуже добре знали, що це означає, і всі кинулися до великого яблука, яке щойно упало в траву. Кіз було - три, а яблуко – одне. Рогата коза почала відганяти білу безрогу козу і бігала за нею навколо яблуні, виставивши уперед роги. Рогата вважала себе найстаршою, а ще мала великі роги, які при нагоді використовувала як аргумент у козячих суперечках. Захоплені гонитвою і втечею, вони і не помітили як тим часом третя коза спокійно зі смаком доїдала яблуко, голосно хрумкаючи при цьому.
        Іноді отримує той, хто не встиг прибути першим. Особливо, якщо озброєний, чи прикрашений рогами, вважає себе головним і завжди правим. І використовує будь-який привід ще раз це підтвердити. Тим часом матиме нагоду третій.

4.08.2019-26.08.2019.
Світлина автора.