3 червня 2019

Якив Кутовий
3 червня 2019

Урядовий квартал. Докола купа купезна поліцаїв. Море людий з паперовими гаслами - "дякуємо!', "не спиняйсі!", "іно вперед!", "вбий ворога посмішкою" та ін.

Огроменна колєйка з дорожезних броньованих авт. Десь далеко в кінци виднієсі чорний мерс з двоголовою куркою на крилі.

На порозі АП двоє гвардійців поволи обшукуют, смакуючи кажен свій рух і впускают людий, вбраних у кращі бренди світу.

Дорогі люде в колєйці тихонько перемовляютсі межи собов:

- Здарова, Ігарьоня, ти чьо здєсь?

- Та чьо, чьо? Как і ти, Рінаха, кофє папіть прішол, гг!,- з квасною міною на фист схудлому обличчі відповів той.

Всі заходят до ґабінету Самого по єдному. Процедура триває недовго. Кажен ставит течку з акціями та ключі від машини на стіл з написом "на благо Неньки!". Потім за шторкою передігаєсі в спіцовку, акуратно вішаючи свій ґарнІтур на плечики. Далі бере граблі, віник і шуфлю та йде прєтати вулиці в центральній частині столиці.

Очищення сумління. Так воно сі називає.

Врешті черга доходе до пасажирів броньованого мерса з триколором на крилі.

- Здравствуйтє... Разззззрєшитє?,- легонько пропхавши голову в напіввідкриті двері, напівпошепки спитав глистиянин.

- Шчооооо?,- вкурвлено перепитав Сам.

- Ізвінітє, што?

- Навчишсі говорити, прийдеш. Мовна поліція, заберіт го на курси. Восьмий раз, курва, протягом місіцє приходе, йолоп!,- і обурено додав,- но і приберіт, накінец рештки від ваших двохсотих. Нам таке добриво не тре.

- Ага, харашо!,- вклонившись погоджується той.

- Стій! І шоб за тиждень літовисько помалювали! В пастельних зелених відтінках!!!

Поліцаї хапают дипломата, не чекаючи його відповіді і за ноги тєгнут го сходами на долину. Голова товчесі об кажен щабель і десь під кінець сходового маршу з його писка зачинає виринати:

- Па-ля-ни-ця! Штрім-флі! Ме-шти! Пік-ни-ця! Дай Бог вам здоров'я, добрі поліцаї!

Ті сі спиняют і з подивом сі дивлят то на глистиянина, то догори. Зверху лунає голос Самого:

- Чудова робота, хлопці. Гарний метод. Всім премію. І внести в закон, як поправку для особливо важких випАдків, негайно! А цього в мовний штрафбат в Берегово
,- задоволено повів Сам, звичним рухом забиваючи косяк. Потім робе пару затяжок, хапає булаву і рвучко виходе на бАлькон, здіймаючи руки догори.

Радісний натовп в долині вибухає бравами.

*Курвасрака зара ми банєк пукне після вчорашного*