Бекат

Анвар Шукуров
               
Бундан 4800 йиллар олдин ер юзида кунчикардан кунботаргача булган худудда дастлабки дунё давлатини тузиш ва бошкариш учун танланган утган минг йил давомида Андалусдан тортиб Русия,  Хитой, Хиндистонни бошкарган бу миллат киму, нега  айнан унга Аллох бундай имкониятни берганлиги сабабини излаб йулга тушдим. Хаёлот ва орзу-умидлар, тарих ва тил уммонида роса сузиб узокдаги охирги бекатга бориб колдим. Бу ерда узбек миллатининг кадриятлари (маколлари, урф-одатлари) илдизи булган улкан Чинор ям-яшил булиб, баргларидан  нур таралиб турарди.
Маълум булишича бу бекат ичидаги Чинор дунё яралишидан олдин хам Яшаган, хозир хам Яшаётган буюк Ижодкорнинг сузлари билан экилган ДАРАХТ экан. Мен бу бекатни охиргиси деб юрсам, у  ДАСТЛАБКИ бекат экан. Бу ОРОМБАХШ бекатда колдим ва бошкаларни хам чакираман. Биламан кимдир акли билан, кимдир думалаб, урилиб-сурилиб бу бекатга келса  кунгил оромини топади.
 Бекатнинг ажойиб-гаройиб сифати шундаки канча одам келса хам сигдира олади. Мисол учун бу ерга 33 миллон Узбекистонлик бемалол сигади. Уч юз миллион туркий халклар хам, хатто бир ярим миллиард иймонга кирган одамлар хам бемалол кетади. Бу бекатнинг номини айтмабман. Бу бекатнинг номи МЕХР бекати.