Встреча на украинском

Людмила Мороз
Вони зустрілися якось зненацька, раптово. В той пізній вечір, коли на маленьке містечко почала спускатися зима на своїх білих, крижаних крилах.  Саме в той день вона дихнула холодом, повіяла снігом, та вдарив перший мороз.  Чоловік, трохи притрушений мілким сніжком, сумно сидів на холодній лавці, біля парадної.  Він втомився, дуже змерз, і з вчорашнього вечора не мав макової росинки в роті. Коли їхні погляди зустрілися, то жінка відразу відчула, що її серце відтепер належить лише йому.  Назавжди. Вона підкрила двері перед ним, і чоловік оселився в невеличкій квартирі, затишній спальні, і дамському серці. 
Кожного ранку чоловік провожав жінку до дверей, а ввечері з радістю зустрічав біля дверей.  Він ніколи не висміював її кулінарні здібності, і те, що вона готувала на кухні, а їв все, що було в його мисці з великим задоволенням. Він ніколи не ображався, коли жінка багато базікала з подружками по телефону, і з задоволенням дивився разом з нею мильні серіали.  Він ніколи не допитувався, чому вона затрималася на роботі, і повернулась додому дуже пізно, частенько після полуночі.  Він ніколи не цікавився риболовлею, футболом, сигаретами, горілкою та пивом.  Він просто її кохав, такою, яка вона була, з її надлишковими кілограмами, целлюлітом та ранніми зморшками біля очей. Він пробачав те, що вона хропе вночі, та ніколи не будив, не шипів під саме вухо: «не хропи, я спати хочу!». Вони, бувало, їли з однієї миски, пили з однієї чашки, та спали в одному ліжку.  Часто, вечорами, чоловік полюбляв клав свою голову на жіночі коліна, та віддано дивитись в її карі очі.  А вона, дивлячись в його великі блакитні очі, повні кохання, і таємниці, ніжно чухала за вушком.  Здавалося, що більш ідеальної пари для щасливого подружнього життя знайти неможливо.  Але, на жаль, їхне кохання було приречене на гіркий провал.  У цього чоловіка був один єдиний, але дуже суттєвий недолік, який геть перекреслював все його гідності.  Це був….  Великий чорний кіт.