Слов яни та тризуб

Валерий Лакота
          Тризуб – національний герб України, походить від прадавнього духовного символу – тризубця. У древніх Священних Текстах багатьох народів тризубець – це зброя богів. Богам уподібнюються Сини Божі – Пророки, духовною зброєю яких є святе Боже Слово – Священний Текст.

"Я мовив: "Ви – боги й сини Всевишнього усі ви."
Псалом 82(81):6

" Бо СЛОВО – живе й діяльне, і ГОСТРІШЕ від усякого ДВОСІЧНОГО МЕЧА: воно проходить аж до розділу душі й духа, суглобів та кістяного мозку, і розрізняє чуття та думки серця."
До Євреїв 4:12

"Одягніться в повну ЗБРОЮ БОЖУ, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським…
…Візьміть також шолом спасіння і МЕЧ ДУХОВНИЙ, тобто СЛОВО БОЖЕ."
До Ефесян 6:11-17

"Що СТРІЛА, застрягла в стегні м`ясистім, те і СЛОВО у нутрі дурня"
Сирах 19:12

          Чому Слово Боже – ДВОСІЧНИЙ меч духовний, тобто, чому має два ПРОТИЛЕЖНИХ леза? Тому що це образ текстів, викладених особливою мовою образів та символів – мовою іносказання, коли звичайним, знайомим словам надається зовсім інше, нікому невідоме значення, окрім того, хто писав текст. Тому тексти мають два протилежні значення: зовнішнє буквальне, та внутрішнє, сокровенне, духовне.

"І я бачив у правиці того, хто сидить на престолі, книгу, написану ВСЕРЕДИНІ і НАЗОВНІ, запечатану сімома печатями.
І я бачив ангела могутнього, що проголошував голосом гучним: "Хто достойний РОЗКРИТИ книгу і розняти печаті її?"
Та ніхто не міг – ні на небі, ні на землі, ні під землею – розкрити книгу, ні глянути в неї."
Одкровення 5:1-3

"Супроти зла – добро, супроти смерти – життя, тож так і супроти благочестивого – грішник.
Поглянь же НА ВСІ ДІЛА Всевишнього: вони ВСІ ДО ПАРИ, одне ПРОТИ одного."
Сирах 33:14-15

"Таблиці ж були ДІЛОМ Божим, і письмо – БОЖИМ ПИСЬМОМ, виритим на таблицях."
Вихід 32:16

          Як бачимо, діла, котрих по два, це два протилежних значення Священного Тексту. Тому Слово Боже має двояку дію. В мові іносказання в принципі не існує буквального змісту, тому буквальне розуміння всіх Священних текстів помилкове, хибне. Це люди самі вставляють в Слово Боже буквальний зміст, свої думки, замість думок, що Бог вклав с Слово своє.

          Це смертоносна буква Слова, яка убиває розум, тьма зовнішня, що затьмарює свідомість. В середині цієї тьми сховане світло – істинний духовний зміст, дух Слова, який животворить і просвітлює розум.

"Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було – Бог…
…У НЬОМУ було життя, і життя було – СВІТЛО для людей.
І СВІТЛО світить У ТЕМРЯВІ, і не пойняла його темрява."
Йоана 1:1-5

"Кажу вам, що багато прийде зо сходу й заходу, і засядуть з Авраамом, Ісааком та Яковом у Царстві Небеснім,
А сини царства будуть викинуті геть у ТЕМРЯВУ ЗОВНІШНЮ, де буде плач і скрегіт зубів."
Матей 8:11-12

"Він нас зробив здібними слугами НОВОГО Заповіту, НЕ З БУКВИ, але З ДУХУ, бо БУКВА УБИВАЄ, ДУХ же ОЖИВЛЯЄ."
2до Корінтян 3:6

"Бо ми для Бога – пахощі Христові серед тих, що спасаються, і серед тих, що гинуть.
Для одних запах, що від смерті веде до смерти, а для інших – запах , що від життя веде до життя."
2до Корінтян 2:15-16

          Тризубець є символом Священного Тексту – Слова Божого. Зубець посередині – це саме Слово, наявний текст – Яв. Зубець зліва – хибний, не існуючий буквальний зміст тексту – омана, неправда, Кривда, Нав. Зубець по праву сторону – істинний духовний зміст тексту, істина, Правда Божа, Прав.

"Серце мудрого ПРАВОРУЧ нього, а серце дурного – ЛІВОРУЧ."
Проповідник 10:2

"…і поставить овець ПРАВОРУЧ себе, а козлів ЛІВОРУЧ.
Тоді цар каже тим, що ПРАВОРУЧ нього:
Прийдіть, благословенні Отця мого, візьміть у спадщину Царство, що було приготоване вам від створення світу…
…Тоді скаже й тим, що ЛІВОРУЧ: Ідіть від мене геть, прокляті, в вогонь вічний, приготований дияволові й ангелам його…"
Матей 25:33-41

          Слово сподобляється також птаху, бо, подібно йому, "перелітає" по повітрю від того, хто говорить, до того, хто слухає. Тому сокіл Рарог – божество небесного вогню-блискавки, є тим же символом, що і тризубець,–символом Божого Слова. Тіло птаха – це сам текст, Вчення, бо, згідно біблейському тексту, тіло є хліб, котрий є Вчення. Отже, тіло птаха – це Слово Боже, ліве його крило – неіснуючий буквальний зміст Слова, неправда, а праве крило – істинний зміст, істина, Божа правда. Вогонь, грім і блискавка – також є образами Божого Слова.

"Чи ж Моє СЛОВО не схоже на ВОГОНЬ,– слово Господнє,– на молот, що розбиває скелю?"
Єремія 23:29

"І ВІДКРИВСЯ храм Божий на небі, і ВИДНО було ковчег завіту його В ХРАМІ його, і настали БЛИСКАВІЦІ, і ГОЛОСИ  і ГРОМИ і землетрус і град великий."
Одкровення 11:19

"ГОЛОС ГРОМУ Твого на небесному колі; БЛИСКАВКИ осяяли всю вселенну; здригнулася земля й затремтіла"
Псалом 77(78):19

"Оці слова ПРОМОВИВ Господь о всієї вашої громади, з-серед полум`я, з хмар і з темряви, ГРОМОВИМ ГОЛОСОМ, і не додав до них нічого."
Второзаконня 7:22

          Тому у слов`ян і символи такі, бо назва слов-яни походить від Слова та Яни – боги, древній народ, Божі сини, носії та хранителі Божого Слова, бо їх древнє духовне Вчення теж саме, що і Біблія, що і Священні Тексти усіх інших народів. Зовні вони різні, бо використані різні буквальні образи, але внутрішній сокровенний зміст в них усіх один і той же.

           Бог усім народам дав одне і те ж єдине Вчення, та зовні одягнув його в різний національний одяг. Тому абсолютно відсутні причини для релігійного протистояння, ворожнечі, натомість, є непохитна основа для примирення та об`єднання всіх в цьому єдиному Божому Слові. А це також є примирення з Богом.