Мои мысли про беларускую историю

Яхим Трыдзень
Мае думкі.

Вось, у гэтыя хвіліны ствараўся ССРБ, якому спаўняецца 100 гадоў. Трагедыя беларусаў у тым, што яны былі ў пастцы ідэі сацыялізму, бо камуністы-патрыёты думалі, што тыя камуністы-сацыялісты з усходу браты, а апынулася, што не. Камуністы з усходу бальшавікі, выявіліся шавіністамі, імперыялістамі, якія ня бачылі Савецкую Беларусь незалежнай. Бальшавікі бачылі Беларусь як буферную зону. Трэба памятаць аб тых людзях, якія трапілі ў пастку бальшавізму. Нашчадкі БНР і БЧБ сьцяга і герба Пагоні, былі спадчыннікамі тых камуністаў-патрыётаў, якія бачылі Беларусь свабоднай, шчаслівай, а ня былі спадчыннікамі ленінскага і сталiнскага праваднiка каланіялізму ў Беларусі.               

***
Вот, в эти минуты создавался ССРБ, которому исполняется 100 лет. Трагедия беларусов в том, что они были в ловушке идеи социализма, ведь коммунисты - патриоты думали, что те коммунисты - социалисты с востока братья, а оказалось, что нет. Коммунисты с востока большевики, оказались шовинистами, империалистами, которые не видели Советскую Беларусь Независимой. Большевики видели Беларусь как буферную зону. Нужно помнить о тех людях, которые попали в ловушку большевизма. Потомки БНР и БЧБ флага и герба Погони, были наследниками тех коммунистов - патриотов, которые видели Беларусь свободной, счастливой, а не были наследниками Ленинского и Сталинского проводника колониализма в Беларуси.
Яўсень Вядка.