Сон. Форель на березi океану. Трактування

Братислав Либертус Свидетель
З листа до Оннелі:

"Сьогодні вночі мені снилося, як я збирав форель, яку викинуло на берег океану після бурі. Потім приніс її додому до нас там (на Півночі), і ми з Вами ту рибу посмажили, і їли. Прямо цілою посмажили, з головами. Тільки надрізали її уздовж, і розчепірили, як курчата табака. І вона лежала така перед нами, з рожевим м'ясом, така апетитна...

Потім я прокинувся, і довгий час плакав. Скучав за Лапландією. За тим селом, яке я намітив...

І раптом зрозумів одну річ: я хочу, аби будинки - тут у Хорошеві і там у Лапландії - будувалися одночасно. Щоби тут землю мені дали безкоштовно від держави, а там хай мені Надія землю купить і мені подарує. І хай будинки, як два близнюки одне одного, будуються одночасно у двох країнах. А сам я хочу бути у цей час там, у Фінляндії. Моя присутність в Україні не обов'язкова. Будинок хай будується, я приїду коли буде треба. Бо жити в Україні я не планую, не хочу. Але хочу, щоби будинок в Україні був, щоби мені завжди було куди приїхати...."

* * *

Лист з роздумами про будинки продовжується далі, але тим часом, хочу полистати сонники, і подивитися значення сну.

* * *

"Приснилась форель по соннику Миллера Форель во сне означает растущее благосостояние. Если во сне вы едите форель – значит, скоро вы попадете в очень благоприятные обстоятельства. Если во сне вы поймали форель на удочку – значит, вам гарантирован достаток. Если пойманная форель срывается с крючка и падает в воду – счастье ваше будет недолгим. Пойманная сетью форель обещает беспримерное преуспевание. Если во сне вы видите форель в мутной воде – то наяву любовь принесет вам беду и разочарование."

(Форель саму викинуло на берег: мені тільки лишалося ходити берегом та збирати її, скільки внесу у руках).


"Угощаться во сне рыбой мужчине - сон свидетельствует о том, что в интимной жизни вы действуете по принципу "Мавр сделал свое дело...". Вас ни в малейшей степени не волнует, что чувствует партнерша и как доставить ей максимальное удовольствие. Главное для вас - удовлетворение собственных инстинктов."

(Ми її їли удвох).


"Рыба – символ двойственности, затруднений, непостоянства. Увидеть падающую с неба рыбу или рыбный дождь – дурной знак. Экологические катастрофы, бедствия."

(Ні, рибу викинуло на берег внаслідок бурі, тобто після неї. Але самої бурі я не бачив.)


"Есть во сне рыбу – получить неожиданное, но приятное известие."

(Дякую, Тату!)


"Нужно также отметить, что рыба может сниться к поездкам или путешествиям."

(Сподіваюся, у Фінляндію?)


"И, в конце концов, рыба символизирует умение или неумение зарабатывать на хлеб насущный."

(То зрозуміло. Мені риба сама в руки нападала, якщо можна так висловитися. І не просто риба, а форель.)


"Сидеть на куче рыбы — к исцелению."

Можна було і посидіти на ній, і в принципі я на ній сидів, після того як назбирав. Тільки я її під собою не бачив, бо дивився не на неї, а на вже посмажену, і був зосереджений на тому щоби їсти її, і милуватися тим, скільки її багато.)


"Если вам снится форель в любом виде, это означает, что новое дело принесет хорошую материальную выгоду и новые знакомства, которые в будущем будут вам очень полезны.

Представьте, что вы потрошите жирную, крупную форель, режете ее на куски, пересыпаете солью и складываете в бочки."

(Уявив, але уві сні так і було.)


"Большинство сонников в значение, к чему снится берег, вкладывают положительное толкование. Это сновидение сулит стабильность, прочность и благополучие спящему человеку. Большая роль принадлежит деталям и сюжету во сне, благодаря которым формируется точная картинка будущего сновидца."

"Морской берег во сне является предвестником скорого путешествия или отдыха. Наблюдать за спокойным морем, свидетельствует о благополучии и успехе в делах. Пустынное побережье указывает сонником на отсутствие преград при достижении задуманных планов. Видеть берег моря во сне, наполненный людьми, говорит об увеселительном мероприятии, на котором доведется побывать спящему человеку."

(Ні, на березі було безлюдно, але спокійно, і  валялося безліч форелі, яку викинуло бурею, що була напередодні.)


"К чему снится берег океана? Картинка символизирует ощутимые жизненные перемены, которые коснуться спящего человека. Если воды океана были спокойными и тихими, значит, как утверждает сонник, изменения в жизни пройдут хорошо и не сильно повлияют на самочувствие и комфорт сновидящего. Бурный и неспокойный океан сулит накаленную атмосферу между супругами"

(Очевидно, це в минулому.)


"Идти по берегу во сне, предсказывает занимательное путешествие или поездку, которую совершит человек в ближайшее время.

Стоять на берегу моря, тихого и спокойного, символизирует сонником счастливые и гармоничные отношения со второй половинкой. Сон, сидеть на берегу моря, указывает на присутствие радости и счастья в жизни человека.

Значение того, к чему снится много рыбы на берегу, зависит от состояния и внешнего вида самой рыбешки. Выброшенная волнами дохлая рыба, говорит о неблагоприятном периоде для любых начинаний. Живая рыба, барахтающаяся на суше, сулит пустые хлопоты."

(Так, риби викинуло багато, але вона була свіжа. Якась ще злегка тріпалася, якась уже ні, бо вони тут пролежали майже усю ніч, і якусь викинуло раніше під час бурі, а якусь пізніше. Але риба була свіжа. І суцільно одна форель, нічого крім форелі. І ще одне: було зимно, отож, форель була вважай заморожена, точніше охолоджена, - тобто, вона там може лежати ще багато днів підряд на тому березі, і бути свіжою: тільки ходи і збирай. Її там безліч.)

* * *

Ну що ж. Я задоволений трактуванням. В принципі, якби задав собі труд замислитися над значенням форелі уві сні, то міг би і сам здогадатися. Але оскільки відволікся на плануванні самих будинків, то довелося звернутися до сонників.

11:01, 29.12.2018
Кар'ялонні


П.С.: Я зрозумів, що означала буря уві сні, після якої мені накидало форелі на берег океану. Буря - це війна на Донбасі.

І авжеж, Тато знов (уже вкотре, через сон!) пророкує мені достаток та стабільність: настільки безмежну стабільність, як безмежний сам океан. І достатку стільки, скільки тільки може на берег океану викинути форелі.