Отличный политический анекдот!

Алексей Горшков
 The Japanese Prime Minister Yoshiro Mori  was given some Basic English conversation training before he visits Washington and meets president Barack Obama... The instructor told Mori Prime Minister, when you shake hand with President Obama, please say 'how r u'. Then Mr. Obama would say, 'I am fine, and you?' Now, you should say 'me too'. Afterwards we, translators, will do the work for you.' It looks quite simple, but the truth is...
 When Mori met Obama, he mistakenly said 'who r u?' (Instead of 'How r u?'.) Mr. Obama was a bit shocked but still managed to react with humor: 'Well, I'm Michelle's husband, ha-ha...' Then Mori replied 'me too, ha-ha....’ Then there was a long silence in the meeting room.

Премьер Министр Японии, Ёсиро Мори, накануне своего визита в Вашингтон, где он должен был встретиться с президентом Бараком Обамой, прошел небольшую практику разговорного английского. Инструктор говорит Премьеру: «Господин Мори, когда вы будете пожимать руку господину Обаме, вы должны произнести «how r u» (*Как поживаете?). На это, г-н Обама ответит: «Прекрасно! А вы?» Вы должны ответить: «Я тоже!». Затем, переводчики сделаю всю остальную работу».Вроде бы очень просто, но вот что было на самом деле....
Пожимая руку президенту Обаме, японский премьер, вместо 'how r u?' произнёс  'who r u? (Кто вы?). Обама на секунду растерялся но быстро ответил с юмором: «Я муж Мишель! Ха-ха-ха...». А японский премьер быстро сказал: «Я тоже! Хаа-ха-ха»
В Овальном кабинете Белого дома повисла напряженная продолжительная тишина.....