Кобил фарзанд шундай булса-да!

Анвар Шукуров
Жиззахга бормаганимга беш олти йиллар бўлди. ;атто машинада ша;ар ичини кезиб ўтмаганимга уч турт йил булганди. Кеча кечаси машина Жиззах шахридан утишга тугри келди. Тугриси тунги Жиззахни куриб тилим лол колди. Туккиз каватли уйлар, турт каватли, икки каватли уйлар кенг шоссе буйлаб шунаканги гузал ястаниб турарди-ки, бемалол мамлакатимизнинг икки пойтахти булишга бемалол даъвогарлик килади десам хато эмас. Гузал, гузал. Жиззахдан мамлакатимиздаги бунёдкорлик ишларини амалга оширган иккинчи киши чикди.  Бир вактлар Шароф Рашидов дунёда юз бериши мумкин булган учинчи жахон урушини олдини олганлиги, 1962 йилда Кариб хавзасидаги тугунни ечиб берганлигини якиндагина билдик. Шароф Рашидов хам Жиззахга катта эътибор бериб, кулидан келганча савоб ишларни килган.
Аммо, Шавкат Миромоновичнинг она юрти учун килган, килаётган ишлари бекиёс эканлиги бир карашдаёк кузга ташланиб турибди. Дунё микёсида Ислом тарбияси факат ижобий бахоланиши лозим эканлиги хакида БМТ минбаридан айтилган гаплар хали куп урганилади!
Жиззах шахридаги бунёдкорлик ишларидан менинг курганларим тунда эди, кундузи булганда жуда куп ишларни курган булардим. Яхшиси хужжатли фильм ижодкорлари Жиззах шахри мисолида унинг Фарзанди амалга ошираётган ишлар хакида фильм яратишса, бошка вилоятлардан чиккан, чикаётган амалдорларга хам уз юртига булган мехр амалда канака булиши мумкинлиги хакида бир дарс булгудек фильм буларди.
Мен жиззахликлар учун калбимда чексиз фахр ва ифтихор хиссини туйдим!
Кобил фарзанд Ота (Ватан)нинг орзуси булса, шунча булади-да!!!