Осуществление мечты

Светлана Борщ
              Він був особливим – цей худенький підліток із школи для дітей, де кожен особливий по-своєму. Один предмет йому подобався і він хотів здати екзамен, щоб здійснити мрію. Якою вона буде – він ще не визначив, але він мріє, малюючи в уяві її контури. А ще писав, описуючи своє, ніби таке звичайне, життя і з описів у нього виходив роман. Він був особливим хлопчиною із таким же поглядом на світ, у якому він хоче розібратися, і в обставинах подій, що трапляються навколо. Аналізує події, застосовуючи методи своєї улюбленої математики.
              Життєва трагедія – втрата матері, виявилась втратою ілюзій та виходом із свого маленького світу у світ навколишній, у якому буває досить тяжко особливим дітям із бажанням бачити своїх рідних. Але прагнення змінюють обставини і навколишній світ починає сприяти здійсненню усвідомлених бажань.
              У цьому світі музика і рух – дійові особи. Щемливо-чітка - вона завжди супроводжує дію. Життя - це рух. У ньому існують залізничні вокзали і метро у величезному місті. До його несамовитого ритму складно налаштуватися хлопчині, що ніколи не був за межами маленького містечка.
             Спостерігаючи таке бажання – віриш, що у нього усе буде добре: у особливого хлопчини, який мріє і якому потрібно допомогти – зовсім трохи. І ця допомога іноді залежить від нас. Від кожного.

17.06.2018.
“Загадкове нічне вбивство собаки”
Національний академічний театр
ім. Лесі Українки,  Київ
Фотографія із інтернету.