Письмо Принцу Уильяму - англ. и русс

Зиновий Винокур
His Majesty Prince William,
Duke of Cambridge
Clarence House
London SW1A 1BA
UK

Your Majesty,
I am Zalman Vinokur, almost 64, citizen of Israel, holder of MA Degree & CertTESOL from the College of Trinity.

I am herewith writing to you to welcome you on the behalf of the People of the Book on the eve of your arrival in the Holy Land.

As a frank and direct personality I am not used to hide my ideas and feelings.

At times, I can’t help addressing various individuals, politicians including to express my attitude towards their wording and/or actions.

This time, I am writing to Your Majesty as I feel really bewildered by your decision to visit Eastern Jerusalem. I would hardly, but accept it.

However, your plan to choose Mr. Rajub as someone who would accompany you to the Western Wall has left me simply speechless.

As a mere Israeli I feel like throwing away the so-called “diplomatic” lexicon and, thus, ask Your Majesty the following:

First, How could you even dare to bring such an ill-will personality whose hands are elbow-deep red of Jewish blood to the most Sacred Place for any Jew?

Second, What do you think of the English wisdom: “When you are in Rome, do as the Romans do”?

This is not a hint! Believe me or not, this is a direct request from an “Israeli Roman” who advises you to take another look at your resolution and make a better choice.

And, finally, there exists still another British maximum that says: “A man is known by the company he keeps”…

In case you still wish to be respected by the People of Abraham, please alter your close circle.

Thank you in advance.
I am, sincerely yours,

Zalman Vinokur, 
Holder of MA Degree & CertTESOL from the College of Trinity
POB 196, ASHDOD 7710102, Israel
Cellular Phone: +972526945095
E-mail: johnpen1954@yahoo.com

Его Королевскому Высочеству
Принцу Уильяму, Герцогу Кембриджскому

Ваше Королевское Высочество!
Я Залман Винокур, мне почти 64 года, я – гражданин Государства Израиль, обладатель степени Магистра и Международного Сертификата Преподавателя Английского Языка от Колледжа Тринити.

В моем письме я спешу выразить Вам свои чувства от имени Народа Книги в связи с Вашим предстоящим прибытием на Святую Землю.

Будучи прямым и честным человеком, я не привык скрывать своих мыслей и чувств.

Порой, я не могу сдержаться, и обращаюсь к определенным личностям, включая политиков, чтобы выразить мое отношение к их высказываниям и/или их поступкам.

На сей раз, я пишу Вашему Королевскому Высочеству, потому что я действительно поражен и удивлен Вашим решением посетить Восточный Иерусалим. Скрепя сердце, я бы принял это.

Тем не менее,  Ваш план выбрать г-на Раджуба, как человека, который будет Вас сопровождать к Стене Плача, просто лишил меня речи.

Будучи простым израильтянином, я не могу не отбросить так называемый «дипломатический» лексикон, и, таким образом, задать Вашему Королевскому Высочеству следующее:

Во-первых, Как Вы смеете приводить такого ужасного человека, чьи руки по локоть обагрены кровью евреев, к самому Священному Месту для любого иудея? 
Во-вторых, Каково Ваше мнение относительно английской мудрости: «Когда посещаешь Рим, поступай так, как ведут себя римляне?»
Это вовсе не намек! Прошу поверить мне: это прямая просьба от «израильского римлянина» пересмотреть Ваше решение и сделать лучший выбор.

И, наконец, существует еще одна британская пословица: «Скажи мне кто твой друг, и я скажу кто ты»

Если Вы, все еще хотите, чтобы Вас уважал Народ Авраама, просьба изменить Ваш ближайший круг…
Заранее  благодарю.
Искренне Ваш,
Залман Винокур