Кийинчиликлар мартабанинг кушни палласи

Анвар Шукуров
         Бугун, йук кеча роса кийин кун булди. Эрталаб сахарликдан колиб кетдим. Аммо, Бомдодга улгурдим. Соат 10-00 га тайинланган бир фукаролик ишимиз роса чузилди. Судда бугунга тайинланган ишлар роса куп экан. Огизни хам суд биносида бир пиёла сув билан очишга тугри келди. Процессимиз нак 21-20 га кадар давом этди. Таровехга аранг улгурдим. Уйга келиб коринни туклагач, хаёлларим жойига тушди.
         «Пойабзалингиз богичи ечилса хам Аллохдан» деган хадисга мувофик, «нега бугун мен бунча кийналдим» деган савол миямга келди. Аслида менинг кийинчилигим каршилик уртогим Олимники олдида хеч нарса. Олим Рамазон ойида Тошкентдан Америкага караб учокда парвоз килган. Тошкентда огиз очишга бир-икки соат колганда учокка минган. Учок кутарилган-у Гарбга куёш хали ботмаган тарафга йул олган. Осмонга кутарилганлари хамон Куёш чараклаб тураверган. Бу холат шу тахлитда яна 17 соат, Америкага кунмагунларича давом этган. Олим эса уша куни30 соат, балким ундан купрок руза тутган. Балли, узбек углони!!!
          Шунинг учун менинг кечаги азобим Олим дустимники олдида хеч нарса!
          Лекин, банданинг рузаси Аллох учун-ку. Шу сабабли, кечаги кийинчилик ортида нимадир яхшилик менга берилганлиги, берилаётганлиги хакида яхши гумон килдим.
         Интернетда зулм ва адолатсизликка карши позициямни баён этаётганимга ун икки йилдан ошди. Асосан Россиянинг Проза.ру сайтида асарларим, маколаларим, фикрларимни жойлаб келаман. Кунига юздан ортик маколам укилишига етти-саккиз йиллар булди. Бир марта кимдир барча асаримни кучириб олди. Бу хакда сайтдаги варакчам оркасида «список читателей» рукни курсатиб туради. У ерда узбекча русча беш юз йигирмата асар бор. Укувчиларим асосан узбеклар, улар руйхатдан утмасдан киришади. Маъмур эса уларнинг бир кисмини укувчилар сафига киритади колганлари «неизвестный читатель» тарзида колаверади. Шу боисдан интернетга кирмасимданок Аллохим менга нимадир яхшилик берган, менимча «бу чеккан азобим учун «неизвестный читател»ларим сони ошган булиши керак»-деб уйладим. Чунки, яхшиликка яхшиликни бегумон кайтаргувчи Ягона Зот – Аллохимдир!!!
      Айтганимдай ун икки йиллик мехнатим учун Аллохим кеча жуда катта натижа билан такдирлади!
Ун икки йилда биринчи бор! Проза.ру сайтимдаги асарларим учун «неизвестный читател»лар сони 600 тадан ошиб 700га караб боряпти (Россия вакти буйича хали ярим соат вакт бор). Бир минутда бештадан укувчи бирваракайига кирган холатлар куп. Бир соат ичида 65 та укувчи кириши шахсий рекордим!!!
      Энг куп укилган асарим «Лайлатул кадр кечасининг кундузги аломати» номли маколам экан!!!
      Киссадан хисса шуки сиз кийинчиликлар гирдобига уралиб колган булсангиз ва чидам билан курашаётган булсангиз, билингки, буни Аш Шохийд куриб хисобга олиб турибди ва бунинг учун албатта, мукофот бор.
     Эзгулик йулида чарчаманг, оркага чекинманг, сизнинг чиройли амалларингиз мукофоти бор.