Наши экзамены

Светлана Борщ
         Тобі подобається їх влаштовувати. А ще цікаво спостерігати, як із ними справиться людина, яка цікавить. Іноді вона робить зовсім не те, на що сподівався. Відмінність буває в деталях, або кардинально відрізняється від твоїх уявлень. Тоді доводиться частково переглядати свої. Переглядати повністю не хочеш, бо із стереотипами жити простіше.
         Достатня гнучкість і можливість переглядати свої погляди є позитивною рисою. Набагато гіршим є варіант, коли маючи попередній досвід, або установки, робити одну і ту саму помилку із впертістю, що варта кращого застосування. І довбати непорушну стіну, з якої в кращому випадку посиплеться штукатурка. Але стіна залишатиметься непорушною, тому, що така її суть.
         Кожна дія має зворотний бік. Екзамени відбуваються одночасно і для екзаменатора. Оцінюється уміння задавати питання, чи створити ситуацію, поведінка у ній, вміння зробити висновки. Особливо, якщо результат вийшов неочікуваним для екзаменатора. Хтось здає успішно, але, насправді, власні екзамени. Можна зрозуміти, що влаштовують екзамен. Здати так, як підходить саме тобі, а не екзаменатору. І оцінити успішність у ньому того, хто проводив.
        Найважче здати свій власний, організований для когось, екзамен. Найчастіше саме його не здає екзаменатор.

4.12.2017.
Світлина із інтернету.
“Сторінки записника.”