Iсторiя успiху!

Михаил Онищенко 2
                ІСТОРІЯ  УСПІХУ(формула  успіху),

    Або,  розповідь – сповідь  комісара,  про  не застійні  роки(1972 - 1976).

                Розділ  1.

               
                Анатолій  Феліксович  АНЖІЄВСЬКИЙ.


                Є  люди,  які  в  нашому  серці,  залишають  дуже  глибокий  слід.  Для  мене особисто,  таким  був  Анатолій  Феліксович  АНЖІЄВСЬКИЙ.

                З  ним,  я  познайомився  першого  вересня  1971  року.  Його  нам  і  представив,  як  старосту  нашої  групи  3РТ-71,  декан  нашого  факультету  радіоелектроніки,   Вінницького  філіалу  Київського  політехнічного  інституту,  Володимир  Іванович  КРАСИЛЕНКО.

                Тоді  були  такі  часи,  які  потребували  підготовки  нових  інженерних  кадрів,  для  розвитку  Вінничини.  Тому  і  було  у  Вінниці,  відкрито  інженерний  ВУЗ(вищий  учбовий  заклад,  як  філіал  Київського  політехнічного  інституту,  для  підготовки  майбутніх  енергетиків,  машинобудівників,  та  фахівців  з  електроніки.

                Взагалі,  наша  група  3РТ – 71,  була   унікальною,  в  своєму  роді.  Нас,  майбутніх  радіоінженерів(радистів),  було  набрано  найбільше  на  факультеті  радіоелектроніки.  Мабуть  тому,  що  поряд  з  інститутом  на  Вишенці,  будувався  і  розширявся  потужний  радіозавад,  союзного  значення – Вінницький  завод  радіотехнічної  апаратури(ВЗРТА – нинішній  «Маяк»).  До  речі,  нині  на  ньому  працює  директором,  з  2000року,    наш  одногрупник – Василь  ТЕРЛІКОВСЬКИЙ.

                Всього,  майбутніх  радіоінженерів,  набрали  три  групи,  тобто  75  чоловік.  А  також,  дві  групи  фахівців  з  ЕОМ(електронно  обчислювальних  машин),  де  був  найбільший  конкурс  і  найвищий  прохідний  бал,  а  також  одну  групу  спеціалістів  з  електронних  приладів(для  радіолампового  заводу),  яку  вже  на  третьому  курсі,  перепрофілювали  на  ЕОМ.
                Стор. 1
               

                У  нашу  групу  3РТ-71,  чомусь  попала  лише  одна  дівчина – вінничанка,  Ольга  СИРОТІНА,  та  два  вінничанина – Ігор  ПШЕНИЧНИЙ,  та  Володимир  БУРКОВСЬКИЙ,  Перші  двоє - Оля  та  Ігор,  мали  у  Вінниці,  впливових  батьків  на  радіоламповому  заводі,  а  це  кажись,  голова  профкому  та  директор  з  цього  заводу.

             А  ще  у  нашій  групі,  навчався  мій  земляк – красень,  з  Тульчина – Василь  ТЕРЛІКОВСЬКИЙ,  який  щойно  закінчив  з  золотою  медаллю,    СШ№2  міста.  Його  батьки,  в  Тульчині,  також  були  знані  люди.  Мати,  лікар,  працювала  завідуючою  районною  поліклінікою,  а  батько – агроном,  працював  головним  агрономом  району.

               Я  також закінчував  дев’ятий  і  десятий  класи,  в  СШ №2,  м.  Тульчина,  в  1968 – 1970  роках.  А  батьки  мої, були  колгоспники  села  Паланка(нині  Заозерне).  І  так було  у  майже  усіх,  моїх  одногрупників.  Третина  з  яких,  була  з  Хмельничинини.
 
           А  остальні,  з  Вінничини,  крім  Володимира  ДОКУКІНА,  який  народився  і  виріс  на  Уралі.  А  після  служби  в  армії,  поступив  до  нашого  ВУЗу  і  потрапив  у  нашу  групу.

           У  складі  нашої  групи  3РТ-71,  всього  було  21  чоловік,  родом  із  села.  При  чому,  дванадцять  з  них  поступили  до  нашого  ВУЗу,  вже  по  закінченню  служби  в  Радянській  армії.  От  як  раз  і  вони  були  стержнем,  серцем  нашої  групи,  її  лідируючим  крилом. 

          А  серед  них,  особливо  виділявся  наш  староста, Анатолій  Феліксович  АНЖІЕВСЬКИЙ,   який  у  свої  двадцять  два  роки,  вже  встиг  попрацювати  на  будівництві,  де  його  і  прийняли  в  партю(КПРС),  а  також  відслужити  водолазом – підводником  у  Севастополі.
                Стор  2.



                Частина 2.


                Толік..
 

            Толік - так  ми  відразу  і  прозвали  нашого  старосту.  А  він,  з  честю  виправдав  таке  довірливе  ставлення  до себе.  Бо  мабуть,  як найстарший серед  нас  усіх,  пройшовши  певний  життєвий  гарт,  був  лідером,  по  своєму  характеру.  Вольовий  та  не  злий,  але  строгий  і  втім  дуже  добрий  та  розсудливий,  розумний  та  здібний  від  природи - таким,  на  все життя,  ми  запям'ятали  нашого  старосту  групи.






©