Дорогая тумбочка

Светлана Борщ
           Дорога тумбочка – це апарат, який купили за дуже великі гроші у відомої фірми. Апарат хороший і сучасний, представники фірми приїхали і встановили. Цей апарат може мати різне призначення, його можна використати для функціональної або лабораторної діагностики. Керівник закладу або програми від міністерства буде сподіватись, що апарат стане працювати, заробляти кошти для закладу, або створювати позитивне враження і задоволення програмою. Але раптом виявляється, що працювати з використанням апарату нікому.
          Та це не головне. На обстеження та інші слід направити, обґрунтувати, зробити правильний висновок, призначити лікування і переконати пацієнта, щоб він дотримувався рекомендацій. Слід перевірити ефективність лікування у конкретного пацієнта і змінити при необхідності. Виписати рецепти для забезпечення ліками, виконувати операції, чергувати або працювати з інфекційним, чи із діагностичним матеріалом. Виявляється, що робити це нікому. Залишились тільки спеціалісти пенсійного віку. Жінки в декретних відпустках воліють професійно доглядати власних дітей, ніж працювати. За отримувану платню людина з освітою і кваліфікацією повинна мати можливість гідно жити. А за таку платню складно вижити. Основна складова частина медицини – люди. Так буде завжди, які б складні апарати не придумало людство. Без людей будь-які апарати залишаться непотрібними дорогими тумбочками.
          Хороші починання залишаться тільки починаннями без можливості реального втілення, якщо не буде можливості отримувати зарплату за роботу. Гідну зарплату для утримання себе і родини. Ентузіазм – це для короткого спринту, або тренування вмінь і мізків. А тривалі результати можуть дати тільки реальні кошти. Без них хороші наміри такими і залишаться. А ще буде багато дорогих тумбочок, які не працюватимуть. Але на кожну з них можна поставити букет квітів, що призначений для похорону планів. І хороших намірів теж.

12.01.2018.
“Сторінки записника.”
Світлина із інтернету.